KREPLİ PASTA TARİFİ


KREPLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket labne peynir
çikolata sosu
2 paket krem şanti (kaliteli olmasına özen gösterelim)
1 kaşık kabartma tozu(tatlı kaşığı)
1 paket vanilya

90 kadar çikolata sosu bitter
1 bardak şeker(su bardağı)
2 bardak un(su bardağı)
3 bardak süt(su bardağı)
3 adet yumurta

Yapılışı :
Malzemelerimizi tabaklara koyup hazırlayalım,rahatça işlem yapabileceğimiz bir kap seçip içine sütümüzü,yumurtamızı,unumuzu,vanilyamızı,kabartma tozumuzu ve son olarak çikolatalarımızı ekleyip karıştırıp çırpmaya başlayalım.(mikser yardımı ile).Hazırlamış olduğumuz bu hamur karışımını yanmaz bir tavada yada teflon tavada yağladıktan sonra krep şeklini verecek kalıplar yada kepçe yardımı ile dökelim ve pişirmeye başlayalım.İşlemlerimi tekrarlayalım sırası ve soğuması için bekletelim 10 dk.Krem şantimizi de hazırlayalım ,krem şanti karışımımızı kreplerimizin arasına sürelim ve diğer krebimimizi üstüne kapatalım hazırlamış olduğumuz kreplerimizin üstüne çikolata sosumuzu gezdirelim,dökelim ve ardından labne peynirimizle süsleyip şekillendirelim.Krepli pastamız servise hazırdır.Afiyet olsun.

KAYMAKLI PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ


KAYMAKLI PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
► 100 Gram kaymak
► 125 Gram gram tereyağ
► 2 Portakal kabuğu rendesi
► 1 Çay bardağı pudra şekeri
► 1 Paket vanilya
► 1 Paket kabartma tozu
► 1 Tane yumurta
► Un

Üzeri İçin :
► pudra şekeri


Yapılışı :
Malzemelerin hepsini yoğurma kabına alıp orta sert kıvamda hamuru hazırlayalım. Ardından hamuru folyo ile sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. fırın tepsisine yağlı kağıt serelim hamuru buzdolabından çıkartalım ufak mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım hafif yassıltalım tepsiye dizelim. 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika pişirelim. fırından aldıktan sonra üstüne pudra şekeri eleyelim. Afiyet olsun.

TAHİNLİ CEVİZLİ ÇITIR RULO TARİFİ



TAHİNLİ CEVİZLİ ÇITIR RULO TARİFİ

Malzemeler :
•2 adet yufka (baklavalık yufka çok daha iyi olur)
•1 su bardağı toz şeker
•Yarım su bardağı tahin
•1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Şeker, tahin ve cevizleri bir kapta karıştırın.Daha sonra tezgahın üzerine sermiş olduğunuz yufkanın bir yarısına hazırladığınız harcın yarısını sürüp rulo şeklinde sarın. Diğer yufka için de aynı işlemi tekrarlayın.Hazırladığınız ruloları yaklaşık 5`er cm kalınlığında dilimleyerek yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin.Önceden 180 dereceye ayarlamış olduğunuz fırında 20-25 dk kadar pişirin.

ELMALI ÇÖREK TARİFİ



ELMALI ÇÖREK TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
Yarım cay bardağı pudra şekeri
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvı yağ
125 gr. margarin
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

İç Malzemeleri :
3-4 adet elma
2 çorba kaşığı toz seker
3 çorba kaşığı su
3/4 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1,5 tatlı kaşığı tarçın

Üstü İçin :
Pudra Şekeri


Yapılışı :
İç malzemesi için; elmalar rendelenir,su ve seker ilave edilerek pişirilir,pişince içine tarçın ve dövülmüş ceviz ilave edilir.Soğuması için beklenir.
Diğer Tarafta :
Hamur malzemesi karıştırılır.Yumuşak bir hamur yapılır.Cevizden büyük parçalar koparılır yuvarlanarak elde açılır.Elde edilen daire şeklindeki hamurun yarısına 1,5 tatlı kaşığı iç malzemesi konur,hamurun diğer yarısı üzerine kapatılır.Yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Her çöreğin kenarları çatalla bastırılır (açılmaması için).Önceden ısıtılmış fırında 155 derecede pişirilir.Üstleri hafif kızarınca fırından alınır.Ilınınca üzerlerine pudra şekeri elenir.Tabağa alınarak servis yapılır.

FINDIKLI UN KURABİYESİ TARİFİ



FINDIKLI UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
1/2 paket oda ısısında margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 kahve fincanı dövülmüş fındık
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Derin bir kapta margarin pudra şekeri dövülmüş fındık iyice karıştırılır içerisine un ilave edilir. Karışımdan ufak parçalar elde yuvarlanır ve toplar haline getirilir ve tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına konulur ve 20 dakika pişirilir.
Not: Pembeleşmesi beklenmemelidir.

MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ


MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
•250 gr. tereyağı veya margarin
•Bir çay bardağı yoğurt
•1 paket kabartma tozu
•Aldığı kadar un
•Pudra şekeri (üzerine dökmek için)


İç İçin Malzemeler :
•2,5 su bardağı süt
•3 yemek kaşığı mısır nişastası
•6 yemek kaşığı toz şeker
•Vanilya
•Arzuya göre bir miktar Hindistan cevizi

Yapılışı :
2,5 su bardağı süt, nişasta ve şekeri karıştırın. Kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Ocaktan alınca vanilyayı koyup karıştırın.Muhallebiyi bir kenara alıp iyice soğutun. (Muhallebi soğuk olmazsa kurabiye hamuru dağılır.)Tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve unu genişçe bir kaba koyup özlü bir hamur yoğurun.Hamurun fazla katı olmamasına dikkat edin. (Ele yapışmayacak şekilde olmalı.) Hamurdan, cevizden biraz büyük bezeler alıp avucumuzun ortasında ince (çok fazla da ince olmamalı) açalım.Hazırladığınız muhallebiyi hamurun içine doldurup hafifçe, dağıtmadan yuvarlayın. Kapattığınız yer tepsiye gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.Kurabiyelerin üzeri fazla kızarmadan alın.Soğumadan üzerine pudra şekeri dökün.

ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
Yarım limon ve biraz kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri İçin :
Yarım su bardağı krema
2 paket bitter çikolata

Yapılışı :
Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra süt ve yağ ilave edilir.Damla çikolata da konduktan sonra un, kabartma tozu, limon suyu,kabuğu ve vanilya da eklenip güzelce karıştırıldıktan sonra önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında içi iyice pişip kürdana yapışmayacak duruma gelinceye kadar pişirilir. Soğuyan kekin üzerine benmari usulü eritilmiş krema içerisinde bitter çikolata sosu dökülür.Afiyet Olsun.

ELMALI KURABİYE TARİFİ


ELMALI KURABİYE TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
•250gr tereyağı veya margarin
•1 çay bardağı yoğurt
•1 su bardağı şeker
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un

İç İçin Malzemeler :
•3 adet elma
•3 yemek kaşığı şeker
•Yarım su bardağı ceviz içi
•1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin :
•Pudra şekeri

 Yapılışı :
•Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tozşekeri ilave ederek 4-5 dk. suyunu çekene kadar pişirin.Son olarak cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın.
•Oda sıcaklığında tereyağı,yoğurt ve şekeri karıştırarak unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur yapın.
•Hamuru 3 eşit parçaya bölün.Bezelerden tekini alıp üzerine hafif un serperek merdane yardımıyla yaklaşık 2-3 mm açın.Açmış olduğunuz hamuru 8 eşit parça olacak şekilde kesin.
•Geniş taraflarına elmalı içten koyarak rulo yapın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin.İlk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

PORTAKAL SOSLU KEK TARİFİ



PORTAKAL SOSLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Sosu İ
çin :
2 su bardağı portakal suyu
2 tatlı kaşığı nişasta
3 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı şeker

Yapılışı :
1. Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz.
2. Oda ısısındaki yumurtalarımızı ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.
3. Şeker eriyince portakal suyunu ve sıvıyağı ilave ediyoruz.
4. Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı beraberce eliyoruz.Tahta kaşıkla karıştırarak ilave ediyoruz.
5. En son portakal kabuğu rendesini ilave edip,karışımımızı kalıba döküyoruz.
6. Isıtılımış fırında 175 derecede kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.
7. Sos için portakal suyunu,unu,şekeri ve nişastayı bir sos tenceresine alıp,tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
8. Koyulaşana kadar pişiriyoruz.Ilıyınca soğumuş olan kekimizin üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.

AYVALI KURABİYE TARİFİ



AYVALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
100 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı buğday nişastası
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin :
2 adet orta boy rendelenmiş ayva
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri (üzeri için)

İç Harcı Yapılışı :

Teflon tavaya ayvayı, şekeri ve tarçını koyup ayvalar saldığı suyu çekene kadar pişirin. Pişen ayvayı soğuttuktan sonra cevizi ekleyip karıştırarak kurabiyenin iç malzemesini hazırlayın.

Yapılışı :
Hamur yoğurma kabına önce sıvı sonra katı malzemeleri koyup, yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 20 dk. kadar dinlendirin. Daha sonra hamura iç malzemeden koyup istediğiniz şekli verin.Fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıralayıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılık halde iken üzerlerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleri servis tabağına sıralayıp, çayın yanında servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.