ÇİLEKLİ PRATİK KUPLAR TARİFİ



ÇİLEKLİ PRATİK KUPLAR TARİFİ

Malzemeler :
Çikolatalı kek
100 ml krema
100 gr labne
1 yemek kaşığı(tepeleme) pudra şekeri
15-20 ad. çilek
1 yemek kaşığı kakao



Yapılışı :
Kekleri irice bardağın dip kısmına gelecek şekilde dizin. Eğer browni gibi ıslak bir kek kullanmıyorsanız, sütte eritilmiş kahve ile keklerinizi ıslatın.Mikserde krema, labne ve pudra şekerini yüksek devirde sertleşene kadar çırpın. Ters çevirdiğinizde çırpma kabında kıpırdamadan durmalı.Bardaklara bir miktar krema ardından dilimlenmiş çilekler tekrar krema ve üzerine çilek yerleştirin. En üste kakao serperek servis edin. Hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında saklayın.

ÇİLEKLİ PANCAKE TARİFİ



ÇİLEKLİ PANCAKE TARİFİ

Malzemeler :
100 ml krema
100 gr labne
1 yemek kaşığı(tepeleme) pudra şekeri
15-20 ad. çilek
1 su bardağından az eksik(120 gr) un
1 yemek kaşığı(15 gr) şeker
½ paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 yumurta
½ su bardağından az fazla(140 ml) süt
½ çubuk vanilya ya da paket vanilin
24 ad çilek

Yapılışı :
Un, şeker, kabartma tozu, tuz, yumurta, süt ve vanilyayı boza kıvamına gelecek kadar çırpın. Beklemeye alın.O beklerken labne, pudra şekeri ve kremayı yüksek devirde sertleşene kadar mikserde çırpın.Yanmaz bir tavaya varla yok arası yağ koyup tavayı kızdırın. Bir yemek kaşığı ölçüsünde sıvı hamurdan tavaya dökün ve renk alana kadar orta-kısık ateşte pişirin. Hamuru dökerken yukarıdan tek hareketle dökmeye özen gösterin böylelikle düzgün yuvarlaklar elde edebilirsiniz.Pişen pancakelerin arasına önce krema sonra dilimlenmiş çilek yine krema, sonra pancake dizerek 3 katlı hazırlayın. En tepeye az bir krema koyup çilek dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

MARZİPAN KAPLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ




MARZİPAN KAPLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ


Malzemeler :
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 paket vanilya
Bir tutam tuz
2 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su

İçi İçin :
1 paket bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Marzipan
300 gram badem ezmesi
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurtanın akı

Üzeri İçin :
1 paket bitter çikolata
5-6 adet çilek

Yapılışı :
Unu ve kakaoyu eleyerek geniş bir kaba alın. Üzerine kabartma tozu, karbonat, vanilya tuz ve şekeri ekleyin. Yumurtaları ve sütü ekleyip mikserle karıştırın.Suyuda ekleyip yeniden karıştırın.Hamuru yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra keki boylamasına birkaç parça şeklinde kesin.
Diğer taraftan kremayı ısıtıp içine bitter çikolata parçalarını ekleyin ve eritin.Kestiğiniz keklerin bir parçasını servis tabağına koyun.Üzerine kremalı çikolatalı karışımdan sürüp ikinci bir parçayı üzerine kapatın.Aynı işlemi kek parçaları bitene kadar sürdürün. Marzipanı hazırlamak için badem ezmesi,pudra şekeri ve yumurta akını karıştırıp yoğurun.
Daha sonra merdane ile açıp pastayı kaplayın.Fazlalıkları bıçakla kesin.Kalan marzipan hamurundan başparmak büyüklüğünde üçgenler kesin.Üçgenleri ince kenarından kalın kenarına doğru içe doğru yuvarlayarak gül şekline getirin ve kenara alın. Pastanın üzeri için 1 paket bitter çikolatayı eritip üzerine sürün.Marzipanı güller ve çileklerle süsleyerek servis yapın.

İÇLİ KETE TARİFİ



İÇLİ KETE TARİFİ

Malzemeler :
4-5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (tercihe göre)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 Su Bardağı Süt
1 Yumurta
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 Su bardağı ılık su
Aldığı kadar un.
1 tatlı kaşığı tuz.

İçi İçin:

Yarım paket Margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un

Yapılışı :

Yaş mayayı ılık suda eritip toz şekeri ekleyin.Yağ,süt,tuz ve mayayı ekleyerek çok sert olmayan bir hamur elde edin.Hamuru mayalanması için üzerini bir bezle örterek 1 saat bekletin.Daha sonra yuvarlak yuvarlak 14 parça beze yapın.Bezeleri un serpiştirerek oklava ile açın ve yufkanın her iki ucunu katlayın.İç için yağ ile unu teflon tavada helva yapar gibi kavurun. Ama fazla kavrulmayacak un ile yağ özdeşleşene kadar.Her iki ucunu katladığınız yufkanın ortasına hazırladığınız unlu içten koyarak yayınız.Yufkayı rulo yaparak bükünüz ve yuvarlayarak dolayınız.Elle bastırarak düzeltiniz.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürerek 180 dereceli fırında pişiriniz.

SÜTLÜ NURİYE TARİFİ



SÜTLÜ NURİYE TARİFİ

Malzemeler :
800 gram baklavalık un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı limon suyu
1 su bardağı su
5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı nişasta
400 gram ince kıyılmış fındık
600 gram eritilmiş tereyağı

Şerbet İçin:
2 kg tozşeker
6 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı sıcak süt

Yapılışı :
Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Üzerini nemli bir bezle örterek, 10 dakika dinlendirin. Daha sonra düz bir zeminde her bezeyi üzerine nişasta serperek, tepsinin büyüklüğünde incecik açın. Açtığınız yufkaları üst üste yerleştirin. Yufkaların üzerine fırın tepsisini ters olarak koyun ve kenarlardan taşan kısımları bıçakla kesin. Tepsiyi hafifçe yağlayın ve ilk yufkayı oklavaya sarıp, tepsiye yerleştirin. Artan yufka parçalarını elinizle didikleyip, tepsiye serdiğiniz ilk yufkanın üzerine yayın. Yufkaların yarısını aralarına fırça ile yağ sürerek, tepsiye dizin. İnce kıyılmış fındığı üzerine serpin ve kalan yufkaların da aralarına yine fırça ile yağ sürerek, üst üste dizin. Tepsiye döşediğiniz bütün yufkaların kenarlarını bıçağın tersi ile içeri doğru sıkıştırın. Keskin bir bıçakla kare dilimler kesin. Üzerine kalan tereyağını gezdirin. Fazla yağı tepsiyi hafifçe eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Diğer tarafta şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde sıcak sütü ilave edin ve tencereyi ocaktan alın. Fırından çıkardığınız tepsiyi 2-3 dakika beklettikten sonra kaynar sütlü şerbeti tatlının her tarafına gelecek şekilde dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.

FINDIKLI KAKAOLU KEK TARİFİ



FINDIKLI KAKAOLU KEK TARİFİ


Malzemeler :
225 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı + 3 çorba kaşığı hazır kek un
3 çorba kaşığı kakao 4 adet yumurta
2 su bardağı iri kıyılmış fındık
200 gram damla çikolata
250 gram kuru üzüm


Üzeri İçin:
 Kakao

Yapılışı :
Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın. 1 su bardağı fındık, 100 gram çikolata ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan fındık ve damla çikolatayı üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, yaklaşık 2 saat pişirin. Keki kalıpta soğumaya bırakın. Soğuyunca, üzerine kakao serpip, dilimleyerek servis yapın.

İRMİKLİ PUDİNG TARİFİ


İRMİKLİ PUDİNG TARİFİ

Malzemeler :
200 gr Pınar Labne
3 su bardağı Süt
1 su bardağı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Yapılışı :
Tüm malzemeleri karıştırarak pişirdiğiniz muhallebiyi borcama dökün. Kolay çıkması için borcamın altını ıslatabilirsiniz. Keserek ya da bardak ağzıyla yuvarlak form vererek çıkarabilirsiniz. Buzdolabında 1 saat bekleterek soğutun ve isterseniz sizde üzerini ahududulu (frambuaz) marmelatıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

LİMONLU HAŞHAŞLI KEK TARİFİ



LİMONLU HAŞHAŞLI KEK TARİFİ


Malzemeler :
3 adet yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak
eksik sıvıyağ
2 çorba kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
100 gram haşhaş tohumu
2.5 su bardağı un
3-4 parça damla sakızı ve1 çorba kaşığı toz şeker
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle çırptıktan sonra sütü, sıvıyağı, limon suyunu ve kabartma tozunu ekleyip yeniden çırpın. Başka bir kapta haşhaşı yarım su bardağı su ile ocağa alın. Suyu bitene dek pişirin. Elediğiniz unu çırptığınız hamura ekleyin. Damla sakızını 1 çorba kaşığı tozşeker ile havanda dövüp hamura ekleyin. Son olarak haşhaş ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin. Hamuru, yağladığınız kalıba dökün. Fırını 175 derecede 4 dakika ısıtın. Kalıbı fırına yerleştirin. Kek pembeleşene dek pişirin. Kuru bir bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiğinde sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

KARTOPU TATLISI TARİFİ



KARTOPU TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
1 su bardağı süt tozu
1 kutu krema (200ml)
3 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için:
1 kase Hindistan cevizi

Yapılışı :

Bütün malzemeleri bir kaba döküp karıştırıp yoğurun 1 saat buzdolabında bekletin daha sonra alinizde küçük toplar yapıp yuvarlayın Hindistan cevizine bulayıp minik kağıt kalıplarında servis yapın.

ŞAM TATLISI TARİFİ



ŞAM TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
1 veya 1,5 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Üzerine :
100 gr. tuzsuz yerfıstığı

Şerbeti İçin :
9 çay bardağı şeker
7 çay bardağı su
1,5 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı :
Şurubu için su ve şekeri 15-20 dk. kaynatın. Limon suyunu ekleyin, bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.Kuru malzemeleri çukurca bir kaba dökün.Üzerine yoğurdu dökün ve karıştırın.Sütü yavaş yavaş karıştırın.Katı bir boza kıvamına getirin. İrmik cinsine göre bazen 1 çay bardağı süt bazen de daha çok süt ekliyorum.
Yağlanmış yuvarlak borcama hamuru yayın. Yerfıstıklarını hamurun üzerine sıra halinde dizin 175 C'de 1 saat kadar pişirin.Önemli olan üzerinin iyice kızarmasıdır. Fırından çıkarınca soğumuş şurubu üzerine yavaş yavaş dökün.En az 4-5 saat bekleyin hatta bir gün öncesinden yapılırsa şurubu daha iyi çeker ve irmikler iyice şişer.Tatlının üzerini mutlaka açık bırakın.Kapatırsanız yumuşar.Özelliği üzerinin sert olmasıdır.İnce bir bıçakla uzun uzun kesin ve servis yapın.