KAYISILI VE AHUDUDULU REÇELLİ KURABİYE TARİFİ


KAYISILI VE AHUDUDULU REÇELLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
180 gr oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağından fazla şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kadar vanilya
2 su bardağı kek un
3 yemek kaşığı kayısı reçeli
3 yemek kaşığı ahududu reçeli

 

Yapılışı :
Fırınımızı 155 C’ye getirelim. İki tane fırın tepsisine yağlı kâğıtları serelim.
Tereyağı ve şekeri iyice birbirine karıştırın. Mikserin düz başlığından yardım alabilirsiniz.
Yumurtayı ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Unu ekleyip öz olana kadar karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
Her kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bastırın ve normal bi oyuk oluşturun. Oluşturduğunuz oyukları 1 çay kaşığı reçel ile doldurun.Birinci fırın tepsisini fırının orta gözüne koyup 12 dakika pişirin. Pişince fırın teline alıp soğutun.Aynı uygulamayı ikinci tepsi içinde yapın. Hepsi soğuyunca servis tabağına alın.Afiyet olsun.

SÜTLAÇ TARİFİ


SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler :
1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu (Pirinç unu eklemek istemeyenler pirincin miktarını 1 çay bardağı daha artırabilir)
2 su bardağı toz şeker (Şekeri azaltıp çoğaltabilirsiniz)
üzerine tarçın

Yapılışı :
1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin,soğuk sütü ekleyin 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin,bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin.
Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin (pirinç unu ılınmış olmalı)
Pirinç ununu tencereye ekleyin,arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.Sütlacı kaselere paylaştırın,soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.

ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler :
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 tane damla sakızı
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

Sosu İçin :
1 paket Dr. Oetker Çikolata Sosu
2,5 su bardağı süt
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri İçin :

Hindistan cevizi

 

Yapılışı :
Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin. Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz,çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın. Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre yapın. Yalnız kaynamadan önce içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve pişirin.Çikolata, portakal ve tarçın bir arada nefis oluyor.Tencere de ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur.Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcama yayın. Tavuk göğsünü koymadan önce borcamı suyla ıslatırsanız yapışmaz. Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosu üzerine yayın. Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun.

MİLFÖYDEN TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ


MİLFÖYDEN TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
1 Paket dondurulmuş milföy hamuru
1 küçük konserve garnitür (bezelye-havuç)
1 orta boy soğan
250 gr. küçük doğranmış kuşbaşı
1 yumurta sarısı
Tuz ve karabiber



Yapılışı :
Donmuş milföy hamurlarım tezgaha dizin ve çözülmeye bırakın. Soğanı küp doğrayın ve sıvı yağda kavurun, ardından içine küçük doğranmış kuşbaşı etleri alıp tuz, karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Bir kaşıkla kavrulmuş börek içini hamurların üzerine koyun, garnitürü ilave edip ikinci bir hamuru kapak olarak kapayıp kenarlarını parmakla bastırın.Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. 200°C ısıda fırına atın.Üzeri kızarınca çıkarıp servis yapın.

KAKAOLU VE KAHVELİ ISLAK KEK TARİFİ


KAKAOLU VE KAHVELİ ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
 4 yumurta
 1 cup şeker (250 ml'lik)
 1 cup sıvıyağ
 1 cup süt
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 4-6 yemek kaşığı Kakao
 2-3 yemek kaşığı Nescafe
 Aldığı kadar un (yaklaşık 1,5 cup)


Süslemek İçin :
Hindistan cevizi

Yapılışı :
Yumurta ve şeker pürüzsüz olana dek çırpılır. Sırala sıvıyağ, süt, kakao ve nescafe eklenir. Karışımdan bir cup ayrılır. Geri kalan malzemeye un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış borcama yayılır. Önceden ısıtılmış 180 C pişirilir. Oda sıcaklığına gelince dilimleyip ayrılan kakaolu sos üzerine gezdirilir. Hindistan cevizi ile süsleyip ikram edilir.

PİZZA BÖREK TARİFİ


PİZZA BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yufka
Sıvıyağ
4 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
Domates
Biber
Sosis

Yapılışı :
Öncelikle yufkaları dörde bölün. Daha sonra her parçayı ortadan ikiye katlayıp yağlayın. Rulo şeklinde büzüp, etrafında çevirin. Tepsiye dizin. Yoğurtla yumurtayı çırpın. Böreklerin üzerine dökün. Domates ve biberi küçük doğrayıp, sosisleri dilimleyin. Böreklerin üzerine ilave ederek 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ


ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı soğuk süt
1 paket kuru maya (yaş maya kullanacaksanız 1 su bardağı ılık süt içinde eritin.)
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık yağı
Aldığı kadar un
Zeytin ezmesi
Tuz

Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörek otu

Yapılışı :
Zeytin ezmesi hariç tüm malzemeyi (maya dahil) yoğurma kabınıza koyup hafif sulu bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar hamuru bekletin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp eliniz ile açın ve üzerine zeytin ezmesi sürün.Hamuru rulo yapıp kıvırın ve iki ucunu birleştirin.Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin.200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

KOLAY SU BÖREĞİ TARİFİ



KOLAY SU BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yufka
2 adet yumurta
1,5 buçuk çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
100 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz


Yapılışı:
Bir kabin içinde yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve kabartma tozunu çırparak karıştıralım. Margarinle yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlarını dışa taşırarak serelim. 2. yufkayı iri bir şekilde parçalayıp tepsiye yayalım. Üzerine sütü, yumurtalı harcı gezdirerek ezilmiş peyniri ve kıyılmış maydanozu yayalım. İlk yufkanın dışarı tasan kenarlarını tepsiye çevirelim. Üzerine son yufkayı buruşturup serelim. Kalan sütlü, yumurtalı harcı üzerine gezdirerek yufkaları kare dilimler halinde keselim. Önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreğin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun
.

KIYMALI VE MERCİMEKLİ BÖREK TARİFİ


KIYMALI VE MERCİMEKLİ BÖREK TARİFİ
 
Malzemeler :
3 yufka
2 soğan
200 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Margarin ve Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber ve 1 demet maydanoz (isterseniz)


Yapılışı :

Böreğimizin içini hazırlamak için; küçük doğradığımız soğanlarımızı bir tavada çok az yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymamız da kavrulduktan, önceden haşlamış olduğumuz yeşil mercimeğimizi, tuz ve karabiberimizi, acı seviyorsak pul biberimizi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz. Eğer seviyorsanız, harcınız soğuduktan sonra içine ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyebilirsiniz.Yufkamızı serip üzerine çok az yağ serpiyoruz. Yufkamızın bir kenarına hazırladığımızın harcın 1/3 ünü koyuyoruz ve yufkanın 4 kenarını bir kare oluşturacak şekilde içeriye doğru katlıyoruz. Yufkamızı kare haline getirdikten sonra, harcı koyduğumuz taraftan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Diğer yufkalarımızı da bu şekilde katladıktan sonra, rulolarımızı yağladığımız fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 190 C’ye ısıttığımız fırınımızda üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Böreklerimiz hafif ılındıktan sonra rulolarımızı 2′şer parmak genişliğinde keserek servis ediyoruz.Afiyet olsun.

PASTIRMALI ŞERİT PİZZA TARİFİ



PASTIRMALI ŞERİT PİZZA TARİFİ

Malzemeler :
2 ekmek hamuru
100 gr pastırma
350 gr dil peyniri
3~4 dal taze kekik
1 yumurta sarısı


Açmak İçin :
Un
 

Yapılışı :
Ekmek hamurlarından ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Yuvarlayıp uzun rulo haline getirin. Elinizle rulonun üzerine bastırıp yassılaştırın. Merdane ile biraz açıp uzun ve dar bir dikdörtgen elde edin. Her hamurun üzerine ince bir pastırma dilimi ve tel tel ayırdığınız dil peynirini yerleştirin. Hamurları ortadan başlayarak kendi etrafında sarın. Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp taze kekik serpin. 30 dakika bekletip mayalanmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Pastırmalı şerit pizza artık hazır, afiyet olsun.