FISTIKLI KALBURABASTI TARİFİ



FISTIKLI KALBURABASTI TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat, aldığı kadar un
1 çay bardağı kıyılmış antepfıstığı


Kızartmak için:
Sıvıyağ

Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı :
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve karbonatı karıştırın. Çorba kaşığı ile un ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, hafifçe yassılaştırın ve ortasına antepfıstığı serpiştirin. Kapatıp,elinizde yuvarlayın. Rende veya süzgecin arka tarafında yeniden yuvarlayıp,kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbetin içine atıp, 5 dakika dinlendirin. Tatlıyı şerbetin içinden alıp servis yapın.
 

AVAKADOLU RULO BÖREK TARİFİ



AVAKADOLU RULO BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1-2 tane yufka
1 tane avokado
1 tane domates veya kurutulmuş domates
1 tane soğan veya kırmızı soğan
1 demet yeşil maydanoz
Tuz,zeytinyağ
(siz istediğiniz iç harçla da hazırlayabilirsiniz )

Üzeri İçin :
2 tane yumurta
Galeta unu

Yapılışı :
Avokadonun kabuğunu ve çekirdeğini çıkarıp küçük doğruyoruz,domatesin sulu yerlerini alıp kuru yerlerini küçük doğruyoruz (kurusu olursa daha iyi olur) soğanları ince doğrayıp,maydanozları iyice kıyıp hepsini bir kaba alıp üzerine çok az zeytinyağ ve tuz atıp karıştırıyoruz.
Yufkayı 8'e bölüp üçgen parçanın ortasına karışımdan biraz koyup sigara böreği seklinde sarıp uçlarını suya batırıyoruz, hepsini bu şekilde yaptıktan sonra bir kaba çırpılmış yumurta başka bir kaba galeta unu koyup sardığımız böreği ilk önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp önceden ısıttığımız sıvıyağda böreklerin heryerini kızartıp sıcak olarak hemen servis yapıyoruz.

ŞEFTALİ VE KURU MEYVELİ PARFE TARİFİ


 
ŞEFTALİ VE KURU MEYVELİ PARFE TARİFİ
 
Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 paket sade krem şanti
Yarım paket petibör bisküvi
1 adet şeftali
10 adet gün kurusu kayısı
10 adet kuru üzüm
5 adet kuru incir
Kırık fındık yada ceviz

Yapılışı :

Öncelikle bisküvileri robotta un gibi yapalım. Derin bir kaba soğuk sütü alıp krem şantiyi ekleyip mikserin önce düşük devrinde 2 dk daha sonra ise yüksek devrinde kıvam alana kadar çırpalım. İyice kıvamı katılaşan şantiye un haline getirdiğimiz bisküviyi, küçük küçük doğranmış şeftali, kayısı, incir ve üzümü ekleyip karıştıralım. Daha sonra içine kırık fındık ya da ceviz ekleyip şöyle bir karıştıralım.
Baton kek kalıbımıza poşeti (ben büyük boy buzdolabı poşetini bıçakla kestim) içine yayalım.Harcımızı içine dökelim.Spatula ile her tarafına eşit olarak döşeyelim. Yaydığımız poşetin kenarlardan sarkan kısmını da harcın üzerine kapatalım ve difrizde iyice donuncaya kadar 4-5 saat bekletelim. Buzdolabından hemen çıkınca çok sert (taş gibi) olacağından 2 dk kadar bekleyelim. Daha sonra dilimleyip servis yapalım.

KAŞARLI KREP KIZARTMASI TARİFİ



KAŞARLI KREP KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler :
Tost peyniri
Kasar peyniri

Krep İçin :
1 su bardağı un
1 su bardağı sut
1 tane yumurta
Sıvıyağ
Tuz

Yapılışı :
Krep için malzemeleri karıştırıp boza haline getirin,tavaya çok az yağ koyup,bir kepçe krepten tavaya dökün,sağa sola çevirerek altını pişirin,bir spatula yardımıyla tersini çevirip orayıda biraz pişirip tabağa alıyoruz.Hepsini yaptıktan sonra kreplerin ortasına kasar peyniri koyup bohça seklinde kare olarak kapatıyoruz,krepleri pişirdiğimiz tavaya tekrar kızartmak için biraz yağ koyup ısıtın,krepleri arkalı önlü bir daha kızartıp sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.

BROKOLİLİ TART TARİFİ



BROKOLİLİ TART TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
3 Su bardağından iki parmak kadar az un
1 Adet yumurta
150 gr tereyağ
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Çay kaşığı tuz

Üzeri İçin :
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı krema
1 Su bardağı rende kaşar
1 Adet yumurta
1 adet orta boy brokoli demeti
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber,pulbiber

Yapılışı :

Öncelikle brokoliyi çok hafif haşlıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağla kavurup haşlanmış brokolileri de içine ilave ediyoruz.Tuz,karabiber ve pulbiberde ekleyip birlikte biraz soteliyoruz.Tart hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığındaki yumurta ve tereyağı bir kapta biraz karıştırıyoruz.Un,tuz ve karbonatta katıp güzelce yoğuruyoruz.Hamuru en az yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra hamuru kullanıcağımız tart kalıbına göre açıp,kalıbı yağlıyoruz.Sonra kenarları kalıbın içinde yüksek kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Çatalla üzerinde delikler açarak brokolili harcımızı üzerine ekliyoruz.Çırpılmış süt,krema ve yumurtayı (az tuz,karabiber,pulbiber ilaveside yaparak) brokolilerimizin üzerine döküp en üstede rende kaşar koyarak 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.Tartımız hazır.

KREP TARİFİ



KREP TARİFİ

Malzemeler :
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 yumurta
Az miktar sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı :

Geniş bir kaba yumurta,süt,tuz ve az bir miktar sıvıyağ koyup iyice çırpın.Bu karışımın içine unu da ilave edip, boza kıvamına getirin.Krep tavasının yada orta boy bir teflon tavanın tabanını az miktar yağlayın.Bir kepçe yardımıyla,boza kıvamına getirdiğiniz malzemeleri,tavanın yüzeyini kaplayacak şekilde tavaya dökün.Özellikle karışımın tavada eşit dağılmasına ve ince olmasına özen gösterin.Krebin güzeli ince olanıdır.Kreplerin her iki tarafını tahta bir spatula ile çevirerek pişirin.Hafif kızardıktan sonra tavadan alıp,biraz soğumaya bırakın.

ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ



ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Krem Şanti (kakaolu yada sade)
1 kutu krema (200ml)
1,5 paket kare bitter çikolata (120gr)
2 yemek kaşığı damla çikolata
25 adet kadar bebe bisküvi (kakaolu bisküvi yada kek de olur)
1 çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz
1 paket vanilya

Yapılışı :
Kremayı bir kaba alıp, kaynama sıcaklığına varıncaya kadar ısıtın ve ocağı kapatın.Bitter çikolataları elinizle parçalayarak ilave edin ve iyice eriyene kadar tel çırpıcıyla karıştırın.Ara ara karıştırmaya devam ederek soğumasını sağlayın.Diğer tarafta kremşantiyi süt ile karıştırarak kıvam alıncaya kadar 3-4 dakika yüksek devirde çırpın.İçine soğumuş çikolatalı kremayı,damla çikolataları,cevizi,vanilyayı ve kırdığınız bisküvileri ilave edin. Kaşıkla iyice karışmasını sağlayıp,silikon kalıba yada içine streç film serdiğiniz başka bir kaba dökün,bir gece dondurucuda tutun.Dolaptan çıkarınca 3-4 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.

TAVADA PİZZA TARİFİ



TAVADA PİZZA TARİFİ

Malzemeler :
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 Su bardağından bir parmak daha fazla un
1 Çay kaşığı karbonat
Bir fiske tuz

Üzeri İçin :
Sosis,sucuk,mısır,dilim zeytin,rende kaşar peynir
1 Çorba kaşığı salça
Toz fesleğen

Yapılışı :

Hamur için gereken tüm malzemeler bir kaba alınarak iyice yoğurulur.Sonrasında hamur yağlanan bir teflon tavaya yayılır.Üzerinede salça (biraz sulandırdıktan sonra dilerseniz rende domatesde olabilir) sürülür ve toz fesleğen serpiştirilir.Dilediğiniz oranda malzeme üzerine yerleştirilir.Son olarakta rende kaşar serpiştirerek tavanın ağzı kapatılmış vaziyette yaklaşık 10-12 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Malzemesini dilediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz 5-6 dakika içinde kolaylıkla hazırlanan son derece lezzetli şipşak bir tarif..Denemeniz dileğiyle.

KURU İNCİRLİ KREM TARİFİ



KURU İNCİRLİ KREM TARİFİ
 
Malzemeler :
1 kg süt
100gr kuru incir
50gr toz şeker

Yapılışı :

İncirlerin sap kısmını kesip atın ve küçük küçük doğrayın.Tencereye süt, şeker ve incirleri koyup 1,5 saat kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.Kremi kaselere boşaltıp en az 3 saat buzdolabında bekletin.Afiyet Olsun.

CAPPUCİNOLU PARFE TARİFİ


CAPPUCİNOLU PARFE TARİFİ

Malzemeler :
2 paket krem şanti
2 paket cappucino (küçük paket)
1,5 su bardağı süt
1,5 paket kakaolu bisküvi
1 paket çikolata sosu
1 avuç ceviz yada fındık

Yapılışı :
Krem şanti ve cappucinoyu sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.Bisküvileri küçük parçalara bölün ceviz yada fındıkla birlikte kremşantiye ekleyin.Baton kek kalıbına streç folyo serin ve karışımı kalıba dökün 1 gece derin dondurucuda bekletin.Servis etmeden önce üzerine çikolata sos dökün.