ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ



ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı :
Derin bir kaba 4 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edip köpük oluncaya kadar 5 dakika çırpın. Ardından 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın. Karışımınıza 2 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı elekten geçirerek üzerine dökün ve iyice mikserle çırpın. Karışımınıza 1 su bardağı ceviz ve 1 su bardağı kuru üzümü ilave edip ince tel bir çırpma kabıyla kıvamını alana kadar çırpın. Yağladığınız fırın tepsisine üzümlü kek hamurunuzu ilave edip 10 dakika dinlendirin. Fırınınızın ayarını 180 dereceye getirip 10 dakika ısındıktan sonra üzümlü kekinizi fırına koyun ve ilk 10 dakika boyunca kapağını asla açmayın. Yaklaşık 35 40 dakika pişirin. Üzümlü kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırıp öğrenebilirsiniz. Üzümlü kekininiz piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerini peçeteyle örtün soğuduktan sonra servis edin. Üzümlü kekiniz hazır. Afiyet olsun

KAKAOLU BONİBONLU KEK TARİFİ



KAKAOLU BONİBONLU KEK TARİFİ


Malzemeler :
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Süslemek İçin :
Çikolata sosu
Bonibon şekerler

Yapılışı:
Yumurta bir kaba kırılır ve hiç birşey eklemeden çırpılır mikserle iyice beyazladıktan sonra içine şekeri eklenir ve tekrar çıprılır.Köpürdüğü zaman içine diğer malzemeler eklenir ve katıyağ ile yağlanmış kalıba dökülür 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Piştiğinde kalıptan çıkarılır ve üzerine çikolata sosu gezdirilir bonibon şekerler ile süslenir.
Afiyet olsun.

NESCAFELİ DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ



NESCAFELİ DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ


Malzemeler :
2 veya 3 çay bardağı damla çikolata (miktarı size bağlı)
3 tane yumurta
2 çay bardağı şeker
6 çay bardağı un
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı granül neskafe
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :
Öncelikle kalıbı yağlayarak unlayın. Fırınının altını yakın. Yumurtayı ve Şekeri yoğurt kıvamına gelene dek çırpın. Süt,yağ, nescafe ve vanilya ekleyip karıştırın. Daha sonra ise kabartma tozu ve un ekleyerek iyice karıştırın.Elde ettiğiniz karışımı kek kalıbına koyup, daha önceden orta derecede kızdırılmış fırında yarım saatten biraz daha fazla sürede pişirin.Afiyet Olsun

BAL BADEM TARİFİ



BAL BADEM TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler : 
1 su bardağı pudra şeker
2 su bardağı un
125 gr tereyağ
1 yumurta

İç Harcı İçin :
250 ml krema
1 su bardağı bal
2 su bardağı badem içi


Yapılışı :
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın. İç harç için gerekli malzemeyi hafif ateşte pişirin. Hamurun üzerine yayıp 180 derece fırında pişirin. Ilınınca servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.
Bal badem artık hazır, afiyet olsun

PUDİNGLİ VİŞNELİ KEK TARİFİ



PUDİNGLİ VİŞNELİ KEK TARİFİ

Malzemeler:
 5 yumurta
 300 gr erimiş margarin
 16 yemek kaşığı şeker
 2 su bardağı un
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 kase çekirdeksiz vişne
 1 paket vanilyalı puding
 2,5 bardak süt

Yapılışı:
Erimiş margarin ile şekeri iyice çırpalım.Daha sonra yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim.Un, kabartma tozunu koyup karıştıralım ve yağlanmış kalıba 2/3' sini boşaltalım.Kalanına kakaoyu ekleyip karıştıralım ve kalıba boşaltalım.Vişne tanelerini hamurun üzerine yerleştirelim.160 derecede önceden ısınmış fırında pişirelim.Fırından çıktıktan sonra kalıbın içinde soğutalım (Ben büyük kare borcamda pişirdim).Pudingi süt ile pişirelim ve kekin üzerine dökelim.İyice soğuduktan sonra servis yapalım.Afiyetle.

KREMALI KEK TARİFİ


KREMALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
-1 paket margarin (250gr)
-4 yumurta
-2 bardak şeker
-1,5 bardak süt
-3 yemek kaşığı bitter kakao
-1 paket
 kabartma tozu
-1 paket vanilya
-3-4 bardak un


 Üzerine :
-1 paket krema
-Kakao

Yapılışı :
Erimiş margarin ile şekeri iyice çırpalım.Karışıma yumurtaları ekleyelim ve tekrar çırpalım.Kakao ve sütü ekleyip karıştıralım.Unu, k.tozu ve vanilyayı ekleyip 2-3 dak. daha çırpalım.Yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltalım.175 derecede ısıtılmış fırımda 30-35 dak. pişirelim.Fırından çıktıktan 2-3 dak. sonra kremayı üzerine dökelim.Kenarlara toplanan kremayı kaşık yardımı ile kenarlardan alıp tekrar kekin üzerine doğru yayalım.Kremayı biraz çektikten sonra kalıptan çıkaralım ve üzerine kakao serpelim.Ilık servis yaparsanız harika oluyor.

ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ


ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta sarısı
2 yumurta akı
2 yemek kaşığı un
35 gr tereyağı
250 ml süt
200 gr bitter çikolata


Yapılışı :
Sufle kalıplarının içine tereyağı sürüp şeker serpin. Tereyağını ve unu sos tenceresine alıp karıştırın. Unun kokusu gidinceye kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaştıktan sonra ocaktan alıp, kırılmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde 4 yumurta sarısını mikserle karıştırın. Çikolatalı karışıma ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar gibi olana kadar çırpın. Çikolatalı karışıma spatula ile köpüğünü kaybetmeden yedirin. Buzdolabından çıkardığınız sufle kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine pudra şeker serpin ve bekletmeden servis yapın.Çikolatalı sufle artık hazır, afiyet olsun.

TARÇINLI VE ÇİKOLATALI KEK TARİFİ



TARÇINLI VE ÇİKOLATALI KEK TARİFİ

Malzemeler:
- 250 gr. Margarin
- 250 gr. Pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 4 yumurta
- 250 gr. Un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 100 gr. Bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 125 ml. Süt

Yapılışı :
Kek kalıbınızı yağlayın. Margarin, şeker, vanilya ve tuzu krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çarpın. Yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu tarçın ve kakao, küçük parçalara ayrılmış çikolata ve sütü ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp 180 derecede 50 dakika pişirin. Kekiniz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

KREMALI ETİMEK TATLISI TARİFİ



KREMALI ETİMEK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 paket tuzsuz etimek
üzerine serpmek için bolca Hindistan cevizi

Kreması İçin :
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kasığı nişasta
1 tane yumurta
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya

Şerbeti İçin :
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı :
Şerbeti için gereken malzemeleri küçük bir tencereye alın ve kaynamaya başladıktan itibaren 7-8 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.Etimekleri büyük boy kare borcama dizin, üzerine şerbeti dökün. Şerbet değmeyen yer bırakmayın.Krema İçin gereken malzemeleri labne ve vanilya hariç bir tencereye alın, iyice karıştırın ve göz göz oluncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp labne ve vanilyayı ekleyin, mikserle 4-5 dakika çırpın.Hazır olan kremayı etimeklerin üzerine dökün, üzerini düzeltin. Bolca hindistancevizi serpip soğuyunca buzdolabına alın.5-6 saat dinlendirip servis edin.

KADAYIFLI KEK TARİFİ



KADAYIFLI KEK TARİFİ


Malzemeler:
4 yumurta.
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya şekeri
4 fincan un. ( türk kahvesi fincanı. )
200 gr çiğ kadayıf. ( ufalanmış )
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi


Kekin Yapılışı :
Yumurta, toz şekeri karıştırma kabına koyalım ve mikserle güzelce çırpalım. Vanilya şekeri, sıvı yağ ilave edelim çırpalım. Un, kabartma tozunu da ekleyelim mikserin yavaş ayarında çırpmaya devam edelim. Son olarak kadayıf ve çeviz içimizide ekleyelim. Çok az çırpalım, yağlanmış tepsimize orantılı bir şekilde yayalım.180C* 40- 45 Dakika pişirelim.

Şerbet İçin Malzemeler :
4 su bardağı toz şeker.
4 su bardağı su. ( ben 5 su bardağı kullandım. )
Biraz limon suyu


Şerbetin Yapılışı :
Şekerimizi ve suyumuzu tenceremize koyalım. Kaynamaya başlayınca içerisine limon sıkalım. Yaklaşık 10- 15 dakika orta hararetli ocakta kaynatalım.Tatlımızın keki soğuk olmalı, şerbeti ise sıcak. ( Şerbet ocaktan alındıktan sonra yaklaşık 5-10 dakika bekletilmeli yavaş yavaş ve aşamalı bir şekilde tatlıya dökülmeli.Afiyet olsun.