SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu İçin :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Süt, kakao ve şeker küçük bir tencerede sürekli karıştırılarak kaynatılır,iyice kaynayınca altını kısıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirilip altı kapatılıp sosumuz soğumaya bırakılır.Sosumuz soğurken bizde diğer tarafta kekimizi hazırlayalım.Kekimiz için önce şeker ve yumurtalar çırpılır. Sonra sıvı malzemeler eklenir ve karıştırılır. Son olarakta elenen un kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek hamurumuz hazırlanır.Hazırladığımız kekikimizi büyük dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Kek pişince soğumaya bırakılır.İyice soğuyan kekimiz kare şeklinde dilimlenerek sosa bulamak için hazır hale getirilir.Kestiğimiz keklerimiz önce hazırladığımız kakaolu sosa iyice batırılır.Her tarafı iyice ıslanıp kek sosu çekince Hindistan cevizine bulanır.Her tarafı Hindistan cevizi ile bulanan keklerimiz servis tabağına alınarak servise sunulur..
NOT: En az 35 dilim kek çıkıyor,kalabalık değilseniz yarım ölçü yapabilirsiniz.