ELMALI RULO TARİFİ
Malzemeler :
1 adet yufka
3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
Üzeri İçin :
Pudra şekeri
Yapılışı :
Elmaları rendeleyin ve tavaya alın. Elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.Elmalar pişince tarçını ve ezilmiş cevizleri ekleyin.Yufkayı tezgaha serin.Terayağı eritip yufkayı yağlayın.(tereyağdan bir miktar üzeri için ayırın.)
Hazırladığınız elmalı içi yufkanın ortasına yayın.Yufkayı rulo şeklinde sarın. Ayırdığınız tereyağı rulonun üzerine sürün. Üç parmak kalınlığında keserek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.Fırından aldığınız elmalı sarmaların üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ (KOKOŞ KURABİYE)
Malzemeler :
1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram)
2 yumurta (bir tanesinin akı ayrilacak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Vanilya
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Aldığı kadar un
Üzeri İçin :
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Tüm malzemeleri karıştırarak bir hamur oluşturalım.Bu hamurdan yuvarlak toplar yapıp topları yumurta akına bulayalım her tarafını Hindistan cevizine batıralım ve 175 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Afiyet olsun.
ÇİKOLATALI KRUVASAN TARİFİ
Malzemeler:
4,5 su bardağı un
Yarım paket yaşmaya
1 Su bardağı ılık süt
50 gr.margarin
1 Yumurta
2 Tatlı kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tuz
Çikolata (çokokrem,nutella vs.)
Arasına Sürmek İçin :
Yarım paket eritimiş margarin
Yapılışı:
Süt,şeker,yumurta,maya ve tuzu beraber karıştırıp eritelim.İçerisine unu ekleyip bir hamur elde edelim.Sıcak bir ortamda hamurumuz iyice şişene kadar mayalandıralım.1-2 saat kadar mayalanması gerekli.Mayalanan hamurumuzu 3 cm kadar dikdörtgen şeklinde açalım.Eritilmiş margarinden sürüp sağdan ve soldan katlayalım.3 parça şeklinde.Tepsiye alıp 10 dk.kadar buz dolabında bekletelim.Tekrar açIp,yağ sürelim katlayalım soğutalım.Bu işlemin dört defa yapılması lazım.Sonra bu dikdörtgen hamuru minik dikdörtgenler şeklinde kesip her dikdörtgeni çapraz keserek üçgen yapalım.Geniş kenarına 1 tatlı kaşığı çikolata koyup saralım.Kenarları açık kalmasın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirelim.Afiyet olsun.
KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ 2
Malzemeler :
2 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı un
Üzeri İçin :
Pudra şekeri
Yapılışı :
Şeker, yumurta, süt ve tereyağını iyice çırpın.Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ilave edip karıştırın.Pürüzsüz kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru; 15 dakika buzdolabında bekletin.Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarın.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.Bir tabağın içerisine pudra şekerini yayın.Hazırladığınız kurabiyeleri pudra şekerine bulayın.Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye 2-3 cm aralıklarla dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp iyice soğuttuktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.
TAHİNLİ ÇÖREK TARİFİ
Hamur için Malzemeler :
*250 gr tereyağı oda sıcaklığında ( margarinle daha gevrek oluyor, tercih sizin )
*1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı yoğurt
*4 çorba kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un
İç Malzemesi :
*Yaklaşık 1 su bardağı kadar tahin
*1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
*Yeteri kadar toz şeker
Üst Malzemesi :
Yumurta sarısı ve susam
Yapılışı :
Hamur malzemelerinin tümünü güzelce yoğurun ve üstünü sararak yarım saat dinlendirin.Dinlendirdiğiniz hamuru dört eşit parçaya bölün.Hamurlardan her birini oval şekilde uzunlamasına merdane yardımı ile açın. ( Oval pide hamuru gibi ).Hamurların her birine kaşık yardımı ile önce tahin yayın, tahinin üstüne ceviz serpin ve cevizin üstüne toz şeker serpin.Hamurun uzun kenarını içe doğru katlayın, diğer uzun kenarını da katladığınız kısmın üstüne kapatın.hamurun şekli, yassı rulo şeklinde olacak. Uç kısımlarını kapattıktan sonra ruloyu ikişer parmak kalınlığında kesin.Kestiğiniz parçaların üstüne yumurta sarısı sürüp, susam serpin.Hazırladığınız çörekleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
KIRMIZI KADİFE KEKLER TARİFİ
Malzemeler :
1.5 su bardağı kek unu
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat
3 yumurta
2 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kefir
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı sıvı kırmızı gıda boyası
Üzeri İçin :
Pudra şeker
Yapılışı :
Unlar, tuz, kakao ve karbonatı bir kasede harmanlayın. Yumurtalar vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Kefir, sirke, yağ, gıda boyasını ilave edin. Un karışımını ekleyip karıştırın. Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerilerine pudra şeker serpip servis yapın.Kırmızı kadife kekler artık hazır, afiyet olsun.
LİMON KREMALI TART TARİFİ
Malzemeler :
2+ ¼ su bardağı un
1 paket vanilya
150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
Limonlu Krema İçin :
2 yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
3.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Yapılışı :
Derin bir kapta un ve vanilyayı karıştırın. Tereyağı, şeker, süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Limonlu krema için tencereye süt ve şekeri ekleyip kaynatın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın. üzerine nişastayı ekleyip karıştırın. Kaynayan şekerli süte nişastalı yumurtayı yavaş yavaş ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın. Son olarak limon suyunu ve rendelenmiş kabukları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpıp soğumaya bırakın. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Hamurun üzerine un serperek tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Limonlu krema soğuduktan sonra tekrar mikser ile çırpın ve tart hamurunun üzerine dökün. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin. üzerini süsleyip servis yapın.
Limon kremalı tart artık hazır, afiyet olsun
1 paket vanilya
150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
Limonlu Krema İçin :
2 yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
3.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Yapılışı :
Derin bir kapta un ve vanilyayı karıştırın. Tereyağı, şeker, süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Limonlu krema için tencereye süt ve şekeri ekleyip kaynatın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın. üzerine nişastayı ekleyip karıştırın. Kaynayan şekerli süte nişastalı yumurtayı yavaş yavaş ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın. Son olarak limon suyunu ve rendelenmiş kabukları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpıp soğumaya bırakın. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Hamurun üzerine un serperek tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Limonlu krema soğuduktan sonra tekrar mikser ile çırpın ve tart hamurunun üzerine dökün. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin. üzerini süsleyip servis yapın.
Limon kremalı tart artık hazır, afiyet olsun
SULTAN REVANİSİ TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı toz şeker
Bir buçuk kahve fincanı un
Bir buçuk kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı toz şeker
Bir buçuk kahve fincanı un
Bir buçuk kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
İki buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzeri İçin:
200 gram + 1 çorba kaşığı yer fıstığı
Bir tutam toz karanfil
1 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı :
Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. İçine limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp, soğutun. Hamur için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Aklarının içine bir tutam tuz ekleyip, kar haline gelene kadar çırpın. Sarılarına toz şeker katıp, iyice çırpın. Daha sonra un, irmik ve kabartma tozu ilave edip, karıştırın. Yumurta akını da yavaşça ekleyip, sonra şöyle bir karıştırdıktan sonra yağlanmış 30x30 cm'lik kelepçeli bir kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilık tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlının üzeri için 200 gram yer fıstığını iri kalacak şekilde robottan geçirin. Yumurta akını toz şeker ile çırpın. İçine yer fıstığı ve karanfili katıp, karıştırın. Revaniyi pişirdiğiniz kelepçeli kalıbın dibini yağlayın ve üzerine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın da üzerini yağlayın ve hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine kalan 1 çorba kaşığı yer fıstığını aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra yağlı kağıdı çıkarıp, revaninin üzerine yerleştirin.
SÜTSÜZ KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
Yapılışı :
Sütsüz kekimize oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtamızı çırpma kabına kırarak başlıyoruz. Yumurtamızı çırptıktan sonra üzerine toz şeker ilave ediyoruz ve köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Köpüren karışımın içine sıvıyağ, su ve portakal kabuğu rendemizi ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Ardından unumuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kasenin içine ilave ederek eliyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz. Karıştırdığımız kuru malzemelerimizi yumurtalık karışımın üzerine dahil ederek koyu ve özlü bir hamur oluşuncaya kadar çırpıyoruz.
Kekimizi pişireceğimiz kalıbımızı katı yağ ile yağladıktan sonra un serperek her tarafını unluyoruz. Fazla unu silkeledikten sonra hazırladığımız sütsüz kek harcımızı yağladığımız kalıbımıza dökerek iki elimizin ortasında kalıbımızı sallıyoruz ve harcımızın yayılmasını sağlıyoruz. Fırınımızı 175 derecelik bir ısıda ısıtarak kekimizi pişmesi için fırına alıyoruz. Ortalama 45 dakika kadar pişiriyoruz. İlk yarım saatlik sürede fırınımızın kapağını açmamaya özen gösteriyoruz. Sütsüz kekimizi pişmiş mi kontrol ettikten sonra fırından alıyoruz. Oda sıcaklığında 10 dakika kadar beklettiğimiz sütsüz kekimizi servis tabağına ters çevirerek çıkartıyoruz ve dilimlere keserek ikram ediyoruz. Afiyet olsun.
PORTAKALLI LİMONLU SÜNGER KEK TARİFİ
Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 adet portakal suyu + kabuğunun rendesi
-1 adet limon suyu + kabuğunun rendesi
-2 adet vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2,5-3 su bardağı un
-4 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 adet portakal suyu + kabuğunun rendesi
-1 adet limon suyu + kabuğunun rendesi
-2 adet vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2,5-3 su bardağı un
Yapılışı:
Karıştırma kabına şeker ve yumurtaları ekleyip köpürene kadar mikserle yaklaşık 10 dk çırpın.Kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip normal kek hamurundan biraz daha cıvık kıvamlı bir hamur olacak.Hazırlanan kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına döküp 150 derecelik fırında yaklaşık 45 dk pişirip fırından çıkartıp ılımaya bırakın.Ilıyan keki kalıbından çıkartıp dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)