VANİLYALI KADAYIFLI İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
200 Gram Tel Kadayıf
1 Çay Bardak Toz Şeker
2 Çorba Kaşık Tereyağı
1 Tatlı Kaşık Tarçın
1 Su Bardak Ceviz
Kreması İçin:
1 Litre Süt
6 Çorba Kaşık İrmik
1 Su Bardak Toz Şeker
1 Çorba Kaşık Nişasta
1 Paket Vanilya
Yapılışı :
Tel kadayıfı doğradıktan sonra tenceremize koyuyoruz. Tahta kaşıkla kadayıfımızı karıştırarak hafifçe kavuruyoruz. Şekeri ve sıvıyağı dökerek biraz daha karıştırdıktan sonra tereyağını ekliyoruz.
Cevizi küçük küçük kırıp tencereye ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. Kadayıfların rengi kızarınca tarçını da ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.Kreması için önce sütümüzü tencereye döküyoruz. İrmiği, vanilyayı, toz şekeri, nişastayı da ilave ediyoruz. çırpma teliyle
karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca kavurduğumuz kadayıfın yarısını kalıbın tabanına yayıyoruz.Pişirdiğimiz kremayı da kalıba döküyoruz. Kalan kadayıfı üzerine dökerek tahta kaşıkla düzeltiyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Dışarıda soğuttuğumuz tatlımızı daha sonra buzdolabına alıyoruz.İyice soğuyunca kalıbından servis tabağına çeviriyoruz ve servis ediyoruz.Afiyet olsun.
CRUMPET TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım kâse mısır unu
Yapılışı :
Derin bir kâsede; maya, şeker ve ılık suyun yarısını iyice karıştırın.Maya köpürene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.Kalan suyu ve ılık sütü kâseye ilave edip karıştırmaya devam edin.Yoğurma kabına un ve tuzu alıp karıştırın, ortasını havuz gibi açın.Mayalı karışımı yoğurma kabına alın.Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.Hamurun üzerine temiz bir bez örtüp yaklaşık 2 saat kabarana kadar bekletin.Tezgâhın üzerine biraz un serpip mayalanmış hamuru alın.Hamuru birkaç kez yoğurun ve rulo şeklini verin.Ruloyu orta kalınlıkta dilimleyin.Hamur dilimlerini mısır ununa bulayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine elinizle bastırın.20 dakika bekletin.Sürenin sonunda yapışmaz tavaya alıp her iki tarafını da pişirin.Üzerine reçel ve tereyağı sürüp servis yapın.
Afiyet olsun.
KAKAOLU ÇITIR KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
3 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ay çiçek yağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2,5 su bardağı un
Yapılışı :
Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru düz bir zemine alıp orta kalınlıkta açın.Açtığınız hamurdan kalıp yardımıyla şekiller çıkarın.Kurabiyeleri; yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.Fırından çıkarıp oda ısısında soğuttuktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.
AHUDUDUDLU KURABİYE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süzme bal
2,5 su bardağı un
Üzeri İçin :
1 adet yumurta akı
Yarım çay bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ahududu
1 yemek kaşığı Pudra şekeri
Yapılışı :
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 15 dakika bekletin.Sürenin sonunda dolaptan çıkarın.Merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzıyla keserek yuvarlaklar çıkarın.Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip kurabiyeleri dizin.Yumurta akını fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün.Toz şeker ve tarçını karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin.Üzerlerine ahududu yerleştirip pudra şekeri serpip servis yapın.Afiyet olsun.
MUTLU LEZZET TOPLARI TARİFİ
Malzemeler :
2 adet muz
1 yemek kaşığı süzme bal
Yarım paket pötibör bisküvi
Yarım paket bitter çikolata
Yarım paket beyaz çikolata
Yarım paket çilekli çikolata
Çubuklar
Pasta süsleri
Yapılışı :
Muzları çatalla ezip püre haline getirin.Bisküvileri robotta çekip un haline getirin.Derin bir kapta muz püresi, bisküvi unu ve balı karıştırın.Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp çubuklara batırın.
Çikolataları benmari usulü eritin.Topları isteğinize göre çikolatalara bulayın.Pasta süsleriyle süsleyip buzluğa kaldırın.Çikolata kaplaması donduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
ÇİKOLATALI SÜPRİZ KURABİYE TARİFİ 2
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket margarin
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
Yarım paket vanilya
1 paket bitter çikolata (80 gram)
Süslemek İçin:
3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
Yapılışı :
Un, margarin, pudra şekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru bir merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Hamurdan kestiğiniz parçaların ortasına, çikolata parçalarından birkaç tane koyup kenarlarını kapatın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp kurabiyeleri üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıp soğutun ve üzerlerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.
PEYNİRLİ ÖRGÜ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
250 gram (7-8 çorba kaşığı) yağ
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 kahve fincanı yoğurt
2 adet yumurta
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 çorba kaşığı su
Tepsiyi Yağlamak İçin:
1 çorba kaşığı yağ
Yapılışı :
Yağı yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, yoğurt, 1 adet yumurta, diğer yumurtanın akı ve tuz ilave edip, yoğurun. Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde diğer elinizle incelterek açın. Keskin olmayan bir bıçak yardımıyla her iki kenarından da 2 cm'lik verev şeklinde çizikler atın. Her iki uçları da ortada üst üste gelecek şekilde birleştirerek saç örgüsü şekli verin. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Yağladığınız fırın tepsisine dizin ve üzerlerine 1 çorba kaşığı su ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
KARAMELLİ ACIBADEM KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
1 Su Bardağı Toz Badem
İsteğe Göre 1 Çay Kaşığı Badem Özütü
1 Su bardağı Pudra Şekeri (120g)
1 ½ Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Toz Tartar
Dolgu İçin:
1 ½ Çay Bardağı Toz Şeker (130g)
Süt Kreması (50ml)
3 Yemek Kaşığı Tereyağı (55g)
3-4 Yemek Kaşığı Su
Yapılışı :
1. Toz badem, Pudra Şekeri'nin yarısı ve toz şekeri rondoda çekerek karıştırıp, inceltin.
2. Yumurtaların beyazlarını bir çırpma kasesine aktarıp, tartar tozu ile birlikte mikser yardımı ile yüksek devirde mereng kıvamını alıp, beyazlaşıp kar gibi olana kadar çırpın.
3. Pudra şekerinin kalan yarısını da kaşık kaşık ilave ederek çırpmaya devam edin. İyice kıvamını aldığında badem özünü de ekleyip spatula ile karıştırın.
4. Toz badem ve şeker karışımını, yumurtalı karışıma ekleyip, spatula yardımı ile söndürmeden yavaşça karıştırın.
5. Hazırladığınız karışımı bir sıkma torbasına alıp, yuvarlak sıkma uçları kullanarak, pişirme kağıdı serili tepsiye sıkarak uygulayın.
6. Kurabiyeleri önceden 160ºC ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
7. Fırından aldıktan sonra fırın ızgarasında soğumaya bırakın
8. Bir sos tenceresine su ve şekeri aktarıp kaynatın. Rengi kahverengileşmeye başlayınca önce tereyağı ardından kremayı ekleyip karıştırın.
9. Ilınan kremayı fırından çıkmış soğuk acıbadem kurabiyelerinin içlerine sürüp, kurabiyeleri birbiriyle kapatın.
10. Kurabiyeleri soğuk servis edin.
BADEMLİ BİSKÜVİ TARİFİ
Malzemeler :
2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Yumurta
8 Yemek Kaşığı Margarin (135g)
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ (50ml)
1 Çay Bardağı Toz Şeker (90g)
1 Paket Şekerli Vanilin
1 Paket Çikolatalı Bademli Puding
½ Çay Bardağı Kakao (15g)
1 Çay Bardağı File Badem (50g)
2-2,5 Su Bardağı (200-250 G) Buğday Unu
Üzeri İçin:
Bitter Çikolata (40g)
Yapılışı :
1. Fırınınızı önceden 175°C ayarlayıp ısıtın.
2. Bir çırpma kabında şeker eriyip karışım köpüklenene kadar yumurta ve şekeri mikser yardımı ile yüksek devirde çırpın.
3. Unu ve Hamur Kabartma Tozu'nu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Çikolata dışındaki diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın.
4. Elde ettiğiniz hamuru 5-6 dakika yoğurun.
5. Hamuru ikiye ayırıp, her bir parçayı merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı ile ince uzun kesip, fırın tepsisine dizin.
6. Önceden 175°C ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
7. Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumuş bisküvilerin yarısını çikolataya batırın. Çikolata donunca servis edin.
SAMSI TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 yumurta
Toz badem ,toz Antep fıstığı yada ceviz
Az önce yaptığımız börekten kalma yağ (eğer azaldıysa üzerine biraz ilave edin)
Toz tarçın
2 kaşık erimiş Tereyağ
Şerbeti İçin :
2 bardak şeker
2 bardak su
1 adet limon
Yapılışı :
Bir hamur karıştırma kasesine un, yumurta, zeytinyağ ve tuz atın karıştırmaya başlayın.Kulak memesi kıvamına gelince üzerini nemli bir bez ile örtün ve dolapta 20 dakika kadar bekletini.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve yine daire şeklinde açın arasına fırça ile tereyağ sürün ve yan tarafta aynı boyda açtığınız diğer hamuru üzerine koyun ve aynı işlemi tekrarlayın yani aralarına yağ sürülmüş 3 kat hamurunuz olmalı.Şimdi dikkatlice hamurların tamamını birlikte merdaneyle açmaya devam edin.Orta kısmında toz fıstık,toz badem ya da cevizi koyun ve dürüm yapar gibi sarın.Elimizdeki dürümü iki parmak kalınlığında kesin ve çatal ile yanlarını ezerek yapışmasını sağlayın(bu işlem içindeki malzeme kızartırken dökülmesin diye)elde ettiğimiz hamurları orta ısıdaki yağa atacağız ama daha önce şerbetimizi yapalım;2 su bardağı şeker ve suyu birlikte kaynatın ve kaynadıktan hemen sonra içine 1 limonun suyunu sıkın ve bırakın soğusun.Gelelim yine tatlımıza;orta sıcaklıktaki yağa atın ve karıştıra karıştıra pişirin.Isı çok önemli ,eğer çok sıcak olursa tatlı yanar,orta ateşte ekmek kabuğu renginde olması gerekiyor.Kızaran tatlılarımızı hemen şerbetin içine atıyoruz.Birkaç dakikada orada karıştırıyoruz ve çıkarır çıkartmaz üzerine tarçın serperek servis ediyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)