PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ 2



PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ 2

Malzemeler:
100 gr. kaşar peyniri
Yarım paket  yaş maya
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 yumurta
3 çorba k. tereyağı
50 gr. beyaz peynir
Tuz
Su
Yumurta sarısı


Yapılışı :
İlk olarak poğaçanın hamurunu hazırlıyoruz.Kabın içine ilk olarak unumuzu döküyoruz.Daha sonra tuz atıp ortasını elimizle havuz şeklinde açıyoruz.Havuzun içine mayayı koyup sütü üzerine döküyoruz.Yumurta ve tere yağını da ilave ediyoruz.Az miktarda ılık su ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.Kaşar ve beyaz peyniri de hamurumuzun içine rendeliyoruz.Hamurdan parçalar kopartıp elimizde şeklini veriyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerilerine hafif bastırıp daha sonra yumurta sarısı sürüyoruz.Tepside mayalanmasını beklediğimiz poğaçalarımızı önceden ısıtılan 180 dereceli fırında pişiriyoruz.Afiyet Olsun.

TUZLU KURABİYE TARİFİ 2



TUZLU KURABİYE TARİFİ 2

Malzemeler:
125 gr. Oda sıcaklığında margarin
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı sirke
1 Adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzerine:
1 Adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
Haşhaş tohumu

Yapılışı :
Bütün malzemeler yoğurma kabına alının.Aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartıp, isteğe göre şekil verin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün.Çörekotu-haşhaş tohumu serpin.170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet Olsun.

RULO POĞAÇA TARİFİ



RULO POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 küp maya
1 yemek kaşığı şeker
Alabildiğince un, tuz

250gr yumuşatılmış tereyağ veya margarin


İçi İçin:
Peynir ,maydanoz

Üzeri İçin:
1 yumurta
1 çay kaşığı pekmez

Yapılışı :
Margarin hariç tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.Hamuru dinlendirmeden iki eşit parçaya ayırın ve her bir hamuru sekiz parçaya bölün.İlk hamuru fincan tabağı büyüklüğünde açıp arasına margarini sürün ikinci hamuru açıp ilk hamurun üzerine eşitleyip yine margarini sürün ve bu işlemi sekiz kat olana kadar yapın.Dolapta yaklaşık bir saat dinlendirin ve hamuru açın yaklaşık kalınlığı 1cm olacak şekilde.Hamuru isteğe göre 8 yada 12 parçaya bölün ve kalın kısımlarına peynirli içten koyun ve rulosarın.. üzerlerine yumurta ile pekmezi iyice çırptıktan sonra sürün.Afiyet Olsun.

AY ÇÖREĞİ TARİFİ 2


AY ÇÖREĞİ TARİFİ 2

Malzemeler :
3 su bardağı un
100 gr. margarin
3 kaşık pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
2 adet yumurta
1 adet limonun rendesi
1 tatlı kaşığı yaş maya

İç Malzemeler :
2 yemek kaşığı tozşeker
4 yemek kaşığı süt
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı sarı İzmir üzümü
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
1 su bardağı ceviz içi

Yapılışı :
Tozşeker, süt, ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek, yenibahar, tarçın ve üzümü karıştırarak çöreğin içini hazırlayın.Ilık sütün içine bira mayasını atıp karıştırın. Şeker ilave edip 15 dakika bekletin. Yumurta ve limon rendesi ile birlikte yumuşak bir hamur tutun. Üzerini örtüyle kapatıp hamur iki katı olana kadar bekletin. Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar alın. Her birine elinizle bastırarak 10 cm. çapında açıp hazırladığınız içten koyun. Sarıp ay şekli verin.Ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üstlerine kalan yumurtayı sürün. 170 derecelik fırında pişirin.

MERCİMEKLİ VE TULUM PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ



MERCİMEKLİ VE TULUM PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
2 su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Yarım çay kaşığı karbonat

İç Harcı İçin :
1 su bardağı yeşil mercimek
150 gr tulum peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber


Kızartmak İçin :
Zeytinyağı

Yapılışı :
Geniş bir kapta yumurta, yoğurt, tuz, karbonat ve unu karıştırarak yoğurun. Hamuru bezelere ayırın. üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Mercimekleri haşlayıp süzün. Tulum peyniri, tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın. Hamurları unlanmış zeminde ince açın ve yuvarlak kesin. Mercimekli harçtan paylaştırarak yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Mercimekli ve tulum peynirli börek artık hazır, afiyet olsun.

NİŞASTALI SUSAMLI POĞAÇA TARİFİ



NİŞASTALI SUSAMLI POĞAÇA TARİFİ
 
Malzemeler :
•1 su bardağı ılık süt
•1 su bardağı sıvı yağ
•1 su bardağı ılık su
•1 yumurta
•2 su bardağı nişasta
•2 yemek kaşığı şeker
•1 yemek kaşığı tuz
•2 tatlı kaşığı mahlep
•1 paket toz maya (instant)
•Aldığı kadar un

İç Malzemeleri :
•2 orta boy patates (haşlanıp ezilecek)
•1 orta boy kuru soğan
•Sıvıyağ,tuz

Üzeri İçin :
•2 yemek kaşığı pekmez
•1 su bardağı su
•1 kase kadar susam

 Yapılışı :
•Sütü ve suyu ılık hale getirip mayayı içinde eritip üzerine şeker ve tuzu ilave edelim.Sırasıyla sıvıyağ, yumurta, elenmiş un, nişasta ve mahlepi ekleyip yoğuralım.Kıvamı kulak memesinden az cıvık kıvamında olmalı ama ele yapışmayacak. Hazırladığımız bu hamuru 1 saat kadar mayalanması için bekletelim.
•İç malzeme için patatesi haşlayıp ezelim.Soğanı küçük yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuralım. Soğanlar yumuşayınca ezilen patatese ekleyip biraz daha kavurmaya devam edelim,tuzunu ilave edip soğutalım. Hamurumuz mayalanıp kabarınca şekil vermeye başlayalım.Elimize mandalina büyüklüğünde hamur alalım ve oval olarak açalım.
•Hamuru açınca içine harç malzememizden, hamurun boyuna doğru koyalım ve kapatalım. Pekmeze suyu ilave edip sulandıralım ve bu pekmezli suyun içine oval hazırladığımız poğaçaları batırıp çıkaralım.Bol susama batıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.Yarım saat kadarda fırın tepsisinde mayalandıktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

MAHLEPLİ ÇÖREK TARİFİ



MAHLEPLİ ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler :
Yarım yemek kaşığı mahlep
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
Tuz
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un

Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
Çörek otu



Yapılışı :
Unu derin bir kapta toz şeker ve tuz ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Maya, süt, ayçiçek yağı, yumurta, eritilmiş tereyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp rulo şeklinde hazırlayın. İkiye katlayın ve kıvırın. Simit şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.Mahlepli çörek artık hazır, afiyet olsun.

SUCUKLU AY ÇÖREĞİ TARİFİ



SUCUKLU AY ÇÖREĞİ TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
4 su bardağı un
3 haşlanmış patates
200 gr eritilmiş tereyağı
1 yumurta
1 paket insant maya
Tuz

İç Harcı İçin :
250 gr sucuk
2 domates
2 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
Susam

Yapılışı :
Derin bir kapta un, tuz, maya, haşlanmış ve rendelenmiş patates, yumurta ve tereyağını yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanması için bekletin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Küp şeklinde doğradığınız sucuğu ekleyip soteleyin. Tavla zarı şeklinde doğradığınız biberleri ilave edin. Biberler yumuşayınca küp şeklinde doğradığınız domatesleri ekleyin. 3-4 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alıp üzerine un serpin. Merdane yardımıyla açın. Üçgen şeklinde kesin. Kenarına soğuyan harçtan paylaştırıp geniş sigara böreği şeklinde sarın. Ay çöreği gibi kıvırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 45 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.Sucuklu ayçöreği artık hazır, afiyet olsun.

HALLEYLİ PASTA TARİFİ



HALLEYLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet pasta tabanı kek 
7-8 adet halley
1 paket krem şanti
7-8 adet kayısı ve incir
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 fincan iri dövülmüş ceviz veya fındık
1 fincan damla çikolata
Üstüne çikolata sos

Yapılışı :
Kekin alt parçası şekerli süt ya da sulandırılmış reçel suyu ile hafifçe ıslatılır krem şanti tarifine uygun hazırlanıp dolapta dinlendirilir , ılık suda bekletilip doğranan incir kayısı üzüm fındık ceviz çikolata irice doğranan halleyler şantiye katılıp ıslatılan kekin üstüne ortası tepe kenarları daha ince olacak şekilde yayılır .Kekin üst parçası 8 e bölünüp 1 parçası alınır 7 parça şekildeki gibi dizilir ortasından pişirilip soğutulan sos dökülür . Afiyet olsun.

HAŞHAŞLI NOKUL TARİFİ



HAŞHAŞLI NOKUL TARİFİ


Hamuru İçin Malzemeler :
1,5 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım yaş maya)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
2 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)


İç Malzemesi İçin:
250 gram haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 

Yapılışı :
Mayayı toz şeker, ılık süt veya su ile karıştırın. Maya köpürdüğü zaman diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hazır olan hamuru ılık bir yerde 20 dakika süreyle mayalandırın. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Oklava ile unlayarak 30 cm genişliğinde açın. Sıvı yağ ile yağlayın. Haşhaşlı harcı el ile açtığınız hamurun üzerine yayın. Üzerine ceviz serpin, tatlı istiyorsanız 1 su bardağı toz şeker serpip rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında kesin.Yağlanmış fırın tepsisine dik olarak sık sık yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve tane haşhaş serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika süreyle pişirin. Afiyet olsun.