EVDE ENFES PİZZA TARİFİ




EVDE ENFES PİZZA TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :

1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un

Sos İçin :
2 adet domates rendesi
1 kaşık salça
Az sıvıyağ
Kekik
Tuz

Üzerine :
Sosis,Sucuk
Mantar,Yeşil biber
Domates,Mısır
Kaşar rendesi

Yapılışı :

Öncelikle hamur malzemelerimizi güzelce yoğurup, ılık bir ortamda üzeri kapalı bir şekilde yaklaşık 1 saat kadar (en az yarım saat) mayalanması için bekletiyoruz.Mayalanma süreci sonunda hamuru bir kez daha yoğurun ve 3 eşit parçaya bölün (ben 3'e böldüm çünkü 3 farklı malzemeli yapacaktım).
Hafif margarin ile yağlanmış tepsiye elimizle güzelce yayıyoruz.Sos için domates rendesi az sıvıyağ ile pişirilir ve içerisine salça,kekik,tuz ekleyip soğutulur. Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine sosdan sürün ve sıra ile dilimlenmiş sosis,sucuk biber ve mantarları dizin.En üste domates dilimleyebilirsiniz.Sıcak fırında güzelce pişirin ve çıkarmaya yakın kaşar rendesi ekleyin.Afiyet olsun.

KAHVELİ CEVİZLİ PARFE TARİFİ



 
KAHVELİ CEVİZLİ PARFE TARİFİ
 
Malzemeler :
2 Paket Kakaolu Krem Şanti
3 Paket Kakaolu Piknik Bisküvi
1 Adet Yumurta
1 Türk Kahvesi Fincanı Şeker (2,5 yemek kaşığı)
2 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Granül Kahve
1 Su Bardağı (kırılmış) Ceviz
2 Su Bardağı Süt



Yapılışı :
Bisküvileri ve cevizleri kırın.1,5 su bardağı süt ile krem şantiyi çırparak hazırlayın Yarım su bardağı sütün içinde de kahveyi eritin.Yumurta ve şekeri,şeker eriyip karışım beyazlayıncaya kadar çırpın (şekerin daha çabuk erimesi için,kabınızın altına sıcak su dolu başka bir kap koyup çırpabilirsiniz)
Şekerli yumurtayı,sütlü kahveyi, bisküvi ve cevizleri, krem şanti ile birleştirin iyice karıştırın.Baton kek kalıbı yada çok büyük olmamak şartıyla arzu ettiğiniz bir borcamın tabanına iki kat strech film serin. Karışımı kaba boşaltın. Üzerini de strech film ile kapatın.Buzdolabında 2 yada 3 saat beklettikten sonra buzluğa kaldırın.En az bir gece yada servis edeceğiniz zamana kadar buzlukta bekletin.
NOT: Kullandığınız kahvenin markası nescafe-gold, krem şantinin markası ise mutlaka dr.oetker olsun lütfen Kakaolu pötibör bisküvi ile de lezzetli oluyor ama bence en güzel hali kekimsi dokusunda dolayı piknik bisküvi ile yapılanı.Öneriyi yapıyor,seçimi size bırakıyorum

CEVİZLİ TAHİNLİ KEK TARİFİ



CEVİZLİ TAHİNLİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
6-7 Çorba kaşığı tahin
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Susam ( hem içi hem üzeri için yaklaşık 1 su bardağı kadar)

Yapılışı :

Bir kaba aldığımız yumurtalar ve şeker iyice çırpılır. Yoğurt,tahin ve yağda bu karışıma eklenerek çırpılmaya devam edilir.Un,vanilya ve kabartma tozu elenerek kaba alınır.Son olarakta cevizle bir miktar susam ilavesi yapılıp karışım biraz daha çırpılır.Yağlanan bir kek kalıbının tabanına bolca susam serpiştirdikten sonra harç kalıba aktarılır ve önceden ısıttığımız 175-180 derece fırında pişirilir.Afiyetle kalın..

MANTARLI SÜTLÜ BÖREK TARİFİ



MANTARLI SÜTLÜ BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
3 yufka
80gr tereyağ (margarin karışımı yapabilirsiniz)
1,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2-3 kaşık un

İç Harcı İçin :
Yarım kilo mantar
1 iri kuru soğan
3 kaşık sıvıyağ
Maydanoz
Karabiber,tuz

Yapılışı :

Öncelikle iç harcı hazırlayın.Sıvıyağda doğranmış soğanlarınızı soteleyin ve dilimlenmiş mantarı ekleyip iyice pişirin.Maydanoz,tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. Tereyağ ve margarin karışımını eritin ve ilk yufkayı tezgaha alın üzerine yağ sürüp 2. yufkayıda onun üzerine alıp yağlayın 3. yufka içinde aynı işlemi yapın ve 12 parçaya bölün (sigara böreği gibi) geniş yere haçtan koyup yanlarını kapatarak sarın.Derin bir kabın içine alın ve üzerine 1,5 su bardağı sütü koyun ve tüm sütü çekinceye kadar dolapta bekletin.Buzluğa kaldıracağınız tepsiye yağlı kağıt serin ve aralıklarla böreği dizip üzerine 2 kaşık unu eleyin ve bu şekilde en az 6 saat buzlukta bekletin.Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.

ISPANAKLI KİŞ TARİFİ




ISPANAKLI KİŞ TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı soğuk su
1,5 su bardağı un
Tuz

Harcı İçin :
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
2 kaşık sıvıyağ
Tuz,karabiber
Yarım bardak süt
2 adet yumurta
Kaşar rendesi

Yapılışı :

Öncelikle harç hazırlanır ve soğumaya bırakılır.Kuru soğan yağ ile kavrulur ve iyice yıkanmış ıspanakta eklenip bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir.Ben ıspanağı doğramadım tüm parçalar halinde kullandım,tuz ve karabiber eklenir ve ocaktan alınır.Soğuk tereyağı küçük küçük dilimleyin ve ununu tuzunu ekleyip hızlı bir şekilde yoğurun.Yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın içine oturtacak büyüklükte açın ve soğuk yağ ile kaplanmış kalıba yerleştirin,çatalla delikler açın.Fazla suyu sızdırılmış harcınızı üzerine süt ve yumurtayı ekleyip karıştırın ve kalıptaki hamurun üzerine yayın 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.Üzerine rendelenmiş kaşarınızı pay edin ve güzelce kızarana kadar pişirin.
NOT: Ben yağ kontrolü için daha az tereyağ ve un ile ince bir hamur yaptım.Siz 3-4 yemek kaşığı kadar tereyağ ve 2 bardağa yakın un kullanabilirsiniz.

BÖĞÜRTLENLİ PARFE TARİFİ



BÖĞÜRTLENLİ PARFE TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı soğuk süt
2 poşet toz kremşanti
200gr labne peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
400gr böğürtlen

Süslemek İçin :
Taze nane yaprakları
Böğürtlen



Yapılışı :
Toz kremşanti sütle birlikte katılaşıncaya kadar çırpılır. Labne peyniri,vanilya,pudra şekeri eklenip çırpılmaya devam edilir.Böğürtlenler mutfak robotunda püre haline getirilip karışıma eklenir 1 dakika kadar çırpılır varsa baton kalıp yoksa eğer bir borcama streç filim serip karışım içlerine paylaştırılır.Kaseler derin dondurucuda bir gece saklanır.Kalıptan çıkartılır üzerleri süslenerek servis edilir.

FISTIKLI KALBURABASTI TARİFİ



FISTIKLI KALBURABASTI TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat, aldığı kadar un
1 çay bardağı kıyılmış antepfıstığı


Kızartmak için:
Sıvıyağ

Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı :
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve karbonatı karıştırın. Çorba kaşığı ile un ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, hafifçe yassılaştırın ve ortasına antepfıstığı serpiştirin. Kapatıp,elinizde yuvarlayın. Rende veya süzgecin arka tarafında yeniden yuvarlayıp,kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbetin içine atıp, 5 dakika dinlendirin. Tatlıyı şerbetin içinden alıp servis yapın.
 

AVAKADOLU RULO BÖREK TARİFİ



AVAKADOLU RULO BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1-2 tane yufka
1 tane avokado
1 tane domates veya kurutulmuş domates
1 tane soğan veya kırmızı soğan
1 demet yeşil maydanoz
Tuz,zeytinyağ
(siz istediğiniz iç harçla da hazırlayabilirsiniz )

Üzeri İçin :
2 tane yumurta
Galeta unu

Yapılışı :
Avokadonun kabuğunu ve çekirdeğini çıkarıp küçük doğruyoruz,domatesin sulu yerlerini alıp kuru yerlerini küçük doğruyoruz (kurusu olursa daha iyi olur) soğanları ince doğrayıp,maydanozları iyice kıyıp hepsini bir kaba alıp üzerine çok az zeytinyağ ve tuz atıp karıştırıyoruz.
Yufkayı 8'e bölüp üçgen parçanın ortasına karışımdan biraz koyup sigara böreği seklinde sarıp uçlarını suya batırıyoruz, hepsini bu şekilde yaptıktan sonra bir kaba çırpılmış yumurta başka bir kaba galeta unu koyup sardığımız böreği ilk önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp önceden ısıttığımız sıvıyağda böreklerin heryerini kızartıp sıcak olarak hemen servis yapıyoruz.

ŞEFTALİ VE KURU MEYVELİ PARFE TARİFİ


 
ŞEFTALİ VE KURU MEYVELİ PARFE TARİFİ
 
Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 paket sade krem şanti
Yarım paket petibör bisküvi
1 adet şeftali
10 adet gün kurusu kayısı
10 adet kuru üzüm
5 adet kuru incir
Kırık fındık yada ceviz

Yapılışı :

Öncelikle bisküvileri robotta un gibi yapalım. Derin bir kaba soğuk sütü alıp krem şantiyi ekleyip mikserin önce düşük devrinde 2 dk daha sonra ise yüksek devrinde kıvam alana kadar çırpalım. İyice kıvamı katılaşan şantiye un haline getirdiğimiz bisküviyi, küçük küçük doğranmış şeftali, kayısı, incir ve üzümü ekleyip karıştıralım. Daha sonra içine kırık fındık ya da ceviz ekleyip şöyle bir karıştıralım.
Baton kek kalıbımıza poşeti (ben büyük boy buzdolabı poşetini bıçakla kestim) içine yayalım.Harcımızı içine dökelim.Spatula ile her tarafına eşit olarak döşeyelim. Yaydığımız poşetin kenarlardan sarkan kısmını da harcın üzerine kapatalım ve difrizde iyice donuncaya kadar 4-5 saat bekletelim. Buzdolabından hemen çıkınca çok sert (taş gibi) olacağından 2 dk kadar bekleyelim. Daha sonra dilimleyip servis yapalım.

KAŞARLI KREP KIZARTMASI TARİFİ



KAŞARLI KREP KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler :
Tost peyniri
Kasar peyniri

Krep İçin :
1 su bardağı un
1 su bardağı sut
1 tane yumurta
Sıvıyağ
Tuz

Yapılışı :
Krep için malzemeleri karıştırıp boza haline getirin,tavaya çok az yağ koyup,bir kepçe krepten tavaya dökün,sağa sola çevirerek altını pişirin,bir spatula yardımıyla tersini çevirip orayıda biraz pişirip tabağa alıyoruz.Hepsini yaptıktan sonra kreplerin ortasına kasar peyniri koyup bohça seklinde kare olarak kapatıyoruz,krepleri pişirdiğimiz tavaya tekrar kızartmak için biraz yağ koyup ısıtın,krepleri arkalı önlü bir daha kızartıp sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.