KOLAY ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ



KOLAY ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
1 kg milföy hamuru
1 adet böreklik yufka
2 yumurta
1 şişe maden suyu
1 fincan sıvı yağ

Arnavut Böreği İç Malzemesi :
Yarım kg pırasa
1 fincan sıvı yağ
1 kaşık salça
Yarım su bardağı su
 Tuz

Yapılışı :
Pırasaları yemeklik soğan şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağda bir kaç dakika kavurup salçasını ve suyunu ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve tuzunu da ekleyip ocağı söndürüyoruz. Milföylerimizin yarısını tepsimizin tabanına yan yana diziyoruz. Yufkamızın kenarları tepsiden sarkacak şekilde milföylerin üzerine seriyoruz.
İç malzememizi yufkanın üzerine eşit miktarda yayıyoruz ve kenarlarını iç malzememizin üzerini örtecek şekilde düzgünce içeri katlıyoruz. Kalan milföylerimizi de üstelerine gelecek şekilde diziyoruz. Milföylerin arasından bıçakla bir kez geçiyoruz.
Yumurta, yağ ve maden suyumuzu çırpıp, böreklerimizin üzerini tamamen kaplayacak şekilde döküyoruz. 200 C’ye ısıtılmış fırınımızda milföylerimiz kabarıp, üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
 

MUZLU PUDİNG PASTASI TARİFİ


MUZLU PUDİNG PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 paket muzlu puding
İki buçuk su bardağı süt
1 paket pötibör bisküvi
1’er adet muz, kivi ve elma
1 paket meyveli sos (üzerindeki
tarife göre hazırlanmış)

Yapılışı :
Muzlu pudingi sütle karıştırarak pişirin. Kabuklaşmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın. Bu arada bisküvileri elinizle irice kırın ve ılınmış olan pudinge karıştırın. Karışımı önceden bekledikten ıslatılmış kabın içine dökün. Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerine meyveli sosu gezdirin. Küp doğranmış meyvelerle süsleyip, servis yapın.Afiyet olsun.

ELMALI İRMİK PASTASI TARİFİ


ELMALI İRMİK PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
14 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı tozşeker
1 litre süt

İçi İçin:

3 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
7 adet kakaolu pötibör bisküvi

Üzerine:

Kıyılmış fındık

Yapılışı :
İçi için elmaları rendeleyip yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine tarçın ekleyip, suyunu yarı yarıya çekinceye kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra içine kırılmış bisküvi ilave edin. Tozşeker, irmik ve sütü bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa oturtup, koyulaşana kadar pişirin. Muhallebinin yarısını çok büyük olmayan ıslatılmış kare ya da dikdörtgen cam bir kaba dökün. Elmalı harcı muhallebinin üzerine dökün. Muhallebinin kalan yarısını da kaba aktarın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Daha sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Dilimleyin ve fındıkla süsleyerek servis edin.

KAĞIT HELVA ARASI ÇİKOLATALI İRMİK HELVA PASTASI TARİFİ


KAĞIT HELVA ARASI ÇİKOLATALI İRMİK HELVA PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
4 adet kağıt helva
250 gram irmik
2 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya

Üzerine:

1 paket (80 gramlık)
bitter çikolata

Süslemek için:
Damla çikolata,
hindistancevizi, nar tanesi,
nane yaprağı


Yapılışı:
İrmiği bir tencereye alın ve rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, tozşeker ve tereyağını kaynatın. Daha sonra kavrulmuş irmiğin üzerine boşaltın ve ocağın altını kapatıp, demlenmeye bırakın. Helva iyice soğuduktan sonra içine damla çikolata ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. İrmik helvasını üç eşit parçaya ayırın. Servis tabağına bir adet kağıt helva yerleştirip üzerine irmikli helva koyun. Kağıt helva ve irmik helvası bitene kadar (en üstte kağıt helva kalacak şekilde) işleme devam edin. Daha sonra bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt helvanın üzerine eritilmiş çikolata gezdirin. Kalan kısmı ve yan tarafları damla çikolata ile kaplayın. Hindistan cevizi, nar tanesi ve nane yaprağı ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

MALATYA USULÜ UN KURABİYESİ TARİFİ


MALATYA USULÜ UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
300 gram tereyağı
1 ½ su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 kase kayısı çekirdeği
Aldığı kadar un


Yapılışı:
300 gram tereyağı bir buçuk su bardağı pudra şekeri ile blendırla çırpılır. 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla pudra şekerli tereyağlı harç yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Hamur parçalarının üzerine kayısı çekirdekleri batırılıp fırında pişirilir.Afiyet olsun.
 
 

AÇMA TARİFİ


AÇMA TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un

 

Yapılışı :
Sütü bir kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yağı koyalım sonrada ılıyan mayalı sütü de içine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak.Ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yağlı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır ağzı kapalı kilitli bir kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bir kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yağla elinizi yağlayarak hamuru alıp istediğiniz şekli verin 200 dereceli fırında pişirin.Afiyet olsun .

BAHAR BÖREĞİ TARİFİ


BAHAR BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
4 Yufka
1 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağından az eksik sıvı yağ

 

1-Havuçlu İç İçin Malzemeler :
4-5 Orta boy havuç
Çeyrek kalıp kadar beyaz peynir
Tuz,karabiber,nane
1 Çorba kaşığı sıvı yağ

2-Ispanaklı İç İçin Malzemeler :
Yarım kilodan az ıspanak
1 Orta boy soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz


3-Patatesli İç İçin Malzemeler :
2-3 Orta boy patates
Tuz, kara biber, nane

 

Yapılışı :
Patatesleri haşlayalım, havuçları rendeleyelim. Rendelediğimiz havuçları tavada soteleyelim. Üzerine peynirimizi rendeleyelim. Baharatlarını ekleyelim. Diğer içimiz için haşladığımız patatesleri yağda kavuralım. Baharatlarını ekleyelim. Ispanaklı içimiz içinse ıspanaklarımızı güzelce ayıklayıp yıkayalım ve soğanla kavuralım. İçlerimiz hazır olduktan sonra ilk yufkamızı temiz zeminimize serelim. Üzerine yağ ve sütle hazırladığımız karışımımızı sürelim. Kenarlarını içe doğru katlayalım. İç malzememizi koyalım ve rulo yapıp saralım. Aynı şekilde üç içimizle yufkalarımızı saralım. Bu şekilde üç tane rulomuz olacak. Sonra dördüncü yufkamızı da serelim, üzerine karışımımızı sürelim. Kenarlarını içe doğru katlayalım yine. Yufkamızın üzerine yaptığımız üç ruloyu piramit şeklinde yerleştirelim ve onu da rulo yapalım. Yağlanmış tepsimize eğer sığmazsa ortadan ikiye bölerek koyalım. Üzerine çırptığımız yumurtamızı sürelim. Susamımızı serpelim. Isınmış fırın da 180 derecede pişirelim. İsterseniz hazırlayıp buzluğa da koyabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman üzerine yumurtayı sürüp direk fırına verebilirsiniz. Piştikten sonra biraz soğuyunca çok kalın olmayacak şekilde dilimleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

 

ISPANAKLI PASTA TARİFİ


ISPANAKLI PASTA TARİFİ

Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin:
Krem şanti

Üzeri İçin:
Damla çikolata


Yapılışı :

Önce ıspanakları hazırlayarak başlayacağız. Bir tencerede suyu kaynatalım ve içerisine temizlediğimiz ıspanakları atıp 3 dakika bekletelim ve sudan alalım. Ardından ıspanakları robot ile çekelim ve püre haline getirelim. Püre haline getirirken robotu kısa kısa sürelerle çalıştırmaya özen gösterin. Çünkü uzun süreli çalışmada bıçaklar ısınıyor ve ıspanak renk değiştiriyor. Renginin o canlılığı kayboluyor. O yüzden kısa sürelerle çalıştırın ve dinlendirin, daha sonra tekrar çalıştırın, tekrar dinlendirin. Püre halinde 1 su bardağı ıspanağa ihtiyacımız var, bunu da belirtelim.
Yumurta ve şekeri derin ve büyük bir kabın içerisine alıp beyazlaşana kadar çırpalım. Ardından yağ ve ıspanak püresini de ekleyip bir süre daha çırpalım.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da aynı kaba eleyerek ekleyelim. Hepsini karıştıralım. Hazırladığımız karışımı yuvarlak bir kek kalıbına dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika civarında pişirelim. Kürdan temiz çıkana kadar pişirmelisiniz.
Pişen kekin bir süre ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra keki ortadan ikiye ayıralım ve iç kısımlarını biraz elimizle inceltmeye çalışalım. Çok fazla değil ama biraz parçalar gibi almamız yeterli. Üzerini süsleyecek kadar.Daha sonra krem şantimizi hazırlayalım ve pastamızın önce arasına daha sonra da kenarlarına ve üstüne güzelce sürelim.
Son olarak içinden aldığımız ve ayırdığımız o parçaları rondodan iyice geçirerek öğütelim ve toz gibi incecik yapalım.Krem şantinin üzerine serpiştirerek süsleyelim. Soğuduktan sonra servis yapabiliriz pastayı. Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI SÜPRİZ KURABİYE


ÇİKOLATALI SÜPRİZ KURABİYE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)

250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un

İçine:
2 su bardağı Hindistan cevizi

2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)

Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)

Yapılışı :
Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin. (ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da kalın bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz)

KRALİÇE KURABİYESİ TARİFİ


KRALİÇE KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 adet yumurta
1 limon kabuğu rendesi
5 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı krem şanti (toz)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
2 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı elenmiş çay
2 portakal kabuğu (rendesi)

 


Yapılışı :
Geniş bir kap alalım içine tereyağ ,pudra şekeri,yumurta,süt ve krem şanti tozunu koyduktan sonra iyice karıştıralım.Ardından mısır unu,unumuzu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım.Yoğurma işlemi bittikten sonra portakal kabuğu rendesini ,limon kabuğu rendesini ve kuru çayımızı sırasıyla ekleyelim.Hamurumuz hazır hale geldiğinde merdane yardımıyla açtıktan sonra istediğimiz bir kalıpla kesip tepsimize dizelim.Son olarak 160 derece fırında 20 dk kadar, yani beyaz kalacak şekilde pişirelim.Kraliçe kurabiyemiz servise hazırdır.Afiyet Olsun.