KARIŞIK MEYVELİ KURABİYE TARİFİ


KARIŞIK MEYVELİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
6 adet kuru incir
 ½ su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
6-7 adet kuru kayısı
4,5 su bardağı un
1 paket margarin
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 kabartma tozu
1 yumurta
1 su bardağı şeker


Yapılışı :
İncirleri ve kayısıları yıkayıp kurulayın. Minik küpler halinde doğrayın, üzümleri ılık suda 15 dakika kadar bekletin ve süzüp kurulayın.Eritilmiş margarini, zeytinyağını, yumurtayı ve şekeri elinizle iyice özleştirin.Kıyılmış incir, kayısı ve suda bekletilen üzümü karışıma ilave edin.Kabartma tozunu karıştırdığınız unu da katarak elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.Cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.170 derecelik fırında pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirip fırından alın.
Not: Arzuya göre üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

CEVİZLİ EV BAKLAVASI TARİFİ



CEVİZLİ EV BAKLAVASI TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
2 yumurta
Yarım tatlı kaşığı dolusu vanilya (isteyen koymayabilir)
300 gr ceviz
5 su bardağı un
Yumuşak hamur olacak kıvamına göre eklersiniz.
300 gr nişasta
200 gr un


Şerbeti :
4 su bardağı şeker
Şekeri bir parmak geçecek kadar su.
2 damla limon

 Yapılışı :
Tüm malzemeleri karıştırın.2 parçaya ayırıp dinlendirin.Sonra bu parçaların her birini 20 ye ayırıp nişasta un karışımıyla açıp her birini aralarına bol bol nişasta koyup üst üste koyun.Sonrada bunlardan bir tane büyük yufka elde edip tepsiye serin üzerine çektiğiniz cevizi serpin diğer 20 taneyi de ayni işlemden geçirip üstüne serin.Dilimleyip üzerine eritilmiş sıcak tereyağ döküp önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar bekleyin çıkarınca ilik şerbeti dökün.

AĞLAYAN PASTA TARİFİ 3



AĞLAYAN PASTA TARİFİ 3

Malzemeler :
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu


 Kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti


Sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao


Yapılışı :
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın.Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin.Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın.En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın.Sonra soğumaya bırakın.Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin.Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın.
Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

KADAYIFLI YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ



KADAYIFLI YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Üzeri İçin Malzemeler :   
• 150 gr yaş kadayıf
• Yarım su bardağı sıvı yağ veya margarin
• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
• Yarım su bardağı toz şeker


 Tavuk Göğsü İçin:
• 1 l. süt
• 1 su bardağı un
• 150 gr. margarin
• 10 kaşık toz şeker
• Küçük bir parça damla sakızı

Yapılışı :
Vok tavaya sıvı yağı, şekeri ve kadayıfı koyup, kısık ateşte karıştırarak kavurun.
Kadayıflar karamel rengi olunca cevizleri ekleyip ocaktan alın.(Kavurma aşamasında kadayıflar parçalanacak).Yuvarlak borcam tepsiye kadayıfları yarısını serin.Diğer yanda margarini bir tencerede eritin.Unu ilave edip sararana kadar kısık ateşte kavurun.Kavrulan una sütü, sürekli karıştırarak ekleyin.Topaklar kaybolana kadar karıştırın.Şekeri ekleyip 5-6 dk. kaynatın.Ocağı söndürüp damla sakızını ilave edin ve mikser ile 5 dk. kadar çırpın.Muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün.Kadayıfların diğer yarısını da tatlının üzerine dökün.Soğuduktan sonra buzdolabına alıp bir kaç saat bekletip servis yapın.Afiyet olsun.

VİŞNELİ ISLAK KEK TARİFİ



VİŞNELİ ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 dolu yemek kaşığı kakao
1 su bardağı vişne

Sosu İçin :

1/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı vişne suyu
3/4 su bardağı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı kakao



Yapılışı :
Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar mikser yardımıyla çırpın.Sıvı yağ ve yine oda sıcaklığında olan sütü ilave edip biraz daha karıştırın.Unu diğer tüm kuru malzemelerle beraber eleyip karışıma ilave edin. Karışana kadar düşük ayarda çırpın. Ama sadece karışana kadar.Ben pişirirken borcam kullandım, dilediğiniz modelde bir kalıbı yağlayın ve karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 160-165C fırında kabarıp içi pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Kürdan batırarak içini kontrol edebilirsiniz.

Kek Sosu Yapılışı :
Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtın. Kaynatmayın. Ilımaya bırakın.Kekiniz fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra ılık sosu döküp soğuduktan sonra tane vişnelerle süsleyip servis yapın.Afiyet olsun

EKLER TARİFİ



EKLER TARİFİ

Malzemeler :
125 gram tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 adet yumurta

Dolgu Kreması İçin:
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzerine:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 tatlı kaşığı sıvıyağ


Yapılışı :
Tereyağı, tuz ve suyu kaynatın. Un ilave edip, topaklanmaması için çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpın. Daha sonra tahta bir kaşıkla 2-3 dakika karıştırarak hamur haline gelmesini sağlayın. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurtaları teker teker ilave ederken, bir yandan da çırpma teli ile çırparak hamura yedirin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir ve yarım parmak uzunluğunda şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişirme süresinin sonuna doğru fırın ısısını 150 dereceye düşürün ve içinin boşalması için yarım saat fırında bekletin. Fırından çıkarın ve soğutun. Dolgu kreması için bir tencerede tozşeker, un, nişasta ve yumurta sarılarını karıştırın. Sütü ilave edip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı katıp, karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın. Ekleri ortadan ikiye kesip, içine kremayı paylaştırın. Üzeri için çikolata ve sıvıyağı bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Eklerin üst kısmını çikolataya batırın ve soğuduktan sonra servis yapın.

TUZLU MİLFÖY TART TARİFİ


TUZLU MİLFÖY TART TARİFİ

Malzemeler :
100 gr kültür mantarı
1 adet patates
2 - 3 dal taze kekik
4 adet milföy hamuru
150 gr kaşar peynir
Tuz, karabiber


Yapılışı :
Patatesi yıkayın ve soyun. Mantarları bez ile silin yıkarsanız lezzetini kaybedecektir.Mantar ve patatesleri küçük küp şeklinde doğrayın.Kekiğin yapraklarını ayıklayın.Tavaya az yağ koyup ısındığında patatesleri atıp soteleyin.Kızarınca mantarları ekleyin.Pişmelerine yakın kekik yaprakları, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve altını kapatın.Tezgaha un serpin ve milföy hamurlarını elinizle genişletin.Isıya dayanıklı küçük fırın kaselerine yada küçük kek kalıbına yerleştirin.Herbirinin içine yağlı kağıt ve kuru bakliyat yerleştirin. (böylece kabarmayacaktır.)Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. pişirin.Fırından çıkardığınızda hazırladığınız mantar ve patatesli harcı milföylerin ortasına paylaştırın.Kaşar peynir rendesi serperek fırında üzerini kızartın. (isterseniz beşamel sos hazırlayıp sürebilirsiniz.)Sıcak olarak servis yapın .

KEŞKÜL TARİFİ



KEŞKÜL TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı pirinç unu
1.5 su bardağı toz şeker
½ çay bardağı toz Hindistan cevizi
½ çay bardağı toz badem
1 paket şekerli vaniliya


Yapılışı :
Hindistan cevizi, toz badem, toz şeker ve pirinç ununu harmanlayıp tencereye koyun.Orta ateşte sütü yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın.Kıvamı koyulaşmaya başladığında altını kapatın ve şekerli vanilin ekleyip karıştırın.Kaselere paylaştırın.Soğuduğunda dolaba kaldırın, üzerini Hindistan cevizi ve dövülmüş fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

BAL KABAKLI KEK TARİFİ



BAL KABAKLI KEK TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı rendelenmiş balkabağı
1 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu

Karamelize Balkabağı  İçin :
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı rendelenmiş balkabağı

Yapılışı :
Yumurtayı çırpma kabında çırpın ve toz şekeri ilave ederek şeker iyice eriyinceye kadar çırpın.Daha sonra önce yağı, sonra da yoğurdu katarak çırpmaya devam edin.Unu ayrı bir yerde eleyin, kabartma tozunu da eleyerek una ilave edip karıştırın.Hazırladığınız karışıma unu ilave ederek çırpın.Son olarak ta ceviz içi ile rendelenmiş kabağı karışıma katın ve tekrar çırpın.Kek kalıbını sıvıyağ ile yağlayın ve biraz galeta unu serperek kalıbın her tarafına gelecek şekilde serpiştirin.Hazırlanan kek karışımını kek kalıbına eşit şekilde dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.Kekin pişmesini bir kürdan batırarak kontrol edin, hamur kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir, fırından çıkarın.

Karamalize Bal Kabağı Yapılışı :
Şekeri teflon tavaya dökün, kısık ateşte kaşık sokmadan silkeleyerek erimesini bekleyin.Şeker eriyince rendelenmiş bal kabaklarını tavaya alın ve kabaklar şeker ile özleşip yumuşayınca ocağı kapatın.Keki servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine karamelize ettiğiniz kabak ile süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.

HAVUÇLU ÇİKOLATA TOPLARI TARİFİ



HAVUÇLU ÇİKOLATA TOPLARI TARİFİ

Malzemeler :
2 adet havuç
1 paket kakaolu petitbeurre bisküvi
100 gr damla çikolata
50 gr toz şeker
150 gr Hindistan cevizi
150 gr toz fındık
30 gr tereyağ


Yapılışı :
Havuçları soyun ve rendenin ince tarafı ile rendeleyin.Petit beurre bisküvileri elinizle kırarak çok küçük parçalara ayırın.Rendelediğiniz havuçları tereyağında yumuşayana dek kavurun.Derin bir kabın içinde kakaolu bisküvi, damla çikolata ve toz şekeri karıştırın.Havuçları sıcakken bisküvilere ekleyin ve karıştırın. Elinize bir parça karışımdan alarak şekil verin.Hindistan cevizi yada toz fındığa bulayıp servis tabağına alın.Minik lezzet toplarınız hazır.Afiyet olsun.