MUTLU LEZZET TOPLARI TARİFİ
Malzemeler :
2 adet muz
1 yemek kaşığı süzme bal
Yarım paket pötibör bisküvi
Yarım paket bitter çikolata
Yarım paket beyaz çikolata
Yarım paket çilekli çikolata
Çubuklar
Pasta süsleri
Yapılışı :
Muzları çatalla ezip püre haline getirin.Bisküvileri robotta çekip un haline getirin.Derin bir kapta muz püresi, bisküvi unu ve balı karıştırın.Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp çubuklara batırın.
Çikolataları benmari usulü eritin.Topları isteğinize göre çikolatalara bulayın.Pasta süsleriyle süsleyip buzluğa kaldırın.Çikolata kaplaması donduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
ÇİKOLATALI SÜPRİZ KURABİYE TARİFİ 2
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket margarin
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
Yarım paket vanilya
1 paket bitter çikolata (80 gram)
Süslemek İçin:
3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
Yapılışı :
Un, margarin, pudra şekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru bir merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Hamurdan kestiğiniz parçaların ortasına, çikolata parçalarından birkaç tane koyup kenarlarını kapatın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp kurabiyeleri üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıp soğutun ve üzerlerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.
PEYNİRLİ ÖRGÜ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
250 gram (7-8 çorba kaşığı) yağ
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 kahve fincanı yoğurt
2 adet yumurta
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 çorba kaşığı su
Tepsiyi Yağlamak İçin:
1 çorba kaşığı yağ
Yapılışı :
Yağı yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, yoğurt, 1 adet yumurta, diğer yumurtanın akı ve tuz ilave edip, yoğurun. Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde diğer elinizle incelterek açın. Keskin olmayan bir bıçak yardımıyla her iki kenarından da 2 cm'lik verev şeklinde çizikler atın. Her iki uçları da ortada üst üste gelecek şekilde birleştirerek saç örgüsü şekli verin. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Yağladığınız fırın tepsisine dizin ve üzerlerine 1 çorba kaşığı su ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
KARAMELLİ ACIBADEM KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
1 Su Bardağı Toz Badem
İsteğe Göre 1 Çay Kaşığı Badem Özütü
1 Su bardağı Pudra Şekeri (120g)
1 ½ Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Toz Tartar
Dolgu İçin:
1 ½ Çay Bardağı Toz Şeker (130g)
Süt Kreması (50ml)
3 Yemek Kaşığı Tereyağı (55g)
3-4 Yemek Kaşığı Su
Yapılışı :
1. Toz badem, Pudra Şekeri'nin yarısı ve toz şekeri rondoda çekerek karıştırıp, inceltin.
2. Yumurtaların beyazlarını bir çırpma kasesine aktarıp, tartar tozu ile birlikte mikser yardımı ile yüksek devirde mereng kıvamını alıp, beyazlaşıp kar gibi olana kadar çırpın.
3. Pudra şekerinin kalan yarısını da kaşık kaşık ilave ederek çırpmaya devam edin. İyice kıvamını aldığında badem özünü de ekleyip spatula ile karıştırın.
4. Toz badem ve şeker karışımını, yumurtalı karışıma ekleyip, spatula yardımı ile söndürmeden yavaşça karıştırın.
5. Hazırladığınız karışımı bir sıkma torbasına alıp, yuvarlak sıkma uçları kullanarak, pişirme kağıdı serili tepsiye sıkarak uygulayın.
6. Kurabiyeleri önceden 160ºC ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
7. Fırından aldıktan sonra fırın ızgarasında soğumaya bırakın
8. Bir sos tenceresine su ve şekeri aktarıp kaynatın. Rengi kahverengileşmeye başlayınca önce tereyağı ardından kremayı ekleyip karıştırın.
9. Ilınan kremayı fırından çıkmış soğuk acıbadem kurabiyelerinin içlerine sürüp, kurabiyeleri birbiriyle kapatın.
10. Kurabiyeleri soğuk servis edin.
BADEMLİ BİSKÜVİ TARİFİ
Malzemeler :
2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Yumurta
8 Yemek Kaşığı Margarin (135g)
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ (50ml)
1 Çay Bardağı Toz Şeker (90g)
1 Paket Şekerli Vanilin
1 Paket Çikolatalı Bademli Puding
½ Çay Bardağı Kakao (15g)
1 Çay Bardağı File Badem (50g)
2-2,5 Su Bardağı (200-250 G) Buğday Unu
Üzeri İçin:
Bitter Çikolata (40g)
Yapılışı :
1. Fırınınızı önceden 175°C ayarlayıp ısıtın.
2. Bir çırpma kabında şeker eriyip karışım köpüklenene kadar yumurta ve şekeri mikser yardımı ile yüksek devirde çırpın.
3. Unu ve Hamur Kabartma Tozu'nu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Çikolata dışındaki diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın.
4. Elde ettiğiniz hamuru 5-6 dakika yoğurun.
5. Hamuru ikiye ayırıp, her bir parçayı merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı ile ince uzun kesip, fırın tepsisine dizin.
6. Önceden 175°C ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
7. Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumuş bisküvilerin yarısını çikolataya batırın. Çikolata donunca servis edin.
SAMSI TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 yumurta
Toz badem ,toz Antep fıstığı yada ceviz
Az önce yaptığımız börekten kalma yağ (eğer azaldıysa üzerine biraz ilave edin)
Toz tarçın
2 kaşık erimiş Tereyağ
Şerbeti İçin :
2 bardak şeker
2 bardak su
1 adet limon
Yapılışı :
Bir hamur karıştırma kasesine un, yumurta, zeytinyağ ve tuz atın karıştırmaya başlayın.Kulak memesi kıvamına gelince üzerini nemli bir bez ile örtün ve dolapta 20 dakika kadar bekletini.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve yine daire şeklinde açın arasına fırça ile tereyağ sürün ve yan tarafta aynı boyda açtığınız diğer hamuru üzerine koyun ve aynı işlemi tekrarlayın yani aralarına yağ sürülmüş 3 kat hamurunuz olmalı.Şimdi dikkatlice hamurların tamamını birlikte merdaneyle açmaya devam edin.Orta kısmında toz fıstık,toz badem ya da cevizi koyun ve dürüm yapar gibi sarın.Elimizdeki dürümü iki parmak kalınlığında kesin ve çatal ile yanlarını ezerek yapışmasını sağlayın(bu işlem içindeki malzeme kızartırken dökülmesin diye)elde ettiğimiz hamurları orta ısıdaki yağa atacağız ama daha önce şerbetimizi yapalım;2 su bardağı şeker ve suyu birlikte kaynatın ve kaynadıktan hemen sonra içine 1 limonun suyunu sıkın ve bırakın soğusun.Gelelim yine tatlımıza;orta sıcaklıktaki yağa atın ve karıştıra karıştıra pişirin.Isı çok önemli ,eğer çok sıcak olursa tatlı yanar,orta ateşte ekmek kabuğu renginde olması gerekiyor.Kızaran tatlılarımızı hemen şerbetin içine atıyoruz.Birkaç dakikada orada karıştırıyoruz ve çıkarır çıkartmaz üzerine tarçın serperek servis ediyoruz.
FRANSIZ KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
1 su bardağından 2 parmak eksik pudraşekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Unu derin bir kaseye eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, oda sıcaklığında margarin, pudraşekeri, vanilya, kabartma tozu ve tuz koyup iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin. Kurabiyeleri, kızdırılmış sıvıyağda kızartıp, servis tabağına alın. Ilındıktan sonra üzerine pudraşekeri serpip, servis yapın.
MUHALLEBİLİ İNCİRLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
6 adet kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Muhallebi İçin:
1 kg. süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
5 -6 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti
1 çay kaşığı margarin ya da tereyağı
Keki Islatmak İçin:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Önce incirleri sıcak suda 5 dk kadar bekletin. Sonra küçük küpler şeklinde doğrayın.
Keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın. Un, kabartma tozu, tarçını ekleyin sonra cevizleri de ilave ederek çırpın. En son inciri una bulayarak karışımın içine döküp karıştırın. Orta boy bir borcama döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin(35-40dk). Fırından çıkınca 5 dk kadar bekletip üzerine bir su bardağı ılık su, kahve ve şekerli karışımı dökün ve soğumaya bırakın.
Muhallebi için belirtilen ölçülerde süt, nişasta, un ve şekeri devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra margarin ve vanilyayı ekleyin birazcık ılıdıktan sonra kremşantiyi ekleyip mikserde iyice çırpın ve soğuyan kekin üzerine dökün. Bir kaşık yardımı ile düzelterek buzdolabında bir gece bekletin. Dilimlemeden önce üzerine bol Hindistan cevizi serpin.
NOT :Kekte süt ve yağ yok. Hafif ve yumuşacık bir kek oluyor.(Muhallebisinde 1 litre süt kullanıyorum biraz kalın bir kat oluyor daha ince bir kat istiyorsanız ölçüleri azaltabilirsiniz.)
ÇİKOLATALI DANTELLİ KEK TARİFİ
Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
200 ml süt kreması
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
80 gr bitter çikolata
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
1/2 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Yumurtalara toz şeker eklenip,beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.Çikolata benmari usulü eritilip,süt kreması ile karıştırılır.Zeytinyağı ile birlikte yumurtalı karışıma eklenir.Un,buğday nişastası ve kabartma tozu da elenip,karıştırılır.Çok az yağlanıp,unlanmış 20-25 santim çapında yuvarlak bir kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında,yarım saat kadar kürdanla kontrol edilerek pişirilir.Fırından çıktıktan sonra kek bir süre bekletilip,ılık haldeyken kalıptan çıkartılır.Servis tabağına alınan kekin üzerine plastik dantel serilip,küçük bir süzgeç ile çok az pudra şekeri serpilir
PAKET BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
4 Adet Haşlanmış Patates
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
3 Adet Yufka
1 Adet Yumurta Sarısı
100 Gr.Salam
½ Demet Maydanoz
Susam
Yapılışı :
Haşlanmış patatesleri soyup rendeleyin.Soğanı minik minik doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin.Patates rendesi ve salamları pembeleştirdiğiniz soğanı kıyılmış yarım demet maydanozu tuzu ve karabiberi karıştırın.İlk yufkayı düz bir zemine serip üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürerek ilk yufkanın üzerine 2. ve 3. yufkaların aralarına erimiş tereyağı sürerek üst üste serin.Kat kat olan yufkaları 8 eşit parçaya bölüp üçgenlerin geniş kenarına hazırladığınız harçtan bir miktar koyun.Yanlarını çok hafif içe doğru döndürüp gevşek bir rulo halinde sarın.Börekleri bir süzgece dizip üzerlerine su gezdirin.Tepsiyi buzluğa yerleştirip buzlukta donana kadar bekletin.Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden yumurta sarısı sürüp üzerine susam serpin.Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)