KAKAOLU TARTOLET TARİFİ


KAKAOLU TARTOLET TARİFİ

Malzemeler :
1 paket margarine (yumuşatılmış)
1 adet yumurta
150 gr. pudra şekeri
200 gr. mısır nişastası
25 gr. kakao
70 gr. bitter çikolata rendesi
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Yapılışı :
Bütün malzeme yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.Unlu zeminde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır ve tart kalıplarına uygun yuvarlak bir kase,orta boy en ideali ile kesilir.Kesilen yuvarlak hamurlar yağlı kağıt serilmiş tart kalıplarına yerleştirilir.200 cc ısıtılmış fırında rengi koyulaşıncaya kadar pişirilir,tartların içi arzu edilen krema veya marmelat çeşidiyle süslenir.Afiyet olsun.

HAVUÇLU VE KREMALI KEK TARİFİ


HAVUÇLU VE KREMALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
•3/4 su bardağı sıvıyağ yada eritilmiş tereyağı
•3 adet yumurta
•1 su bardağı toz şeker
•1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
•1 su bardağı ceviz
•2 su bardağı un
•1 tatlı kaşığı tarçın
•1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:
•2,5 su bardağı süt
•2,5 yemek kaşığı un
•5 kaşık toz şeker
•Kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
•Vanilya

Yapılışı:
Yumurtaları toz şekerle beraber çırpma teli ya da mikserle düşük ayarda çırpın.Yağını ilave ederek çırpmaya devam edin.Rendelenmiş havuçları, tarçını, iri dövülmüş cevizi ve en son unu ilave edip iyice çırpın ve keki yağlanmış kalıba aktarın.Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Kreması için şekeri unu küçük bir tencerede karıştırın yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edin. Ocakta sürekli karıştırarak pişirin.Kaynayıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 2-3 dakika daha pişirip vanilya ve tereyağını da ilave edin.Ara sıra karıştırarak kremayı ılıtın ve sıcağı çıkmış kekin üzerine dökün.Dolapta soğuttuktan sonra ceviz ve tarçınla süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

ÇAYLI KEK TARİFİ


ÇAYLI KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı demli çay
2 çay bardağı un
1,5 çay bardağı mısır nişastası
1 paket kakao (4 yemek kaşığı)
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı :
1,5 su bardağı su çaydanlıkta 3 yemek kaşığı çayla demlenir.demlenirken oda sıcaklığına gelmesi sağlanır.Yumurta ve şeker derin bir kapta mikser yardımıyla iyice karıştırılır.sırasıyla sıvıyağ, çay, kako, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilya eklenir,en son badem eklenerek kaşıkla karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülür.160 c ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir
NOT: Sizde benim gibi üzerine çikolata sosu döküp benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz.(10 cm /20 cm lik dikdörtgen kalıpta yapılmıştır.)

ISLAK KURABİYET TARİFİ 2


ISLAK KURABİYET TARİFİ 2

Malzemeler :
•25 gram kakao (4 yemek kaşığı)
•125 gram margarin ya da tereyağı
•1 tane yumurta
•1 çay bardağı şeker
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:
•3 çay bardağı şeker
•3 çay bardağı su
•Birkaç damla limon suyu

Yapılışı :
Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın,soğutun.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (2,5 sb+1 yk un yeterli).Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurabiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar (çok çabuk çatlıyorlar, dikkat edin) pişirin ve fırından alın.Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor).Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.

PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ 2


PORTAKALLI ISLAK KEK  TARİFİ 2

Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın suyu
2 su bardağı un

Yapılışı:
Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin. Orta büyüklükte çukur bir kek kalıbının dibine kabuğu rendelenmiş portakal dilimlerini yerleştirin. Hamuru kalıba dökün önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra, servis edeceğiniz tabağa çevirin ve sıcakken üzerine 1 bardak portakal suyu dökerek ıslatın. Soğuyunca portakal kabukları ve nar ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

KARAMEL SOSLU ÇAYLI HURMALI KEK TARİFİ


KARAMEL SOSLU ÇAYLI HURMALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
250gr hurma
1 su bardağı çay demi
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Yeteri kadar un

Sosu İçin :
1 çay bardağı esmer şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket krema (200ml)

Yapılışı :

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp doğruyoruz. Hurmaları bir kaseye alıyoruz ve üzerine de çay demini döküyoruz.Karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz.İçine şekeri ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.İçine eritilmiş tereyağını ve sıvıyağı döküp karıştırıyoruz.Tarçınıda karışıma ilave ediyoruz. Yumuşayan hurmamızı da ekliyoruz.
7 yemek kaşığı tepeleme unu ve kabartma tozunu çırparak ekliyoruz.Kek hamuru tahin kıvamında olmalı.Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Sosu için şekeri bir tavaya alarak eritiyoruz.Eriyince tereyağını ilave ediyoruz.Ardından hemen kremayı dökerek karıştırıyoruz.Bir kere kaynayınca altını kapatıyoruz.Kekin üzerine dökerek servis ediyoruz.

FISTIKLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ


FISTIKLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
3 kahve fincanı un
Yarım su bardağı şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kaynar su
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kakao

Ara Kreması İçin :
300ml krema (1 paket kremadan biraz fazla oluyor)
300gr bitter çikolata

Üzeri İçin :
1 kase kabuğu ayıklanmış kavrulmuş yer fıstığı
1 paket krema
3 çorba kaşığı şeker

Yapılışı :

Fırın 170 dereceye getirilir.Yumurta,şeker,vanilya çırpılır ve diğer kek hamuru malzemeleri eklenerek çırpılmaya devam edilir.Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.Fırınlanır.Ara kremasını hazırlamak için bir sos tenceresinde 300ml krema kaynatılır içine çikolata eklenerek iyice erimesi sağlanır. Buzdolabına alınır.Sıcakken sıvı akışkan gelebilir ama soğuyunca katılaşıyor.Dolapta çok donmamasına dikkat edin.Üstü için bir teflon tavaya şeker alınır rengi koyulaşıncaya kadar ocakta bekletilir.Yakmamaya özen gösterelim.İçine krema eklenerek kaynamaya bırakalım.Şeker soğuk kremayla karışınca donabilir merak etmeyin eriyecek.İyice koyulaşana kadar kaynatın.İçine ayıkladığınız fıstıkları ekleyin ve ocağı söndürün.Keki iyice soğuttuktan sonra arasına çikolata kremasını sürün. Keki hiç bir şeyle ıslatmadım,arzu ederseniz neskafeli sulu bir karışım yaparak ıslatabilirsiniz. Buzdolabında pastayı bir gün bekletince zaten kendisi nemleniyor.Kekin diğer katını kremanın üzerine kapatın en üste fıstıklı karışımı dökün ve buzdolabına alın.Pastamızın buzdolabında beklerken kurumaması için üzerini kapatmayı unutmayın.Afiyet olsun.

TUZLU MİNİKLER TARİFİ


TUZLU MİNİKLER TARİFİ

Malzemeler :
150 gr. tereyağ
1 su bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı çörek otu
1 yumurta (beyazı içine,sarısı üzerlerine)
1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Yapılışı :

Bütün malzemeler karıştırılıp bir hamur elde edilir.Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilen kurabiyeler üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

KABAK TATLISI TARİFİ



KABAK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 kilo dilimlenmiş kabak
2 su bardağı şeker
Dövülmüş ceviz içi

Yapılışı :

Akşamdan kabak dilimlerini yıkayın ve süzün tencere içine dizin,üzerine şekeri yayın kapağı kapayın ve bir gece boyu bekletin.Sabah ocak üzerine alın tencere kapağını kapayın,kısık ateşte kabak dilimleri yumuşayıncaya kadar. Buhar çıktıktan sonra 1 saat pişirin soğutun.Kaymak yada ceviz içi ile gönlünüzce servis edin.
NOT:
Kabak tatlısı tencerede yada fırında yapılır.Tencerede kabak tatlısı yapmak için iki yöntemden biri kullanılır.
İlki; dilimlenmiş kabak akşamdan ölçüsünde şekere yatırılır, suyunun salması beklenir ve sabah en kısık ateşte pişirilir. İkinci yöntem ise kabak dilimlerine ölçüsünde şeker ve su ilave ederek doğrudan kısık ateşte pişirilir.Fırında kabak tatlısı yapmak için dilimlenmiş kabak akşamdan ölçüsünde şekere yatırılır,suyunun salması beklenir ve sabah fırında tepsi içerisinde pişirilir.Tencerede kabak tatlısı yapmak için en güzel yöntem,akşamdan kabağı şekere yatırmak ve susuz olarak pişirmektir.Bu şekilde hazırlanan kabak tatlısı hem lezzetli olur hemde pişirme sonrası şırası karar kalır.

MANTARLI BÖREK TARİFİ


MANTARLI BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yufka
Yarım kilo mantar
1 adet büyük soğan
2 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
150gr kaşar peyniri
Tuz,karabiber,pul biber

İç Harcı İçin Malzemeler :
5 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıvıyağı
1,5 çay kaşığı tuz

Yapılışı :

Önce mantarları bütün olarak haşlayın ve süzün. Soğanı küp küp doğrayın zeytinyağı ile kavurun.Sivri biberleri çok ince kıyıp soğana ilave edin.Mantarları da küp küp doğrayın avucunuzla sularını iyice sıkın soğana ilave edin.Mantarlarla beraber 5dk daha kavurun.Baharatlarını ilave edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.Mantarlar soğumaya başlarken 5 yumurtayı tuz ile çırpın.Sütü ve yağı ilave edin.Yufkanın 2 adedini bir kaç parçaya bölünmüş halde teker teker tepsinize dizin ama her parçayı tepsiye dizdikten sonra hazırladığımız iç harcından dökün.Fırça yardımıyla harcın her yufka parçasının her yerine değmesine özen gösterin 2 yufkayı bu şekilde bitirince önce soğumuş mantarları tepsinize yayın.Mantarların üzerine kaşar rendesini ilave edin.Kalan 2 yufkayıda bir kaç parçaya bölün.Parçaları teker teker harcın üstünü örterek kapatın.Her yufka parçasını yine aynı yumurtalı harçtan sürün 4-5 saat buzdolabın alt bölümünde dinlendirip pişirin.