MANTARLI SÜTLÜ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
3 yufka
80gr tereyağ (margarin karışımı yapabilirsiniz)
1,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2-3 kaşık un
İç Harcı İçin :
Yarım kilo mantar
1 iri kuru soğan
3 kaşık sıvıyağ
Maydanoz
Karabiber,tuz
Yapılışı :
Öncelikle iç harcı hazırlayın.Sıvıyağda doğranmış soğanlarınızı soteleyin ve dilimlenmiş mantarı ekleyip iyice pişirin.Maydanoz,tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. Tereyağ ve margarin karışımını eritin ve ilk yufkayı tezgaha alın üzerine yağ sürüp 2. yufkayıda onun üzerine alıp yağlayın 3. yufka içinde aynı işlemi yapın ve 12 parçaya bölün (sigara böreği gibi) geniş yere haçtan koyup yanlarını kapatarak sarın.Derin bir kabın içine alın ve üzerine 1,5 su bardağı sütü koyun ve tüm sütü çekinceye kadar dolapta bekletin.Buzluğa kaldıracağınız tepsiye yağlı kağıt serin ve aralıklarla böreği dizip üzerine 2 kaşık unu eleyin ve bu şekilde en az 6 saat buzlukta bekletin.Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
ISPANAKLI KİŞ TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı soğuk su
1,5 su bardağı un
Tuz
Harcı İçin :
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
2 kaşık sıvıyağ
Tuz,karabiber
Yarım bardak süt
2 adet yumurta
Kaşar rendesi
Yapılışı :
Öncelikle harç hazırlanır ve soğumaya bırakılır.Kuru soğan yağ ile kavrulur ve iyice yıkanmış ıspanakta eklenip bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir.Ben ıspanağı doğramadım tüm parçalar halinde kullandım,tuz ve karabiber eklenir ve ocaktan alınır.Soğuk tereyağı küçük küçük dilimleyin ve ununu tuzunu ekleyip hızlı bir şekilde yoğurun.Yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın içine oturtacak büyüklükte açın ve soğuk yağ ile kaplanmış kalıba yerleştirin,çatalla delikler açın.Fazla suyu sızdırılmış harcınızı üzerine süt ve yumurtayı ekleyip karıştırın ve kalıptaki hamurun üzerine yayın 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.Üzerine rendelenmiş kaşarınızı pay edin ve güzelce kızarana kadar pişirin.
NOT: Ben yağ kontrolü için daha az tereyağ ve un ile ince bir hamur yaptım.Siz 3-4 yemek kaşığı kadar tereyağ ve 2 bardağa yakın un kullanabilirsiniz.
BÖĞÜRTLENLİ PARFE TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı soğuk süt
2 poşet toz kremşanti
200gr labne peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
400gr böğürtlen
Süslemek İçin :
Taze nane yaprakları
Böğürtlen
Yapılışı :
Toz kremşanti sütle birlikte katılaşıncaya kadar çırpılır. Labne peyniri,vanilya,pudra şekeri eklenip çırpılmaya devam edilir.Böğürtlenler mutfak robotunda püre haline getirilip karışıma eklenir 1 dakika kadar çırpılır varsa baton kalıp yoksa eğer bir borcama streç filim serip karışım içlerine paylaştırılır.Kaseler derin dondurucuda bir gece saklanır.Kalıptan çıkartılır üzerleri süslenerek servis edilir.
FISTIKLI KALBURABASTI TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat, aldığı kadar un
1 çay bardağı kıyılmış antepfıstığı
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı :
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve karbonatı karıştırın. Çorba kaşığı ile un ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, hafifçe yassılaştırın ve ortasına antepfıstığı serpiştirin. Kapatıp,elinizde yuvarlayın. Rende veya süzgecin arka tarafında yeniden yuvarlayıp,kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbetin içine atıp, 5 dakika dinlendirin. Tatlıyı şerbetin içinden alıp servis yapın.
AVAKADOLU RULO BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1-2 tane yufka
1 tane avokado
1 tane domates veya kurutulmuş domates
1 tane soğan veya kırmızı soğan
1 demet yeşil maydanoz
Tuz,zeytinyağ
(siz istediğiniz iç harçla da hazırlayabilirsiniz )
Üzeri İçin :
2 tane yumurta
Galeta unu
Yapılışı :
Avokadonun kabuğunu ve çekirdeğini çıkarıp küçük doğruyoruz,domatesin sulu yerlerini alıp kuru yerlerini küçük doğruyoruz (kurusu olursa daha iyi olur) soğanları ince doğrayıp,maydanozları iyice kıyıp hepsini bir kaba alıp üzerine çok az zeytinyağ ve tuz atıp karıştırıyoruz.
Yufkayı 8'e bölüp üçgen parçanın ortasına karışımdan biraz koyup sigara böreği seklinde sarıp uçlarını suya batırıyoruz, hepsini bu şekilde yaptıktan sonra bir kaba çırpılmış yumurta başka bir kaba galeta unu koyup sardığımız böreği ilk önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp önceden ısıttığımız sıvıyağda böreklerin heryerini kızartıp sıcak olarak hemen servis yapıyoruz.
ŞEFTALİ VE KURU MEYVELİ PARFE TARİFİ
Malzemeler :1 su bardağı süt
1 paket sade krem şanti
Yarım paket petibör bisküvi
1 adet şeftali
10 adet gün kurusu kayısı
10 adet kuru üzüm
5 adet kuru incir
Kırık fındık yada ceviz
Yapılışı :
Öncelikle bisküvileri robotta un gibi yapalım. Derin bir kaba soğuk sütü alıp krem şantiyi ekleyip mikserin önce düşük devrinde 2 dk daha sonra ise yüksek devrinde kıvam alana kadar çırpalım. İyice kıvamı katılaşan şantiye un haline getirdiğimiz bisküviyi, küçük küçük doğranmış şeftali, kayısı, incir ve üzümü ekleyip karıştıralım. Daha sonra içine kırık fındık ya da ceviz ekleyip şöyle bir karıştıralım.
Baton kek kalıbımıza poşeti (ben büyük boy buzdolabı poşetini bıçakla kestim) içine yayalım.Harcımızı içine dökelim.Spatula ile her tarafına eşit olarak döşeyelim. Yaydığımız poşetin kenarlardan sarkan kısmını da harcın üzerine kapatalım ve difrizde iyice donuncaya kadar 4-5 saat bekletelim. Buzdolabından hemen çıkınca çok sert (taş gibi) olacağından 2 dk kadar bekleyelim. Daha sonra dilimleyip servis yapalım.
KAŞARLI KREP KIZARTMASI TARİFİ
Malzemeler :
Tost peyniri
Kasar peyniri
Krep İçin :
1 su bardağı un
1 su bardağı sut
1 tane yumurta
Sıvıyağ
Tuz
Yapılışı :
Krep için malzemeleri karıştırıp boza haline getirin,tavaya çok az yağ koyup,bir kepçe krepten tavaya dökün,sağa sola çevirerek altını pişirin,bir spatula yardımıyla tersini çevirip orayıda biraz pişirip tabağa alıyoruz.Hepsini yaptıktan sonra kreplerin ortasına kasar peyniri koyup bohça seklinde kare olarak kapatıyoruz,krepleri pişirdiğimiz tavaya tekrar kızartmak için biraz yağ koyup ısıtın,krepleri arkalı önlü bir daha kızartıp sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
BROKOLİLİ TART TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
3 Su bardağından iki parmak kadar az un
1 Adet yumurta
150 gr tereyağ
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Çay kaşığı tuz
Üzeri İçin :
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı krema
1 Su bardağı rende kaşar
1 Adet yumurta
1 adet orta boy brokoli demeti
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı :
Öncelikle brokoliyi çok hafif haşlıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağla kavurup haşlanmış brokolileri de içine ilave ediyoruz.Tuz,karabiber ve pulbiberde ekleyip birlikte biraz soteliyoruz.Tart hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığındaki yumurta ve tereyağı bir kapta biraz karıştırıyoruz.Un,tuz ve karbonatta katıp güzelce yoğuruyoruz.Hamuru en az yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra hamuru kullanıcağımız tart kalıbına göre açıp,kalıbı yağlıyoruz.Sonra kenarları kalıbın içinde yüksek kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Çatalla üzerinde delikler açarak brokolili harcımızı üzerine ekliyoruz.Çırpılmış süt,krema ve yumurtayı (az tuz,karabiber,pulbiber ilaveside yaparak) brokolilerimizin üzerine döküp en üstede rende kaşar koyarak 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.Tartımız hazır.
KREP TARİFİ
Malzemeler :
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 yumurta
Az miktar sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Geniş bir kaba yumurta,süt,tuz ve az bir miktar sıvıyağ koyup iyice çırpın.Bu karışımın içine unu da ilave edip, boza kıvamına getirin.Krep tavasının yada orta boy bir teflon tavanın tabanını az miktar yağlayın.Bir kepçe yardımıyla,boza kıvamına getirdiğiniz malzemeleri,tavanın yüzeyini kaplayacak şekilde tavaya dökün.Özellikle karışımın tavada eşit dağılmasına ve ince olmasına özen gösterin.Krebin güzeli ince olanıdır.Kreplerin her iki tarafını tahta bir spatula ile çevirerek pişirin.Hafif kızardıktan sonra tavadan alıp,biraz soğumaya bırakın.
ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Krem Şanti (kakaolu yada sade)
1 kutu krema (200ml)
1,5 paket kare bitter çikolata (120gr)
2 yemek kaşığı damla çikolata
25 adet kadar bebe bisküvi (kakaolu bisküvi yada kek de olur)
1 çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
Yapılışı :
Kremayı bir kaba alıp, kaynama sıcaklığına varıncaya kadar ısıtın ve ocağı kapatın.Bitter çikolataları elinizle parçalayarak ilave edin ve iyice eriyene kadar tel çırpıcıyla karıştırın.Ara ara karıştırmaya devam ederek soğumasını sağlayın.Diğer tarafta kremşantiyi süt ile karıştırarak kıvam alıncaya kadar 3-4 dakika yüksek devirde çırpın.İçine soğumuş çikolatalı kremayı,damla çikolataları,cevizi,vanily
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)