KIRMIZI KADİFE KEK TARİFİ
Buttermilk İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
Kek İçin Malzemeler :
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 + 1/3 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası
1,5 tatlı kaşığı toz kakao
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz
Krema İçin :
500 gr. labne peyniri
50 gr tereyağı
30 gr.krem şanti ( 1,5yemek kaşığı )
2 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
Öncelikle buttermilk malzemesi ülkemizde bulunmadığından bunun yerine kullanacağımız karışımı hazırlayalım. Sütü oda sıcaklığından çok az daha ılık şekilde ısıtalım. Süt kesinlikle oda ısısına yakın olmalı ,aksi taktirde içine sirke koyduğumuzda kesilip çökelek haline gelir. İçine sirkeyi koyup karıştıralım ve 10 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alalım.Şeker ve yumurtaları iyice çırpalım. Sıvı yağı ,buttermilk yerine hazırladığımız karışımı ve sirkeyi ekleyip biraz daha çırpalım.
Ayrı bir kapta elediğimiz unları ,kakao ,vanilya ,gıda boyası ve karbonatı karıştıralım ve yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra ,yavaş yavaş bir kaşıkla karıştıralım. Kek hamurumuz hazır.Kelepçeli kalıbı alüminyum folyo ile kaplayalım ve kek hamurunu içine dökelim. (böylelikle daha kolay çıkar)Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.Kek iyice soğuduktan sonra ,keki 3 kat şeklinde keselim. Katların aralarını kekin iç kısmından eşit bir biçimde bıçak yardımıyla kırıntı çıkaracak şekilde traşlayalım. Bir kapta oda ısısındaki tereyağını pudra şekeriyle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpalım. Bu kırıntıları keki süslemek için kullanacağız. Kırıntıları bir kapta toplayalım.Labne peynirinini ve krem şantiyi ilave edelim.( Burada krem şanti kullanmamızın sebebi labne peynirinin çırpılınca çok sıvı bir hal alması)... Peynirli kremayı krema kıvamına getirebilmek için krem şanti kullanıyoruz. Hazırladığımız kremanın şekerini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Yani şeker miktarını azaltmak veya arttırmak size kalmış. Kremayı buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirelim.Kremayı dolaptan çıkarıp ikiye bölelim. Yarısını ara katlara ,yarısını kekin kenarlarına ve üzerine sürelim. Kekimizi iyice kremayla kaplayalım. Traşladığımız kırıntıları elimizle kekin kenarlarına yapıştıralım. Bir kısmını da üzerine serpelim. Dilerseniz bir miktar kremayı ayırıp kekin üzerini süslemek için kullanabilirsiniz. Keki buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
POFUDUK EKLER TARİFİ
Hamur İçin Malzemeler :
4 yumurta
100gr tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı su
3 tane kesme şeker
1 fiske tuz
Krema İçin :
750 gr süt
3/4 çay fincanı toz şeker
1 paket vanilya
50gr tereyağ
2 yumurta sarısı
3 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 poşet toz şanti
1 paket beyaz çikolata(80gr)
Üst Kreması :
1.5 paket bitter çikolata
1 kutu krema(200ml)
25gr tereyağ
Yapılışı :
Tenceremize suyumuzu, yağımızı, şekerimizi ve tuzumuzu koyup, ocakta kaynatıyoruz.
Kaynayan suyumuzun içine bir bardak unumuzu eliyerek ekliyoruz. Oluşan hamurumuzu kısık ateşte 5-7 dk arası pişiriyoruz.Daha sonra soğuması için kenara alıyoruz.
Soğuyan hamurumuzun içine yumurtalarımızı tek tek ekleyerek iyice karıştırıp kremamsı bir hamur elde ediyoruz.Tepsimize yağlı kağıt koyup hamurumuzu kaşıkla tek tek tepsimize koyuyoruz.
170 derece hafif ısıtılmış fırında 45-50 dk pişiriyoruz.
Krema için toz şekeri, vanilya, un ve nişastayı iyice karıştırıyoruz. Bu karışıma sütümüzü ekleyerek hafif ateşte iyice krema haline getiriyoruz.Diğer tarafta iki yumurta sarısına vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.Kaynayan kremamıza devamlı karıştırarak yumurta karışımını ekliyoruz ve 5 dk daha pişiriyoruz.Oluşan kremamıza şantimizi, beyaz çikolatamızı ve tereyağımızı ekleyip mixerle iyice çırpıyoruz.Diğer tarafta kremamızı ısıtıp tereyağ ve bitter çikolatayla karıştırıyoruz.Pişen eklerimizin içine kremamızı koyuyoruz.En üstünü de hazırladığımız çikolatalı kremayla süslüyoruz.
NOT: Yumurtalarımızı ekler hamuruna eklerken mixer kullanırsak hamurumuz daha güzel özleşir.
Afiyet olsun.
PİŞMANİYELİ KOKOŞ PASTA TARİFİ
Tabanı İçin Malzemeler :
3 paket eti yulaflı bisküvi
1 dolu yemek kasığı tereyağı
Üzeri için pişmaniye
1.Krema Katı İçin :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100gr tereyağı
1 paket vanilya
2.Krema Katı İçin :
250gr labne peyniri
1 kutu krema ( 200 ml)
Yarım su bardağı şeker
Yapılışı :
Birinci krema katı için gerekli malzemelerden vanilya hariç hepsini ocakta pişirin.Vanilyayı ekleyin.Arada karıştırarak soğutun.Tamamen soğuyunca mikserle 5-10 dakika çırpın.Bir kenarda bekletin.
Tabanı için: Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin. Tereyağını tir tavada eritip bisküvileri içine ekleyin.Kısık ateşte bisküvileri 3-4 dakika kavurun.Kelepçeli kalıba boşaltarak üzerini elinizle bastırarak düzeltin.Bisküvi tabanının üzerine muhallebi karışımını döküp dolapta 1 saat bekletin.İkinci krema için gerekli olan malzemeleri de mikserle iyice çırpın.Soğumuş olan muhallebinin üzerine yayın.Dolapta 2-3 saat bekletin (buraya kadar olan kısmı bir gün önceden hazırlayabilirsiniz)Servis etmeden önce kelepçeli kalıbı çözerek servis tabağına alın.Üzerine pişmaniyeleri ekleyerek hemen servis edin.Afiyet Olsun.
NOT: Pişmaniyeler hemen yumuşadığı için servis etmeden hemen önce üzerini süsleyin.Pastayı hazırlarken taban için hazırladığımız bisküvinin 2-3 yemek kaşığı kadar olanını ayırıp pastanın üzerine serip bisküvilerin üzerine pişmaniyeyi serpin..
Tabanı İçin Malzemeler :
3 paket eti yulaflı bisküvi
1 dolu yemek kasığı tereyağı
Üzeri için pişmaniye
1.Krema Katı İçin :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100gr tereyağı
1 paket vanilya
2.Krema Katı İçin :
250gr labne peyniri
1 kutu krema ( 200 ml)
Yarım su bardağı şeker
Yapılışı :
Birinci krema katı için gerekli malzemelerden vanilya hariç hepsini ocakta pişirin.Vanilyayı ekleyin.Arada karıştırarak soğutun.Tamamen soğuyunca mikserle 5-10 dakika çırpın.Bir kenarda bekletin.
Tabanı için: Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin. Tereyağını tir tavada eritip bisküvileri içine ekleyin.Kısık ateşte bisküvileri 3-4 dakika kavurun.Kelepçeli kalıba boşaltarak üzerini elinizle bastırarak düzeltin.Bisküvi tabanının üzerine muhallebi karışımını döküp dolapta 1 saat bekletin.İkinci krema için gerekli olan malzemeleri de mikserle iyice çırpın.Soğumuş olan muhallebinin üzerine yayın.Dolapta 2-3 saat bekletin (buraya kadar olan kısmı bir gün önceden hazırlayabilirsiniz)Servis etmeden önce kelepçeli kalıbı çözerek servis tabağına alın.Üzerine pişmaniyeleri ekleyerek hemen servis edin.Afiyet Olsun.
NOT: Pişmaniyeler hemen yumuşadığı için servis etmeden hemen önce üzerini süsleyin.Pastayı hazırlarken taban için hazırladığımız bisküvinin 2-3 yemek kaşığı kadar olanını ayırıp pastanın üzerine serip bisküvilerin üzerine pişmaniyeyi serpin..
ÇİLEKLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
3 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin :
Yarım paket vanilyalı puding
250 gr.çilek
1.5 su bardağı süt
1 paket tart jölesi
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz çikolata
Yapılışı :
Dört yumurta ve şekeri bir kaba alıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve yağı ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Düzgün bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın.Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın.Vanilyalı pudingi sütle karıştırıp paket üzerindeki tarif gibi pişirin. Ilınmaya bırakın. Çilekleri temizleyip dilimleyin. Pudingi kekin üzerine yayıp hafif katılaşmasını bekleyin. Üzerine çilekleri dikine yerleştirin.Tart jölesini paketteki tarif gibi hazırlayıp çileklerin üzerine dökün. 10 dakika bekletip üzerine çikolatayı serpiştirin. Servis yapın. Çilekli ve damla çikolatalı pasta artık hazır, afiyet olsun.
NOKUL TARİFİ
Hamur İçin Malzemeler :
1,5 kg un (Mini fırın için, ancak yüksek kenarlı bir tepsi kullanmak gerekiyor.)
Evde varsa yoğurt suyu veya süt
Bir miktar sıvıyağ
Bir miktar ılık su
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı toz şeker
İçi İçin :
Yaklaşık bir su bardağı tahin ve haşhaş karışımı (çok sıvı olmayacak)
Dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Önce yarım su bardağı ılık su içinde mayayı ve şekeri karıştırıp, kabarmasını bekleyin.
Unun ortasını havuz gibi açıp süt veya yoğurt suyu (ikisi de olabilir), ılık su ve mayalı suyu koyun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (Kolaylık açısından fırından alınabilecek ekmek hamuru da olabilir.)Yoğrulan hamuru, 2 saat üzeri ıslak bir bez ile örtülü olarak kabarmasını bekleyin. Hamuru hafif yağlanmış bir yüzeyde, bir parmak kalınlığında açın.
İçine tahin, haşhaş ve dövülmüş ceviz karışımını döşeyin ve rulo yaparak kesin. Elde de şekil verin. (Ben hamurdan 8 beze koparıp açtım, hepsini birlikte masada açmaktansa, böylesi daha kolay geldi.)
Kullanılacak tepsinin içine 1 parmak kadar sıvıyağ dökün. (Ben fırçayla çok az yağladım.)
Nokulları sıkı olarak aralarında boşluk olmayacak şekilde tepsiye yerleştirin. (Kabarırken yukarı doğru kabarıyorlar.)Arzuya göre üstüne yumurta ve susam koyun. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
ŞELAME TARİFİ
Hamur İçin Malzemeler :
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Bir miktar su (en fazla 1 çay bardağı)
İç Malzemeleri:
200 gr beyaz peynir
Bir miktar doğranmış maydanoz
Farklı İç Malzemesi:
5-6 patates, haşlanıp ezilmiş
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Karabiber
Kızartmak İçin:
2 su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağı
Yapılışı :
Hamur için gereken malzemeleri karıştırın. (suyu azar azar ekleyerek kıvamını tutturun.) Unlanmış bir tahtanın üzerinde hamuru ikiye ayırın. Her bir parçayı merdane kalınlığında rulo haline getirin. Ruloları iki parmak genişliğinde parçalara kesin.Kestiğiniz parçalara elinizle hafifçe bastırın. Bunları una bulayın. Una bulanmış parçaları merdaneyle (nescafe tabağı genişliğinde) yarım santim kalınlığında açın.Açtığınız hamura 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyun. kenarlarına sıkıca bastırarak ay şeklinde kapatın. (İsterseniz ruletle de kesebilirsiniz.) Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayıp üzerine kağıt havlu serilmiş tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin. (birbirlerine yapışmasınlar).Hamurları kızdırılmış yağda her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartıp sıcak servis yapın.
GALETA UNLU POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
1 Paket margarin
4 Yemek kaşığı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay k. karbonat
1 Paket kabartma tozu
Tuz-un
Yapılışı:
Tüm malzemelerden yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurdan parçalar alıp içini istediğimiz harçtan dolduralım.Yumurta akına ardından da galeta ununa batırıp 175 °pişirelim.Afiyet olsun.
KARNIYARIK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
Yaklaşık 4 su bardağı un
İç Malzemesi:
2 adet domates
2 adet sivri biber
beyaz peynir yada tatlı lor
Maydanoz
Kekik
1 çay kaşığı pul kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Su,şeker,tuz ve maya 15 dakika bekletilerek mayalandırılır.Diğer tüm malzemeler eklenir son olarakda elekten eçirilmiş un yavaş yavaş ilave edilir tüm malzemelere.Hamur yaklaşık 1 saat kadar üzeri kapalı bir şekilde bekletilir.Hamur bezelere ayrılır ve her beze elimizde açılır harcımız arasına konulup poğça şekli verilerek kapatılır.Yağlanmıs yada arzuya göre yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirilir yarım saatte tepside hamur bekletilir ve üzerlerine yumurta sarısı serpilip ortadan bıçakla çetik atılır ve susam ve çörek otu serpilir.Afiyet olsun.
KAŞARLI SUCUKLU BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
Böreklik yufka
Sucuk
Kaşar peyniri
Yapılışı :
Sucuklar ince bir şekilde dilimlenir ve tavada az yağ ile hafifçe kızartılır.Kaşar peyniri dilimlenir veya rendelenir.Yufka masaya serilerek 4 parçaya bölünür.Her parçanın kenarına istediğimiz miktarda pişmiş sucuk ve kaşar peyniri konularak yufka sarılır. Bunu yaparken önce yufkanın kenarları ortada birleştirilir, ardından yufka paçanga böreği yapar gibi katlanır.Börekler tavada sıvıyağda kızartılarak, havlu peçete üzerinde fazla yağı emdirilir.
Afiyet olsun.
Not: Aynı şekilde hazırladığınız böreklerin bir kısmını sade kaşarlı, veya beyaz peynirli veya ıspanaklı da yapabilirsiniz. Kişi başı iki tane servis edeceğinizi düşünürseniz 4 kişi için 2 adet yufka yeterli olacaktır.Son olarak bir öneri de paylaşmak istiyorum, ben bu börekleri boş vaktimde bolca hazırlayıp streç film ile sararak derin dondurucuda saklıyorum. Ara sıra çayın yanında veya kahvaltıda çıkarıp az çözdürdükten sonra hemen kızartıyorum, çok pratik oluyor
PEYNİRLİ MAYDANOZLU YUMURTALI EKMEK TARİFİ
Malzemeler :
1 paket tost ekmeği
250 gr kadar beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta,
Yeteri kadar tereyağı ( Ekmeklerin üstüne ince bir kat sürmek için )
Yapılışı :
Tost ekmeklerini her biri üçgen olacak şekilde iki parçaya bölün.Herbir ekmeğin üstüne ince bir kat tereyağı sürün.Maydanozları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. ( Ben bu işlemi sebze kurutucuda yapıyorum.)İnce ince kıyın.Bir kasede peyniri rendeleyin, maydanozu ve yumurtaları karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan tereyağı sürülmüş ekmeklerin üzerine sürün. Dilerseniz üstlerine kırmızı biber, karabiber, kekik vb. baharatlardan da serpebilirsiniz.Hazırladığınız ekmek dilimlerini önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın.Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)