FINDIKLI UN KURABİYESİ TARİFİ



FINDIKLI UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
1/2 paket oda ısısında margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 kahve fincanı dövülmüş fındık
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Derin bir kapta margarin pudra şekeri dövülmüş fındık iyice karıştırılır içerisine un ilave edilir. Karışımdan ufak parçalar elde yuvarlanır ve toplar haline getirilir ve tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına konulur ve 20 dakika pişirilir.
Not: Pembeleşmesi beklenmemelidir.

MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ


MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
•250 gr. tereyağı veya margarin
•Bir çay bardağı yoğurt
•1 paket kabartma tozu
•Aldığı kadar un
•Pudra şekeri (üzerine dökmek için)


İç İçin Malzemeler :
•2,5 su bardağı süt
•3 yemek kaşığı mısır nişastası
•6 yemek kaşığı toz şeker
•Vanilya
•Arzuya göre bir miktar Hindistan cevizi

Yapılışı :
2,5 su bardağı süt, nişasta ve şekeri karıştırın. Kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Ocaktan alınca vanilyayı koyup karıştırın.Muhallebiyi bir kenara alıp iyice soğutun. (Muhallebi soğuk olmazsa kurabiye hamuru dağılır.)Tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve unu genişçe bir kaba koyup özlü bir hamur yoğurun.Hamurun fazla katı olmamasına dikkat edin. (Ele yapışmayacak şekilde olmalı.) Hamurdan, cevizden biraz büyük bezeler alıp avucumuzun ortasında ince (çok fazla da ince olmamalı) açalım.Hazırladığınız muhallebiyi hamurun içine doldurup hafifçe, dağıtmadan yuvarlayın. Kapattığınız yer tepsiye gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.Kurabiyelerin üzeri fazla kızarmadan alın.Soğumadan üzerine pudra şekeri dökün.

ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
Yarım limon ve biraz kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri İçin :
Yarım su bardağı krema
2 paket bitter çikolata

Yapılışı :
Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra süt ve yağ ilave edilir.Damla çikolata da konduktan sonra un, kabartma tozu, limon suyu,kabuğu ve vanilya da eklenip güzelce karıştırıldıktan sonra önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında içi iyice pişip kürdana yapışmayacak duruma gelinceye kadar pişirilir. Soğuyan kekin üzerine benmari usulü eritilmiş krema içerisinde bitter çikolata sosu dökülür.Afiyet Olsun.

ELMALI KURABİYE TARİFİ


ELMALI KURABİYE TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
•250gr tereyağı veya margarin
•1 çay bardağı yoğurt
•1 su bardağı şeker
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un

İç İçin Malzemeler :
•3 adet elma
•3 yemek kaşığı şeker
•Yarım su bardağı ceviz içi
•1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin :
•Pudra şekeri

 Yapılışı :
•Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tozşekeri ilave ederek 4-5 dk. suyunu çekene kadar pişirin.Son olarak cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın.
•Oda sıcaklığında tereyağı,yoğurt ve şekeri karıştırarak unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur yapın.
•Hamuru 3 eşit parçaya bölün.Bezelerden tekini alıp üzerine hafif un serperek merdane yardımıyla yaklaşık 2-3 mm açın.Açmış olduğunuz hamuru 8 eşit parça olacak şekilde kesin.
•Geniş taraflarına elmalı içten koyarak rulo yapın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin.İlk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

PORTAKAL SOSLU KEK TARİFİ



PORTAKAL SOSLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Sosu İ
çin :
2 su bardağı portakal suyu
2 tatlı kaşığı nişasta
3 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı şeker

Yapılışı :
1. Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz.
2. Oda ısısındaki yumurtalarımızı ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.
3. Şeker eriyince portakal suyunu ve sıvıyağı ilave ediyoruz.
4. Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı beraberce eliyoruz.Tahta kaşıkla karıştırarak ilave ediyoruz.
5. En son portakal kabuğu rendesini ilave edip,karışımımızı kalıba döküyoruz.
6. Isıtılımış fırında 175 derecede kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.
7. Sos için portakal suyunu,unu,şekeri ve nişastayı bir sos tenceresine alıp,tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
8. Koyulaşana kadar pişiriyoruz.Ilıyınca soğumuş olan kekimizin üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.

AYVALI KURABİYE TARİFİ



AYVALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
100 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı buğday nişastası
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin :
2 adet orta boy rendelenmiş ayva
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri (üzeri için)

İç Harcı Yapılışı :

Teflon tavaya ayvayı, şekeri ve tarçını koyup ayvalar saldığı suyu çekene kadar pişirin. Pişen ayvayı soğuttuktan sonra cevizi ekleyip karıştırarak kurabiyenin iç malzemesini hazırlayın.

Yapılışı :
Hamur yoğurma kabına önce sıvı sonra katı malzemeleri koyup, yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 20 dk. kadar dinlendirin. Daha sonra hamura iç malzemeden koyup istediğiniz şekli verin.Fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıralayıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılık halde iken üzerlerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleri servis tabağına sıralayıp, çayın yanında servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

MİNİK KÖSTEBEK KEKLER TARİFİ



MİNİK KÖSTEBEK KEKLER TARİFİ
 
Malzemeler :
4 adet yumurta
1,5 su.bar.şeker
1 su.bar.süt
1 su.bar. sıvıyağ
2,5 su.bar.un
1 paket kakao (25 gr.)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin :
1 paket Dr.Oetker creme ole
1 paket toz kremşanti
2,5 su.bar.süt

Yapılışı :
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır,diğer malzemeler eklenir kek akışkanlığında bir hamur elde edilir.Hamur kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
2,5 su bardağı sütle creme ole çırpılır,katılaşınca toz kremşanti eklenir ve çırpmaya devam edilir kıvam iyice koyulaşınca çırpma işlemi sona erdirilir.Pişip soğuyan kekten çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir ve üzerine birer kaşık krema koyulur.Kekin kenarları robottan geçirilip iyice ufalanması sağlanır,elle kremaların üzeri kaplanıp,ortası bombe olacak şekilde şekillendirilir, istenirse üzerine pasta simi dökülür (pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz).

TARÇINLI KURABİYE TARİFİ


TARÇINLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
•1 su bardağı buğday nişastası
•250 gr.yumuşak margarin (oda ısısında)
•1 paket kabartma tozu
•3 çorba kaşığı toz şeker
•1 adet yumurta
•minicik tuz
•2 su bardağı un

Üzeri için :
•Yarım su bardağından biraz az tarçın
•2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
•Hamur malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur olacak. Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahının üzerinde 2 cm.çapında rulolar yapıp baklava şeklinde minik minik kesin.
•Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.
•Bir kaba üzeri için gerekli olan malzemeleri koyup iyice karıştırın.
•Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri üzeri için hazırladığınız tarçınlı şekerli karışıma bulayıp servis tabağına alın.İyice soğutup servis yapın.Afiyet olsun.

ANTEP FISTIKLI KURABİYE TARİFİ


ANTEP FISTIKLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı un
1 Kabartma Tozu
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı şeker
1 şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı yoğurt

İç Malzemesi :
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı ince öğütülmüş antepfıstığı

Yapılışı :
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekle eleyin. Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra yoğurt ve hazırladığınız un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında, dört köşe olacak şekilde merdane ile açın. Fındık ezmesi ile antepfıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı açmış olduğunuz hamurun üzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıca sarın. Buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip pişirin. Kurabiyeleri yağlı kağıt ile birlikte tepsiden çıkarın ve soğumaya bırakın.

ISLAK KEK TARİFİ 2


ISLAK KEK TARİFİ 2

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı esmer şeker (esmer şekeriniz yoksa beyaz tozşekerde olabilir)
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devirin de 5dk köpürtene kadar çırpın daha sonra süt,sıvıyağ ve kakaoyu ekleyin çırpmaya devam edin ve bu karışımdan keki ıslatmak için 2 su bardağı ayırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin,çırpmaya devam edin,önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin.Fırından çıkarır çıkarmaz keki dilimleyin ve ıslatmak için ayırdığınız sosu üzerine gezdirin,sosu iyice çektikten sonra kekin üzerine erimiş bitter çikolatayı dökün ve fırında kızarttığınız ceviz içlerini üzerine ufalayın.Afiyet Olsun.