GALETA UNLU TATLI TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
Şurup İçin :
1 su bardağı şeker
1 su bardağı soğuk su
Muhallebisi İçin :
1 litre süt
1 su bardağından iki yemek kaşığı eksik mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 vanilya seker
1 paket krem şanti
Kekin Yapılışı :
Yumurtalarımız ile şekerimizi krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra çırpmaya devam ederek, diğer malzemelerimizi sırasıyla ekliyoruz. geniş bir pasta kalıbınızı yağlayıp hazırladığımız karışımı döküyoruz ve önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında kek gibi üzeri hafif kızarana ve batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Şerbetin Yapılışı :
Kekimiz pişerken şekerimizi soğuk suyumuzun içerisinde iyice karıştırarak eritiyoruz. 10 dakika kaynatıp soğutuyoruz Kekimizi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bir kaşık yardımıyla şurubumuzu döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Muhallebinin Yapılışı :
Sütümüzün içerisine nişasta un ve şekerimizi ekleyip, kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz hafif ılınınca içine 1 paket krem şanti ekleyip iyice çırpıyoruz ve soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz. Dolapta, eğer vaktiniz varsa 1 gece, eğer yoksa 3-4 saat soğutup dinlendirdikten sonra üzerini damak tadınıza göre süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
BAYATLAMAYAN ACI BADEM KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
500 gram margarin
1 buçuk su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı su
2 su bardağı seker
Kömbe baharatı
3 vanilya
1 kabartma tozu
1,5 su bardağı çekilmiş badem
10 damla kadar acı badem suyu
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Bütün malzemeyi katıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz istediğimiz şekli vererek üzerlerine birer badem yerleştirerek daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz ,isteğinize göre piştikten sonra pudra şekeri ile süsleye bilirsiniz ,bu tariften baya bir kurabiye çıkmakta tavsiyem hamuru ikiye bölüp bir kısmını acı badem diğer bir kısmını da sade kurabiye yaparak saklama kabında saklamanızdır ,veya tarifteki malzemenin yarısını kullanmanızdır.Afiyet olsun.
ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ 2
Malzemeler :
5 su bardağı un (1kilo)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yasmaya yada
1 yemek kaşığı kuru maya
İç Malzemesi İçin:
1 kilo ıspanak
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı kırmızı biber
2 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
Biraz yağ
Yapılışı :
Hamurumuzu yapıp mayalanmaya bırakıyoruz bu arada iç malzememizi hazırlayayım ıspanakları doğrayıp domates soğan ve baharatları katip iyice karıştıralım bu arada hamurumuz dinlenmiş olur hamurumuzdan cevizden büyük parçalar kopartıp ince olacak şekilde açıp bir kösesine iç harcımızdan koyup tepsinin ortasına en küçük olarak koyup ayni işlemi en büyüğüne kadar yapalım tepsimiz dolunca yumurta sarisi ve 1 kaşık yoğurdu karıştırıp sürüp çörek otu atıp 200 fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ 2
Malzemeler :
Yarım paket oda margarin (125 gram)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
3, 5-4 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
Yarım demet dereotu
Beyaz peynir
Üzeri İçin :
Yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı :
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Beyazı içine sarısı üzerine sürülecek. Margarin oda sıcaklığında olacak. Dereotu ve peynir hariç diğer malzemeleri karıştırın. Hamur kıvamını alınca dereotu ve peyniri ekleyin. İyice yoğurduktan sonra hamurdan parça koparıp şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarılarını sürün. Çörek otu serpin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
NOT : Kıyır kıyır olmasını istemiyorsanız sirke eklemeyin.Margarin yerine aynı miktar sıvıyağ kullanın.
ETİCİN KEKİ TARİFİ
Malzemeler :
2 yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
3 çay bardağı un
Üzeri İçin :
2 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı :
Kek malzemesi çırpılarak iyice yağlanmış tart kalıbına dökülür ve 175 derece fırında pişirilir.
Jölesi için malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırılarak pişirilir.
Fırından çıkan kekimizi çevirip çukur kısma jöle gezdirilir. Afiyet Olsun
TAHİNLİ SUSAMLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
Yarım paket margarin
4 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kase susam
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Tahin ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine yumurta hariç diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurun. İstenilen kıvama gelince elinizle sıkarak şekil verin önce çırpılmış yumurtaya sonra susama batırın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 170 derece fırında pişirin. Afiyet Olsun.
ÜÇ RENK İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
50 gr. margarin
1 paket vanilya
Renklendirmek için pembe gıda boyası ve kakao
Yapılışı :
Tencereye süt, şeker, irmiği ilave edip, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra, ocağın altını kapatıp margarin ve vanilyayı ilave edip, yağ eriyene kadar karıştırın. Tatlıyı 3 ayrı kaba paylaştırıp, birine pembe birine kakao ilave edip renklendirin. Kalıbınızı hafif ıslatın (tatlı kolay çıkması için) tatlıları istediğiniz sıralamada kek kalıbınıza döküp, servis anına kadar buzdolabında bekletin.Afiyet Olsun.
SÜT ŞERBETLİ TATLI TARİFİ
Keki İçin Malzemeler :
4 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
4 tepeleme yemek kaşığı irmik
4 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbeti İçin:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzeri İçin:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Yapılışı :
İlk olarak şekeri ve yumurtayı çırpın ve kek malzemelerinden kalan diğer malzemeleri ilave ederek hamuru hazırlayın. Yağlamış olduğunuz tepsiye dökün ve 180 derecede pişirin.Keki beklerken şerbet malzemelerini karıştırın. Şekerler iyice erisin diye 1 bardak süt içerisinde şekeri eritebilirsiniz üzerine kalan sütü soğuk olarak ilave de ederek kek fırından çıkar çıkmaz sıcak keke soğuk şerbeti döküyoruz.Üzeri için krem şantiyi hazırlayın, soğumuş tatlının üzerine krem şantiyi sürün ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun
HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ
Krema İçin Malzemeler :
1 çay bardağı Hindistan cevizi
5 çorba kaşığı tozşeker
Üç buçuk su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 adet şeftali
Keki Islatmak İçin:
1 su bardağı toz şekerli su
Üzerine:
1 çay bardağı Hindistan cevizi
2 su bardağı kiraz, nane yaprağı
Yapılışı :
Krema için derin bir tencerede iki buçuk su bardağı süt ve tozşekeri çırpın. Hindistancevizi, un ve mısır nişastasını ilave edip, çırpmaya devam edin. Koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta krem şanti ile kalan soğuk sütü çırpın. Kıvam alması için buzdolabında yarım saat bekletin. Krem şantinin yarısını hazırladığınız krema ile karıştırın. Hazır pandispanyanın her iki katını da toz şekerli su ile ıslatın. Birinci katın üzerine kremanın yarısını sürün. Üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş şeftaliyi dizin. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan krema ile her tarafını kaplayın. Bir kenara ayırdığınız krem şantiyi kremanın üzerine sürün. En üste hindistancevizi serpin. Kiraz ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
ELMALI TOPPARE TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
4 adet orta boy elma
Yarım su bardağı +1 çay bardağı
Tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kıyılmış fındık
250 gram margarin
2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Çeyrek limonun suyu
Üzerine:
Hindistan cevizi
Toz Antepfıstığı
Yapılışı :
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Yarım su bardağı tozşeker ve tarçın ekleyip, elmalar suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, fındığı ilave edin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde margarini eritip soğutun. Üzerine yumurta, 1 çay bardağı tozşeker, yoğurt ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyip, poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan yumruk iriliğinde bezeler koparıp, yarım cm kalınlığında açın. Su bardağının ağzı ile yuvarlak parçalar çıkarın. Kenarlardan çıkan hamur parçalarını da yeniden yoğurup aynı işlemi uygulayın. Yuvarlak parçaların ortalarına hazırladığınız elmalı harçtan 1 çorba kaşığı yerleştirin. Hamurun kenarlarını büzerek kapatın. Ters çevirip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, altı ve üstü kızarana dek pişirin. Şerbet için tüm malzemeyi tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca 2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Soğuk hamurları sıcak şerbete batırıp, 5 dakika şerbetin içinde dinlendirin. Hamurları şerbetten alıp, Hindistan- cevizine bulayın ve servis tabağına dizin. Ortalarına toz antepfıstığı serpin .
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)