ISPANAKLI PASTA TARİFİ


ISPANAKLI PASTA TARİFİ

Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin:
Krem şanti

Üzeri İçin:
Damla çikolata


Yapılışı :

Önce ıspanakları hazırlayarak başlayacağız. Bir tencerede suyu kaynatalım ve içerisine temizlediğimiz ıspanakları atıp 3 dakika bekletelim ve sudan alalım. Ardından ıspanakları robot ile çekelim ve püre haline getirelim. Püre haline getirirken robotu kısa kısa sürelerle çalıştırmaya özen gösterin. Çünkü uzun süreli çalışmada bıçaklar ısınıyor ve ıspanak renk değiştiriyor. Renginin o canlılığı kayboluyor. O yüzden kısa sürelerle çalıştırın ve dinlendirin, daha sonra tekrar çalıştırın, tekrar dinlendirin. Püre halinde 1 su bardağı ıspanağa ihtiyacımız var, bunu da belirtelim.
Yumurta ve şekeri derin ve büyük bir kabın içerisine alıp beyazlaşana kadar çırpalım. Ardından yağ ve ıspanak püresini de ekleyip bir süre daha çırpalım.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da aynı kaba eleyerek ekleyelim. Hepsini karıştıralım. Hazırladığımız karışımı yuvarlak bir kek kalıbına dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika civarında pişirelim. Kürdan temiz çıkana kadar pişirmelisiniz.
Pişen kekin bir süre ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra keki ortadan ikiye ayıralım ve iç kısımlarını biraz elimizle inceltmeye çalışalım. Çok fazla değil ama biraz parçalar gibi almamız yeterli. Üzerini süsleyecek kadar.Daha sonra krem şantimizi hazırlayalım ve pastamızın önce arasına daha sonra da kenarlarına ve üstüne güzelce sürelim.
Son olarak içinden aldığımız ve ayırdığımız o parçaları rondodan iyice geçirerek öğütelim ve toz gibi incecik yapalım.Krem şantinin üzerine serpiştirerek süsleyelim. Soğuduktan sonra servis yapabiliriz pastayı. Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI SÜPRİZ KURABİYE


ÇİKOLATALI SÜPRİZ KURABİYE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)

250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un

İçine:
2 su bardağı Hindistan cevizi

2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)

Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)

Yapılışı :
Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin. (ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da kalın bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz)

KRALİÇE KURABİYESİ TARİFİ


KRALİÇE KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 adet yumurta
1 limon kabuğu rendesi
5 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı krem şanti (toz)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
2 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı elenmiş çay
2 portakal kabuğu (rendesi)

 


Yapılışı :
Geniş bir kap alalım içine tereyağ ,pudra şekeri,yumurta,süt ve krem şanti tozunu koyduktan sonra iyice karıştıralım.Ardından mısır unu,unumuzu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım.Yoğurma işlemi bittikten sonra portakal kabuğu rendesini ,limon kabuğu rendesini ve kuru çayımızı sırasıyla ekleyelim.Hamurumuz hazır hale geldiğinde merdane yardımıyla açtıktan sonra istediğimiz bir kalıpla kesip tepsimize dizelim.Son olarak 160 derece fırında 20 dk kadar, yani beyaz kalacak şekilde pişirelim.Kraliçe kurabiyemiz servise hazırdır.Afiyet Olsun.

TUZLU PASTANE KURABİYESİ TARİFİ


TUZLU PASTANE KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
4.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 yumurta akı
250 gr yağ (tereyağ olabilir margarin olabilir )

Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı


Yapılışı :
Toz şeker, yumurta akı ve yağları hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. 3 bardak un, kabartma tozu, tuz ve çörek otunu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur olana kadar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekildeki kalıplarla keserek şekil verin. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.Afiyet olsun.

KATMER POĞAÇA TARİFİ


KATMER POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 yumurta akı
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su
20 gr yaş maya
Eritilmiş tereyağı

İç Harcı İçin :
Beyaz peynir

Üzeri İçin :
Yumurta sarısı
Süt
Susam

Yapılışı :
Poğaçanın iç harcı için beyaz peyniri rendeleyin. Unu, hamur yoğurma kabına eleyip ortasını çukur şeklinde açın. Süt, Ayçiçek yağı, yumurta akı, tuz ve şekeri ekleyin. Yaş mayayı ılık suda eritip ilave edin. Malzemeyi karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru bekletmeden 8 bezeye bölün. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. üzerlerine fırçayla tereyağı sürüp üst üste dizin (en üstteki hamurun üzerine tereyağı sürmeyin). Kat kat dizilmiş hamurları merdaneyle 35 santim çapında açın. 8-10 tane üçgen parça şeklinde kesin. üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpip uzun olan kenarından başlayarak uca doğru gevşek bir şekilde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip mayalanması için 1 saat bekletin. üzerlerine çok az süt eklenerek çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.Afiyet olsun.

YULAF EZMELİ ÇUBUK KURABİYE TARİFİ


YULAF EZMELİ ÇUBUK KURABİYE TARİFİ
 
Malzemeler :
1.5 litre su
2 tatlı kaşığı tuz
375 gr yulaf ezmesi
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
90 gr tereyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
Tereyağı
Tuz


Yapılışı :

Suyu geniş bir tavaya koyup yüksek ısıda kaynatın. Ocağı kısarak tuzu ekleyin ve yulaf ezmesini tahta bir kaşıkla yavaş yavaş içine dökün. Karıştırarak Tavayı ateşten alın. Kaşar peyniri, tereyağ karabiber ve tuzu ekleyin. Tereyağı tamamen eriyene ve suyunu hafif çekene kadar karıştırarak 3-5 dakika pişirin. Karışımı, mermer bir tabaka ya da bir fırın tepsisi gibi pürüzsüz bir yüzeye dökün. Yulaf ezmesini bir palet bıçağı kullanarak, 2 cm kalınlığında yayın ve dikdörtgen biçiminde şekillendirin. Soğuyana kadar bekletin. Yulaf tabakalarını keskin bir bıçakla önce ikiye sonra eşit şeritler halinde kesin. Fırın tepsilerini zeytinyağıyla yağlayın. Yulaf şeritlerini koyu altın sarısı olana kadar önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

AYVALI AY KURABİYE TARİFİ



AYVALI AY KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
250 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Dolgusu İçin :
2 büyük boy ayva
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kırılmış fındık
1 paket vanilya

Üzeri İçin :
Pudra şeker

 
Yapılışı :
Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye alın. Toz şeker, vanilya ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Fındık ekleyip soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane açın. Üçgen şekilde parçalara kesip, her parçanın geniş tarafına ayvalı karışımdan yerleştirin. Rulo şeklinde sararın ve uç kısımlarını içe doğru kıvırarak ay şekline getirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.Afiyet olsun.

KEPEKLİ KURABİYE TARİFİ


KEPEKLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı un
Yarım su bardağı kepek
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri İçin :
İri dövülmüş fındık


Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Tepsiye aralıklarla dizin. Üzerlerine fındık batırıp pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.


ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇAY KURABİYESİ TARİFİ


ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇAY KURABİYESİ TARİFİ
 
Malzemeler :
125 gr tereyağı
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
2 yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker

Kuru üzüm
Ceviz içi

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3.5~4 su bardağı un


Yapılışı :
Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin. Biraz yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla çizgiler yapın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilınınca servis yapın.Afiyet olsun.

 

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ



FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
2 paket vanilin
1 çay bardağı fındık (ince çekilmiş olacak)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un


Üzerine:
Toz şeker, fındık


Yapılışı :
Derin bir kabın içine un hariç bütün malzemeyi koyup yoğurun.Gerektiği kadar un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yapın.Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp her yerini toz şekere bulayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Şekillendirdiğiniz kurabiyelerin ortalarına birer fındık batırıp önceden ısıttğınız 175 derecelik fırında altları kızarana kadar pişirin.Soğuduğunda servis yapın.Afiyet olsun.