BROWNİ TARİFİ 2
Malzemeler :
2,5 su bardağı un
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin :
1su bardağı süt
6 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı un
100gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ
Çikolatalı Sosun Yapılışı :
Kakao, un ve şekerimizi sütle birlikte kısık ateşte karıştırıyoruz.Hafif koyulaşmaya başlayınca çikolatalarımızı ekliyoruz.Kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırıp ocağı kapatıyoruz.Tereyağını koyup sosumuzu 5 dakika kadar çırpıyoruz.Bu sosu Brownimizi fırından çıkarttıktan 5-6 dakika sonra üzerine döküyoruz.
Kekin Yapılışı :
Genişçe bir kapta yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz,sıvıyağ, süt ve kakaoyu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Un,kabartma tozu, vanilyayı karışıma eleyerek ekliyoruz 3 dakika daha çırpıyoruz (İsteğe bağlı olarak bu Browni tarifinde 1 su bardağı ceviz içi de kullanabilirsiniz. Kullanacaksanız fırın kabına dökmeden hemen önce hamura karıştırmalısınız)
Yağlayıp hafifçe unladığımız fırın kabımıza (borcam kullanmanızı öneriyorum) karışımı döküp 180 derecede önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz (ilk 20 dakika fırın kapağını açmayın ve 30.dakikadan sonra pişip pişmediğini kontrol edin) Pişen Brownimizi 5-6 dakika soğuttuktan sonra sosu üzerine döküyoruz,arzuya göre Antep fıstığıyla da süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
ALACALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
* 5 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 limonun kabuğu
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt (veya süt)
* Yarım su bardağı ceviz içi (Miktarı arzunuza göre değiştirebilirsiniz.)
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurtayı şekerle iyice yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Sırayla sıvıyağı, yoğurdu, ceviz içini ve limon kabuğunu ekleyin.Ardından unu eleyerek ilave edin. Üzerine kabartma tozunu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın.Yağladığınız kalıba ilk olarak kek hamurunun yarısını dökün. Hamurun kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptakı diğer beyaz kek hamurunun üstüne dökün.Çatalla dairesel hareketler yaparak şekiller verin. (Ben annemin kaşıkla alttaki beyaz hamuru diğerinin üzerine kapattığını hatırladığım için öyle yaptım.) 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin.Afiyet olsun.
KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ 3
Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt ( 1 su bardağı piştikten sonra üzerine gezdirilecek)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao 25 gr.lık
1 portakal kabuğu rendesi
2-2.5 su bardağı kadar un (Çırpılmış yoğurt kıvamı olana kadar)
Üzeri için:
1 paket krem şanti ( 1 çay bardağı süt ile hazırlanacak)
Yapılışı:
Yumurta şeker çırpılır, diğer malzemelerde eklenerek, yağlanmış kek kalıbına aktarılır. 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika daha sonra 150 dereceye getirilerek 10 dakika daha pişirilir. Fırından çıkan keke 1 su bardağı ılık süt gezdirilir. Krem şanti hazırlanır, dolapta bekletilir. Servis esnasında üzeri süslenir. (Buzdolabı poşetinin içerine krem şantiyi alarak, poşetin ucunu bıçakla incecik delip kekin üzerine sıkabilirsiniz.) Afiyet olsun.
KAKAOLU TARTOLET TARİFİ
Malzemeler :
1 paket margarine (yumuşatılmış)
1 adet yumurta
150 gr. pudra şekeri
200 gr. mısır nişastası
25 gr. kakao
70 gr. bitter çikolata rendesi
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı :
Bütün malzeme yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.Unlu zeminde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır ve tart kalıplarına uygun yuvarlak bir kase,orta boy en ideali ile kesilir.Kesilen yuvarlak hamurlar yağlı kağıt serilmiş tart kalıplarına yerleştirilir.200 cc ısıtılmış fırında rengi koyulaşıncaya kadar pişirilir,tartların içi arzu edilen krema veya marmelat çeşidiyle süslenir.Afiyet olsun.
HAVUÇLU VE KREMALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
•3/4 su bardağı sıvıyağ yada eritilmiş tereyağı
•3 adet yumurta
•1 su bardağı toz şeker
•1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
•1 su bardağı ceviz
•2 su bardağı un
•1 tatlı kaşığı tarçın
•1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
•2,5 su bardağı süt
•2,5 yemek kaşığı un
•5 kaşık toz şeker
•Kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
•Vanilya
Yapılışı:
Yumurtaları toz şekerle beraber çırpma teli ya da mikserle düşük ayarda çırpın.Yağını ilave ederek çırpmaya devam edin.Rendelenmiş havuçları, tarçını, iri dövülmüş cevizi ve en son unu ilave edip iyice çırpın ve keki yağlanmış kalıba aktarın.Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Kreması için şekeri unu küçük bir tencerede karıştırın yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edin. Ocakta sürekli karıştırarak pişirin.Kaynayıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 2-3 dakika daha pişirip vanilya ve tereyağını da ilave edin.Ara sıra karıştırarak kremayı ılıtın ve sıcağı çıkmış kekin üzerine dökün.Dolapta soğuttuktan sonra ceviz ve tarçınla süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
ÇAYLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı demli çay
2 çay bardağı un
1,5 çay bardağı mısır nişastası
1 paket kakao (4 yemek kaşığı)
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı :
1,5 su bardağı su çaydanlıkta 3 yemek kaşığı çayla demlenir.demlenirken oda sıcaklığına gelmesi sağlanır.Yumurta ve şeker derin bir kapta mikser yardımıyla iyice karıştırılır.sırasıyla sıvıyağ, çay, kako, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilya eklenir,en son badem eklenerek kaşıkla karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülür.160 c ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir
NOT: Sizde benim gibi üzerine çikolata sosu döküp benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz.(10 cm /20 cm lik dikdörtgen kalıpta yapılmıştır.)
ISLAK KURABİYET TARİFİ 2
Malzemeler :
•25 gram kakao (4 yemek kaşığı)
•125 gram margarin ya da tereyağı
•1 tane yumurta
•1 çay bardağı şeker
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
•3 çay bardağı şeker
•3 çay bardağı su
•Birkaç damla limon suyu
Yapılışı :
Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın,soğutun.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (2,5 sb+1 yk un yeterli).Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurabiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar (çok çabuk çatlıyorlar, dikkat edin) pişirin ve fırından alın.Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor).Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.
PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ 2
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın suyu
2 su bardağı un
Yapılışı:
Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin. Orta büyüklükte çukur bir kek kalıbının dibine kabuğu rendelenmiş portakal dilimlerini yerleştirin. Hamuru kalıba dökün önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra, servis edeceğiniz tabağa çevirin ve sıcakken üzerine 1 bardak portakal suyu dökerek ıslatın. Soğuyunca portakal kabukları ve nar ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
KARAMEL SOSLU ÇAYLI HURMALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
250gr hurma
1 su bardağı çay demi
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Yeteri kadar un
Sosu İçin :
1 çay bardağı esmer şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket krema (200ml)
Yapılışı :
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp doğruyoruz. Hurmaları bir kaseye alıyoruz ve üzerine de çay demini döküyoruz.Karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz.İçine şekeri ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.İçine eritilmiş tereyağını ve sıvıyağı döküp karıştırıyoruz.Tarçınıda karışıma ilave ediyoruz. Yumuşayan hurmamızı da ekliyoruz.
7 yemek kaşığı tepeleme unu ve kabartma tozunu çırparak ekliyoruz.Kek hamuru tahin kıvamında olmalı.Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Sosu için şekeri bir tavaya alarak eritiyoruz.Eriyince tereyağını ilave ediyoruz.Ardından hemen kremayı dökerek karıştırıyoruz.Bir kere kaynayınca altını kapatıyoruz.Kekin üzerine dökerek servis ediyoruz.
FISTIKLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :4 adet yumurta
3 kahve fincanı un
Yarım su bardağı şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kaynar su
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kakao
Ara Kreması İçin :
300ml krema (1 paket kremadan biraz fazla oluyor)
300gr bitter çikolata
Üzeri İçin :
1 kase kabuğu ayıklanmış kavrulmuş yer fıstığı
1 paket krema
3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı :
Fırın 170 dereceye getirilir.Yumurta,şeker,va
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)