ÇİLEKLİ MİNİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket yulaflı bisküvi
10 gr tereyağı
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
200 ml krema
100 gr labne peyniri
100 gr beyaz çikolata ve Çilek
Yapılışı:
Bisküvileri mutfak robotunda çekerek ufalıyoruz. Tereyağını eritip bisküvilere ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. 8 cm’lik 4 pasta çemberinin tabanına yağlı kağıt serip bisküvileri paylaştırıyoruz ve kaşığın tersi ile bastırıyoruz. Buzdolabında 15 dakika bekletiyoruz.Çilekleri dilimliyoruz ve çemberin iç duvarına dik olarak yapıştırıyoruz. Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alıyoruz. İçi sıcak su dolu tencereye yerleştirip eriyinceye kadar bekletiyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.Krema, labne peyniri, vanilya ve pudra şekerini mikserle katılışıncaya kadar çırpıyoruz. Erimiş çikolatayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Karışımı çemberlere, çileklerin üzerine çıkacak kadar dolduruyoruz. Buzdolabına alarak 2 saat bekletiyoruz. Servis tabağına alıp çemberi çıkartıyoruz. Üzerine rendelenmiş çikolata, fındık ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapıyoruz.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun .
PROFİTEROLLÜ YAŞ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket kakaolu hazır pasta keki
125 gr margarin
1/2 su bardağı süt
12 çorba kasığı un
1/2 su bardağı su
5 yumurta
1 tutam tuz
1 paket kakaolu hazır pasta keki
125 gr margarin
1/2 su bardağı süt
12 çorba kasığı un
1/2 su bardağı su
5 yumurta
1 tutam tuz
İçinin Beyaz Kreması İçin :
3 su bardağı süt
2 çorba kasığı un
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kasığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Çikolata Kreması İçin:
2,5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ
Krem Şanti İçin:
1 paket krem şanti
Yarım su bardağından biraz fazla süt
1 paket krem şanti
Yarım su bardağından biraz fazla süt
Yapılışı :
Tenceremize suyumuzu, sütümüzü ve yağımızı ekleyelim, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştıralım. Yağ eriyip hafif kaynayınca tuzumuzu ve unumuzu ekleyerek, tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Soğuduktan sonra yumurtalarımızı teker teker kıralım ve yoğurmaya devam edelim. Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya koyarak, yağlanmış fırın tepsine aralıklı olarak, pinpon topu büyüklüğünde sıkalım.Daha önceden ısıtmış olduğumuz 175 dereceli fırında pişirip, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz kremamızı sıkalım.
Tenceremize suyumuzu, sütümüzü ve yağımızı ekleyelim, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştıralım. Yağ eriyip hafif kaynayınca tuzumuzu ve unumuzu ekleyerek, tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Soğuduktan sonra yumurtalarımızı teker teker kıralım ve yoğurmaya devam edelim. Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya koyarak, yağlanmış fırın tepsine aralıklı olarak, pinpon topu büyüklüğünde sıkalım.Daha önceden ısıtmış olduğumuz 175 dereceli fırında pişirip, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz kremamızı sıkalım.
Beyaz Kremanın Yapılışı:
Vanilya dışında tüm malzemeleri azar azar süt ekleyerek, pütür kalmayacak şekilde ezelim. Daha sonra ocakta karıştırarak pişirelim.Diğer süt ve krem şanti hazırlanır, karışım soğuduktan sonra, krem şanti ve vanilyamızı ekleyerek mikserle çırpalım, enjektöre dolduralım.
Çikolata Kreması Yapılışı:
Çikolatamız ve yağımız dışındaki malzemelerimizi tencereye koyarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırmak suretiyle pişirelim. Çikolata ve yağımızı ekleyerek karıştırarak eriye kadar pişirelim.
Pastanın yapılışı için profiterollerin içine beyaz krema sıkalım. Hazır pasta kekimizin her katına bolca krem şanti sürelim. Pastamızın her tarafını şantiyle kaplayalım.Buzdolabında bir gece bekletip servis yapalım.
KEDİ DİLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket kedi dili bisküvi
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım paket labne peynir
2 tatlı kaşığı hazır kahve
1 fincan sıcak su
Kakao
Yapılışı :
Pastanın kremasını hazırlamak için tencereye; un, şeker, yumurta ve sütü alın.Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.Kremayı ocaktan indirip labne peyniri ekleyin ve iyice karıştırın.Pasta tabanını hazırlamak için kahveyle suyu yayvan bir tabakta karıştırın.Kedi dili bisküvileri kahveli suya batırıp pasta tabağına bir sıra halinde dizin.Bisküvilerin üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün.Kalan bisküvileri de kahveli suya batırıp pasta tabağına bir sıra halinde dizin.Bisküvilerin üzerini kalan kremayla kaplayın.Çay süzgeci ile üzerine kakao serpip dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
AŞK LOKUMU TARİFİ 2
Malzemeler:
3 Su Bardak Süt
7 Kaşık İrmik
7 Kaşık Şeker
1 Paket Toz Krem Şanti
Hindistan cevizi ve Fındık
Yapılışı :
Krem şanti hariç diğer malzemeleri koyu kıvam alana kadar pişirelim. Daha sonra soğuması için bir kaba koyup soğutalım. Soğuduktan sonra içerisine toz krem şantiyi döküp yoğuralım. Islak elle top halinde parçalar alarak Hindistan cevizi ve ya fındığa batırıp servis edelim.Afiyet Olsun.
ÇİLEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
300 gr. Savoyer bisküvi
500 gr. çilek
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Bisküvileri, yuvarlak çukur bir kaba, altını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.Çilek ve pudra şekerini blendırda çekin.Krem şanti ve sütü birlikte çırpın.Kalıptaki bisküvilerin üzerine, bir kat krem şanti, bir kat çilek kreması ekleyip, üzerine tekrar bisküvi yerleştirin. Bisküvilerin üzerine kalan krem şantiyi yayın, üzerine çilek kreması sürün . Üstünü savoyer bisküvi ile kapatın.
Çilekli pastayı 3 saat buzlukta beklettikten sonra ters çevirerek servis tabağına alın.
Pastanın üzerini çilek kreması ile süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
SAKIZLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
Yarım su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
Yarım çay kaşığı kabartma tozu (ben 1 kullandım)
Üzeri İçin :
Fındık
Yapılışı:
2 su bardağı unu, yarım su bardağı toz şekeri, 1 kahve fincanı sütü, 3 çorba kaşığı margarini, 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı ve yarım çay kaşığı kabartma tozunu yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.Fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan parçalar kopararak şekil verin. (Krema torbası da kullanabilirsiniz.) Tepsiye dizin.Üzerlerine birer fındık yerleştirin. Orta dereceli ısınmış fırında (150-170) 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.
BİTTER ÇİKOLATALI KOLAY TATLI TARİFİ
Malzemeler :
1 paket çikolatalı puding
2,5 bardak süt
2 paket bebek bisküvisi
3-4 avuç file badem
1-2 avuç vişne
Yapılışı :
Pudingi tarife göre hazırlayın.File bademleri yağsız olarak tavada kavurun.Cam bir kaba 1 kat bebek bisküvisi dizin.Üzerine sıcak olarak pudingden biraz gezdirin.Pudingin üzerine vişne serpiştirin. Kavurduğunuz file bademleri vişnelerin üzerine dağıtın.Tekrar bir sıra bisküvi dizin ve kalan pudingle bisküvilerin üzerini kaplayın.Soğuduktan sonra üzerine file badem serperek servis edin.
KREP PASTA TARİFİ
Malzemeleri :
3 yumurta
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
50 gr kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema İçin :
200 ml krema
1 paket vanilya
Üzeri İçin: 200 gr bitter çikolata
200 ml krema
Yapılışı :
Krep için yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırma kabına alın ve mikser ile iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya çok hafif yağ sürün ve karışımdan yaklaşık 1 kepçe dolusu alarak tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krema ile vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. 10 dakika buzdolabında soğutun. Servis tabağına bir krep yerleştirin. üzerine bir miktar krema sürüp ikinci krepi yerleştirin. Aralarına krema sürerek tüm krepleri üst üste dizin. Buzdolabında bekletin. Kremayı sos tenceresine alarak ısıtın. çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Pastanın üzerini çikolata karışımı ile sıvayın ve süsleyerek servis yapın.
Krep pasta artık hazır, afiyet olsun.
YER FISTIĞI KREMALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
5 yumurta akı
1 tutam tuz
200 gr toz şeker
2 paket vanilya
75 gr tereyağı (oda ısısında)
250 gr un
50 gr kakao
100 ml süt
Yarım paket kabartma tozu
Şerbet için :
250 ml su
200 gr toz şeker
1 paket vanilya
Krema için :
300 ml krema
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
200 gr labne peyniri
Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını çırpma kabına alıp tuz ile birlikte iyice çırpın. Şeker, vanilya ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak sütü ekleyin. 21 cm x 21 cm ölçülerinde yağlı kağıt serili fırın kabına hamuru aktarın ve fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krema için krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Labne peyniri ve yer fıstığı ezmesini ekleyip karıştırın. Kıvamı çok koyu olursa kaşık kaşık süt ekleyebilirsiniz. Soğuyan keki enine ortadan ikiye kesin. Su, şeker ve vanilyayı karıştırıp kekin ilk katını ıslatın. Kremanın yarısını üzerine yayıp diğer keki üzerine yerleştirin. üzerine şurup gezdirip kremanın yarısını sıvayın. Pastayı dilimlere ayırın. Kalan kremayı yıldız uçlu sıkma torbasına doldurup dilimlerin üzerine sıkın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yer fıstığı kremalı pasta artık hazır, afiyet olsun.
PANCAKE TARİFİ
Malzemeler :
1,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı süt
Yapılışı :Hepsini çırpıyoruz ve çok az yağladığımız teflon tavaya bir çorba kaşığı miktarı döküp her iki yüzü de pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)