NEFİS ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
4 adet Yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yapılışı :
Öncelikle malzemelerin hepsi karıştırılır (un ve kabartma tozu hariç).
Sonra üstlerine 1 su bardağı süt eklenir.
Tekrar karıştırdıktan sonra 1 su bardağı kadar malzemeden kenara ayrılır.
Ardından 2 su bardağı un katılır sonra üstüne de 1 paket kabartma tozu eklenir ve tekrar karıştırılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülür.
Fırına sürülür.170 derecede 30-40 dk pişirilir.
Çıkardıktan sonra kek hala sıcakken ayırdığımız sos üstüne dökülür.
Afiyet olsun.
TİRAMİSU TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı dolusu süt
2 çorba kaşığı un
1 adet iri yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
220 gram Labne peynir
1 çorba kaşığı nescafe
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
İsteğe göre biraz şeker
Kedi dilleri
Kakao
Yapılışı :
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına alıncaya kadar pişirin.
Daha sonra, vanilya ve labne peyniri ilave ederek biraz çırpın ve hafif ılıması için bekleyin.
Nescafeyi, ister şeker katarak ister sade olarak, toplam 1 su bardağı ılık su ve süt karışımında eritip, karıştırın.
Baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.
Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.
Kedidili bisküvilerini nescafeli süt ve su karışımın da çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir.
Soğuyan Tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırtarak sonra, çay süzgeci ile üstüne kakao serpin.
VİŞNELİ MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı gül suyu
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı
Sosu için:
1 su bardağı vişne suyu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı vişne
1 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
İlk olarak soğuk sütü, toz şekeri, gül suyunu, nişasta ve dövülmüş damla sakızını derin bir tencereye ilave edip mikserle karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine koyup karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocaktan alıp, sosunu hazırlayın.Bir tencereye vişne suyunu, toz şekeri, nişastayı ekleyerek mikserle karıştırın. Ocağın üzerine koyup karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynatın. Daha sonra bir kup bardağına önce biraz sos, daha sonra muhallebiden koyun. Bu şekilde kat kat doldurun. Pudinqi bir kaba boşaltıp soğuduktan sonra sosunu dökün. Üzerine düz bir şekilde yayıp buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet Olsun:-)
ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
80 gr. bitter çikolata
125 gr. tereyağı,
2 yumurta,
Vanilya
Yarım su bardağı toz şeker,
1 tutam tuz,
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un (yaklaşık)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı :
Kısık ateşte tereyağı ve çikolatayı karıştırarak eritin.Ocaktan alın ve toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin.Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin.Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin.İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alın.Fırın tepsisini 160 derece sıcaklıkta ısıtın.
Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin.
2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın.Afiyet olsun.
ISPANAKLI BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1 kg ıspanak
3 soğan
100 gr sert beyaz peynir
1 kg yufka
4 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
karabiber
Yapılışı :
Ispanağı akan suyun altında iyice yıkayın. Geniş bir kaba su doldurun, içine 1 çorba kaşığı tuz koyun. Ispanakları bu suda yaklaşık 35-45 dakika ıslatın (bu işlemi yapmaktaki amacımız, ıspanağın kumunun suyun dibine çökmesini sağlamaktır). Daha sonra, suyu çok karıştırmadan ıspanakları ayrı bir kaba çıkartın, 2-3 su daha yıkayıp süzün. İyice süzüldükten sonra ince ince doğrayın. Geniş bir tavaya 1 çay bardağı zeytinyağını ve incecik doğranmış soğanı koyun. Soğan altın sarısı renk alana kadar kavurun. Ispanağı ekleyin. Ispanak, saldığı suyu çekip diriliğini yitirene kadar kavurmayı sürdürün. Ateşten alın. Peyniri ufalayarak ıspanağa ekleyip karıştırın. Bu arada tuzunu kontrol edin, (çünkü ıspanak çok tuz kaldıran bir sebze olmadığından beyaz peynirin tuzu yetebilir) gerekiyorsa biraz tuz ve karabiber ekleyin. Fırını 220 derecede ısıtın.Geniş bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın. İçine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. 1,5 çay bardağı zeytinyağını koyun. Bir yandan karıştırmayı sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin. Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkayı tezgâha serin, hazırladığınız sosu yufkanın her yerine değecek biçimde üzerine sürün. Size bakan kenarına uzunlamasına ıspanak döşeyin. Yufkayı ileri doğru rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsinin ortasına kendi etrafında döndürerek gül şeklinde yuvarlayın. Kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayarak her bir ruloyu, bir önceki rulonun etrafına yuvarlayın. Kalan sosu böreğin üzerine gezdirip her yerini ıslatın. Fırının orta rafında rengi iyice pembeleşinceye kadar pişirin, ıspanaklı börek sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapılabilir.
ÇİKOLATALI ELMALI TOPLAR TARİFİ
Malzemeler :
3 paket pötibör bisküvi (ufalanmış)
5 adet rendelenmiş elma
5 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz
Üzerine :
1 adet muz
Sos Malzemesi :
2 su bardağı süt
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kakao
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
100 gr. margarin
Yapılışı :
Ufalanmış bisküvi, rendelenmiş elma, kakao, toz şeker, tarçın ve cevizi karıştırın. Hazırladığınız malzemeden ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayarak toplar yapın. Üzerlerine muz dilimleri yerleştirin. Kürdanla tutturun. Ayrı bir yerde çikolata sos malzemesini, margarin hariç, tencereye alıp ocağa koyun. Isınınca margarini ilave edin. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Elmalı topların üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.
BROWNİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
400 gr.Tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
100 gr Ceviz
1 su bardağı soğuk su
2 adet Yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
400 gr bitter çikolata
Yapılışı :
Çikolataları benmari usulü eritilerek bir köşede biraz bekletin.Şekeri tereyağını iyice çırpın.Çok iyi bir şekilde çırpılmasına dikkat edin.Yumurtaları ilave edin ve tekrar karıştırmaya devam edin.Başka bir kapta Unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek birleştirin.Bu kuru malzemeleri diğer karışımın içine yavaşça ekleyerek karıştırın.Homojen bir karışım sağlayın.Üzerine suyu da ilave edin tekrar karıştırın.Cevizi ve çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın.Derin bir tepside yağlı kağıt koyup karışımı dökün.Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.Afiyet olsun :)
ÇİKOLATALI İRMİKLİ PASTA TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
125 gr. tereyağı
200 gr. un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu dolu
Krema İçin Malzemeler :
300 ml süt
3 yemek kaşığı irmik
100 gr tereyağı
100 gr. şeker
100 gr. Hindistan cevizi
Üstü İçin Malzemeler :
200 gr. sütlü çikolata
50 gr. tereyağı
Yapılışı :
Kek için tereyağı ve şekeri çırpıp yumurtaları teker teker kırın. Tüm malzemeyi ekleyip fırın kağıdı serili tepside 180 derecede 18-20 dk. pişirin.
Krema için tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına getirin. Fırından çıkan keki soğutup sütlü şekerli bir karışımla veya meyve suyu da olabilir biraz ıslatıp irmikli muhallebimizi dökelim. Daha sonrada sütlü çikolatayı benmari usulü eritip içine tereyağını da koyup eritelim. Kremamızı irmikli kremanın üzerine döküp buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Afiyet olsun.
MUFFİN TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
2 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Bir buçuk paket bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı kepekli un
Yapılışı :
Derin bir kasede yumurta ve esmer şekeri çırpın. Süt, sıvıyağ ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata, vanilya, kabartma tozu ve kepekli unu ekleyip bütün malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış muffin kalıplarına hazırladığınız harcı pay edin. 150 derece soğuk fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıplardan çıkarın.
ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
200 gr. eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
200 gr. çiğ krema
80 gr. bitter çikolata
Yapılışı ;
İlk önce yumurta hariç sıvı malzemeleri iyice karıştırıyoruz.Yağ ve süt karışımın içine 2 su bardağı şekerimizi ilave edip iyice karıştırıyoruz.Daha sonra bu karışımın içine kakao ilave ediyoruz, Bu karışımın içine yumurtaları eklemeden önce 1 bardak ayırıyoruz.Daha sonra yumurtaları ayrı bir kapta kırıyoruz ve iyice karıştırdıktan sonra diğer karışımımızın içine ilave ediyoruz.Daha sonra 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da içine dahil ediyoruz karışımımızın.Böylelikle kekimizin harcı hazır olur.Ayırdığımız 1 bardak yumurtasız karışımımız ise kekimiz fırından çıktıktan sonra işimize yarayacak.Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımızın içine döküyoruz ve 160 derecede önceden ısınmış fırınımızın içerisine koyuyoruz.Daha sonra çiğ kremamızı ısıtıcaz ve içerisine bitter çikolatayı koyup eritiyoruz ve ayırdığımız 1 bardak karışımı içine koyuyoruz ve ıslak kekimizin üzerine sürebileceğimiz sosumuz hazır.Fırından çıkar çıkmaz kekimizin üzerine sürebilirsiniz.
Not : Daha lezzetli olması için kürdanla küçük küçük delikler açabilirsiniz.İsterseniz üzerine çikolata, hindistan cevizi rendeleyip koyabilir.
Not 2 : Kekimizi pişirme süresi 30-35 dakikadır.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)