KÜÇÜK PASTACIKLAR TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt
Üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve ısıya dayanıklı 25x25 cm'lik bir fırın kabına boşaltın. Üzerini spatula ile düzeltin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun. Üzeri için krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan keki dilediğiniz büyüklükte (çay bardağı veya su bardağının ağız kısmıyla) kesin. Krem şantiyi sıkma torbasına doldurun ve kekin üzerine sıkarak şekil verin. Şekil çıkardığınız kekin artan kısımlarını elinizle ufalayarak, krem şantinin üzerini süsleyin.
ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 4
Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 paket kedidili bisküvi
1 paket kakaolu toz puding
1 paket vanilyalı toz puding
1 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
60 gr bitter çikolata
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Yapılışı :
Kakaolu toz pudingi ve 2,5 su bardağı sütü tencereye alıp çırpın.Orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın.Vanilyalı toz puding, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve kalan sütü karıştırın.Orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.Kedidili bisküvileri süte batırın, üzerine çikolatalı pudingin 2/3’ünü dökün.Tekrar bir sıra ıslatılmış bisküvi dizip portakallı pudingi yayın.Üzerine kedidili bisküvileri dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin.Kaşığın tersi ile düzleştirin.En üste fındıkları serpiştirip en az 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
BALKABAKLI PASTA TARİFİ
Pandispanya İçin Malzemeler :
4 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Kreması İçin :
1.5 kg balkabağı
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı çekilmiş bebe bisküvisi
1 su bardağı ceviz
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Pandispanya hamurunun malzemelerini derin bir kapta çırpın. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unlayın. Karışımı kalıba aktarıp 150 derece fırında pişirin. Kabuğunu soyup doğradığınız balkabağı ile şekeri tencerede pişirip ılınınca ezin. Bebe bisküvisini ufalayıp ezdiğiniz kabağa ilave edin. Pandispanyayı enine üç parçaya kesin. İlk katına balkabaklı püre sürün. Üzerine cevizleri yerleştirin. Krem şantiyi süt ile çırpın. Cevizlerin üzerine yayın. İkinci pandispanyayı üzerine kapatıp aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü pandispanyayı en üste yerleştirin. Pastanın her tarafını balkabaklı püre ile kaplayın. Üzerini ceviz ve krem şanti ile süsleyin. Birkaç saat dinlendirip servis yapın.
Balkabaklı pasta artık hazır, afiyet olsun.
MEYVELİ PASTA TARİFİ 2
Kek İçin Malzemeler :
5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Ara Krema Malzemeleri :
1/2 paket margarin
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
4-5 adet muz
3 adet kivi
1 paket krem şanti
1 paket tart jölesi
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı kadar portakal suyu
Yapılışı:
Keki vişneli pastada olduğu gibi hazırlayalım.Ara krema için yağın dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi gibi pişirelim, piştikten sonra içine yağı atıp mikserle 5 dak. çırpalım.Krem şantiyi tarifine göre hazırlayalım.Keki ikiye bölelim ve iki katını da 6-7 kaşık portakal suyu ile ıslatalım.Tabanda kalacak parçaya kremanın 2/3'sini yayalım ve üzerine dilimlediğimiz muzları sıkça yerleştirelim.Muzların üzerine krem şantiden sürelim, üst parçayı yerleştirelim.Kalan kremayı kekin üzerine döküp spatula yardımı ile yayalım, diğer meyvaları istediğimiz gibi yerleştirelim.Pastanın kenarlarını krem şanti ile sıvayıp, üzerini Hindistan cevizi ile süsleyelim.En son tart jölesini hazırlayıp meyvaların üzerine sürelim.Pastaların 1 gece dolapta dinlenmesi gerekiyor, bilginize.
İMAM SARIĞI TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su
Krema:
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerine:
100gr. bitter çikolata
Kenarlarına:
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor. Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.
Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp Hindistan cevizine buluyoruz. Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz.
HAVUÇLU TARÇINLI PASTA TARİFİ
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1,5su bardağı un
3 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
1,5 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı rendelenmiş havuç
yarım su bardağı kıyılmış ceviz
İçi ve Üzeri İçin:
2 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
Havucu rendeleyin suyunu sıkmadan bırakın.Un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu aynı kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı şekeri derin bir kaba alın. Mikserinizin en yüksek devrinde kar gibi oluncaya kadar karıştırın.1 su bardağı sıvıyağı kabaran yumurta ve şekere ekleyerek karıştırmaya devam edin.Elediğiniz kuru malzemeleri kaba ilave edin ve pürüz kalmayıncaya kadar önce düşük (unun etrafa saçılmaması için) sonra yüksek devirde ve karıştırın.Son olarak cevizleri ve rendelediğiniz havuçları ekleyip spatula yardımıyla iyice karıştırın.Kek kalıbınızı sıvıyağ ile yağlayın sonrada un serpin. Kek hamurunu kalıba dökün 180 derece önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakika kadar pişirin.Kek tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. İçi geç piştiği için tepesi biraz daha koyu renk olacak onlar bıçak yardımıyla tıraşlayın ve kenara ayırın.Keki enine 3 eşit parçaya bölün. Hazırladığınız kremşantiyi aralarına ve üzerine paylaştırın.Kremşanti ile süsleme bitince tıraşlayıp kenara ayırdığınız kek parçalarını üzerine serperek servis yapın.
ÇİLEKLİ KOLAY PASTA TARİFİ
Malzemeler:
1 paket kedidili bisküvi
1 paket kremşanti
2 paket bitter çikolata (160 gr)
1/2 kg çilek
2 çay bardağı süt
Islatmak için süt
Yapılışı:
Bisküvileri süte batırıp borcama dizelim.2 poşet kremşantiyi 2 çay bardağı süt ile iyice çırpalım ve dolapta bekletelim.Çikolataları benmari eritelim, 1 yemek kaşığı ayırıp kalanı krem şantiye ekleyip karıştıralım.Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine sürelim, çilekleri dizelim.Kalan bisküvileri de ıslatıp çileklerin üzerine dizelim.Kalan kremayı da yayıp, çilek ve ayırdığımız erimiş çikolata ile süsleyelim.
FISTIKLI MOZAİK PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
2-3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
2 paket eti finger bisküvi
1/2 su bardağı dövülmüş Antep fıstık
1/2 paket krema (100ml)
1 paket bitter çikolata
Yapılışı:
Bir tencerede süt, şeker ve kakaoyu eritip bir taşım kaynatalım.Ocağı kapatıp tereyağını ekleyip eritelim.Ilınınca fıstıkları ve kırık bisküvileri ekleyip karıştıralım.Bir cam kasenin içini streç film ile kaplayalım ve karışımı içine boşaltalım.Bastırarak üzerini düzeltelim, 1 gece dolapta bekletelim.
Ertesi gün krema ile çikolataları benmari usulü eritip karıştıralım.Soğumasını bekleyelim.Pastamızı bir tabağa ters çevirip üzerindeki filmi alalım.Koyulaşan çikolata sosu ile sıvayalım.
Üzerini süsleyip, 1-2 saat dolapta bekletelim.
FINDIK LİMON CHEESECAKE TARİFİ
Malzemeler :
2 paket eti burçak
150 gr. tereyağ
1/2 su bardağı fındık
2 paket eti burçak
150 gr. tereyağ
1/2 su bardağı fındık
Kreması :
600 gr labne peynir
1 paket krema (200ml)
1 su bardağı şeker
1 limon suyu ve kabuğu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yumurta
Üzerine :
1/2 bardak fındık tozu
Yapılışı :
Burçak ve fındıkları rondodan geçirip un haline getirelim.Tereyağını eritip bisküvilerle iyice karıştıralım.Kelepçeli kalıbın dibine yapışmaz kağıt serelim ve karışımı bastırarak kalıba iyice yayalım.Kalıbı buzdolabında bekletelim.Diğer tarafta Labne, krema, limon suyu ve kabuğu,vanilya ve şekeri mikserle çırpalım.Nişastayı ekleyelim.Yumurtaları teker teker ekleyip fazla çırpmadan karıştıralım.Karışımı kalıba boşaltalım.170 dereceli fırında 50 dak. kadar pişirelim.Fırında kapatıp ılınana kadar içinde bekletelim.Dışarıya alalım iyice soğuyunca buzdolabında bekletelim.
Bir gece beklerse iyi olur, kalıptan çıkarıp üzerine fındık tozu serpip servis yapalım.
ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :1.5 litre süt
10 kaşık irmik
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kaşık margarin
Sosu İçin Malzemeler :
10 adet çilek
2 kaşık şeker
2 kaşık nişasta
1 çay bardağı su
NOT :Taze çilek bulamazsanız çilek reçeliyle de sosunu yapabilirsiniz.
Yapılışı :
Süt irmik şeker karıştırılarak kaynatılır muhallebi göz göz olunca margarin ve vanilya eklenir.Suyla ıslattığımız kalıba muhallebi dökülür buzdolabında iyice soğutulur ve muhallebi düz bir tabağa ters çevrilir.Çilekler rondodan geçirilip şeker nişasta ve suyla pişirilip muhallebinin üstüne dökülür Hindistan ceviziyle süslenir.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)