DOLGU KREMALI KURABİYE TARİFİ
Kurabiye İçin Malzemeler :
1 adet yumurta
100 gr. margarin/tereyağı
100 gr. şeker
1 yemek kaşığı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
2 su bardağı un
Kaplama İçin:
1/2 paket Dr.Oetker çikolatalı sos + üzerinde yazan miktarın yarısı kadar su (tarifte bir paket deniliyordu, ben paketin 2/3 ünü kullandığım halde bir kısmı arttı)
40 gr. bitter çikolata (1 paket sos için 80 gr. çikolata)
Dolgu İçin:
1 paket Dr. Oetker dolgu kreması (kıvamı evde yapılan pastacı kreması ile aynı oldu, arzu eden evde kendisi de yapabilir)
2.5 çay bardağı süt
Süslemek İçin:
Fındık, ceviz, badem (bıçakla birkaç parçaya bölünmüş)
Bir miktar bitter çikolata ve margarin (bu üzerindeki çizgiler için benmari olarak eritilip kullanılıyor, ama ben kaplama için kullandığım çikolatalı sos artınca onu kullandım, ayrıca çikolata eritmeme gerek kalmadı)
Yapılışı :Kurabiye için oda sıcaklığındaki yumurta, margarin ve şekeri yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.Üzerine vanilyayı, sütü ve portakal kabuğu rendesini de katıp yoğurmaya devam edin.Tel süzgeçten geçirerek un,nişasta ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin (un miktarını kontrollü koymakta fayda var, siz yukardaki miktarı azar azar ekleyin).Buzdolabında yarım saat dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile tezgahta veya yağlı kağıt üzeinde 3-5 mm kalınlığında açın ve çay bardağı ağzı ile kesin.Kurabiyeleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 180 derece fırında pembeleşene kadar 15-20 dk pişirin.
Kurabiyeler pişerken çikolatalı sosu üzerinde yazan tarife göre pişirin. Bitter çikolatayı sosun altını kapatmadan önce küçük küçük doğrayıp sosun içine atın, karıştırıp eritin ve altını kapatın.
Kurabiyeler ve çikolatalı sos soğuduktan sonra çikolataların bir yüzünü bu sosa batırıp yağlı kağıt veya aliminyum folyo üzerine alın.Çikolata kaplama donduktan sonra dolgu kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp sıkma torbasına veya bir buzdolabı poşetine doldurun. Poşetin ucuna makasla küçük bir kesik atıp kurabiyelerin üzerine sıkın.Kurabiyelerin üzerini fındık,ceviz veya bademle süsleyin.Kalan çikolatalı sostan veya ayrıca benmari usulü erittiğiniz çikolata+margarin karışımından buzdolabı poşetine doldurun ve poşetin ucunu incecik kesin.
Kurabiyelerin üzerine bu çikolata ile çizgiler çekin
NOT:Ben çikolatalı sosa batırdıktan sonra (dolgu kremasını sıkmadan) 1.5 gün fırın içerisinde beklettim kurabiyeleri, bu sabah baktığımda çikolata kaplama çok mat ve donuk duruyordu. Bu yüzden artan sosa yeniden batırdım. Eğer yapacaksanız çok bekletmemenizi tavsiye ederim
Dolgu kremasını ve çizgi çekilen çikolatayı sıkmadan önce mutlaka bir tabak üzerinde deneyip elinizi alıştırın.
MISIRLI KEK TARİFİ
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 bardak mısır tanesi
1 bardak doğranmış yeşil soğan
Yarım demet doğranmış dereotu
2 su bardağı un
1/2 su bardağı tam tahıllı un
Tuz, karabiber
Kabartma tozu
Yapılışı :
Yumurtaları çatalla çırpıp tüm malzemeleri ekliyoruz.Kekten koyuca kıvamlı hamur elde edip kek kalıbında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
PIRASALI GÜL BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kg pırasa
250 gr lor peyniri
Tuz, kırmızı biber
1 kg yufka
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
2 yemek kaşığı sıvıyağda ince doğradığınız pırasaları kavurun. Tuz ve biberini ekleyip karıştırdıktan sonra ılındığında lor peynirini ekleyin. Yufkaları ikiye sonra da her bir parçayı üçe bölüp üçgen parçalar elde edin. Yufkaların geniş kısımlarına pırasalı içten koyup önce rulo daha sonra spiral şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yanyana dizin. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırparak karıştırın. Karışımı tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
KRALİÇE PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
1 adet hazır kek
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Tart Hamuru İçin :
125 gram margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
1 vanilya
12 yemek kaşığı un
Üzeri İçin :
1 su bardağı kayısı
1 su bardağı kiraz
1 su bardağı çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
1 paket krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü mikserde çırpıp buzdolabında bekletin.
Tartoletleri için margarini, yoğurt, yumurta, süt, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın.Yumuşak bir hamur elde edene dek un ekleyin.Hamuru 20 dakika beklettikten sonra tartolet kalıplarına incecik yayın.180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin.Diğer yanda hazır keki enlemesine ikiye bölün.
Kekin alt parçasının üzerine krem şanti sürün.Meyvaların yarısını 2 kaşık pudra şekeriyle karıştırın.Krem şantili kekin üzerine dizin.Kekin diğer parçasını üzerine kapatın.Üst kısmın her yanına spatula yardımıyla krem şanti sürün.Tartoletlerin içine krem şanti doldurun.Meyveleri da ilave edip kekin üzerine sıralayın.
TEL KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler :
250 gr kadayıf (hazır paketlerde pişmiş)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağından biraz eksik tozşeker
4 kaşık tereyağ
Muhallebisi İçin :
1 kg süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 yumurta sarısı
Kremşanti
Yapılışı :
Kadayıfı elinizle ufalayarak tencereye koyun ve yağla birlikte kavurun daha sonra şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.Muhallebiyi pişirdikten sonra biraz ılınmasını bekleyip kremşantini ilave edin ve mikserleyin.Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serip buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.Dilerseniz de üstünü yeşil fıstık yada kırılmış findık ile süsleyebilirsiniz..
KAKAOLU UN KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
50 gram oda ısısında yumuşatılmış tereyağı veya margarin
Üzerine serpmek için yeteri kadar pudra şekeri
Yarım su bardağında biraz az sıvıyağ
6 - 7 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı kadar un
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
İhtiyacımız olan tüm malzemelerimizi hazırlayıp ölçtükten sonra birlikte kakaolu un kurabiyesi tarifine geçebiliriz. Öncelikle un dışında kalan tüm malzemelerimizi hamur yoğurma kabında karıştırarak elimizde mıncıklayıp harmanlayalım. Sonra bu karışımı 3 su bardağı unu da ekleyerek elimize kolay yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Bu hamurumun kıvamını tutturunca hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak şekillendirip yağlı tepsiye diziyoruz.
Kurabiyelerimizi pişirmek üzere 170 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi sürüyoruz. Kurabiyelerimiz fırında 20 dakikadan fazla kalarak pişecekler. Kurabiyeler pişip sertleştiklerinde fırında alarak soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduklarında ise üstüne pudra şekerini serperek servise hazırlayabiliriz.Afiyet olsun.
BEYAZ TAHİNLİ VE ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurtanın akı
2/3 su bardağı tozşeker
120 gram çikolata
150 gram tereyağı
2/3 su bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı un
Yapılışı :
Yumurta akı ve tozşekeri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Ayrı bir kaba su koyup ocağa oturtun ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca yumurta akı bulunan kabı suyun içine oturtun. Şeker iyice eriyene kadar iyice çırparak karıştırın ve ocaktan alın. Daha sonra mikserle kar haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp, tereyağı ve sütle birlikte benmari usulü eritin. Kar haline getirdiğiniz yumurta akını çikolatalı karışımın içine katın. En son tahin ve unu ilave edip, iyice karıştırın. Silikon sufle kaplarını sıvıyağ ile yağlayın ve karışımı bu kaplara pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 13 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dondurma ile birlikte servis edin.
KOLAY SU BÖREĞİ TARİFİ 2
Malzemeler :
5 adet yufka 2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ veya
Eritilmiş tereyağı
250 gram ezilmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş
Kaşar peyniri
1 demet kıyılmış maydanoz
Yapılışı :
Bir adet yufkayı yağlanmış çukur bir fırın kabına yerleştirip, kenarlarını kaptan sarkıtın. Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma katın. Bu karışımın yarısını, çukur kaptaki yufkanın üzerine dökün. Ortasına harmanlanmış beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu boşaltın. Üzerine, kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın. Kenarlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın
ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 kg süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti+hazırlamak için 1 çay bardağı süt
Arasına kakaolu pötibör bisküvi
Üzeri İçin:
Yarım kg çilek
3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı :
Süt, şeker, irmik, vanilya ve unu kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.Mikserde 5 dakika çırpıp ıslattığınız orta boy borcama yarısını dökün.Araya kakaolu bisküvileri bir sıra dizin. Kalan muhallebiyi de üzerine dökün.Krem şantiyi hazırlayın ve muhallebi soğuyunca üzerine düzgünce yayın.Çilekleri şekerle beraber rondodan geçirin (çok ezilmesinler) ve şantinin üzerine boşaltın.Soğutup tatlıyı servis edin.Afiyet olsun.
MİNİK TUZLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
100 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz 2yemek kaşığı Çörekotu
3 su bardağı un
Yapılışı :
Bütün malzemeler yoğurulup istenilen büyüklükte yuvarlak yapılıp yumurta sarisi sürülerek fırında pişirilir.