ÇİLEKLİ KOLAY PASTA TARİFİ




ÇİLEKLİ KOLAY PASTA TARİFİ

Malzemeler:
 1 paket kedidili bisküvi
 1 paket kremşanti
 2 paket bitter çikolata (160 gr)
 1/2 kg çilek
 2 çay bardağı süt
 Islatmak için süt

Yapılışı:
Bisküvileri süte batırıp borcama dizelim.2 poşet kremşantiyi 2 çay bardağı süt ile iyice çırpalım ve dolapta bekletelim.Çikolataları benmari eritelim, 1 yemek kaşığı ayırıp kalanı krem şantiye ekleyip karıştıralım.Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine sürelim, çilekleri dizelim.Kalan bisküvileri de ıslatıp çileklerin üzerine dizelim.Kalan kremayı da yayıp, çilek ve ayırdığımız erimiş çikolata ile süsleyelim.

FISTIKLI MOZAİK PASTA TARİFİ



FISTIKLI MOZAİK PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker

2-3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
2 paket eti finger bisküvi
1/2 su bardağı dövülmüş Antep fıstık
1/2 paket  krema (100ml)
1 paket bitter çikolata


 Yapılışı:
Bir tencerede süt, şeker ve kakaoyu eritip bir taşım kaynatalım.Ocağı kapatıp tereyağını ekleyip eritelim.Ilınınca fıstıkları ve kırık bisküvileri ekleyip karıştıralım.Bir cam kasenin içini streç film ile kaplayalım ve karışımı içine boşaltalım.Bastırarak üzerini düzeltelim, 1 gece dolapta bekletelim.
Ertesi gün krema ile çikolataları benmari usulü eritip karıştıralım.Soğumasını bekleyelim.Pastamızı bir tabağa ters çevirip üzerindeki filmi alalım.Koyulaşan çikolata sosu ile sıvayalım.
Üzerini süsleyip, 1-2 saat dolapta bekletelim.

FINDIK LİMON CHEESECAKE TARİFİ


 
FINDIK LİMON CHEESECAKE TARİFİ
 
 Malzemeler :
 2 paket eti burçak
 150 gr. tereyağ
 1/2 su bardağı fındık

 Kreması :
 600 gr labne peynir
 1 paket krema (200ml)
 1 su bardağı şeker
 1 limon suyu ve kabuğu
 1 paket vanilya
 3 yemek kaşığı mısır nişastası
 4 yumurta

 Üzerine :
 1/2 bardak fındık tozu

Yapılışı :
Burçak ve fındıkları rondodan geçirip un haline getirelim.Tereyağını eritip bisküvilerle iyice karıştıralım.Kelepçeli kalıbın dibine yapışmaz kağıt serelim ve karışımı bastırarak kalıba iyice yayalım.Kalıbı buzdolabında bekletelim.Diğer tarafta Labne, krema, limon suyu ve kabuğu,vanilya ve şekeri mikserle çırpalım.Nişastayı ekleyelim.Yumurtaları teker teker ekleyip fazla çırpmadan karıştıralım.Karışımı kalıba boşaltalım.170 dereceli fırında 50 dak. kadar pişirelim.Fırında kapatıp ılınana kadar içinde bekletelim.Dışarıya alalım iyice soğuyunca buzdolabında bekletelim.
Bir gece beklerse iyi olur, kalıptan çıkarıp üzerine fındık tozu serpip servis yapalım.

ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ



ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ
 
Malzemeler :
1.5 litre süt
10 kaşık irmik
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kaşık margarin

Sosu İçin Malzemeler :

10 adet çilek
2 kaşık şeker
2 kaşık nişasta
1 çay bardağı su
NOT :Taze çilek bulamazsanız çilek reçeliyle de sosunu yapabilirsiniz.

Yapılışı :
Süt irmik şeker karıştırılarak kaynatılır muhallebi göz göz olunca margarin ve vanilya eklenir.Suyla ıslattığımız kalıba muhallebi dökülür buzdolabında iyice soğutulur ve muhallebi düz bir tabağa ters çevrilir.Çilekler rondodan geçirilip şeker nişasta ve suyla pişirilip muhallebinin üstüne dökülür Hindistan ceviziyle süslenir.

KÜÇÜK KÖSTEBEK PASTA TARİFİ




KÜÇÜK KÖSTEBEK PASTA TARİFİ


Kek İçin Malzemeler :
3 yumurta
3 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
3,5 fincan un
2-3 yemek kaşığı kakao
1 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya

Kreması :
1 litre süt
7 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
1 pk krem şanti

Yapılışı :
Kekin malzemelerini karıştırıp fırın tepsisine dökerek,kızartınız. Kekin fazla kabarmaması için tepsinizi küçük seçmeyiniz dediğim gibi normal fırın tepsisi ideal olur.Diğer taraftan kremayı pişirerek soğumaya bırakınız ve soğuyunca bir paket toz krem şantiyi içine karıştırıp mikserle çırpınız.
Şimdi bu sevimli yuvarlakları nasıl yaptığımıza gelelim. Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyiniz ve daha sonra su bardağının ağzı ile kekten yuvarlak parçalar kesiniz.Arada kalan parçaları rendenin küçük tarafıyla veya rondodan geçirerek un haline getiriniz.Elinize aldığınız kekin üzerine bir yemek kaşığı krema koyup,ufalanmış kekten alarak üzerine dökerek şekil veriniz.Avuç içinde kolaycacık oluyor merak etmeyin.Hepsi bu kadar küçük köstebekcikleriniz hazır.Dilerseniz kremanın içine muz parçaları veya damla çikolata da ekleyebilirsiniz.Afiyet Olsun.

ÇİKOLATALI VE VİŞNELİ KEK TARİFİ



ÇİKOLATALI VE VİŞNELİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
125 gram margarin
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Üç su bardağı un
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı süt

Yapılışı :
Yumurtaları şekerle birlikte bir kaba alıp mikserle çırpın. Margarini eritip soğutun ve sütle birlikte şekerli
karışıma ekleyin. Çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Kek karışımını küçük kağıt kalıpların yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Üzerlerine 3-4 adet dondurulmuş vişne koyun. Vişnelerin üzerine de damla çikolata serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Soğutup servis yapın.

TAHİNLİ CEVİZLİ TARÇINLI CEVİZLİ ÇELENK ÇÖREK TARİFİ




TAHİNLİ CEVİZLİ TARÇINLI CEVİZLİ ÇELENK ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı şeker
50gr tereyağ (eritilmiş)
Aldığı kadar su (yaklaşık 1 çay bardağı kadar)

Arasına Sürmek İçin :
Tahinli cevizli iç harç için:

4-5 çorba kaşığı tahin
2-3 çorba kaşığı şeker
Dövülmüş ceviz içi

Tarçınlı cevizli iç harç için:
40-50gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım çorba kaşığı tepeleme tarçın
2-3 çorba kaşığı şeker
Not: Tarçınlı karışım için yumuşak tereyağ,tarçın ve şekeri çatalla ezerek iyice karıştırın.

Yapılışı :

Unu hamur yoğuracağınız kaba alıp üzerine maya, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.Ortasını açıp tereyağı,ılık süt,su ve yumurtayı ekleyip yoğurun.Elinize hafif yapışan,pürüzsüz bir hamur elde edin.Üzerini örtüp 40dk mayalandırın.
Hamuru ikiye ayırın.Hamurlardan birini biraz un serptiğiniz tezgahta merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.Tahin sürüp şeker ve dövülmüş ceviz serpin.Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.Tam ortasından uzunlamasına ikiye bölün.İki hamuru ortadan üst üste koyup örgü şeklinde sarın (Pişme esnasında hamurun kabaracağını düşünerek sarma işlemini çok sıkı yapmayın)
Hamuru simit şeklinde yuvarlak hale getirip uçlarını birleştirin. Fırın tepsisine alıp mayalanması için 15-20 dk bekletin.Diğer hamuruda dikdörtgen şeklinde açıp üzerine tarçınlı karışımdan sürün ve dövülmüş ceviz serpin.Rulo şeklinde sarıp tahinlideki işlemleri tekrarlayın.Tarçınlı çöreklerin orjinalinde üzerlerine toz şeker serpiliyordu ben dar vakitte hazırladığım için unutmuşum.Mayalanan çörekleri 180 derecede ısınmış fırında 20-25dk pişirin.
Not: Yukarıda verdiğim iç harçlar bir hamur içindir,eğer çöreklerin tamamını tarçınlı veya tamamını tahinli yapmak isterseniz,iç harç ölçülerini artırın.Ayrıca bu çöreklerin isterseniz haşhaş ezmelisinide yapabilirsiniz..

ÇİKOLATALI CEVİZLİ KEK TARİFİ



ÇİKOLATALI CEVİZLİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 dal nane yaprağı

Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Üzerine sıvıyağ ve suyu ilave edin. Ceviz, fındık, kakao ve vanilyayı da karışıma katın. Kabartma tozunu una ekleyip harca ilave edin. Ortası delik kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Krem şantiyi sütle çırpıp kek soğuduktan sonra ortasına koyun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

BADEMLİ LAVANTALI KURABİYE TARİFİ



BADEMLİ LAVANTALI KURABİYE TARİFİ
 
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 ½ su bardağı pudra şekeri
1 kase yaş badem
1 yemek kaşığı lavanta
1 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için :
1 kase badem
1 kase pudra şekeri

Yapılışı:
Kurabiyemiz için bir kase tuzsuz badem çekilir ve üç su bardağı un ile kavurulur.
Bir yumurta kırılır ve üzerine 150 gram tereyağı, birer paket kabartma tozu ve vanilya koyulur.
Bir su bardağı pudra şekeri ile yumurta, tereyağı yoğurulur. Kavrulan badem ve un kurabiye harcına eklenerek yoğurulmaya devam edilir. Hamura lavanta serpilerek yoğurulmaya devam edilir. Yoğurulup kıvamını bulan bademli lavantalı hamur açılarak, baklava şeklinde kesilir. Suda bekletilip kabukları soyulan bademler tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yerleştirilir. Lavantalı bademli kurabiyeler fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilerek ikram edilir.

BADEMLİ DÜĞÜM KURABİYE TARİFİ



BADEMLİ DÜĞÜM KURABİYE TARİFİ

 
Beyaz Hamur İçin Malzemeler :
2 su bardağı un
75 gr margarin
3 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi

Kakaolu Hamur İçin:
2,5 su bardağı badem ezmesi (Badem unu,yani kabukları çıkarılmış tatlı bademin robotta un haline gelmiş hali kullanılıyor)
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri İçin:
Çok az sıcak su ile karıştırılmış bal

Yapılışı :
Beyaz hamur için tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Dolapta 20 dakika dinlendirin.Kakaolu hamur malzemelerini de karıştırıp yoğurun.Beyaz hamuru merdane ile açın.Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.Ortasına siyah hamurdan uzun bir silindir yapıp yerleştirin ve beyaz hamurun iki kenarını silindirin üzerinde birleştirin.Beyaz hamurdan düğme gibi bir yuvarlak yapın.Üzerine siyah hamurdan küçük bir top yaparak yerleştirin.Düğmeyi kurabiyenin üzerine yapıştırın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Kurabiyeler kızarmadan alın. Soğuyunca üzerine azıcık su damlatılmış balı fırça ile sürün. Afiyet Olsun