LİMON KREMALI TART TARİFİ


LİMON KREMALI TART TARİFİ

Malzemeler :
2+ ¼ su bardağı un
1 paket vanilya
150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı

Limonlu Krema İçin :
2 yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
3.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu


Yapılışı :
Derin bir kapta un ve vanilyayı karıştırın. Tereyağı, şeker, süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Limonlu krema için tencereye süt ve şekeri ekleyip kaynatın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın. üzerine nişastayı ekleyip karıştırın. Kaynayan şekerli süte nişastalı yumurtayı yavaş yavaş ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın. Son olarak limon suyunu ve rendelenmiş kabukları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpıp soğumaya bırakın. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Hamurun üzerine un serperek tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Limonlu krema soğuduktan sonra tekrar mikser ile çırpın ve tart hamurunun üzerine dökün. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin. üzerini süsleyip servis yapın.
Limon kremalı tart artık hazır, afiyet olsun

SULTAN REVANİSİ TARİFİ


SULTAN REVANİSİ TARİFİ


Malzemeler :
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı toz şeker
Bir buçuk kahve fincanı un
Bir buçuk kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

İki buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Üzeri İçin:

200 gram + 1 çorba kaşığı yer fıstığı
Bir tutam toz karanfil
1 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı :
Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. İçine limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp, soğutun. Hamur için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Aklarının içine bir tutam tuz ekleyip, kar haline gelene kadar çırpın. Sarılarına toz şeker katıp, iyice çırpın. Daha sonra un, irmik ve kabartma tozu ilave edip, karıştırın. Yumurta akını da yavaşça ekleyip, sonra şöyle bir karıştırdıktan sonra yağlanmış 30x30 cm'lik kelepçeli bir kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilık tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlının üzeri için 200 gram yer fıstığını iri kalacak şekilde robottan geçirin. Yumurta akını toz şeker ile çırpın. İçine yer fıstığı ve karanfili katıp, karıştırın. Revaniyi pişirdiğiniz kelepçeli kalıbın dibini yağlayın ve üzerine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın da üzerini yağlayın ve hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine kalan 1 çorba kaşığı yer fıstığını aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra yağlı kağıdı çıkarıp, revaninin üzerine yerleştirin.

SÜTSÜZ KEK TARİFİ



SÜTSÜZ KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi

Yapılışı :
Sütsüz kekimize oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtamızı çırpma kabına kırarak başlıyoruz. Yumurtamızı çırptıktan sonra üzerine toz şeker ilave ediyoruz ve köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Köpüren karışımın içine sıvıyağ, su ve portakal kabuğu rendemizi ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Ardından unumuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kasenin içine ilave ederek eliyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz. Karıştırdığımız kuru malzemelerimizi yumurtalık karışımın üzerine dahil ederek koyu ve özlü bir hamur oluşuncaya kadar çırpıyoruz.
Kekimizi pişireceğimiz kalıbımızı katı yağ ile yağladıktan sonra un serperek her tarafını unluyoruz. Fazla unu silkeledikten sonra hazırladığımız sütsüz kek harcımızı yağladığımız kalıbımıza dökerek iki elimizin ortasında kalıbımızı sallıyoruz ve harcımızın yayılmasını sağlıyoruz. Fırınımızı 175 derecelik bir ısıda ısıtarak kekimizi pişmesi için fırına alıyoruz. Ortalama 45 dakika kadar pişiriyoruz. İlk yarım saatlik sürede fırınımızın kapağını açmamaya özen gösteriyoruz. Sütsüz kekimizi pişmiş mi kontrol ettikten sonra fırından alıyoruz. Oda sıcaklığında 10 dakika kadar beklettiğimiz sütsüz kekimizi servis tabağına ters çevirerek çıkartıyoruz ve dilimlere keserek ikram ediyoruz. Afiyet olsun.

PORTAKALLI LİMONLU SÜNGER KEK TARİFİ


PORTAKALLI LİMONLU SÜNGER KEK TARİFİ



Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 adet portakal suyu + kabuğunun rendesi
-1 adet limon suyu + kabuğunun rendesi
-2 adet vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2,5-3 su bardağı un

Yapılışı:
Karıştırma kabına şeker ve yumurtaları ekleyip köpürene kadar mikserle yaklaşık 10 dk çırpın.Kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip normal kek hamurundan biraz daha cıvık kıvamlı bir hamur olacak.Hazırlanan kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına döküp 150 derecelik fırında yaklaşık 45 dk pişirip fırından çıkartıp ılımaya bırakın.Ilıyan keki kalıbından çıkartıp dilimleyerek servis yapın.

TARÇINLI KARANFİLLİ KEK TARİFİ



TARÇINLI KARANFİLLİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
* 6 yumurta
* 6 kahve fincanı şeker
* 6 kahve fincanı un
* 1 kahve fincanı kakao
* 1 küçük paket margarin
* Yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil
* 1 kahve kaşığı tarçın
* 1 kahve kaşığı kabartma tozu
* Yarım limon suyu ve rendesi


Yapılışı :
Kalıp yağlanır,unlanır.Fırın yakılır.Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilâve edilir.Elenmiş un, kakao,karanfil,tarçın,kabartma tozu,erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır.Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir.

BÖĞÜRTLENLİ YUMUŞAK BİSKÜVİ TARİFİ


BÖĞÜRTLENLİ YUMUŞAK BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
12 yaprak milföy hamuru
1 yemek kaşığı un
100 gr tereyağı
100 gr toz şeker
1 yumurta
100 gr toz badem
150 gr böğürtlen
25 gr file badem


Yapılışı :
Milföy hamurlarını küçük tart kalıplarının büyüklüğ ünde kesip ya ğlanmış kalıpların içine yerle ştirin. Tereyağı, şeker, yumurta, toz badem ve unu çukur bir kapta karış tırın. Kalıpların içinde bulunan milföylerin içine harcı payla ştırın. üçer adet böğ ürtleni harçlara hafifçe batırarak ekleyin. File badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pi şirin. Ilık olarak servis yapın.Böğürtlenli yumuşak bisküvi artık hazır, afiyet olsun.

HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK TARİFİ


HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK TARİFİ


Malzemeler :
1 paket margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (sarısı üzerine )
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş

Yapılışı :

Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra margarin tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır.Üzerine azar azar elenmiş un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır.Hamur biraz ele yapışan bir kıvamda olunca un eklenme bırakılır.Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır.Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanır.Kalan diğer hamurda aynı şekilde yapılarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır.Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Pişen çöreklerimiz biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev kestikten sonra servis yapalır.

LİMONLU HAŞHAŞLI KEK TARİFİ 2



LİMONLU HAŞHAŞLI KEK TARİFİ 2

Malzemeler :
3 Yumurta
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Süt
12 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Fındık
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2 Limon
2 Çorba Kaşığı Nişasta
6 Çorba Kaşığı Un



Yapılışı :
Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Şekeri ilave edip köpürene kadar çırpıyoruz.Üzerine sütü, sıvıyağı, toz fındığı, mor haşhaşı, limon kabuğu rendesi, limon suyunu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.

PATATESLİ KEK BÖREK TARİFİ


PATATESLİ KEK BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
5 Patates
3 Yumurta
1 Soğan
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
1 Su B. Sulu Yoğurt
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Pk. Kabartma Tozu
100 Gr. Beyaz Peynir
Tuz
Karabiber
Toz Kırmızı Biber
8 Yemek kaşığı Un


Yapılışı :

Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Soğan, dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Yumurtaları Karıştırma kabına kırıyoruz.Sulu yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Beyaz peyniri içine rendeliyoruz. Doğradığımız sebzeleri içine katıyoruz. Kabartma tozu ve 8 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz.Yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

KAKAOLU MUFFİN TARİFİ



KAKAOLU MUFFİN TARİFİ

Malzemeler:
5 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu

Üzerine: 

Pudra şekeri

Yapılışı :
Yumurtaları mikser le birlikte iyice çırpın. Toz şekerle beraber çırpmaya devam edin. Margarini ekleyin. Pirinç unu, un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.