KAKAOLU İRMİK HELVASI TARİFİ



KAKAOLU İRMİK HELVASI TARİFİ


Malzemeler :
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
100 gr margarin
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık

Sosu İçin:
1 paket bitter çikolata
Yarım çay bardağı süt
100gr margarin

Yapılışı :
Küçük bir kasenin içine sıcak suyu ve şekeri koyup, şeker iyice eriyene kadar karıştırın.Derin bir tencereye margarini koyup eritin sonra içine irmiği ekleyip pembeleşene kadar kavurun.İrmik renk aldıktan sonra içine kakaoyu,iri çekilmiş fındığı ekleyip karıştırın.
Daha sonra içine şerbeti ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte irmik göz göz olana kadar pişirin. Pişen helvayı demlendirin. Demlenen helvayı iyice karıştırıp, havalandırın.
Sosu için küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın. Üzerine cam bir kase oturtup içine parçalara böldüğünüz çikolatayı koyup yani benmari usulü eritin. Çikolata eridikten sonra içine oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini ve sütü koyup karıştırın.Devamlı karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Servis tabağına aldığınız kakaolu helvanın üzerine çikolatalı sosu gezdirip servis edin.Arzuya göre Hindistan cevizi serpip sosu ayrı olarak da servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

AFYON SARMASI TARİFİ


AFYON SARMASI TARİFİ


Malzemeler :
•1 lt.süt
•1 su bardağı un
•1,5 su bardağı tozşeker
•1 paket vanilya
•1 çorba kaşığı margarin
•1,5 su bardağı hindistancevizi
•1 poşet kremşanti
•1 su bardağı süt

Süslemek İçin:
•İri çekilmiş ceviz
•Bütün badem ve Antepfıstığı

Yapılışı :

Bir tencerede un ve şekeri karıştırıp sütü yavaş yavaş ekleyelim.Tencereyi ocağa alıp devamlı karıştırarak kaynatalım.Kaynayınca altını kapatıp içine vanilya ve margarini ekleyip 15 dakika mikserleyelim.Dikdörtgen büyük bir borcama Hindistan cevizini borcam hiç gözükmeyecek şekilde yayalım.Üstüne muhallebiyi döküp üstünü düzleştirelim.Bir kasede sütü ve kremşantiyi çırpalım.İyice soğumuş muhallebinin üstüne kremşantiyi yayıp 3,4 saat dolapta bekletelim, çıkarınca üzerine ceviz serpip 3 parmak kalınlığında şeritlere keselim.Her bir şeridi de 3 parçaya bölelim,aralarına iri çekilmiş ceviz serperek karenin birini diğerinin üstüne ters çevirerek kapatalım sonrada bütün bademle süsleyelim.

İRMİKLİ LOKUM TATLISI 2




İRMİKLİ LOKUM TATLISI TARİFİ 2

Malzemeler :
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti

Üzeri İçin :
Kakao ve Hindistan cevizi

Yapılışı :
Süt irmik ve şekeri karıştırarak pişirin (kaynadıktan sonra koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin) Soğuması için ocaktan alın.Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin ve iyice karıştırın.Çırpıcı kullanmanıza gerek yok,kaşıklada karıştırabilirsiniz. Yanınıza bir bardağın içinde su alın.
Bir kapta Hindistan cevizi ve yaklaşık silme 1 tatlı kaşığı kadar kakaoyu karıştırın,başka bir kaba da sadece Hindistan cevizi dökün.Muhallebiden elinizde toplar yapıp Hindistan cevizinin içine atın ve yuvarlak hareketlerle topları Hindistan cevizine bulayın.Aynı işlemi kakaolu Hindistan cevizi için de tekrarlayıp servis tabağına alın.

TAVUKLU MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ



TAVUKLU MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler :
•500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
•1 adet dolmalık kırmızı biber
•1 adet dolmalık sarı biber
•1 kase bezelye (haşlanmış)
•Tuz
•Karabiber
•2 yemek kaşığı sıvıyağ
•1 paket milföy hamuru

Üzeri İçin:
•Yumurta sarısı
•Çörek otu

Yapılışı :

Sıvıyağı ve tavuk etlerini bir tencereye alın ve tavuk suyunu çekene kadar kavurun.Biberlerin çekirdek kısımlarını çıkartıp küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Biberler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Haşlanmış bezelyeleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında çözülmesini bekleyin.Buzu çözülen milföy hamurlarını kenarları dışarıya sarkacak şekilde muffin kalıplarına yada bir kase içerisine yerleştirin.Ortalarına tavuklu harcı paylaştırın.Köşelerini karşılıklı şekilde ortaya getirerek bohça şeklinde kapatın ve bir kürdanla tutturun.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak yada ılık olarak servis edin.

ÇİLEKLİ KUPLAR TARİFİ



ÇİLEKLİ KUPLAR TARİFİ

Malzemeler :
•Yetecek kadar kedidili

Kreması İçin :
•500 ml. süt
•1 çorba kaşığı un
•1 çorba kaşığı mısır nişastası
•3 çorba kaşığı toz şeker
•1 çorba kaşığı tereyağ
•1 paket vanilya

Kremanın Yapılışı :

Tereyağ ve vanilya hariç muhallebi gibi pişirilir, ocaktan inerken tereyağ ve vanilya eklenir, karıştırılır.

Yapılışı :

Çilek ve göz kararı şekeri rondodan geçirip çilek püresi elde ettim. Kedi dillerini kuplara uygun olarak küçük parçalara ayırdım,çilek sosuna batırıp kupların en altına dizdim,üzerine kaşıkla çilek sosunu döktüm. Hazırladığım kremadan yaydım,Hindistan cevizi rendesi serptim,doğranmış çileklerden yerleştirdim.Tekrar soslanmış kedi dili,çilek püresi, krema şeklinde hazırladım. Servisten önce hindistancevizi rendesi serpip, ortalarına birer çilek yerleştirdim. Yeşil toz fıstık serptim. Bu krema ölçüsüyle resimdeki gibi 4 adet kup elde ettim. Soğuk servis ettim.

ÇİLEKLİ PARFE TARİFİ 2



ÇİLEKLİ PARFE TARİFİ 2

Malzemeler :
350 gr çilek
1,5 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
100 gr labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 limon rendesi
Yarım çay bardağı Antep fıstığı
2 paket vanilya
Çilek sosu

Yapılışı :
Çilekleri bol suyla yıkayıp süzün ve dilimleyin,derin bir kapta toz krem şanti ve soğuk sütü 3-4 dakika çırpın,labne peyniri,vanilya, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip 1-2 dk daha çırpın,çilekleri fistıkları kremaya ekleyip karıştırın,yuvarlak bir kabın içini streç folyo ile kaplayın,hazırladığınız parfe harcını içine dökün, kalıbı buzluğa yerleştirip 2 saat bekletin.Servis yapmadan 5dk önce parfeyi buzluktan çıkartın,geniş bir servis tabağına ters çevirip alın.Üzerindeki folyoyu çıkartın üzerine çilek sosu gezdirip dilimleyerek servis edin.

ÖRGÜLÜ TATLI TARİFİ




ÖRGÜLÜ TATLI TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İri çekilmiş ceviz yada fındık

Şerbeti İçin :
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı :

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğutalım. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp hafif koyulaşana dek kaynatalım,ocaktan almadan 10 dakika önce limonunu sıkıp 5-10 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım.

SUCUKLU EKMEK DİLİMLERİ TARİFİ



SUCUKLU EKMEK DİLİMLERİ TARİFİ

Malzemeler :
•İnce dilimlenmiş sucuk halkaları
•İnce uzun dilimlenmiş sivribiberler
•Yarım ay doğranmış domates dilimleri
•Kaşar peynir
•Tereyağı veya zeytinyağı

Yapılışı :
•Dilimlenmiş ekmekleri yağlı kağıt üzerine dizin.Bizim ekmeğimiz köy ekmeği idi,beyaz ekmek,kepekli ekmek istediğiniz ekmek çeşidi ile olur.
•Her ekmeğin üzerine birer parça tereyağı sürün veya dahada hafif olsun diyorsanız fırçayla hafif zeytinyağı sürün.
•İnce ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini sıraların.
•Bu aşamadan sonra isteğe göre sucukları yerleştirin.
•Domates ve biber dilimleriyle süsleyin.
•180 derece önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip sucuklar hafif kızarana kadar bekletin.
•Fırından çıkardığınızda siz çayları koyana kadar tepsinin üzerine temiz bir örtü örtünki ekmekler güzelce yumuşasın veya hemen servise alın daha çıtır çıtır yiyin.
Afiyet olsun.

MUHALLEBİLİ REVANİ TARİFİ



MUHALLEBİLİ REVANİ TARİFİ


Malzemeler (26×36 cm tepsi için) :
•3 yumurta
•4 yemek kaşığı şeker
•1 su bardağı yoğurt
•1 çay bardağı zeytinyağı
•1 su bardağı irmik
•1 tepeli su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
•1 limon kabuğu rendesi


Şerbeti İçin :
•3 su bardağı su
•3 su bardağı şeker
•yarım limon

 Muhallebisi İçin :
•3,5 su bardağı süt
•3 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak)
•5 yemek kaşığı şeker
•50gr tereyağı
1 Paket vanilya

Yapılışı :
•Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt, yağ, limon kabuğunu ekleyip yeniden karıştırın. Un, irmik, kabartma tozunu da ekleyip kek kıvamında bir hamur elde din.
•200 derecelik fırına sürün.(sıcak soğuk farketmez) üzeri kızarana kadar pişirin.
•Çok cıvık veya çok koyu olmayan bir şerbet hazırlayın. Sıcak şerbeti, soğuk veya çok ılık olan tatlının üzerine dökün. Kürdanla bir kaç yerinden delin ki, şerbeti içine kolay çeksin.
•Şerbeti çekerken muhallebisini hazırlayın.
•Tereyağı ve şeker haricindeki malzemeleri tencereye alın. Damla sakızını bir havanda dövüp o şekilde ilave edin. Karıştırarak pişirin. En son tereyağını ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar çırpın.
•Şerbetini çekmiş olan tatlının üzerine muhallebiyi dökün.
•2 saat kadar dinlenen tatlınız servise hazır.


AHUDUDU REÇELİ TARİFİ



AHUDUDU REÇELİ TARİFİ


Malzemeler :
1 kg ahududu
5 su bardağı şeker
3-4 adet limon tuzu
1 su bardağı su

Yapılışı :

Akşamdan ahududuları temizleyip yıkayın,bir süzgeçe alıp suyunu iyice süzdürün.Reçel tenceresine bir kat ahududu,bir kat şeker olarak sıralayın.Üzerine bir su bardağı su döküp,kapağını kapatın bir gece bekletin.Ertesi gün reçeli kaynatmaya başlayın. Katılaşmaya başladığında limon tuzunu katın 2-3 taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun.