ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ



ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
80 gr. bitter çikolata
125 gr. tereyağı,
2 yumurta,
Vanilya
Yarım su bardağı toz şeker,
1 tutam tuz,
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un (yaklaşık)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı :
Kısık ateşte tereyağı ve çikolatayı karıştırarak eritin.Ocaktan alın ve toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin.Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin.Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin.İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alın.Fırın tepsisini 160 derece sıcaklıkta ısıtın.
Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin.
2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın.Afiyet olsun.

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ



ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 kg ıspanak
3 soğan
100 gr sert beyaz peynir
1 kg yufka
4 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
karabiber

Yapılışı :
Ispanağı akan suyun altında iyice yıkayın. Geniş bir kaba su doldurun, içine 1 çorba kaşığı tuz koyun. Ispanakları bu suda yaklaşık 35-45 dakika ıslatın (bu işlemi yapmaktaki amacımız, ıspanağın kumunun suyun dibine çökmesini sağlamaktır). Daha sonra, suyu çok karıştırmadan ıspanakları ayrı bir kaba çıkartın, 2-3 su daha yıkayıp süzün. İyice süzüldükten sonra ince ince doğrayın. Geniş bir tavaya 1 çay bardağı zeytinyağını ve incecik doğranmış soğanı koyun. Soğan altın sarısı renk alana kadar kavurun. Ispanağı ekleyin. Ispanak, saldığı suyu çekip diriliğini yitirene kadar kavurmayı sürdürün. Ateşten alın. Peyniri ufalayarak ıspanağa ekleyip karıştırın. Bu arada tuzunu kontrol edin, (çünkü ıspanak çok tuz kaldıran bir sebze olmadığından beyaz peynirin tuzu yetebilir) gerekiyorsa biraz tuz ve karabiber ekleyin. Fırını 220 derecede ısıtın.Geniş bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın. İçine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. 1,5 çay bardağı zeytinyağını koyun. Bir yandan karıştırmayı sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin. Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkayı tezgâha serin, hazırladığınız sosu yufkanın her yerine değecek biçimde üzerine sürün. Size bakan kenarına uzunlamasına ıspanak döşeyin. Yufkayı ileri doğru rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsinin ortasına kendi etrafında döndürerek gül şeklinde yuvarlayın. Kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayarak her bir ruloyu, bir önceki rulonun etrafına yuvarlayın. Kalan sosu böreğin üzerine gezdirip her yerini ıslatın. Fırının orta rafında rengi iyice pembeleşinceye kadar pişirin, ıspanaklı börek sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapılabilir.

ÇİKOLATALI ELMALI TOPLAR TARİFİ



ÇİKOLATALI ELMALI TOPLAR TARİFİ

Malzemeler :
3 paket pötibör bisküvi (ufalanmış)
5 adet rendelenmiş elma
5 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz

Üzerine :
1 adet muz

Sos Malzemesi :
2 su bardağı süt
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kakao
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
100 gr. margarin

Yapılışı :
Ufalanmış bisküvi, rendelenmiş elma, kakao, toz şeker, tarçın ve cevizi karıştırın. Hazırladığınız malzemeden ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayarak toplar yapın. Üzerlerine muz dilimleri yerleştirin. Kürdanla tutturun. Ayrı bir yerde çikolata sos malzemesini, margarin hariç, tencereye alıp ocağa koyun. Isınınca margarini ilave edin. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Elmalı topların üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.

BROWNİ KEK TARİFİ





BROWNİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
400 gr.Tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
100 gr Ceviz
1 su bardağı soğuk su
2 adet Yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
400 gr bitter çikolata

Yapılışı :
Çikolataları benmari usulü eritilerek bir köşede biraz bekletin.Şekeri tereyağını iyice çırpın.Çok iyi bir şekilde çırpılmasına dikkat edin.Yumurtaları ilave edin ve tekrar karıştırmaya devam edin.Başka bir kapta Unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek birleştirin.Bu kuru malzemeleri diğer karışımın içine yavaşça ekleyerek karıştırın.Homojen bir karışım sağlayın.Üzerine suyu da ilave edin tekrar karıştırın.Cevizi ve çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın.Derin bir tepside yağlı kağıt koyup karışımı dökün.Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.Afiyet olsun :)

ÇİKOLATALI İRMİKLİ PASTA TARİFİ



ÇİKOLATALI İRMİKLİ PASTA TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
125 gr. tereyağı
200 gr. un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu dolu

Krema İçin Malzemeler :
300 ml süt
3 yemek kaşığı irmik
100 gr tereyağı
100 gr. şeker
100 gr. Hindistan cevizi


Üstü İçin Malzemeler :
200 gr. sütlü çikolata
50 gr. tereyağı

Yapılışı :
Kek için tereyağı ve şekeri çırpıp yumurtaları teker teker kırın. Tüm malzemeyi ekleyip fırın kağıdı serili tepside 180 derecede 18-20 dk. pişirin. 

Krema için tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına getirin. Fırından çıkan keki soğutup sütlü şekerli bir karışımla veya meyve suyu da olabilir biraz ıslatıp irmikli muhallebimizi dökelim. Daha sonrada sütlü çikolatayı benmari usulü eritip içine tereyağını da koyup eritelim. Kremamızı irmikli kremanın üzerine döküp buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Afiyet olsun.

MUFFİN TARİFİ



MUFFİN TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
2 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Bir buçuk paket bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı kepekli un

Yapılışı :
Derin bir kasede yumurta ve esmer şekeri çırpın. Süt, sıvıyağ ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata, vanilya, kabartma tozu ve kepekli unu ekleyip bütün malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış muffin kalıplarına hazırladığınız harcı pay edin. 150 derece soğuk fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıplardan çıkarın.

ISLAK KEK TARİFİ


ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
200 gr. eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
200 gr. çiğ krema
80 gr. bitter çikolata

Yapılışı ;
İlk önce yumurta hariç sıvı malzemeleri iyice karıştırıyoruz.Yağ ve süt karışımın içine 2 su bardağı şekerimizi ilave edip iyice karıştırıyoruz.Daha sonra bu karışımın içine kakao ilave ediyoruz, Bu karışımın içine yumurtaları eklemeden önce 1 bardak ayırıyoruz.Daha sonra yumurtaları ayrı bir kapta kırıyoruz ve iyice karıştırdıktan sonra diğer karışımımızın içine ilave ediyoruz.Daha sonra 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da içine dahil ediyoruz karışımımızın.Böylelikle kekimizin harcı hazır olur.Ayırdığımız 1 bardak yumurtasız karışımımız ise kekimiz fırından çıktıktan sonra işimize yarayacak.Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımızın içine döküyoruz ve 160 derecede önceden ısınmış fırınımızın içerisine koyuyoruz.Daha sonra çiğ kremamızı ısıtıcaz ve içerisine bitter çikolatayı koyup eritiyoruz ve ayırdığımız 1 bardak karışımı içine koyuyoruz ve ıslak kekimizin üzerine sürebileceğimiz sosumuz hazır.Fırından çıkar çıkmaz kekimizin üzerine sürebilirsiniz.

Not : Daha lezzetli olması için kürdanla küçük küçük delikler açabilirsiniz.İsterseniz üzerine çikolata, hindistan cevizi rendeleyip koyabilir.
Not 2 : Kekimizi pişirme süresi 30-35 dakikadır.

TATLI POĞAÇA TARİFİ


TATLI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
3,5 su b. un
100 gr erimiş margarin
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
2 çorba k. pudra şekeri
2 yumurta sarısı


İç Harcı İçin :
1 su b.reçel
3 çorba k.fındık


Üzeri İçin :
Toz yeşil fıstık
Reçel şurubu


Yapılışı :
Karıştırma kabına un koydum ortasına havuz açtım.
İçerisine yumurtanın sarısı ve margarini koyup karıştırdım.Daha sonra süt ve sıvıyağ ekledim ve yoğurdum.En son kabartma tozu, pudra şekerini de ekledim kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettim.
Hamur hazır olunca bezelere ayrılıp çay tabağı büyüklüğünde açtım.İçine reçel koyup üzerine file badem de ekleyip hamurları kapattım.Yağlanmış tepsiye alıp üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürdüm.
Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında piştiler.
Pişince üzerine reçel şurubu sürdüm.Toz yeşil fıstık ile beraber süsledim.Afiyet olsun :)

ETİMEK TATLISI TARİFİ



ETİMEK TATLISI TARİFİ

Şerbeti için malzemeler :
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su


Muhallebisi için malzemeler :
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası


Üzeri için malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200 ml)
Ceviz ya da Antep fıstığı


Yapılışı :
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapattım ve şerbeti 10 dk kadar beklettim.
Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun.
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.
Tarifin aslında malzemeler 750 ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

KESTANELİ PASTA TARİFİ


KESTANELİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
500 Gr.Kestane
2 Su Bardağı Süt
1 Adet Çubuk Vanilya
1.5 Su Bardağı Şeker
1 Yumurtanın Sarısı
2 Yemek Kaşığı Kaşığı Kakao
1 Yemek Kaşığı Margarin
½ Su Bardağı Ceviz İçi
1 Adet Hazır Kek
10 Adet Kestane Şekeri
1 Çay Bardağı Süt

Yapılışı :
Kestaneleri kolay çizilmesi için sıcak suyla yıkayın. Ardından bir bıçak yardımıyla çizin. Çizilmiş kestaneleri içi su dolu bir tencerede hafifçe haşlayın. Kestaneleri çıkarıp dış kabuklarını soyun. Kestaneleri çubuk vanilya ve sütle birlikte tencereye koyarak yumuşayana dek haşlayın.Çubuk vanilyayı tencereden çıkarın.Robotta kestaneleri parçalayın.Şekeri ilave ettikten sonra bir süre daha karıştırın.Robotun kapağını açarak kestanelerin soğumasını bekleyin.Kestaneler soğuduktan sonra bir yumurtanın sarısını iki yemek kaşığı kakaoyu,bir yemek kaşığı margarini ve yarım su bardağı ceviz içini ekleyin.Bir süre daha karıştırın.Ortadan ikiye ayrılmış hazır kekin alttaki kalan bölümünü servis tabağına yerleştirin ve bir çay bardağı süt ile ıslatın.Kestaneli kremanın bir bölümüyle kekin orta kısmını kalanıyla da kekin üzerini ve kenarlarını hiç boş yer kalmayacak şekilde kaplayın.Pastanın üzerini kestane şekeri ile süsleyip servis edin.