BROKOLİLİ TART TARİFİ



BROKOLİLİ TART TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
3 Su bardağından iki parmak kadar az un
1 Adet yumurta
150 gr tereyağ
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Çay kaşığı tuz

Üzeri İçin :
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı krema
1 Su bardağı rende kaşar
1 Adet yumurta
1 adet orta boy brokoli demeti
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber,pulbiber

Yapılışı :

Öncelikle brokoliyi çok hafif haşlıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağla kavurup haşlanmış brokolileri de içine ilave ediyoruz.Tuz,karabiber ve pulbiberde ekleyip birlikte biraz soteliyoruz.Tart hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığındaki yumurta ve tereyağı bir kapta biraz karıştırıyoruz.Un,tuz ve karbonatta katıp güzelce yoğuruyoruz.Hamuru en az yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra hamuru kullanıcağımız tart kalıbına göre açıp,kalıbı yağlıyoruz.Sonra kenarları kalıbın içinde yüksek kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Çatalla üzerinde delikler açarak brokolili harcımızı üzerine ekliyoruz.Çırpılmış süt,krema ve yumurtayı (az tuz,karabiber,pulbiber ilaveside yaparak) brokolilerimizin üzerine döküp en üstede rende kaşar koyarak 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.Tartımız hazır.

KREP TARİFİ



KREP TARİFİ

Malzemeler :
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 yumurta
Az miktar sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı :

Geniş bir kaba yumurta,süt,tuz ve az bir miktar sıvıyağ koyup iyice çırpın.Bu karışımın içine unu da ilave edip, boza kıvamına getirin.Krep tavasının yada orta boy bir teflon tavanın tabanını az miktar yağlayın.Bir kepçe yardımıyla,boza kıvamına getirdiğiniz malzemeleri,tavanın yüzeyini kaplayacak şekilde tavaya dökün.Özellikle karışımın tavada eşit dağılmasına ve ince olmasına özen gösterin.Krebin güzeli ince olanıdır.Kreplerin her iki tarafını tahta bir spatula ile çevirerek pişirin.Hafif kızardıktan sonra tavadan alıp,biraz soğumaya bırakın.

ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ



ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Krem Şanti (kakaolu yada sade)
1 kutu krema (200ml)
1,5 paket kare bitter çikolata (120gr)
2 yemek kaşığı damla çikolata
25 adet kadar bebe bisküvi (kakaolu bisküvi yada kek de olur)
1 çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz
1 paket vanilya

Yapılışı :
Kremayı bir kaba alıp, kaynama sıcaklığına varıncaya kadar ısıtın ve ocağı kapatın.Bitter çikolataları elinizle parçalayarak ilave edin ve iyice eriyene kadar tel çırpıcıyla karıştırın.Ara ara karıştırmaya devam ederek soğumasını sağlayın.Diğer tarafta kremşantiyi süt ile karıştırarak kıvam alıncaya kadar 3-4 dakika yüksek devirde çırpın.İçine soğumuş çikolatalı kremayı,damla çikolataları,cevizi,vanilyayı ve kırdığınız bisküvileri ilave edin. Kaşıkla iyice karışmasını sağlayıp,silikon kalıba yada içine streç film serdiğiniz başka bir kaba dökün,bir gece dondurucuda tutun.Dolaptan çıkarınca 3-4 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.

TAVADA PİZZA TARİFİ



TAVADA PİZZA TARİFİ

Malzemeler :
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 Su bardağından bir parmak daha fazla un
1 Çay kaşığı karbonat
Bir fiske tuz

Üzeri İçin :
Sosis,sucuk,mısır,dilim zeytin,rende kaşar peynir
1 Çorba kaşığı salça
Toz fesleğen

Yapılışı :

Hamur için gereken tüm malzemeler bir kaba alınarak iyice yoğurulur.Sonrasında hamur yağlanan bir teflon tavaya yayılır.Üzerinede salça (biraz sulandırdıktan sonra dilerseniz rende domatesde olabilir) sürülür ve toz fesleğen serpiştirilir.Dilediğiniz oranda malzeme üzerine yerleştirilir.Son olarakta rende kaşar serpiştirerek tavanın ağzı kapatılmış vaziyette yaklaşık 10-12 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Malzemesini dilediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz 5-6 dakika içinde kolaylıkla hazırlanan son derece lezzetli şipşak bir tarif..Denemeniz dileğiyle.

KURU İNCİRLİ KREM TARİFİ



KURU İNCİRLİ KREM TARİFİ
 
Malzemeler :
1 kg süt
100gr kuru incir
50gr toz şeker

Yapılışı :

İncirlerin sap kısmını kesip atın ve küçük küçük doğrayın.Tencereye süt, şeker ve incirleri koyup 1,5 saat kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.Kremi kaselere boşaltıp en az 3 saat buzdolabında bekletin.Afiyet Olsun.

CAPPUCİNOLU PARFE TARİFİ


CAPPUCİNOLU PARFE TARİFİ

Malzemeler :
2 paket krem şanti
2 paket cappucino (küçük paket)
1,5 su bardağı süt
1,5 paket kakaolu bisküvi
1 paket çikolata sosu
1 avuç ceviz yada fındık

Yapılışı :
Krem şanti ve cappucinoyu sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.Bisküvileri küçük parçalara bölün ceviz yada fındıkla birlikte kremşantiye ekleyin.Baton kek kalıbına streç folyo serin ve karışımı kalıba dökün 1 gece derin dondurucuda bekletin.Servis etmeden önce üzerine çikolata sos dökün.

BİSKÜVİLİ PARFE TARİFİ



BİSKÜVİLİ PARFE TARİFİ

Malzemeler :
4 paket Eti kakaolu bisküvi
2 poşet krem şanti 
2 su bardağı soğuk süt
1 paket negro bisküvi
Damla çikolata yada çikolata rendesi
1 paket çikolatalı sos

Yapılışı :

Büyük bir kabın içine 4 paket kakaolu bisküvileri kırın.İçine de sütle krem şantiyi çırpıp bisküvilerin üzerine ekleyin.İyice karıştırdıktan sonra yuvarlak bir kabın içine poşet yerleştirip içine bisküvili krem şantili karışımı dökün 1-2 saat buzlukta bekletin.Servis etmeden önce çikolata sosunu yapıp üzerine dökün.Çikolata parçalarıyla süsleyin.Negro bisküvileri de pastaya batırın.Afiyet olsun.

FISTIKLI ANTEP KATMERİ TARİFİ


 
FISTIKLI ANTEP KATMERİ TARİFİ
 
Malzemeler :
1 paket baklavalık yufka
2 kutu kaymak
1 su bardağı fıstık ezmesi
200gr tereyağı
Toz şeker

Yapılışı :

Tereyağımızı derin bir tavada eritin.Tezgahınıza bir kat baklavalık yufka serin.Üzerini az miktarda yumurta fırçası ile tereyağı ile yağlayın. Yağladığınız yufkanın üzerine bir kat daha yufka serin,yağlamayın.Tam ortasına kare şeklinde olacak şekilde kaymağı top top koyun.Kaymağın üzerine fıstık ezmesini ve 1 yemek kaşığı (tepeleme) şekeri serpin.Bu malzemeleri yaparken resimdeki gibi yufkanın tam ortasına gelecek şekilde ve mümkünse kare şeklinde koyun.Ardından yufkanızı önce uzun kısmından sonra diğer kenarlarından ortaya eşit şekilde kapatın.Yine tereyağı ile yağladığınız teflon tavada arkalı önlü kızartın.
NOT : Baklavalık hamur kullandığım için,çok dökülen kıyır kıyır bir katmer oldu bu tarif. Ben yenmesi kolay olması açısından büyük kare katmerleri 4 eşit parçaya rulet ile kestim,resimdeki gibi minik karelerden servis tabağına dondurma ile servis ettim.

ISPANAKLI KREP TARİFİ



ISPANAKLI KREP TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kase doğranmış ıspanak
2 su bardağı süt
3 yumurta
14 yemek kaşığı un
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı :

Sütü ve doğranmış ıspanağı robotunuza alın ve yüksek devirde çırpın,yumurta,un ve tuz ilave edip tekrar çırpın. Krep tavanızı ısıtın ve biraz yağlayın 1,5 çorba kepçesi döküp arkalı önlü kızartın.Kaşar yada beyaz peynirle servis yapın.

ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
1 paket tuzsuz Etimek

Muhallebisi İçin Malzemeler :
1 kg.süt
1 bardak toz şeker
1 bardak irmik
1 paket vanilya 



Muhallebinin Yapılışı :
Tüm malzeme karıştırılır, kaynayana dek pişirilir, kaynadıktan sonra muhallebimiz kısık ateşte 5 dk.daha pişirilir. 10 dk.kadar bekletilir ılıtılır.

Şerbeti İçin Malzemeler :
2 bardak su
1,5 bardak şeker

Yapılışı :
Etimekler borcama dizilir.Su ve Şeker bir tencerede kaynatılır 5dk kaynayan su ve şeker bekletilir ve etimeklerin üzerine kepçe yardımıyla dökülür iyice ıslatılır. Biraz zaman geçtikçe etimekler şişer yayılır 5dk beklenir.Bunun için büyük borcam kullandım.Su ve şekeri kaynattığım tencerede ise irmikli muhallebiyi yaptım.Daha sonra 10dk ılınan irmikli muhallebimizi etimeklerimizin üzerine yayıyoruz.

Üzeri İçin Malzemeler :
2,5 su bardağı süt
1 paket çikolatalı sosu

Yapılışı :
Sos paketin arkasındaki tarife göre hazırlanır ve irmikli muhallebinin üzerine dökülür. İyice üzeri düzeltilir.Ve Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir.Sonra tatlımız arzuya göre ceviz, fındık, Antep fıstığı yada Hindistan cevizi ile süslenebilir.
Afiyet Olsun.