ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ


ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
250 gr tereyağ (1 yemek kaşığı tereyağ 25 gr)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru üzüm
2 yumurta (1 adet sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un

Yapılışı :
Un hariç tüm malzemeyi karıştırın.Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.Küçük parçalar kopararak şekil verin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin.Önceden 175 C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.Afiyet olsun.

BALKABAKLI KALP KURABİYE TARİFİ


BALKABAKLI KALP KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
Üç buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
12 çorba kaşığı pudraşekeri
150 gram margarin
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı limon suyu

Arasına:

1 su bardağı şekerli kabak püresi

Üzeri İçin:

120 gram bitter çikolata 

Yapılışı :
Unu kabartma tozu ile robota koyup bir-iki tur karıştırın. Ardından pudraşekeri, margarini, yumurta ve yumurta akı ile limon suyunu ekleyip karıştırın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan alıp, 2 parçaya ayırın ve hafif unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla yarım santimden ince olacak şekilde açın. Kalp şeklindeki kalıp yardımıyla hamurlar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş kurabiyelerin bir yüzüne çikolata, çikolatanın da üzerine kabak püresini sürün. Püreli kurabiyenin üzerini başka bir kurabiye ile kapatın. Bu işlemi kurabiyeler bitene dek tekrarlayın.

BADEMLİ ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ


BADEMLİ ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
* 125 gr eritilip soğutulmuş tereyağı
* 1 su bardağı toz badem
* 1 su bardağı un
* 0,5 su bardağı nişasta
* 3 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 2-3 damla acı badem aroması
* 30 gr bitter çikolata


 Yapılışı :
- Fırınınızı 175º C'ye ayarlayıp çalıştırın.
- Bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
- Hamurdan küçük ceviz kadar parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca eritilmiş çikolatayı yağlı kağıttan yapacağınız külaha koyup kurabiyelerin üzerini süsleyin.

KAHVELİ KURABİYE TARİFİ


KAHVELİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125gr. oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta ( 1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
1 su bardağı toz seker
2 çorba kasığı dolusu nescafe
1 paket kabartma tozu
3 çorba kasığı süt
3 su bardağı un


Üzerine:
1 su bardağı fındık yada ceviz


Yapılışı :
 1. Margarini, şekeri, yumurtaları ( 1 adet yumurtanın beyazını ayırın), sütü bir kabin içinde elinizle karıştırın.
2. Daha sonra 2 su bardağı un, kabartma tozunu, kahveyi yavaş yavaş bu karışıma karıştırın. Halen hamuru çok cıvık. Elinize kalan 1 su bardağı undan bir kısmını dökün ve elinizdeki hamurları kaptaki hamura katin. Böylece kalan unu hamura karıştırırken elinize hamur yapışıp kalmayacaktır. Yavaş yavaş kalan unu da hamura yedirin. Halen hamuru un almak ister.Fakat daha fazla un katarsanız kaya gibi sert kurabiyeleriniz olur.
3. Hamurdan cevizden çok az küçük parçalar koparıp önce yumurta akına daha sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.Hamurları koparıp yuvarlarken ara ara elinizi unlayın . Böylece yapışmaz. (normalde kurabiye hamurlarında süt yoktur. o yüzden elinize yapışmaz. Bu tarifte var. O yüzden elinize yapışır.)
4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar (20-25 dakika kadar) pişirin.
5. Fırın tepsisinde 15 dakika kadar soğuttuktan sonra tepsiden alin.

LOKUMLU POĞAÇA TARİFİ


LOKUMLU POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı krema
• 250 gram güllü lokum
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• 125 gram margarin
• 1 yemek kaşığı sirke
• Aldığı kadar un
• 1 paket kabartma tozu

Yapılışı :
Karıştırma kabına, eritilmiş ve soğutulmuş margarini alalım.Üzerine sırası ile şeker, krem şanti, sirke, kabartma tozu ve unu alalım kıvama gelene kadar yoğuralım.Kıvama gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizde açalım ortasına lokumu koyup kapatalım ve yuvarlayalım.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim.170 Derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.Pişen lokumlu poğaçayı servis tabağına alalım sıcakken pudra şekeri serpelim.Afiyet olsun

ÇİKOLATALI KEK TARİFİ


ÇİKOLATALI KEK TARİFİ


Malzemeler :
125 gr. tereyağı ya da margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Üzeri İçin :
Portakal marmelatı ( istediğiniz bir marmelatta olabilir )
Hindistan cevizi
Yeşil fıstık

Yapılışı:
Tereyağı küçük bir tavaya alınarak eritilir. Çikolata parçaları eklenip eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Yumurtalar ve pudra şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Soğumuş çikolatalı karışım ve süt eklenip karıştırılır. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir ve tahta bir kaşıkla ya da spatula ile karıştırılır. Margarinle yağlanmış kalıba dökülüp 160 derece fırında pişirilir. Kek batırılan kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. üzeri süslenir.

ELMALI CEVİZLİ KEK TARİFİ 2


ELMALI CEVİZLİ KEK TARİFİ 2


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı küp küp doğranmış elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın


Üzeri İçin :
Pudra şekeri 


Yapılışı:
3 yumurta ve şekeri iyice çırpın.Elma ve ceviz hariç diğer tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edin.En son olarak elma ve cevizi ekleyin ancak bunların karıştırma işini bir kaşık veya çatalla yapın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdan testinden geçene kadar pişirin.Fırından çıkardığınız kalıbı ıslak bir beze oturtun ve ılındıktan sonra kekinizi kalıbından çıkarın.Üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri eleyin (tarçınlı dekor şekeri adı altında satılan poşetlerden de kullanabilirsiniz)

CEVİZLİ TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ


CEVİZLİ TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 şekerli vanilin
200 gr.oda sıcaklığında margarin
3 veya 3,5 su bardağı un
Dövülmüş ceviz


Yapılışı:
Tahin ve şeker karıştırılır. Yumurtanın sarısı, Vanilya, Margarin, Un ilave edilerek sert bir hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Önce yumurta akına daha sonra dövülmüş cevize bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk.pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

ÇİZGİLİ TART TARİFİ


ÇİZGİLİ TART TARİFİ


Malzemeler :
15-20 adet tatlı bisküvi
Birkaç adet kuru kayısı
1/4 su bardağından biraz fazla doğranmış şam fıstığı
1/4 su bardağından biraz fazla doğranmış badem
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı kiraz şekerlemesi
1 çay bardağı incir şekerlemesi
5 yemek kaşığı margarin
50 gr.acı çikolata
200 gr.beyaz çikolata

Yapılışı :
Tart kalıbına alüminyum mutfak folyosu serip hazırlayın.Çukur bir kaba bisküvileri ufak parçalar halinde kırın,içine ufak ufak doğranmış kayısı,badem ve fıstıkları katıp karıştırın.Bir başka yerde yumurtaları çırpın,içine vanilya katıp bisküvilerin üzerine dökün.Sonra kiraz ve küçük doğranmış incir şekerlemelerini de ekleyin.Beyaz çikolatanın yarısından biraz fazlasını eritin,içine margarini katıp bu karışımı da bisküvilerin üzerine dökün.Karışımı hazırladığınız kalıba doldurun,buzdolabın da en az 4 saat bekletin.Bu arada beyaz çikolatanın kalan kısmını ve acı çikolatayı,ayrı ayrı kaplarda eritin.Buzdolabından çıkan tartın üzerine,acı çikolata ve beyaz çikolata ile çizgiler yapın.Buzdolabında 30 dakika daha bekletin.Dolaptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

KABARAN KEK TARİFİ


KABARAN KEK TARİFİ


Malzemeler :
2 tatlı kaşığı yaş maya
1,5 fincan süt
1,5 fincan tozşeker
3 su bardağı un
2 yemek kaşığından biraz az margarin
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
Bir tutam tuz
1/2 su bardağından biraz fazla kuru üzüm
1/2 su bardağından biraz az dilimlenmiş badem
2 yemek kaşığı pudraşekeri

Yapılışı :
Sütü ılıtın ve maya,bir çay kaşığı şeker,unun 3/4'ü ile katıştırıp 20 dakika köpürmesini bekleyin.Margarini pürüzsüz olana kadar çırpın,devamlı çırparak içine şekerin kalan kısmını,yumurtayı ve yumurta sarılarını ekleyin.Ayrı bir kapta kuru üzümlerin yarısını,unun kalanını ve tuzu karıştırın.Ortasına bir delik açıp buraya çırptığınız yumurtalı karışımı ve mayalı karışımı dökün.Unlu tezgahta 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini bir bezle örterek kabarmasını bekleyin.
Kalıbınızı yağlayın.İçine geri kalan üzümleri ve bademi dökün,üzerlerine biraz un serpiştirin.Kabaran hamurunuzu yeniden yoğurun ve kalıba koyun,biraz daha kabarması için bekleyin.Önceden sıcak ısıda ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin.Fırından çıkarıp üzerine pudraşekeri serpin.