FINDIKLI KAKAOLU YAŞ PASTA TARİFİ




FINDIKLI KAKAOLU YAŞ PASTA TARİFİ


Kek İçin Malzemeler :
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı kakao

Kreması İçin :
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 vanilya
3 yemek kaşığı un
Yarım labne peyniri



Kremanın Yapılışı :
Bütün krema malzemelerini labne peyniri hariç birlikte pişirin,piştikten sonra ılımaya bırakın,ılınan kremaya labne peynirinin yarısını katıp mikserle çırpın..

Üzeri İçin :
1 paket çikolata sosu
4 çorba kaşığı iri kıyılmış fındık


Yapılışı :
İlk önce çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin ve soğumaya bırakın.Daha sonra kek için yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika çırpın.Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Kuru malzemeleri içine ekleyip karıştırmaya davam edin.Kakaolu kek karışımını haline gelince yağlanmış ve un serpilmiş kalıbın içine dökün 190 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
Fırından çıkan kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölünür kekin tabanını 1 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı nescafe ile ıslatılır,kremanın tamamı kekin ortasına sürülür. arzu edilirse muz dilimleriyle döşenir,kekin diğer yarısınıda üzerine koyup nescafeli karışımla ıslatılır ve üzerine ılıyan çikolata sosu dökülür kenarlarına fındık serpip üzerini damla çikolatayla süsleyerek ikram edilir.
 

PATATESLİ KEK TARİFİ



PATATESLİ KEK TARİFİ


Malzemeler :
4 adet patates
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1,5-2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
Tuz,karabiber,pulbiber



Yapılışı :
Karıştırma kabımıza, yumurta, yoğurt, sıvı yağını alıp güzelce karıştıralım, baharatları ekleyelim.İnce kıyım doğranmış, maydanoz, dereotu ve taze soğanı ilave edip, karıştıralım.Patatesleri çiğ olarak tavla zarı büyüklüğünde keselim ve ekleyelim. Un ve kabartma tozunu da koyalım ve güzelce karıştıralım. Kıvamı kek kıvamında olmalıdır.Yağlanmış orta büyüklükteki borcama eşit şekilde yayalım. 175-190 derecede pişirelim. Arzu ederseniz pişmeye yakın üzerine kaşar rendesi serpip, kaşarlar eriyip pembeleşene değin pişirebilirsiniz.

ÇİKOLATA SOSLU MUFFİN TARİFİ




ÇİKOLATA SOSLU MUFFİN TARİFİ

 
Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı vişne suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 paket hazır bitter çikolata sos

Sos İçin :
2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta
80gr bitter çikolata
(Hazır bitter çikolata sosta kullanabilirsiniz)

Yapılışı :

Yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpın. Yumurtalı karışıma sıvıyağ ve süt ilave edip çırpmaya devam edin.Ayri bir kapta;un,kabartma tozu,karbonat,vanilya ve 1 paket hazır çikolata sosunu eleyin.Elediğiniz unlu karışımı, yumurtalı karışıma azar azar ekleyin,yarım çay bardağı doğranmış fındığa biraz un ekleyip karıştırın,hamura ekleyin.Kaşıkla karıştırın.
Muffin kalıplarına kağıt kalıpları yerleştirin hamuru kaşıkla doldurun 170 derecelik fırında keki pişirin,pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın.Sosu hazırlayın, kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip kaşıkla karıştırarak eritin,soğumaya bırakın.Fırından çıkardığınız muffinleri 5dk bekletin,daha sonra üzerlerine 1 su bardağı vişne suyunu paylaştırın. Muffinlerin üst kısmını çikolata sosuna batırın, servis tabağına alın.Ben üzerine Antep fıstığı serptim,siz istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

MUZLU ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE TARİFİ





MUZLU ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE TARİFİ


Malzemeler :
2 paket yulaflı yada kepekli bisküvi
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı süt

Ara Kreması İçin:
1 adet hazır cheesecake yap poşeti
2,5 su bardağı soğuk süt
150 gr yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi
1 adet muz

Çikolata Sosu İçin:
1,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
3 tatlı kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
40 gr bitter çikolata (yarım pkt)

Dekor İçin:
Çikolata rendesi

Yapılışı:
Öncelikle tabanı hazırlayalım. Bisküvileri robottan kum gibi olana kadar geçirelim. Çukur bir kabın içine alalım. Erimiş tereyağı ve süt ilave edip elimizle yoğuralım. 22-26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın içine bastıra bastıra eşit bir şekilde döşeyelim. Buzdolabında bekletelim.
Ara kreması için bir kabın içine cheesecake yap poşetinin tamamını boşaltalım. Üzerine soğuk sütü ilave edip 2 dk mikserle çırpalım. Daha sonra yoğurdu ekleyip 1 dk daha çırpalım. İçine rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım. Buzdolabında kalıbımızı çıkartalım. Üzerine kremayı spatül yardımıyla eşit olarak yayalım. Kenarlarını düzeltelim. Muzu halka şeklinde ince ince dilimleyip kremanın üzerine dizelim. Buzdolabında bekletelim.
Son olarak çikolata sosu için sos tenceresine süt, nişasta, kakao ve şekeri alıp karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve çikolatayı ilave edelim. Karıştırarak eritelim. Ilıyınca muzların üzerine dökelim.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Renkli şekerlemelerle,damla çikolatayla,Hindistan ceviziyle yada benim yaptığım gibi evdeki fındıklı çikolatayı rendeleyerek değişik şekilde süsleyebilirsiniz.Üzerinide dekorladıktan sonra buzdolabında 3-4 saat hatta vaktiniz varsa 1 gece bekletmenizi tavsiye ediyorum.Afiyet Olsun

POFİDİK POĞAÇALAR TARİFİ



POFİDİK POĞAÇALAR TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya (42 gr)
2 yemek kaşığı mayonez (hamuruna)
2 yemek kaşığı şeker
4 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarıları üzerine)
Aldığı kadar un



Yapılışı :
Sütü ılıtın mayayı şekeri atıp 10 dk bekletin sonra diğer malzemeleri ilave edip hamuru yoğurun ne kadar yoğurursanız o kadar güzel olur.Kabarınca hamurdan küçük parçalar koparın içine peynir koyup resimdeki gibi şekil verin,tepside de en az yarım saat bekletin,üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirin.

DONDURMALI ANTEP FISTIKLI BROWNİE TARİFİ



DONDURMALI ANTEP FISTIKLI BROWNİE TARİFİ
 
Malzemeler :
200g tereyağı
2 paket bitter çikolata (160 gr)
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı Antep fıstık

Dilim Başına:

1 top CARTE D'OR Classic Ceviz,Kaymak,Antep Fıstıklı dondurma

Süslemek İçin:

Çikolatalı Sos (Tercihen CARTE D'OR)

Yapılışı:

Benmari usulü küçük parçalar halinde doğradığınız bitter çikolatayı eritin.Çikolata eriyince içine oda sıcaklığında tereyağını ekleyin ve iyice karıştırarak ılınmaya bırakın.Derin bir kâseye yumurtaları kırın ve içine şekeri ekleyerek çırpın. Çırparken yumurtanın fazla kabarmamasına özen gösterin.Yumurta ve şeker iyice karışınca içine unu ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın.Hamura çikolata ve tereyağı karışımını ekleyerek spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin. Son olarak 1 su bardağı Antep fıstığı ekleyerek tekrar karıştırın.Hamur çikolata ile karışınca küçük kare bir fırın kabını ya da borcamı bir miktar tereyağı ya da sıvıyağ ile yağlayın.Hamur karışımını kalıba dökerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika fırınlayın.Fırından çıkan brownie’nizi oda sıcaklığına gelince dilimleyin.Servis tabağına aldığınız dilimlere bir miktar Carte d’Or Çikolatalı Sos dökerek 1 top dondurma ile servis yapın.

ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ


ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ


Malzemeler :
•3 yumurta
•1,5 su bardağı şeker
•Yarım su bardağı sıvı yağ
•1 su bardağı süt
•1 adet limon suyu ve rendesi
•1/2 su bardağı ceviz
•1 paket kabartma tozu ve vanilya
•1 su bardağı kuru üzüm (yıkayıp una bulayın)
•Aldığı kadar un


Yapılışı :
Önce yumurta ve şekeri çırpın..Daha sonra süt ve sıvıyağı ekleyin yeniden çırpın.Limon suyunu,kabuğunu,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.Unu yavaş yavaş ekleyin.Kek hamuru kıvamına geldikten sonra una bulanmış üzümleri ekleyin ve kaşıkla karıştırın.Kek kalıbınızı yağlayın ve kek harcını boşaltın.180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

SU BÖREĞİ TARİFİ 2



SU BÖREĞİ TARİFİ 2


Hamuru İçin Malzemeler :
5 yumurta (baklava yufkası gibi ince açıldığı için 5 yumurtadan yapılıyor)...
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin :
400 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
Aralara sürmek için 250gr tereyağ

Yapılışı :

Rahatlıkla hamuru yoğurabileceğiniz geniş bir kaba oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın.1 kaşık tuz ve aldığı kadar un ilave edin,yoğurun.Yumurtalı olduğu için biraz zor yoğurulan bir hamur.İyice kıvama gelmesi lazım hamurun.Çok yumuşak değil hafif sert olması gerekli.Daha sonra elde ettiğiniz hamuru 12 eşit parçaya bölüp bunları da güzelce yuvarlayıp top haline getirin.Bir kabın içine koyup aralarına yapışmaması için hafif un serpin 1 saat dinlendirin.Bu sırada içini hazırlayın.Maydanozu ince kıyın beyaz peynirle karıştırın.
Geniş bir tencere varsa kazan tarzı bir kabda yarısını geçicek miktarda su kaynatın.Suya bir miktarda tuz ekleyin.Hamuru un serperek önce merdane sonra oklava ile açabildiğiniz adar ince açın.Açma işlemi tamamlandıktan sonra açtığımız yufkayı kaynar suya bırakıp bir kaç saniye bekleyip kaynar sudan çıkarıp soğuk suya alın.Daha sonra tepsiye yayın ve bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.Her yufkanın arasına 2-3 kaşık tereyağını gezdirip sürün.Her 2 yufkada bir peynirli iç malzemeden serpin.Bütün işlem bittikten sonra en üsteki yufkayı kaynatmadan kuru olarak koyun.Üzerinede tereyağı sürün 200 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.

EV YAPIMI KARIŞIK PİZZA TARİFİ


EV YAPIMI KARIŞIK PİZZA TARİFİ

Pizza Hamuru İçin Malzemeler :
3 su bardağı un
1 su bardağı su ve süt karışımı
Yarım çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paketten biraz eksik yaş maya

İç Malzemeleri :
Sosis,salam,mantar
Kırmızı biber,zeytin
Kornişon turşu
Mısır,yeşil biber
Kaşar peyniri rendesi

Sosu İçin Malzemeler :
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı acılı ketçap
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
Karabiber,pulbiber


Yapılışı :

Hamur için geniş bir kaba un,tuz,şekeri karıştırın ve ortasını açın.Ortasına mayayı ve ılık süt su karışımını alıp mayayı eritin.Sonra kenardaki unları yavaş yavaş alıp toparlayın tam hamur halini almadan sıvıyağı ekleyin ve pürüzsüz bi kıvam alana kadar yoğurun.Hamur ele yapışmamalı çok sertde olmamalı.Üzerini hava almıyacak şekilde kapatıp yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru istediğiniz incelikte açın yağlanmış yuvarlar tepsiye koyup 10 dakika fırında pişirin.Sos malzemesinin hepsini buluşturup karıştırın. Fırından çıkartılan hamurun üzerine sürün.Bütün iç malzemeyi ince ince doğrayıp sosun üzerine döşeyin ve tekrar fırına sürün.Fırından çıkarmadan beş dakika önce kaşarını serpin.200 c° fırında hamur kızarana kadar pişirin.



PUDİNGLİ TATLI TARİFİ 2


PUDİNGLİ TATLI TARİFİ 2

Malzemeler :
1 paket kakaolu puding+2 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding+2 su bardağı vişne suyu
1 paket burçak bisküvi (yada evde ne varsa)

Yapılışı :
Küçük dikdörtgen yada kare borcama bisküviler dizilir.Kakaolu puding 2 su bardağı süt ile pişirilip bisküvilerin üstüne dökülür,kaldıysa bir sıra daha bisküvi dizilebilir.Vanilyalı puding 2 su bardağı vişne suyu ile pişirilir, kakaolu pudingin üstüne dökülür,ılıyınca buzdolabında 1-2 saat bekletilir,Hindistan cevizi ile süslenir.
NOT:Vişne suyu yerine portakal veya karışık meyve suyu,kakaolu puding yerine vanilyalı,muzlu,çilekli de olabilir.Afiyet olsun.