MUZLU RULO MOZAİK PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 paket (300 gr) kakaolu bisküvi
150 gr kıyılmış fındık
125 gr kahvaltılık tereyağı
1 çay bardağı süt
200 gr çikolata
2 muz
Yapılışı:
Bisküvileri öğütücüye koyup un haline getirin ve geniş bir kaba koyun. Fındıklardan 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını bisküvilere ilave edin. Tereyağını kaynamasına imkan vermeden eritin. Çikolatayı da benmari usulü eritin. Her ikisini karıştırın.
Tereyağlı çikolata ve sütü, bisküvili karışıma ekleyin ve kaşıkla harmanlayın. Buzdolabında en azından yarım saat bekletin. Çıkardığınızda tekrar karıştırın.
Tezgahın üstüne pişirme kağıdı serin. Rulo yapacağınız alanı göz kararı belirleyip kalan fındık kırıklarıyla kaplayın. Dolaptan çıkardığınız bisküvili hamuru üzerine dikdörtgen şekilde yayın. Ortaya muzları dizin. Hamuru, muzu ortada bırakacak şekilde pişirme kağıdını kıvırarak rulo yapın. Pişirme kağıdını bonbon şeker gibi iki ucundan kıvırın. Üzerine streç film kaplayarak dondurucuda 2-3 saat kadar bekletin.
Yiyeceğiniz zaman ruloyu bir süre buzdolabı dışında bekletin. Böylece hafif çözülecek ve rahatça kesmeniz mümkün olacak.
AŞK LOKUMU TARİFİ
Malzemeler:
1lt süt
125gr margarin
9 çorba kaşığı un
9 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
2 adet damla sakızı
Üzeri için:
Hindistan cevizi
çekilmiş fıstık
Yapılışı :
Margarini tencereye katıp eritin ve unu ilave edip kokusu çıkana dek hafif kavurup yavaş yavaş sütü koyarak karıştırın.Orta ateşte durmadan karıştırarak pişirmeye devam edin kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını da ilave edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Ocaktan aldığınız muhallebiyi yaklaşık 10dakika mikserle çırpın Bardakları su ile çalkalayıp yapmış olduğunuz muhallebiyi bardaklara koyup ılımaya başlayınca buzdolabında bir gece bekletin. muhallebili bardakların üstüne su ilave edip hemen tatlıları bardaktan boşaltın ıslatılmış bıçak ile istediğiniz enlilikte keserek her tarafını Hindistan cevizine bulayıp fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.
PUDİNGLİ BROWNİE TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
150 gr iri doğranmış ceviz
2 paket 80 gr'lık bitter çikolata
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz
Kreması için :
2 paket vanilyalı puding
6 su bardağı süt
Üzeri için :
2 paket 80 gr'lık bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı krema
Yapılışı :
Fırını 180 derecede ısıtın. Kek için ayrılan çikolataları tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Nescafeyi 1 çorba kaşığı suda eritip çikolatalı karışıma ekleyin.Ilınınca toz şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzunu, ununu ve kabartma tozunu ilave edin. Son olarak da doğranmış cevizleri ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş 30x30 cm ebatlarında fırın tepsisine döküp pişirin. Pişirirken arada bir ortasına kürdan batırıp çıkartın, (hamura batırılan kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir).
Pişirme süresi sona erdiğinde bir kenarda soğumaya bırakın. Kreması için pudingi sütle pişirin. Puding soğuduğunda kekin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.
En üstü içinde, çikolatayı, tereyağı ve su ile eritin ve pudingin üzerine dökün.
ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 3
Kek İçin Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 su bardağından 2 parmak eksik çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı un
İç kreması için:
2 su bardağı süt
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine:
1 paket hazır çikolata sos
Yapılışı :
Kek için yumurta ve tozşekeri derin bir kapta çırpın. Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Havuç, ceviz, tarçın, karbonat, kabartma tozu ve unu ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 26 cm'lik çember bir kalıba karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. İç kreması için süt, kakao, tozşeker, un ve yumurtayı tencereye alın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını katıp, hem malzemenin birbirine karışması hem de ılınması için 1-2 dakika çırpın. Ilındıktan sonra kremanın yarısını birinci kek parçasının üzerine sürün ve diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayı sürüp, üçüncü kek parçasını üzerine kapatın. Üzerini kaplamak için hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılındıktan sonra kekin üzerini kaplayın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve çikolata donduktan sonra dilimleyerek, servis yapın.
SULTAN SARMASI TARİFİ
Malzemeler :
50 Gr Margarin
1 Litre Süt
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin :
1 Paket Krem Şanti
Kararında Hindistan Cevizi
Yapılışı :
Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin.Tepsiyi yada büyük boy dikdörtgen borcamı örtecek kadar Hindistan cevizi serpin Muhallebiyi hiç soğutmadan Hindistan ceviz serili borcamın üzerine dökün (bu işlemi kaşık kullanmadan yapın ki Hindistan cevizleri bir yerde toplanmasın) daha sonra muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi sürüp birkaç saat yada en güzeli bir gece dinlendirdikten sonra servis yapmadan tatlıyı önce boyuna 3-4 parçaya enine de 4-5 parçaya bölerek yada arzunuza göre bölün her parçayı rulo halinde sarıp etrafınıda Hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin ve servis yapın
TİRAMİSU TARİFİ 3
Malzemeler :
2 su bardağı dolusu süt
2 çorba kaşığı un
1 adet iri yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
220 gram labne peynir
1 çorba kaşığı nescafe
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
İsteğe göre biraz şeker
Kedi dilleri
Kakao
Yapılışı :
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına alıncaya kadar pişirin.
Daha sonra, vanilya ve labne peyniri ilave ederek biraz çırpın ve hafif ılıması için bekleyin.
Nescafeyi, ister şeker katarak ister sade olarak, toplam 1 su bardağı ılık su ve süt karışımında eritip, karıştırın.Baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.Kedidili bisküvilerini nescafeli süt ve su karışımın da çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir.Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırtarak sonra, çay süzgeci ile üstüne kakao serpin.
KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 lt süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri İçin :
Ceviz içi
kakao
Yapılışı :
Sütü tencereye boşaltıp şeker ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Tekrardan hızlı bir şekilde çırpın. Servis kaselerinin yarısından biraz fazlasını hazırladığınız muhallebi ile doldurun. Daha sonra muhallebinin kalan kısmına kakao ekleyerek karıştırın. Son olarak kaselerin boş kalan kısımlarına da kakaolu irmik tatlısını paylaştırın. Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirerek kakao ve cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.
KAKAOLU CHEESECAKE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
İki buçuk çay bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:
1 çay bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın akı
1 paket vanilya
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Süslemek İçin:
Kakao ve çilek
Yapılışı :
Hamur için, tereyağı ve tozşekeri birlikte çırpın. Üzerine elenmiş un ve kakaoyu ilave edin. Daha sonra hamuru kelepçeli küçük bir kalıba alın ve elinizle bastırarak kenarlarını yükseltip yayın. Üzeri için tozşeker, yumurta ve labne peynirini iyice çırpın. Un, kakao ve nişastayı üzerine eleyin. 1 adet yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın ve karışıma ilave edin. En son vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu harca ekleyin. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 2 saat pişmeye bırakın. Fırından çıkarıp soğutun. Servis tabağına alın. Üzerine kakao serpin ve çilekle süsleyerek servis yapın.
ÇİKOLATALI FINDIKLI PASTACIKLAR TARİFİ
Malzemeler :
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı soğuk su
Bir tutam tuz
2 su bardağı un
İçi İçin Malzemeler :
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı parça çikolata
Üzeri İçin:
2 paket bitter
çikolata (160 gram)
Yapılışı :
Hamuru hazırlamak için, tozşeker ve margarini bir kaba alıp çırpın. Yumurta sarısını ilave edin. Daha sonra su, tuz ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ayırarak kalanını ortası boş kalacak şekilde elinizle tart ölet kalıplarının içine döşeyin. İç harcı için, tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Kalıplara aldığınız tartoletlerin içine yerleştirin. Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pastacıkların üstüne kapak şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Bitter çikolataları benmari usulü eritip tartoletler soğuduktan sonra üstlerine gezdirerek servis yapın.
BAVYERA PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
5 su bardağı süt
6 yumurta sarısı
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
2.5 yemek kaşığı un
5 yaprak jelatin
120 gr bitter çikolata
120 gr beyaz çikolata
Yapılışı :
Jelatini soğuk suda eritin. Süt, un, yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ocağa alıp kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Yumuşayan jelatini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kremayı da ilave edin. Malzemeyi ikiye bölün. Birine rendelenmiş bitter çikolatayı, diğerine de beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra derin dondurucuda 20 dakika bekletin. Biraz koyulaştıktan sonra malzemeleri derin dondurucudan çıkarın. Tabanını streç film ile kapladığınız kelepçeli yuvarlak kek kalıbına beyaz çikolatalı malzemeyi dökün. Bitter çikolatalı malzemenin yarısını üzerine döküp şiş yardımıyla üzerinde daireler, desenler yapın. Tekrar derin dondurucuya alıp katılaşmasını bekleyin. Katılaşınca kalan çikolatalı karışımı üzerine döküp derin dondurucuda en az 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Bavyera pastası artık hazır, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)