CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ 2
Hamur İçin Malzemeler :
►Yarım su bardağı tereyağı
► Yarım su bardağı pudra şekeri
► 5 adet yumurta sarısı
► 1 adet portakal kabuğu rendesi
► 1 adet yumurta
► 1 çay bardağı ceviz
► 1 tatlı kaşığı vanilya
► 3 su bardağı un
Üzerine:
► Yarım su bardağı pudra şekeri
► 2 çorba kaşığı su
► Üzerine birer adet, yarım ceviz
Yapılışı :
Tüm hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Gerekirse azar azar un ekleyin. Yağlanmış fırın tepsinize, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizle şekillendirdiğiniz kurabiyeleri dizin. 170 derecede altın rengini alana dek pişirin. Kurabiyelerinizi fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekletin.Hazırladığınız pudra şekerli suyu kurabiyelerin üzerine sürün, cevizleri yerleştirin.
Üzerine:
Suyu bir kâseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
TULUMBA KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
125 gram margarin yada tereyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1/4 çay bardağı zeytinyağ
1 Çay bardağı şeker
Kabartma tozu
Vanilya
Aldığı kadar un
Sosu İçin :
1 Çorba kaşığı margarin
4 Yemek Kaşığı Kakao
1 Yemek Kaşığı Su
2 Yemek Kaşığı Şeker
Antep fıstığı yada ince çekilmiş fındık
Yapılışı :
İlk olarak tüm hamur malzemelerimizi karıştırarak yoğuruyoruz ve biraz dinlendiriyoruz.Daha sonra sos malzemelerimizi tenceremize alarak karıştırıp eritiyoruz.Hamurumuza tulumba kalıbıyla şekil veriyoruz.Daha önceden 170 derece ısıttığımız fırınımıza pişmesi için sürüyoruz. Soğuduktan sonra uç kısımlarını sosumuza bulayarak süslüyoruz. Afiyet olsun.
ŞEFTALİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler ;
250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un
Gıda boyası ( sarı, kırmızı, yeşil renklerde)
Toz şeker ( son aşamada dekor amacıyla kullanılacak)
Ara Katman;
100 gr kadar bitter çikolata ( benmari de eritilecek)
100 gr kadar sıvı krema
Yapılışı :
1.Gıda boyası ve toz şeker hariç tüm hamur malzemesini yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamurun üstünü örterek yarım saat dinlendirin.
2.Dinlenen hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. ( Burada hamuru, kurabiye boyutunu nasıl istiyorsanız o derecede büyütebilirsiniz. Benim hazırladığı kurabiyeler, şeftali büyüklüğünde değil, nektar büyüklüğünde oldu.)
3.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında çok fazla kızartmadan, renkleri hafif pembeye dönüşünceye kadar pişirin. Fırından çıkarın ve iyice soğuyup sertleşene kadar bekleyin.
4.Bu arada eriyen çikolata ve kremayı çırparak karıştırın. Hafif sertleşmesi için buzdolabına koyun ancak çok fazla sertleşmesin.
5.Soğuyan kurabiyelerinizin birer birer alt kısımlarını, nektar çekirdeği sığacak kadar , kurabiyeleri elinizle fazla sıkmadan oyun. Bu işlemi kabak oyacağı ile ve kazıma yöntemi ile yaparsanız daha başarılı olursunuz. Aksi halde kurabiyelerin kırılma riski var.
6.Oyduğunuz kurabiyelerden kalan un haline gelmiş kırıntıların bir kısmını çikolatalı kremaya karıştırın. Yanlız bu işlemi yaparken kremanın yapışkanlığının gitmemesine fazla sert olmamasına dikkat edin. Zira iki kurabiye parçasını birbirine bu krema yardımı ile tutturacaksınız. Aksi halde yapışmaz ayrılırlar.( Tarifin orjinalinde bu ara krema yerine herhangi bir marmelat kullanılıyordu. Kurabiyelerin ortaları da oyulmuyordu. Marmelat kullanacaksanız şeftali marmelatı kullanmanızı öneririm.)
7.Kremadan çay kaşığı yardımı ile alacağınız parçaları kurabiyelerin ortalarına dikkatlice yerleştirin ve iki kurabiyeyi birbirine tutturun.
8.Tüm kurabiyeler bittikten sonra ayrı ayrı kaplarda gıda boyalarından kürdan yardımıyla alacağınız boyaları yarım çay bardağı su ile açın.Toz şekeri ise yayvan bir tabağa koyun.
9.Her bir kurabiyeyi her üç renk boyaya, her renk kurabiyenin farklı bölgesine denk gelecek şekilde hızla batırıp çıkarın. sakın kurabiyeleri suda tutmayın, dağılırlar.
10.Boyalara batırıp çıkardığınız kurabiyeleri toz şeker içinde bastırmadan yuvarlayın. her tarafına şekerin yapışmasını sağlayın.
11.Bu şekilde hazırladığınız kurabiyeleri en az 4-5 saat bekletin ki üstlerindeki toz şekerler kuruyarak beyaz rengine ulaşsın. Son aşamada taze yeşil yaprakları kurabiyelerin kremalı kısımlarına yerleştirerek sunuma hazır hale getirin. Afiyet olsun.
LİMONLU BİSKÜVİ TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
1,5 adet yumurta ( 1 yumurtayı bütün olarak koyacaksınız diğerini bir tabağa kırıp çırpın ve yarısını koyun )
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 adet limon suyu
4,5 su bardağı un
1 tutam tuz
Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtayı mikserle çırpın üzerine sıvı yağ ve limon suyunu ilave edin.Ayrı bir kapta un , kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Karışımı toz şekerli karışıma ilave edin.Hamuru 10 dakika dinlendirin .Tezgahta açın ve kalıpla kesin.175 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin .Soğuduktan sonra üzerine limon kabuğu rendesi ve pudra şekeri serpin.
KREM PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
110 gr krem peynir oda sıcaklığında
Yarım su bardağı toz şeker
1/4 tatlı kaşığı + 1 çimdik tuz
2 yumurtanın sarısı
1,5 tatlı kaşığı yoğurt
1/8 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı margarin, oda sıcaklığında (eğer tereyağı kullanıyorsanız hamura tuz eklemeyin)
2 su bardağı un
Yapılışı :
Mikserde krem peyniri 3 dakika çırpın. (varsa mikserin hamur ucunu kullanın.)Dörtte bir su bardağı şekeri ve 1 çimdik tuzu ekleyip 3 dakika daha çırpın.1 yumurtanın sarısını, yoğurdu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Bir kaba alıp yarım saat buzdolabında bekletin.Fırını 175 dereceye ayarlayın. Mikserde yağı ve kalan dörtte bir su bardağı toz şekeri 1-2 dakika karıştırın.Kalan dörtte bir tatlı kaşığı tuzu ve yumurta sarısını ekleyin.Unu yavaş yavaş karışıma ekleyin.
Karışımdan bir silme yemek kaşığı kadar hamur alıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip ortasına unlanmış bir tahta kaşığın arkası veya parmağınızla bastırın. Hepsini tamamlayıp 10 dakika pişirin. Fırından çıkartıp tekrar ortalarına bastırın.7-9 dakika daha pişirin.Küçük bir tatlı kaşığı ile kurabiyelerin ortasına birer tatlı kaşığı krem peynirli karışımdan dökün. Tekrar fırına verip 7-8 dakika (karışım katılaşana kadar) pişirin. Fırından çıkartıp soğutun, aralarına yağlı kağıt sererek hava almayan bir kaba yerleştirip buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.AFİYET OLSUN.
110 gr krem peynir oda sıcaklığında
Yarım su bardağı toz şeker
1/4 tatlı kaşığı + 1 çimdik tuz
2 yumurtanın sarısı
1,5 tatlı kaşığı yoğurt
1/8 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı margarin, oda sıcaklığında (eğer tereyağı kullanıyorsanız hamura tuz eklemeyin)
2 su bardağı un
Yapılışı :
Mikserde krem peyniri 3 dakika çırpın. (varsa mikserin hamur ucunu kullanın.)Dörtte bir su bardağı şekeri ve 1 çimdik tuzu ekleyip 3 dakika daha çırpın.1 yumurtanın sarısını, yoğurdu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Bir kaba alıp yarım saat buzdolabında bekletin.Fırını 175 dereceye ayarlayın. Mikserde yağı ve kalan dörtte bir su bardağı toz şekeri 1-2 dakika karıştırın.Kalan dörtte bir tatlı kaşığı tuzu ve yumurta sarısını ekleyin.Unu yavaş yavaş karışıma ekleyin.
Karışımdan bir silme yemek kaşığı kadar hamur alıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip ortasına unlanmış bir tahta kaşığın arkası veya parmağınızla bastırın. Hepsini tamamlayıp 10 dakika pişirin. Fırından çıkartıp tekrar ortalarına bastırın.7-9 dakika daha pişirin.Küçük bir tatlı kaşığı ile kurabiyelerin ortasına birer tatlı kaşığı krem peynirli karışımdan dökün. Tekrar fırına verip 7-8 dakika (karışım katılaşana kadar) pişirin. Fırından çıkartıp soğutun, aralarına yağlı kağıt sererek hava almayan bir kaba yerleştirip buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.AFİYET OLSUN.
PORTAKALLI LORLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
250 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığı)
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet portakal
Şerbeti İçin :
1 Su bardağı Su
1 Su bardağı Şeker
İçi İçin :
250 gr.Lor
Yapılışı :
ilk önce, 4 portakalın kabuğunu küp küp doğrayın.Portakal kabuklarını 3 kere kaynatın.Her seferinde suyunu değiştirin.Sonra bir su bardağı su ve bir su bardağı şeker ile kaynatın.Suyunu sonuna kadar çekecek. Soğuyunca 250 gr lorla karıştır.Karışım soğurken hamur yapın.Hamurdan parçalar al ve içlerini doldurun.Üstü pembeleşene kadar pişirin, çıkınca da bol pudra şekeri dökün.Afiyet olsun.
GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Mantolamak İçin:
Galeta unu
İç Harcı İçin:
300 gr. kıyma
3 soğan
1 tutam maydanoz
Mısır yağı
Tuz, karabiber
Yapılışı :
Soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın üzerine soğanı ve kıymayı alıp birlikte soteleyin.Soğuduktan sonra maydanozu ekleyin.Karıştırma kabına 1 su bardağı svıyağı alın.Üzerine yoğurt,yumurtayı ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.Üzerine tuz ve 11 çorba kaşığı tepeleme un ekleyip bir hamur elde edin.Hamuru çay bardağı büyüklüğünde elinizle açın.İçine kıymalı iç harçtan koyun ve uçlarından kapatın.Daha sonra galeta ununa batırın ve fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tereyağı
2 adet iri yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı bütün ceviz içi
Yapılışı :
Unu, kabartma tozu ve tuzla birlikte eleyin. Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı toz şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle karıştırın.Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin, orta hızda bir müddet daha karıştırın.Üzerine unlu karışımı katın.Son olarak dövülmüş cevizleri fazla karıştırmadan ilave edin.Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıdın üzerine dizin.Her birinin üzerine yarım ceviz yerleştirin.Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 23-25 dakika pişirin.Fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Üzeri İçin:
Çikolatayı benmari usulü eritin, üzerine 2 yemek kaşığı krema ekleyin.Bir çatalın ucundan akıtarak kurabiyelerin üzerine çikolata gezdirin.Çikolata donunca servis yapın.
UN KURABİYESİ TARİFİ 3
Malzemeler:
1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kaşık pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
Üzeri İçin :
1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım)Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.
KARANFİL KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
250 gr yumuşak tereyağı
250 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Birkaç karanfil
250 gr yumuşak tereyağı
250 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Birkaç karanfil
Yapılışı :
Karanfil hariç kalan malzemeyi yoğurup çok yumuşak olmayan, iyice toparlanmış bir hamur yapın. (çok yumuşak olursa dağılır).Hamurdan toplar koparıp kurabiye şekli verin, yağlanmış tepsiye dizin ve üzerilerine birer karanfil yerleştirin.175 C derece fırında pişirin.Afiyet olsun.
Karanfil hariç kalan malzemeyi yoğurup çok yumuşak olmayan, iyice toparlanmış bir hamur yapın. (çok yumuşak olursa dağılır).Hamurdan toplar koparıp kurabiye şekli verin, yağlanmış tepsiye dizin ve üzerilerine birer karanfil yerleştirin.175 C derece fırında pişirin.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)