MİNİK KÖSTEBEK KEKLER TARİFİ



MİNİK KÖSTEBEK KEKLER TARİFİ
 
Malzemeler :
4 adet yumurta
1,5 su.bar.şeker
1 su.bar.süt
1 su.bar. sıvıyağ
2,5 su.bar.un
1 paket kakao (25 gr.)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin :
1 paket Dr.Oetker creme ole
1 paket toz kremşanti
2,5 su.bar.süt

Yapılışı :
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır,diğer malzemeler eklenir kek akışkanlığında bir hamur elde edilir.Hamur kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
2,5 su bardağı sütle creme ole çırpılır,katılaşınca toz kremşanti eklenir ve çırpmaya devam edilir kıvam iyice koyulaşınca çırpma işlemi sona erdirilir.Pişip soğuyan kekten çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir ve üzerine birer kaşık krema koyulur.Kekin kenarları robottan geçirilip iyice ufalanması sağlanır,elle kremaların üzeri kaplanıp,ortası bombe olacak şekilde şekillendirilir, istenirse üzerine pasta simi dökülür (pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz).

TARÇINLI KURABİYE TARİFİ


TARÇINLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
•1 su bardağı buğday nişastası
•250 gr.yumuşak margarin (oda ısısında)
•1 paket kabartma tozu
•3 çorba kaşığı toz şeker
•1 adet yumurta
•minicik tuz
•2 su bardağı un

Üzeri için :
•Yarım su bardağından biraz az tarçın
•2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
•Hamur malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur olacak. Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahının üzerinde 2 cm.çapında rulolar yapıp baklava şeklinde minik minik kesin.
•Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.
•Bir kaba üzeri için gerekli olan malzemeleri koyup iyice karıştırın.
•Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri üzeri için hazırladığınız tarçınlı şekerli karışıma bulayıp servis tabağına alın.İyice soğutup servis yapın.Afiyet olsun.

ANTEP FISTIKLI KURABİYE TARİFİ


ANTEP FISTIKLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı un
1 Kabartma Tozu
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı şeker
1 şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı yoğurt

İç Malzemesi :
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı ince öğütülmüş antepfıstığı

Yapılışı :
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekle eleyin. Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra yoğurt ve hazırladığınız un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında, dört köşe olacak şekilde merdane ile açın. Fındık ezmesi ile antepfıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı açmış olduğunuz hamurun üzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıca sarın. Buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip pişirin. Kurabiyeleri yağlı kağıt ile birlikte tepsiden çıkarın ve soğumaya bırakın.

ISLAK KEK TARİFİ 2


ISLAK KEK TARİFİ 2

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı esmer şeker (esmer şekeriniz yoksa beyaz tozşekerde olabilir)
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devirin de 5dk köpürtene kadar çırpın daha sonra süt,sıvıyağ ve kakaoyu ekleyin çırpmaya devam edin ve bu karışımdan keki ıslatmak için 2 su bardağı ayırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin,çırpmaya devam edin,önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin.Fırından çıkarır çıkarmaz keki dilimleyin ve ıslatmak için ayırdığınız sosu üzerine gezdirin,sosu iyice çektikten sonra kekin üzerine erimiş bitter çikolatayı dökün ve fırında kızarttığınız ceviz içlerini üzerine ufalayın.Afiyet Olsun.

HAVUÇLU KEK TARİFİ 2



HAVUÇLU KEK TARİFİ 2

Malzemeler :
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
NOT: Üzerine çikolata sos dökmeniz şart değil sade olarak da oldukça nefis bir Kek.Kek karışımı miktar olarak fazla oluyor, büyükçe bir kalıp kullanmanızda yarar var.

PATATESLİ KEK TARİFİ


PATATESLİ KEK TARİFİ


Malzemeler :
2 büyük Patates
2 orta boy soğan
1 demet Maydanoz
2 Yumurta
1 su bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Yoğurt
2,5 su bardağı Un
1 paket Kabartma tozu
200 gr beyaz Peynir
Tuz, Karabiber, Kırmızı biber, Nane, Kekik
2 yemek kaşığı Susam

Yapılışı :

Önce patatesler soyulur ve irice rendelenir, soğan soyulup ince kıyılır. Maydanoz ince ince kıyılır. Peynir rendelenir. Bir kaseye yumurta, yoğurt ve yağ alınıp çırpılır. Un ve kabartma tozu da ilave edilip çırpılır. Diğer tüm malzemelerde ilave edilerek karıştırılır (susam hariç). Bir büyük fırın tepsisi yağlanır ve hamur tepsiye alınır, üzeri düzeltilir ve üzerine susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 ° derecedeki fırında, 25-30 dakika altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Dilimlere kesilip servis edilir.

ÇİKOLATALI KEK TARİFİ



ÇİKOLATALI KEK TARİFİ


Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı damla çikolata

Üzerine :
2 paket (160gr) sütlü çikolata
2 paket (160gr) bitter çikolata
Dövülmüş fındık

Yapılışı :

Yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpınız. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediniz.Nescafeyi de ekledikten sonra unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek karışıma ilave edip karıştırmaya devam ediniz. Damla çikolataları da ekledikten sonra kaşık ile son kez karıştırınız ve yağlanmış kalıba döküp 160 derece fırında 50-60 dk pişiriniz. Fırından çıkartmadan önce bıçak ya da kürdan yardımıyla piştiğinden emin olunuz.Çikolataları benmari usulü eritip dilimlenmiş olan soğuk kekinizin üzerine dökünüz ve dövülmüş fındıkları serpiniz. Çikolata sos soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ



TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz içi yada fındık içi
Yarım su bardağı tahin
Aldığı kadar un


Yapılışı :
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp çevresi ceviz içine bulanır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
NOT:
1)Tahinli kurabiye hamuru kıyır kıyır bi hamur olduğundan piştiğinde üzerinde çatlamalar olmaması için küçük top şekli verdiğimiz hamurları tepsiye dizmeden evvel tüm etrafını ceviz içine bulayıp fırına verirseniz daha iyi sonuçlar ve görünüm elde ediceksiniz
2)Kurabiyeler piştikten sonra soğumadan asla tepsiden almıyoruz çünkü sıcağında verdiği rehavetle tüm kurabiyeler dağılabilir, tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz

MISIR GEVREKLİ BİSKÜVİLİ KURABİYE TARİFİ 3




MISIR GEVREKLİ BİSKÜVİLİ KURABİYE TARİFİ 3
 
Malzemeler :
250 gram mısır gevreği
3 adet metro
125 gram tereyağ veya margarin
150 gram iri çekilmiş fındık
2 yemek kaşığı bal
Üzerine dökmek için çikolata sos veya benmari şeklinde eritilmiş çikolata

Yapılışı :
Tereyağ veya margarin tencereye konulur, üzerine küçük parçalara böldüğümüz metrolar ilave edilerek ateşte yağ ve metrolalar eriyene kadar pişirilecek (sulu bir kıvama gelecek) içine mısır gevrekleri,iri çekilmiş fındıklar ve bal ilave edilerek,kısık ateşte beş dakika kadar daha pişirilip, ateşten alınacak ılınması beklenecek fincanlara konulup kaşığın tersiyle bastırılıp ters çevrilerek fincandan çıkartılıp üzerlerine isteğe göre çikolata sos veya benmari şeklinde erittiğimiz çikolata dökülecek.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ 2



MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ 2
 
Malzemeler :
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 bardak mısır gevreği (BİM markette var)
1 su bardağı damla çikolata
3,5 su bardağından biraz fazla elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilyalı Creme Ole

Yapılışı :

Önce yağ, yumurta, ve şekeri krema kıvamına gelene kadar en az 5 dakika çırpın.Elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edin ele az yapışan bir hamur kıvamı olmalı..ayrı bir yerde dövülmüş mısır gevreği ve çikolatayı bir tabakta karıştırın.Hamuru top haline getirin ve tabaktaki çikolatalı karışıma bulayın,yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizin ısıtılmış fırında kontrollü pişirin fazla kurutmayın,muhteşem bir sey oluyor,bu kurabiye sossuzda yeniyor ama isterseniz Creme ole dökün üzerine görüntüsü daha bir güzel oluyor ve ceviz kırıklarıyla süsleyin.
Creme Ole‘yi hazırlamak için:
Creme Ole birkaç dakikada,üstelik pişirmeden hazırlanıyor.Soğuk sütle çırpmanız yeterli 1 paket creme ole'yi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın ve kurabiyelerin üzerine dökün benim resimde yaptığım gibi,crem ole dr oetkerin bir ürünü soğuk sütle 3 dk. da hazırlanan bir ürün.