HAVUÇLU KEK TARİFİ 2
Malzemeler :
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
NOT: Üzerine çikolata sos dökmeniz şart değil sade olarak da oldukça nefis bir Kek.Kek karışımı miktar olarak fazla oluyor, büyükçe bir kalıp kullanmanızda yarar var.
PATATESLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 büyük Patates
2 orta boy soğan
1 demet Maydanoz
2 Yumurta
1 su bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Yoğurt
2,5 su bardağı Un
1 paket Kabartma tozu
200 gr beyaz Peynir
Tuz, Karabiber, Kırmızı biber, Nane, Kekik
2 yemek kaşığı Susam
Yapılışı :
Önce patatesler soyulur ve irice rendelenir, soğan soyulup ince kıyılır. Maydanoz ince ince kıyılır. Peynir rendelenir. Bir kaseye yumurta, yoğurt ve yağ alınıp çırpılır. Un ve kabartma tozu da ilave edilip çırpılır. Diğer tüm malzemelerde ilave edilerek karıştırılır (susam hariç). Bir büyük fırın tepsisi yağlanır ve hamur tepsiye alınır, üzeri düzeltilir ve üzerine susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 ° derecedeki fırında, 25-30 dakika altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Dilimlere kesilip servis edilir.
ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı damla çikolata
Üzerine :
2 paket (160gr) sütlü çikolata
2 paket (160gr) bitter çikolata
Dövülmüş fındık
Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpınız. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediniz.Nescafeyi de ekledikten sonra unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek karışıma ilave edip karıştırmaya devam ediniz. Damla çikolataları da ekledikten sonra kaşık ile son kez karıştırınız ve yağlanmış kalıba döküp 160 derece fırında 50-60 dk pişiriniz. Fırından çıkartmadan önce bıçak ya da kürdan yardımıyla piştiğinden emin olunuz.Çikolataları benmari usulü eritip dilimlenmiş olan soğuk kekinizin üzerine dökünüz ve dövülmüş fındıkları serpiniz. Çikolata sos soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz içi yada fındık içi
Yarım su bardağı tahin
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp çevresi ceviz içine bulanır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
NOT:
1)Tahinli kurabiye hamuru kıyır kıyır bi hamur olduğundan piştiğinde üzerinde çatlamalar olmaması için küçük top şekli verdiğimiz hamurları tepsiye dizmeden evvel tüm etrafını ceviz içine bulayıp fırına verirseniz daha iyi sonuçlar ve görünüm elde ediceksiniz
2)Kurabiyeler piştikten sonra soğumadan asla tepsiden almıyoruz çünkü sıcağında verdiği rehavetle tüm kurabiyeler dağılabilir, tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz
MISIR GEVREKLİ BİSKÜVİLİ KURABİYE TARİFİ 3
Malzemeler :250 gram mısır gevreği
3 adet metro
125 gram tereyağ veya margarin
150 gram iri çekilmiş fındık
2 yemek kaşığı bal
Üzerine dökmek için çikolata sos veya benmari şeklinde eritilmiş çikolata
Yapılışı :
Tereyağ veya margarin tencereye konulur, üzerine küçük parçalara böldüğümüz metrolar ilave edilerek ateşte yağ ve metrolalar eriyene kadar pişirilecek (sulu bir kıvama gelecek) içine mısır gevrekleri,iri çekilmiş fındıklar ve bal ilave edilerek,kısık ateşte beş dakika kadar daha pişirilip, ateşten alınacak ılınması beklenecek fincanlara konulup kaşığın tersiyle bastırılıp ters çevrilerek fincandan çıkartılıp üzerlerine isteğe göre çikolata sos veya benmari şeklinde erittiğimiz çikolata dökülecek.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ 2
Malzemeler :1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 bardak mısır gevreği (BİM markette var)
1 su bardağı damla çikolata
3,5 su bardağından biraz fazla elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilyalı Creme Ole
Yapılışı :
Önce yağ, yumurta, ve şekeri krema kıvamına gelene kadar en az 5 dakika çırpın.Elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edin ele az yapışan bir hamur kıvamı olmalı..ayrı bir yerde dövülmüş mısır gevreği ve çikolatayı bir tabakta karıştırın.Hamuru top haline getirin ve tabaktaki çikolatalı karışıma bulayın,yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizin ısıtılmış fırında kontrollü pişirin fazla kurutmayın,muhteşem bir sey oluyor,bu kurabiye sossuzda yeniyor ama isterseniz Creme ole dökün üzerine görüntüsü daha bir güzel oluyor ve ceviz kırıklarıyla süsleyin.
Creme Ole‘yi hazırlamak için:
Creme Ole birkaç dakikada,üstelik pişirmeden hazırlanıyor.Soğuk sütle çırpmanız yeterli 1 paket creme ole'yi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın ve kurabiyelerin üzerine dökün benim resimde yaptığım gibi,crem ole dr oetkerin bir ürünü soğuk sütle 3 dk. da hazırlanan bir ürün.
ELMALI ÜZÜMLÜ BİSKÜVİ TARİFİ
Kek Malzemeleri:
2 yumurta
1 büyük çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi:
3-4 Adet Elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 Tatlı kaşığı Tarçın
Bisküvi Altı için:
24 Adet Pötübör Bisküvi
Yapılışı :
Öncelikle Kek malzemeleri sırasıyla çırpılır ve bir kek harcı elde edilir.Bisküviler yanyana sıralı bir şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Bisküvilerin Üzerine elma dilimlenmiş Elmalar dizilir.Bolca kuru üzüm bisküvi ve elmaların üzerine ilave edilir.Tarçın serpilir.Daha sonra hazırladığım kek harcı Elmalı üzümlü tarçınlı bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayılacak şekilde dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.Fırından çıktıktan sonra biraz ılınmaya bırakılır.Bardak yardımıyla elmalı üzümlü kek'tan yuvarlaklar kesilir.Servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet Olsun.
MARMELATLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
•1 paket yumuşamış margarin
•3 yemek kaşığı pudra şekeri
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 limon kabuğu yada portakal kabuğu rendesi
•1 yumurta ( sarısı içine beyazı dışına)
•aldığı kadar un
•dövülmüş fındık
•marmelat
Yapılışı:
Marmelat, fındık, yumurta beyazı hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz.Kurabiye şekli verdiğiniz hamur topalaklarının ortasını oyunÖnce yumurta akına sonrada fındığa batırıyoruz. 175 derecede pişirdikten sonra ortalarına marmelat yerleştiriyoruz.Afiyet olsun.
ELMALI CEVİZLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı küp küp doğranmış elma
1 çay bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Yumurta ve şekerleri köpük olana kadar iyice çırpın,tüm malzemeleri teker teker ilave edin.En son 2 bardak unu ve kabartma tozunu karıştırarak ekleyin.fırını 250 derecede önceden ısıtın,keki kalıbına döküp elmaları ve cevizi kalıbın içine ilave edin ve karıştırın,yaklaşık 25 dkda pişiyor ve ilk 20 dk kesinlikle fırın kapağını açmayın yoksa kek kabarmaz,pişip pişmediğini de kürdan batırarak anlayabilirsiniz.Afiyet olsun.
MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
150 gr margarin
1 su bardağı un
3 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
Üzeri İçin :
1 kase karamelli mısır gevrek
Nutella yada çokokrem
Yapılışı :
Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp güzelce yoğurun, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.. Kurabiyeler soğuduktan sonra mısır gevreğini avucunuzun içinde biraz ufalayın ve çikolatayı az sıvıyağı ile benmari usulü eritin karışım donmadan hızlı hareketlerle kurabiyeleri önce çikolataya sonra gevreğe batırın ve servis tabağına dizip dolapta bekletin.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)