ÇİKOLATALI İRMİKLİ PASTA TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
125 gr. tereyağı
200 gr. un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu dolu
Krema İçin Malzemeler :
300 ml süt
3 yemek kaşığı irmik
100 gr tereyağı
100 gr. şeker
100 gr. Hindistan cevizi
Üstü İçin Malzemeler :
200 gr. sütlü çikolata
50 gr. tereyağı
Yapılışı :
Kek için tereyağı ve şekeri çırpıp yumurtaları teker teker kırın. Tüm malzemeyi ekleyip fırın kağıdı serili tepside 180 derecede 18-20 dk. pişirin.
Krema için tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına getirin. Fırından çıkan keki soğutup sütlü şekerli bir karışımla veya meyve suyu da olabilir biraz ıslatıp irmikli muhallebimizi dökelim. Daha sonrada sütlü çikolatayı benmari usulü eritip içine tereyağını da koyup eritelim. Kremamızı irmikli kremanın üzerine döküp buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Afiyet olsun.
MUFFİN TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
2 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Bir buçuk paket bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı kepekli un
Yapılışı :
Derin bir kasede yumurta ve esmer şekeri çırpın. Süt, sıvıyağ ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata, vanilya, kabartma tozu ve kepekli unu ekleyip bütün malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış muffin kalıplarına hazırladığınız harcı pay edin. 150 derece soğuk fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıplardan çıkarın.
ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
200 gr. eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
200 gr. çiğ krema
80 gr. bitter çikolata
Yapılışı ;
İlk önce yumurta hariç sıvı malzemeleri iyice karıştırıyoruz.Yağ ve süt karışımın içine 2 su bardağı şekerimizi ilave edip iyice karıştırıyoruz.Daha sonra bu karışımın içine kakao ilave ediyoruz, Bu karışımın içine yumurtaları eklemeden önce 1 bardak ayırıyoruz.Daha sonra yumurtaları ayrı bir kapta kırıyoruz ve iyice karıştırdıktan sonra diğer karışımımızın içine ilave ediyoruz.Daha sonra 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da içine dahil ediyoruz karışımımızın.Böylelikle kekimizin harcı hazır olur.Ayırdığımız 1 bardak yumurtasız karışımımız ise kekimiz fırından çıktıktan sonra işimize yarayacak.Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımızın içine döküyoruz ve 160 derecede önceden ısınmış fırınımızın içerisine koyuyoruz.Daha sonra çiğ kremamızı ısıtıcaz ve içerisine bitter çikolatayı koyup eritiyoruz ve ayırdığımız 1 bardak karışımı içine koyuyoruz ve ıslak kekimizin üzerine sürebileceğimiz sosumuz hazır.Fırından çıkar çıkmaz kekimizin üzerine sürebilirsiniz.
Not : Daha lezzetli olması için kürdanla küçük küçük delikler açabilirsiniz.İsterseniz üzerine çikolata, hindistan cevizi rendeleyip koyabilir.
Not 2 : Kekimizi pişirme süresi 30-35 dakikadır.
TATLI POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
3,5 su b. un
100 gr erimiş margarin
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
2 çorba k. pudra şekeri
2 yumurta sarısı
İç Harcı İçin :
1 su b.reçel
3 çorba k.fındık
Üzeri İçin :
Toz yeşil fıstık
Reçel şurubu
Yapılışı :
Karıştırma kabına un koydum ortasına havuz açtım.
İçerisine yumurtanın sarısı ve margarini koyup karıştırdım.Daha sonra süt ve sıvıyağ ekledim ve yoğurdum.En son kabartma tozu, pudra şekerini de ekledim kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettim.
Hamur hazır olunca bezelere ayrılıp çay tabağı büyüklüğünde açtım.İçine reçel koyup üzerine file badem de ekleyip hamurları kapattım.Yağlanmış tepsiye alıp üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürdüm.
Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında piştiler.
Pişince üzerine reçel şurubu sürdüm.Toz yeşil fıstık ile beraber süsledim.Afiyet olsun :)
ETİMEK TATLISI TARİFİ
Şerbeti için malzemeler :
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için malzemeler :
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200 ml)
Ceviz ya da Antep fıstığı
Yapılışı :
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapattım ve şerbeti 10 dk kadar beklettim.
Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun.
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.
Tarifin aslında malzemeler 750 ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
KESTANELİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
500 Gr.Kestane
2 Su Bardağı Süt
1 Adet Çubuk Vanilya
1.5 Su Bardağı Şeker
1 Yumurtanın Sarısı
2 Yemek Kaşığı Kaşığı Kakao
1 Yemek Kaşığı Margarin
½ Su Bardağı Ceviz İçi
1 Adet Hazır Kek
10 Adet Kestane Şekeri
1 Çay Bardağı Süt
Yapılışı :
Kestaneleri kolay çizilmesi için sıcak suyla yıkayın. Ardından bir bıçak yardımıyla çizin. Çizilmiş kestaneleri içi su dolu bir tencerede hafifçe haşlayın. Kestaneleri çıkarıp dış kabuklarını soyun. Kestaneleri çubuk vanilya ve sütle birlikte tencereye koyarak yumuşayana dek haşlayın.Çubuk vanilyayı tencereden çıkarın.Robotta kestaneleri parçalayın.Şekeri ilave ettikten sonra bir süre daha karıştırın.Robotun kapağını açarak kestanelerin soğumasını bekleyin.Kestaneler soğuduktan sonra bir yumurtanın sarısını iki yemek kaşığı kakaoyu,bir yemek kaşığı margarini ve yarım su bardağı ceviz içini ekleyin.Bir süre daha karıştırın.Ortadan ikiye ayrılmış hazır kekin alttaki kalan bölümünü servis tabağına yerleştirin ve bir çay bardağı süt ile ıslatın.Kestaneli kremanın bir bölümüyle kekin orta kısmını kalanıyla da kekin üzerini ve kenarlarını hiç boş yer kalmayacak şekilde kaplayın.Pastanın üzerini kestane şekeri ile süsleyip servis edin.
SAÇAKLI POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
2 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kuru maya ( ya da 3/4 yaş maya )
1 yumurta sarısı
7,5 su bardağı un
Süs İçin;
2 çorba kaşığı krem peynir ( ya da süzme yoğurt )
250 gr beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1/2 demet maydanoz
Yapılışı:
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırdıktan sonra 15 dk bekletilir. Bütün malzemeler yoğrulur.
Yumuşak bir hamur yapılır. 30 dk mayalandırılır. Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 C de ısıtılmış fırında pişirilir. Krem peynir, beyaz peynir, maydanoz karıştırılır. Soğuyan poğaçaların arası kesilip karışım sürülür. Poğaçaların gözüken peynirli kısmı rendelenmiş kaşara batılır servis yapılır.
KIYMALI KURU BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Açmak İçin :
Tuz
Nişasta
250 gr margarin veya tereyağı
Harcı İçin :
300 gr kıyma
2 soğan
Tuz
Karabiber
Ayçiçeği yağı
Yapılışı :
Soğanları kıyıp ayçiçeği yağında kıymayla birilikte kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. çukur bir kapta ayçiçeği yağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı tuzu çırpma teliyle iyice çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek on yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın. İki grubu açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkaları ikiye bölün. Harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını yumurta akıyla yapıştırın. Ruloları dört eşit parçaya kesip tepsiye dizin. üzerlerine tereyağı sürüp fırında pişirin. Sıcak servis yapın
BADEMLİ SÜRPRİZ TATLI TARİFİ
Malzemeler :
Bir paket (12 adet) milföy hamuru
2’şer çay bardağı badem ve Antep fıstığı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Badem
Yapılışı :
Badem ve Antep fıstığını robotta çekip, bir tabağa alın. Üzerine yumurta akını ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Bir kenarda beklemeye alın. Milföy hamurlarını birer birer uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarı boyunca, hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan toz şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökün. Bademle süsleyip servis yapın.
Bir paket (12 adet) milföy hamuru
2’şer çay bardağı badem ve Antep fıstığı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Badem
Yapılışı :
Badem ve Antep fıstığını robotta çekip, bir tabağa alın. Üzerine yumurta akını ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Bir kenarda beklemeye alın. Milföy hamurlarını birer birer uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarı boyunca, hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan toz şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökün. Bademle süsleyip servis yapın.
PURO TARİFİ
Malzemeler:
Yufka
Beyaz peynir
1 adet yumurta sarısı
Galeta unu
Yapılışı:
Yufkayı 8 eşit parçaya ayırdıktan sonra içine ezdiğimiz beyaz peynir konur.Sigara böreği gibi sarılır. Ucu suya batırılarak yapıştırılır. Önce çırpılmış yumurta sarısına daha sonra galeta ununa bulayıp yağda kızartılır. Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)