REVANİ TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
5 yumurta
2 su bardağı şeker
125 gr. Margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin Malzemeler :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Yumurtaları, margarini ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Un, irmik,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, birbirine iyice geçene kadar çırpalım. Daha sonra 40 cm. çapında, yağlanmış fırın tepsisine dökelim.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Diğer yandan bir tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu koyup, kaynatalım. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edip, bir-iki dakika daha kaynatıp, ateşten alalım.Hem revani hem de şerbet ılıklaşınca, şerbetimizi revaninin üzerine döküp, iyice çekip, soğuyuncaya kadar bekleyip, dilimleyelim.Servis yaparken zevkinize göre, üzerine hindistan cevizi, dövülmüş fıstık veya kaymak koyup servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
LİMONLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı (300-350 gram) un
1 adet limon
Yapılışı :
Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle havalandırarak iyice çırpalım.Limonu güzelce yıkayıp kabuğunu (rendenin küçük kısmı ile) rendeleyelim ve içinin suyunu sıkalım.Daha sonra yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya ekleyerek karıştıralım.Son olarak un ve kabartma tozu ekleyelim.Kek hamurunu yağlanmış kalıba dökülerek 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirelim.Üzerine pudra şekeri serpelim ve dilersiz limon kabukları ile süsleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.
TRİLEÇE TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya (isteğe göre)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin Malzemeler :
1 su bardağı süt reçeli
1 su bardağı süt kreması
3 su bardağı süt
( eğer süt reçeli yoksa 1 su bardağı süt veya krema 1 çay bardağı şeker ile karıştırıp ekleyin)
Üzeri İçin Malzemeler :
Karamel sosu
Yapılışı :
Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Beyazlari köpürene kadar çirpin ve kenara alin. Diğer tarafta yumurta sarılarını şekerle koyulaşana ve beyazlaşana kadar çırpın, bu karışıma elenmiş un kabartma tozu ve vanilyayi ekleyin. Yumurta beyazlarını dikkatlice yedirin ve 180 derecede Üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kek pişerken şerbet malzemeleri karıştırın ve karamel sosu hazırlayın. Kek piştiğinde buyuk çatalla kekin her tarafını delin ve ters çevirip oda sıcaklığında ki şerbetini dökün. Daha sonra soğumus olan karamel sosu üzerine yayın.Afiyet olsun.
LİMONLU KREMALI KEK TARİFİ
Tabanı İçin Malzemeler :
2 su bardağı un
½ su bardağı şeker
240 gr tereyağı yada margarin
Dolgusu İçin Malzemeler :
400 ml krema
4 adet yumurta
3 su bardağı limon suyu
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı tuz
4 damla sarı gıda boyası (dilerseniz)
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Tabanın Yapılışı:
Un ve şekeri bir kapta harmanlayıp küçük karelere kestiğiniz tereyağını ekleyin. Karışım kırıntı haline gelene kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı dikdörtgen (20cmx30cm) bir kek kalıbının yada fırın kabının tabanına bastırarak döşeyin. Önceden 175 C’ye ısıttığımız fırında 20 dakika pişirin.
Dolgusunun Yapılışı:
Krema ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra limon suyu, un, kabartma tozu, tuz ve gıda boyasını tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin. Fırından çıkardığınız tabanın üzerine önce limon kabuğu rendesini serpin ve sonra dolgu kremasını döküp fırında 20-25 dakika daha pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta 2 saat soğutun ve karelere keserek servis edin. Dilerseniz servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
NEGROLU TOPLAR TARİFİ
Malzemeler :
2 paket negro bisküvi
2 paket burçak bisküvi
1 paket labne peyniri
2 yemek kaşığı çokokrem
Yarım paket krema
Üzerini Kaplamak İçin;
Çikolata
Yapılışı :
Bisküviler rondodan geçirilir. Diğer malzemeler de bisküvilere katılıp elde edilen hamurdan top şekiller yapılır. Benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanıp arzuya göre toz fıstık ile süslenir. Buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
MUTLULUK KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
Yarım kg un
250 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Ortasına:
Marmelat veya reçel
Yapılışı :
Un, margarin, pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı iyice yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp, elinizle ortalarına hafifçe bastırın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek hafif pembeleşene dek pişirin. Soğuyunca, ortalarına marmelat veya reçel koyup servis yapın.
TAHİN DOLGULU VE SUSAMLI BİSKÜVİLER TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 yumurta
Yarım paket hamur kabartma tozu
2.5 su bardağı un
İç Harcı İçin :
1 su bardağı kadar tahin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kenarları İçin :
Kavrulmuş susam
Yapılışı :
Ayçiçek yağı ve yumurtayı mikserle çırpın. Pudra şekeri, mısır nişastası, un, hamur kabartma tozu ekleyip yoğurun. Merdane ile ince açın ve yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Tahin ve pudra şekeri iyice karıştırın. İki kurabiye arasına tahin sürerek birbirine yapıştırın. Kenarlarına da tahin sürün ve kavrulmuş susama bulayarak servis yapın.Afiyet olsun.
BAHARATLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
2 yumurta
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Kekik
Kimyon
Nane
Zerdeçal
Kişniş
Susam
Haşhaş tohumu
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Yumurtanın birinin beyazını, üzeri için ayırın.Margarini karıştırma kabına alıp elinizle yumuşatın.Üzerine yoğurt, yumurta ve sirkeyi ilâve edin.Baharatlarını, tuzunu, un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Ayırdığınız yumurta beyazına bir fiske tuz atıp bir çatalla çırpın.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yumurta beyazına batırın, üst tarafını haşhaş tohumuna, kenarlarını da susama buladıktan sonra tepsiye dizin.200 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
LANDÜŞE TARİFİ
Malzemeler :
4 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 paket bitter çikolata
Yapılışı :
Margarin ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip tekrar çırpın. Un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Yuvarlak şekiller vererek aralıklarla sıkın. Üzerlerine hindistan cevizi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Landüşeleri fırından çıkartıp ılınmalarını bekleyin. Ilındıktan sonra iki adet landüşenin arasına erittiğiniz çikolatadan sürün. Çikolatanın donmasını bekleyip servis yapın.
FINDIKLI PAPATYA KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 Türk kahvesi fincanı süt
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Çekilmiş fındığın bir bölümünü kurabiyelerin üzerine serpmek için ayırın. Yumurta aklarından az miktarını (1 tatlı kaşığı kadar) da bu fındıkları kurabiyeye yapıştırmak için kullanacağız.Yaş malzemeleri derin bir kaba alın. Kuru malzemeleri eleyerek (fındıklar hariç) yaş olanlara ilave edin. Tüm malzemeleri eklediğinizden emin olarak hamuru yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayacak bir kıvam bulana dek un ekleyin. Bu arada fırını 175 derecede ısınmaya alın. Tepsiye pişirme kağıdı serin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırıp yassıltın. Krema sıkma başlıklarından veya küçük boy şişe kapaklarından birini kurabiyenin tam ortasına bastırarak iz çıkarın. Kenarlarına da bıçakla çizikler atın. Böylece kurabiyeniz papatya şeklini alacak. Kurabiyeleri tepsiye aralıklarla dizin.Son olarak kurabiyelerin orta yerlerine, parmağınızın ucuyla yumurta akı sürün. Üzerlerine de fındık kırıklarını serpiştirin. İsterseniz bütün fındık da kullanabilirsiniz bu bölüm için. Kurabiyeler hafifçe kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)