ÇİLEK SOSLU GÜLLAÇ TOPLARI TARİFİ



ÇİLEK SOSLU GÜLLAÇ TOPLARI TARİFİ

Malzemeler :
2 adet güllaç yaprağı
3 adet orta boy elma
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı süt

Sosu İçin:
1 paket hazır meyveli sos
2 çay bardağı su

Süslemesi İçin:
File badem yada fıstık

Yapılışı:

Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyip teflon tavaya alın.Elmaların üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin, orta ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.Pişen elmaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Güllaç yapraklarını geniş bir tepside ıslatın ve 4 parçaya bölün, ıslanan güllaç yapraklarını küçük bir kaseye koyarak kenarlarını dışarıda bırakın.Hazırladığınız elmalı haçtan 1 yemek kaşığı güllaç yaprağının içine koyun ve kenara sarkıttığınız parçaları elmaların üzerine kapatın.Geniş bir tepsiye kaseyi ters çevirin (bu sayede fotoğraftaki gibi küçük toplar olacak).Tüm yapraklar bitince sosu pakette yazan tarife göre hazırlayarak yan yana dizdiğiniz güllaç toplarının üzerine gezidirin.Güllaçın kendini çekmesi ve sosunu koyulaşması için buzdolabında dinlendirin.File badem ya da fıstık ile süsleyerek servis yapın.

OTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ




OTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
2 tane yumurta (birinin sarısını üstü için ayırın)
1 su bardağı taze yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı peynir
Bolca dereotu, yeşil soğan ve maydanoz (ince kıyılmış)
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Bütün malzemeleri ele yapışmayacak kıvama gelene dek içine un katarak güzelce yoğurun. Daha sonra ise yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını da bunların üzerlerine sürün.180-200 derecede Üzerleri pembeleşene dek fırında pişirin.

ÇAYLI KEK TARİFİ 2



ÇAYLI KEK TARİFİ 2


Malzemeler :
3 su bardağı un
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı soğuk demli çay
1,5 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın(silme)

 

Yapılışı :
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Daha sonra çay,sıvıyağ,kakao ve tarçını ilave edip 1 dakika daha karıştırın.En son un,kabartma tozu ve vanilini ekleyip tamamen karışana kadar çırpma işlemine devam edin.Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 0C fırında yaklaşık 40-45 dk kadar pişirin (Kürdan yada bıçak batırıldığında temiz çıkacak).

KREMALI YAŞ PASTA TARİFİ


 
KREMALI YAŞ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet 3 katlı pandispanya
1 su bardağı meyve suyu (Tercihinize bağlı karışık da olabilir)
2 adet muz

Üzeri İçin :
1 paket sade kremşanti
1 paket kakaolu kremşanti

Krema Malzemeleri :
Yarım su bardağı şeker
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket labne peyniri



Kremanın Yapılışı :

Süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın.

Yapılışı :
Pandispanyamızın bütün katmanlarını meyve suyuyla ıslatın. Daha sonra kremanın yarısını pandispanyamızın ilk katına iyice yayıp muzun yarısını üzerine dizin. Dizdikten sonra ikinci katmanını üzerine koyun. Geriye kalan kremayı üzerine yayın ve elinizde geriye kalan muz parçalarını dizin, Pandispanyamızın en üst katmanını üzerine koyduktan sonra süt ile çırptığınız beyaz kremşanti ile pastanızın etrafını kaplayın daha sonrada kakaolu olan krem şantiyi de süt birlikte çırpıp sıkma torbasına koyarak üzerini resimdeki gibi süsleyebilirsiniz (damak zevkinize göre çikolata rendesi ve çilek gibi çeşitli meyvelerle daha farklı bir biçimde süsleyebilirsiniz) Bir saat boyunca yaş pastanızı dolapta beklettikten sonra servis yapmanız daha iyi olacaktır.

MUHALLEBİLİ KAKAOLU KURABİYE TARİFİ



MUHALLEBİLİ KAKAOLU KURABİYE TARİFİ
 
Malzemeler :
Yarım paket yumuşak margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kakao (25gr)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Muhallebisi İçin :
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı

Üzeri İçin :
1 yumurta akı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
5,6 damla limon suyu

Yapılışı :

Muhallebinin malzemeleri karıştırılarak pişirilir.Arada karıştırarak ılınması sağlanır.Yumuşak margarin,yumurta, sıvıyağ,şeker,kakao karıştırılır.Un, kabartma tozu ve vanilyada koyularak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.Muhallebiden biraz koyulur ve kapatılır.Fırın tepsisine dizilir 180 C'de pişirilir.
Diğer tarafta üzeri için; yumurta akı,limon suyu ve pudra şekeri mikserle koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır.Yağlı kağıttan kulah yapılır ve içine dökülür.Soğumuş kurabiyelerin üzerine şekil verilerek sıkılır (dilerseniz kurabiyelerin üzerini daha farklıda süsleyebilirsiniz) Biraz bekledikten sonra kurabiyelerin üzerinde donduklarını görüceksiniz.
AFİYET OLSUN.

BROWNİ CHEESECAKE TARİFİ


 
 
BROWNİ CHEESECAKE TARİFİ
 
Brownie İçin Malzemeler :
160gr bitter çikolata
2 yumurta
50gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağı
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Cheesecake İçin :
2 paket labne peyniri
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 su bardağı krema
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un

Yapılışı :
Browni için; çikolataları ve tereyağını bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Ben mikrodalgada erittim. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağını da ilave edip çırpmaya devam edin.Karışıma erimiş çikolata-tereyağı karışımını da ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta harmanlanmış un, kabartma tozu ve vanilyayı da en son ilave edip karıştırın ve kalıbınıza boşaltın.Dilerseniz bir kısmını ayırıp peynirli karışımın üzerine benekler yapabilirsiniz.
Peynirli kısım için; peynirleri,kremayı,vanilyayı ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırparak karışıma yedirin. En son unuda koyup karıştırın ve browni hamurunun üzerine dökün.Hava kabarcıklarının çıkması için tepsiyi tezgaha 4-5 kez vurun.Tabi çok sert değil  180ºC de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Önerim buzdolabında bir gün beklettikten sonra dilimlemeniz.Üzerini fotoğraftaki gibi süslemek isterseniz bitter çikolatayı eritip kağıt bir külaha koyun,ucunu azıcık delin ve dilediğiniz şekilde sıkın.
Afiyet olsun.

ZEBRA KEK TARİFİ



ZEBRA KEK TARİFİ


Malzemeler :
1,5 su bardağı şeker
4 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı ayçiçek yağ
3 bardak un
Yarım limon suyu ve kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao



Yapılışı :
Önce şeker ve yumurtayı iyicene çırpın. Su,yağ limon,un,vanilya ,kabartma tozu sırayla ilave edip mikserle karıştırmaya devam edin.Hamurun yarısını ayrın ve kakao ilave edin.( göz kararı )ne kadar kakao koyarsanız bir o kadar un miktarını da sade hamura ekleyin.Tepsiyi yağlayın kepçe yardımı ile tepsinin tam ortasına önce kakao karışımdan 1 kepçe sonra sade hamurdan bir kepçe koyun bu işlemi hamurlar bitene kadar devam ettim hep tepsinin ortasına dökün siz döktükçe hamur kendiliğinden yayılacaktır.Kahvaltı bıçağı ile dıştan içe doğru kesin pasta keser gibi düşünün.175 derece ısınmış fırında 40-45 dak pişirilecek.Afiyet olsun.

KIYMALI PATATESLİ BÖREK TARİFİ


KIYMALI PATATESLİ BÖREK TARİFİ


Malzemeler :
5 yufka
100 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
iç malzemesi;
5 orta boy patates
100 gr yağsız kıyma
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, kimyon, nane
üzeri için;
yumurta sarısı
susam

Yapılışı :
Kıyma yağsız olarak tavada kavrulur.Patatesler haşlanıp ezildikten sonra, sıcakken içine kıyma, kıyılmış maydonoz, tuz ve baharatlar ilave edilir.Tereyağ eritilip sıvıyağ ile karıştırılır. Yufka serilip üzerine iki çorba kaşığı kadar bu yağ karışımından sürülür. Yufka ikiye bölünerek iki yarım daire elde edilir. Bu yarım dairelerin düz olan kısımları boyunca kıymalı harçtan konup çok sıkı olmamak kaydıyla sarılır. Rulo kendi etrafında dolanıp tepsiye konur. Kalan diğer yufkalar da aynı şekilde rulo yapıldıktan sonra tepsideki böreğin etrafında sarılır.Son olarak artan yağlı karışım tepsiye dökülür. Eğer yağ az kalmışsa biraz da süt ilave edebilebilir.Börek 4-5 saat buzdolabında bekletildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

KURBAĞA KURABİYE TARİFİ




KURBAĞA KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
•130 gr oda ısısında tereyağı ya da margarin
•Yarım su bardağı pudra şekeri
•1,5 su bardağı un
•2 çorba kaşığı kakao



Yapılışı :
Kakao dışındaki malzemeleri yoğuralım. Biri birinden biraz daha küçük iki parçaya ayıralım, küçük parçaya kakao ekleyip tekrar yoğuralım. Beyaz hamurdan ceviz kadarını alıp top şeklinde yuvarlayalım. Elimizle ya avucumuzun içinde ya da düz bir yüzeyde avuç içi kadar açalım. Kakaolu hamurdan, açtığımız hamurun yarısı kadar bir parça koparalım.Yuvarlayıp beyaz hamurun üzerine koyalım. Beyaz hamuru kapatalım. İki elimizin arasında yavaşça oval olarak yuvarlayalım ve birleşim yerlerini kaybedelim. Keskin bir bıçak yardımı ile ön kısmını dikkatlice ağız oluşturmak üzere keselim.Bacakları oluşturmak üzere arka kısmı şekildeki gibi bıçakla iki yandan kesip hafifçe ayıralım. Sırtına bıçakla çizik atalım.İki adet boncuk şeker ya da damla çikolata ile gözleri yapalım. Tepsiye koyduğumuz kurbağanın ağız açıklığını kaybetmemesi için iki adet kuru nohutla destek yapalım.180 dereceye ısıttığımız fırına kurabiyelerimizi koyup, koyar koymaz ısıyı 100 dereceye düşürelim. Yaklaşık 20-25 dakika kurabiyelerin pembeleşmesini beklemeden pişirelim.

KAĞIT HELVA PASTASI TARİFİ


 
 
 
KAĞIT HELVA PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
150 gr. sade tahin helva
125 gr. margarin
Yarım çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı su
3 çorba kaşığı kakao
3 adet kağıt helva

Yapılışı:
Kağıt helvalar hariç diğer malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Elde edilen karışım sıcakken kağıt helvaların arasına sürülür. En üst kata tamamı dökülür.Buzdolabında 2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.Afiyet olsun.