ÇAYLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı demli çay
2 çay bardağı un
1,5 çay bardağı mısır nişastası
1 paket kakao (4 yemek kaşığı)
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı :
1,5 su bardağı su çaydanlıkta 3 yemek kaşığı çayla demlenir.demlenirken oda sıcaklığına gelmesi sağlanır.Yumurta ve şeker derin bir kapta mikser yardımıyla iyice karıştırılır.sırasıyla sıvıyağ, çay, kako, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilya eklenir,en son badem eklenerek kaşıkla karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülür.160 c ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir
NOT: Sizde benim gibi üzerine çikolata sosu döküp benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz.(10 cm /20 cm lik dikdörtgen kalıpta yapılmıştır.)
ISLAK KURABİYET TARİFİ 2
Malzemeler :
•25 gram kakao (4 yemek kaşığı)
•125 gram margarin ya da tereyağı
•1 tane yumurta
•1 çay bardağı şeker
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
•3 çay bardağı şeker
•3 çay bardağı su
•Birkaç damla limon suyu
Yapılışı :
Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın,soğutun.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (2,5 sb+1 yk un yeterli).Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurabiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar (çok çabuk çatlıyorlar, dikkat edin) pişirin ve fırından alın.Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor).Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.
PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ 2
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın suyu
2 su bardağı un
Yapılışı:
Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin. Orta büyüklükte çukur bir kek kalıbının dibine kabuğu rendelenmiş portakal dilimlerini yerleştirin. Hamuru kalıba dökün önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra, servis edeceğiniz tabağa çevirin ve sıcakken üzerine 1 bardak portakal suyu dökerek ıslatın. Soğuyunca portakal kabukları ve nar ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
KARAMEL SOSLU ÇAYLI HURMALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
250gr hurma
1 su bardağı çay demi
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Yeteri kadar un
Sosu İçin :
1 çay bardağı esmer şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket krema (200ml)
Yapılışı :
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp doğruyoruz. Hurmaları bir kaseye alıyoruz ve üzerine de çay demini döküyoruz.Karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz.İçine şekeri ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.İçine eritilmiş tereyağını ve sıvıyağı döküp karıştırıyoruz.Tarçınıda karışıma ilave ediyoruz. Yumuşayan hurmamızı da ekliyoruz.
7 yemek kaşığı tepeleme unu ve kabartma tozunu çırparak ekliyoruz.Kek hamuru tahin kıvamında olmalı.Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Sosu için şekeri bir tavaya alarak eritiyoruz.Eriyince tereyağını ilave ediyoruz.Ardından hemen kremayı dökerek karıştırıyoruz.Bir kere kaynayınca altını kapatıyoruz.Kekin üzerine dökerek servis ediyoruz.
FISTIKLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :4 adet yumurta
3 kahve fincanı un
Yarım su bardağı şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kaynar su
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kakao
Ara Kreması İçin :
300ml krema (1 paket kremadan biraz fazla oluyor)
300gr bitter çikolata
Üzeri İçin :
1 kase kabuğu ayıklanmış kavrulmuş yer fıstığı
1 paket krema
3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı :
Fırın 170 dereceye getirilir.Yumurta,şeker,va
TUZLU MİNİKLER TARİFİ
Malzemeler :
150 gr. tereyağ
1 su bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı çörek otu
1 yumurta (beyazı içine,sarısı üzerlerine)
1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Bütün malzemeler karıştırılıp bir hamur elde edilir.Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilen kurabiyeler üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
KABAK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 kilo dilimlenmiş kabak
2 su bardağı şeker
Dövülmüş ceviz içi
Yapılışı :
Akşamdan kabak dilimlerini yıkayın ve süzün tencere içine dizin,üzerine şekeri yayın kapağı kapayın ve bir gece boyu bekletin.Sabah ocak üzerine alın tencere kapağını kapayın,kısık ateşte kabak dilimleri yumuşayıncaya kadar. Buhar çıktıktan sonra 1 saat pişirin soğutun.Kaymak yada ceviz içi ile gönlünüzce servis edin.
NOT: Kabak tatlısı tencerede yada fırında yapılır.Tencerede kabak tatlısı yapmak için iki yöntemden biri kullanılır.
İlki; dilimlenmiş kabak akşamdan ölçüsünde şekere yatırılır, suyunun salması beklenir ve sabah en kısık ateşte pişirilir. İkinci yöntem ise kabak dilimlerine ölçüsünde şeker ve su ilave ederek doğrudan kısık ateşte pişirilir.Fırında kabak tatlısı yapmak için dilimlenmiş kabak akşamdan ölçüsünde şekere yatırılır,suyunun salması beklenir ve sabah fırında tepsi içerisinde pişirilir.Tencerede kabak tatlısı yapmak için en güzel yöntem,akşamdan kabağı şekere yatırmak ve susuz olarak pişirmektir.Bu şekilde hazırlanan kabak tatlısı hem lezzetli olur hemde pişirme sonrası şırası karar kalır.
MANTARLI BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yufka
Yarım kilo mantar
1 adet büyük soğan
2 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
150gr kaşar peyniri
Tuz,karabiber,pul biber
İç Harcı İçin Malzemeler :
5 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıvıyağı
1,5 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Önce mantarları bütün olarak haşlayın ve süzün. Soğanı küp küp doğrayın zeytinyağı ile kavurun.Sivri biberleri çok ince kıyıp soğana ilave edin.Mantarları da küp küp doğrayın avucunuzla sularını iyice sıkın soğana ilave edin.Mantarlarla beraber 5dk daha kavurun.Baharatlarını ilave edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.Mantarlar soğumaya başlarken 5 yumurtayı tuz ile çırpın.Sütü ve yağı ilave edin.Yufkanın 2 adedini bir kaç parçaya bölünmüş halde teker teker tepsinize dizin ama her parçayı tepsiye dizdikten sonra hazırladığımız iç harcından dökün.Fırça yardımıyla harcın her yufka parçasının her yerine değmesine özen gösterin 2 yufkayı bu şekilde bitirince önce soğumuş mantarları tepsinize yayın.Mantarların üzerine kaşar rendesini ilave edin.Kalan 2 yufkayıda bir kaç parçaya bölün.Parçaları teker teker harcın üstünü örterek kapatın.Her yufka parçasını yine aynı yumurtalı harçtan sürün 4-5 saat buzdolabın alt bölümünde dinlendirip pişirin.
DONDURMALI KAHVELİ PARFE TARİFİ
Malzemeler :
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı nescafe
1 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Üstü İçin :
Maraş usulü dondurma
Çikolata sosu
Çekilmiş fındık,fıstık vb.
Yapılışı :
Nescafe süte karıştırılarak eritilir.Krem şanti karıştırma kabına alınır; üzerine kahveli süt dökülerek mikser ile çırpılır. Kırılmış bisküviler ve ceviz eklenir. Silikon bir kalıba dökülür, üzerine maraş usulü dondurma yayılır ve birkaç saat buzlukta donması için bekletilir. Servis sırasında kalıptan ters çevrilerek çıkarılır. Çikolata sos ve kırılmış fındıkla süslenir.
Afiyet olsun
ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE TARİFİ
Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
150gr tereyağı
1 paket labne peyniri (500 gr)
3 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 yumurta
200gr bitter çikolata
1 paket krema
Yapılışı :
İki paket yulaflı bisküviyi rondodan geçirip un haline getirin.Bisküvi unu ile eritilmiş tereyağını karıştırın ve kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca basın.İyice basabilmek için bir su bardağının altını kullanın.Ayrı bir kapta diğer tüm malzemeleri karıştırın.Çırpma teli veya çatalla karıştırın.Labne olduğu için mikser kullanmayın. Sulanacaktır.Bu karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve 150 derecede ısınmış fırında 50 dk pişirin. Cheesecake’i asla kelepçeli kalıptan çıkarmayın, çıkarmaya da çalışmayın! Kelepçeli kalıpta soğumaya bırakın.
Bir cezvede kremayı ve bitter çikolatayı kısık ateşte sürekli karıştırarak eritin.Karışımı ocaktan soğuk su dolu bir kaba alın ve soğumaya bırakın.Arada karıştırınki üzeri kabuk bağlamasın.Tamamen soğuyan cheesecake'in üzerine yine soğumuş bu sosu dökün ve bir gece buzdolabının alt kısmında bekletin.Bir gece dayanamıyorsanız en az 4 saat bekletin. Kalıbınızın yanlarından hafifçe bıçakla geçin,yapışan kısımlar var ise kolayca ayrılacaktır.
Not: Ben kalıbın altına yağlı kağıt serdim ki kolayca kalıptan çıksın istedim.Sizde bu yöntemi uygularsanız çok faydasını göreceksinizdir
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)