PUDİNGLİ BROWNİE TARİFİ



PUDİNGLİ BROWNİE TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
150 gr iri doğranmış ceviz
2 paket 80 gr'lık bitter çikolata
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz


Kreması için :
2 paket vanilyalı puding
6 su bardağı süt

Üzeri için :
2 paket 80 gr'lık bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı krema

Yapılışı :
Fırını 180 derecede ısıtın. Kek için ayrılan çikolataları tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Nescafeyi 1 çorba kaşığı suda eritip çikolatalı karışıma ekleyin.Ilınınca toz şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzunu, ununu ve kabartma tozunu ilave edin. Son olarak da doğranmış cevizleri ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş 30x30 cm ebatlarında fırın tepsisine döküp pişirin. Pişirirken arada bir ortasına kürdan batırıp çıkartın, (hamura batırılan kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir).
Pişirme süresi sona erdiğinde bir kenarda soğumaya bırakın. Kreması için pudingi sütle pişirin. Puding soğuduğunda kekin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.
En üstü içinde, çikolatayı, tereyağı ve su ile eritin ve pudingin üzerine dökün.

ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 3



ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 3
 
 
Kek İçin Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 su bardağından 2 parmak eksik çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı un


İç kreması için:
2 su bardağı süt
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Üzerine:
1 paket hazır çikolata sos

Yapılışı :
Kek için yumurta ve tozşekeri derin bir kapta çırpın. Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Havuç, ceviz, tarçın, karbonat, kabartma tozu ve unu ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 26 cm'lik çember bir kalıba karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. İç kreması için süt, kakao, tozşeker, un ve yumurtayı tencereye alın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını katıp, hem malzemenin birbirine karışması hem de ılınması için 1-2 dakika çırpın. Ilındıktan sonra kremanın yarısını birinci kek parçasının üzerine sürün ve diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayı sürüp, üçüncü kek parçasını üzerine kapatın. Üzerini kaplamak için hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılındıktan sonra kekin üzerini kaplayın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve çikolata donduktan sonra dilimleyerek, servis yapın.

SULTAN SARMASI TARİFİ



SULTAN SARMASI TARİFİ

Malzemeler :
50 Gr Margarin
1 Litre Süt
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya


Üzeri İçin :
1 Paket Krem Şanti
Kararında Hindistan Cevizi

Yapılışı :
Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin.Tepsiyi yada büyük boy dikdörtgen borcamı örtecek kadar Hindistan cevizi serpin Muhallebiyi hiç soğutmadan Hindistan ceviz serili borcamın üzerine dökün (bu işlemi kaşık kullanmadan yapın ki Hindistan cevizleri bir yerde toplanmasın) daha sonra muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi sürüp birkaç saat yada en güzeli bir gece dinlendirdikten sonra servis yapmadan tatlıyı önce boyuna 3-4 parçaya enine de 4-5 parçaya bölerek yada arzunuza göre bölün her parçayı rulo halinde sarıp etrafınıda Hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin ve servis yapın

TİRAMİSU TARİFİ 3



TİRAMİSU TARİFİ 3


Malzemeler :
2 su bardağı dolusu süt
2 çorba kaşığı un
1 adet iri yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
220 gram labne peynir
1 çorba kaşığı nescafe
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
İsteğe göre biraz şeker
Kedi dilleri
Kakao



Yapılışı :
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına alıncaya kadar pişirin.
Daha sonra, vanilya ve labne peyniri ilave ederek biraz çırpın ve hafif ılıması için bekleyin.
Nescafeyi, ister şeker katarak ister sade olarak, toplam 1 su bardağı ılık su ve süt karışımında eritip, karıştırın.Baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.Kedidili bisküvilerini nescafeli süt ve su karışımın da çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir.Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırtarak sonra, çay süzgeci ile üstüne kakao serpin.

KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİ


KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 lt süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao


Üzeri İçin :
Ceviz içi
kakao

Yapılışı :
Sütü tencereye boşaltıp şeker ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Tekrardan hızlı bir şekilde çırpın. Servis kaselerinin yarısından biraz fazlasını hazırladığınız muhallebi ile doldurun. Daha sonra muhallebinin kalan kısmına kakao ekleyerek karıştırın. Son olarak kaselerin boş kalan kısımlarına da kakaolu irmik tatlısını paylaştırın. Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirerek kakao ve cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.
 

KAKAOLU CHEESECAKE TARİFİ



KAKAOLU CHEESECAKE TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
İki buçuk çay bardağı un
1 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:
1 çay bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın akı
1 paket vanilya
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Süslemek İçin:
Kakao ve çilek

Yapılışı :
Hamur için, tereyağı ve tozşekeri birlikte çırpın. Üzerine elenmiş un ve kakaoyu ilave edin. Daha sonra hamuru kelepçeli küçük bir kalıba alın ve elinizle bastırarak kenarlarını yükseltip yayın. Üzeri için tozşeker, yumurta ve labne peynirini iyice çırpın. Un, kakao ve nişastayı üzerine eleyin. 1 adet yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın ve karışıma ilave edin. En son vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu harca ekleyin. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 2 saat pişmeye bırakın. Fırından çıkarıp soğutun. Servis tabağına alın. Üzerine kakao serpin ve çilekle süsleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI FINDIKLI PASTACIKLAR TARİFİ



ÇİKOLATALI FINDIKLI PASTACIKLAR TARİFİ

Malzemeler :
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı soğuk su
Bir tutam tuz
2 su bardağı un


İçi İçin Malzemeler :
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı parça çikolata

Üzeri İçin:
2 paket bitter
çikolata (160 gram)

Yapılışı :
Hamuru hazırlamak için, tozşeker ve margarini bir kaba alıp çırpın. Yumurta sarısını ilave edin. Daha sonra su, tuz ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ayırarak kalanını ortası boş kalacak şekilde elinizle tart ölet kalıplarının içine döşeyin. İç harcı için, tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Kalıplara aldığınız tartoletlerin içine yerleştirin. Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pastacıkların üstüne kapak şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Bitter çikolataları benmari usulü eritip tartoletler soğuduktan sonra üstlerine gezdirerek servis yapın.

BAVYERA PASTASI TARİFİ



BAVYERA PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı süt
6 yumurta sarısı
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
2.5 yemek kaşığı un
5 yaprak jelatin
120 gr bitter çikolata
120 gr beyaz çikolata

 

Yapılışı :
Jelatini soğuk suda eritin. Süt, un, yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ocağa alıp kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Yumuşayan jelatini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kremayı da ilave edin. Malzemeyi ikiye bölün. Birine rendelenmiş bitter çikolatayı, diğerine de beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra derin dondurucuda 20 dakika bekletin. Biraz koyulaştıktan sonra malzemeleri derin dondurucudan çıkarın. Tabanını streç film ile kapladığınız kelepçeli yuvarlak kek kalıbına beyaz çikolatalı malzemeyi dökün. Bitter çikolatalı malzemenin yarısını üzerine döküp şiş yardımıyla üzerinde daireler, desenler yapın. Tekrar derin dondurucuya alıp katılaşmasını bekleyin. Katılaşınca kalan çikolatalı karışımı üzerine döküp derin dondurucuda en az 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Bavyera pastası artık hazır, afiyet olsun.

KARAMELLİ PASTA TARİFİ 2


KARAMELLİ PASTA TARİFİ 2

Malzemeler :
200 g Pınar Labne
2,5 su bardağı Süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
100 g nişasta (3-4 yemek kaşığı sütle ezilmiş)
1 çubuk tarçın (kırılmış)
1 adet pasta taban

Şurup İçin:
Yarım bardak su
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Süslemede kullanılacak karamel şekeri için:
Yarım bardak şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı :
Karamelize etmek için; çubuk tarçını kırın ve şekeri koyu kahverengi renge dönüşene kadar karıştırarak pişirin. Kremayı hazırlamak için üzerine sütü ilave edin. (elinize sıçratmamaya dikkat edin) Sütün içinde şeker eriyene kadar ocakta tutun. Sütü süzün. Başka bir kasede çırptığınız yumurta sarısını ve süt içinde erittiğiniz nişastayı da ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun. Pınar Labne’yi ekleyin ve kremaya tahta kaşık yardımıyla yedirin.
Karamel şekeri için; şekeri karamelize edin, tereyağını ekleyin, tabağa dökün. Donduktan sonra kırarak süsleme için kullanın. İsterseniz krema içine de ekleyebilirsiniz.
Pasta tabanını şurupla ıslatın, kremayı arasına ve üzerine sürün. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

BÖĞÜRTLENLİ KEDİDİLLİ YAŞ PASTA TARİFİ



BÖĞÜRTLENLİ KEDİDİLLİ YAŞ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket kedili bisküvi
1 küçük kase böğürtlen reçeli

Kreması İçin :
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı labne peyniri
50 gr.tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz


Yapılışı :
Kremasını Labne peyniri,margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirin.Altını kapatıp kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın.Uzun bir kek kalıbının içine strech film kaplayın.
Önce en alta biraz krema dökün,Üzerine biraz böğürtlen reçeli gezdirin,Daha sonra kedidillerini uzunlamasına dizin.Bu şekilde üç sıra olacak şekilde dizmeye devam edin.En üste kalan kremayı döküp soğuduktan sonra dolaba kaldırın.Bir gece bekletip kalıbı bir tepsiye ters çevirin.Strech filmi çıkarıp,dilimleyerek servis yapın.