FINDIKLI ISLAK KURABİYELER TARİFİ



FINDIKLI ISLAK KURABİYELER TARİFİ


Malzemeler :
250 gram tereyağ (yumuşak)
2 yumurta
3-4 yemek kaşığı kakao
2 kahve fincanı şeker
1/2 bardak iyice dövülmüş fındık içi
1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Islatmak İçin :
2/3 bardak şeker

1 bardak süt

Yapılışı :
Süt ile şekeri kaynatıp bir kenara alalım ve ılıyıncaya kadar bekletelim.Daha sonra hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesinde hamur elde edelim.Küçük toplar hazırlayıp 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Fırında çıkardıktan 1-2 dakika sonra ılık süte batırıp servis tabağına alalım.Üzerini süsleyip soğuyunca servis yapalım.

NUTELLALI ÇITIR KURABİYE TARİFİ


NUTELLALI ÇITIR KURABİYE

Malzemeler :
1 paket margarin oda sıcaklığında
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 avuç un
500 gram nişasta
350 gram Nutella
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket mısır gevreği


Yapılışı :
Yumurtalar iyice çırpılır içine oda sıcaklığındaki margarin eklenip yoğurulur.Pudra şekeri,nişasta,kabartma tozu,un eklenip
 kıvamlı hamur elde edilir ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır 180 derece de 30 dk pişirilir.Nutella ve sıvı yağ birbirine yedirilip bir kapta benmari usulü eritilir.Soğuk kurabiyeler sıcak çikolataya bulanıp mısır gevreğine bulanır buzdolabına alınır dinlendirilir.Afiyet olsun.

CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ 3




CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ 3


Malzemeler :
1 paket sanayağı
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı ceviz
Kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri İçin :
1 su bardağı ceviz
1 Yumurta akı

Yapılışı :
Malzemelerin hepsini karıştırarak hamur yapılır.Cevizin bir bardağı hamurun içine ilave edilirken kalanı üzeri için ayrılır.Hamurdan ufak parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilir.Sonra hamur önce yumurta akına sonra cevize batırılır.180 derecede 15-20 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ



PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
1 bardak beyaz peynir
1 bardaktan az eksik margarin
Tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Un
1 adet yumurta

Yapılışı :

Yağ erimeden beyaz peynirle ezin.Diğer malzemeleri de ilave edin, yumuşak bir hamur meydana getirene kadar yavaş yavaş un katın.Küçük yuvarlaklar yapıp üzerini hafifçe bastırın.Üstlerine biraz yumurta sarısı sürün ve susam serpin.Yağlı tepsiye aralıklı olarak dizin ve yarım saat kadar orta sıcaklıktaki fırında pişirin.Afiyet Olsun.

COCO STAR KEK TARİFİ



COCO STAR KEK TARİFİ

Malzemeler:
3 adet oda ısısında yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı silme kakao
3 su bardağı un


İç Malzemesi:
2 adet yumurta akı
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri


Sos:

Yarım su bardağı sütlü çikolata
2 yemek kaşığı krema



Yapılışı :
Yumurta akını çırpıyoruz.Hindistan cevizini ve pudra şekerini ilave edip elimizle yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.Buzdolabına kaldırıp 30 dakika soğumasını bekletiyoruz.Ayrı bir yerde 3 adet yumurta ile şekeri çırpıyoruz.Demli çayı,sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.Unu,kakaoyu,kabartma tozunu eleyip ilave ediyoruz.Çok az karıştırıp,hamurun yarısını yağladığımız kalıba döküyoruz.Hazırladığımız Hindistan cevizi toplarını yan yana diziyoruz.Kalan kek hamurunu üzerine döküyoruz.170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika arası pişiriyoruz.Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kekin üzerine gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN.

ÇİKOLATALI ALMAN KEKİ TARİFİ



ÇİKOLATALI ALMAN KEKİ TARİFİ


Malzemeler :
3-3,5 bardak un
3 adet yumurta
1 çay bardağı kaynar su
80 gr. bitter çikolata
1 su bardağı süt
200 gr. tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu


Üzeri için :
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı krema
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı toz şeker


Yapılışı :
Sütü kaynatıp limon suyunu ilave edip sütün kesilmesini sağlayın. Süt bu şekilde bir kenarda dursun.Bir tavaya tereyağı ve çikolatayı alıp yağ ve çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.Yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın.Çırpılmış yumurtaya sıcak suyu, kesilmiş sütü, tereyağı çikolata karışımını ekleyip mikserle karıştırın. Elenmiş unu ve diğer malzemeleri de ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırın.Keki yağlanmış yağlanmış kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.

Üst Sosunu Hazırlamak İçin :

Şeker ve tereyağını küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra kremayı ekleyip ocaktan alın. Hindistan cevizi ve ceviz içini ilave edip karıştırın. Karışımı kalıptan çıkardığınız kekin üzerine yayıp servis edin.

ÇİLEKLİ TART TARİFİ



ÇİLEKLİ TART TARİFİ

Tart Tabanı İçin Malzemeler :
200 gr un (7-8 iyice dolu yemek kaşığı)
100 gr tereyağı
2 adet yumurta (biri hamura katılacak diğeri üzerine sürülecek,hafif çırpılmış)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 ve 1/2 su bardağı  kuru fasulye (tabanın kabarmasını engellemek için)

İç Malzemeleri :
250 gr (1 kutu) Pınar Beyaz (veya herhangi bir krem peynir, ben Philedelphia kullandim)
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 avuç dolusu antep fıstığı (dövülmüş+süslemek için bir kaç parça daha)
3 yemek kaşığı toz şeker
Biraz portakal kabuğu rendesi
500 gr çilek (sapları alınmış ve iriler yarıya kesilmiş)
2 yemek kaşığı çilek reçeli (biraz ilik su ile sulandırılmış)

Yapılışı :
Unu, şekeri ve yağı biraz yoğurun, içine yavaş yavaş yumurtayı ekleyip homojen bir hamur oluşturun ve buzlukta 10-15 dk kadar bekletin.Dinlendirdiğiniz hamuru hafifçe unladığınız tezgah üzerinde, tart kalıbının kenarlarından iki üç parmak fazlalık olacak şekilde, yuvarlak olarak açın.Hamuru, unladığınız tart kalıbının içine düzgünce yerleştirin, fazlalıkları bıçak yardımıyla kesip alin, çatal ile tabanına bir kaç delik açın ve buzlukta hamur kendini toparlayıncaya kadar dinlendirin.Dinlenen tabanın üzerini yağlı kağıtla kaplayın, pişerken kabarmasını engellemek için, kuru fasulyeleri kağıdın üzerine yayın.160 derecedeki fırında 15-20 dk pişirin.Tabanı fırından alın, ısıyı 140 dereceye düşürün ve üzerindeki fasulyeleri alıp tekrar fırına verin. 10 dk kadar daha pişirmeye devam edin.Son olarak tart tabanını fırından alın ve tüm tabanına yumurta sürün.Fırına verip 5 dk daha pişirdikten sonra soğuması için bir kenarda bekletin.Bu işlem kremasını döktükten sonra tabanın yumuşamasını engelleyecek ve tabanı ertesi gün bile kıtır kıtır kalacaktır.Tartınızın tabanı soğurken içini hazırlamaya başlayın. Robotta peyniri, dövülmüş fıstığı, şekeri, portakal suyunu ve kabuğunu iyice çekip krema kıvamına getirin. Eğer çok kati olursa birazcık daha portakal suyu ekleyin; eğer çok akışkan olursa birazcık daha peynir ekleyerek kıvamını kendinize göre ayarlayın (Şekeri bana az geldiği için ben biraz daha fazla kattım).Soğuyan kalıbın üzerine fıstıklı kremayı yayın ve çilekleri dizin. Sulandırdığınız çilek reçelini (veya arzuya göre jöleyi) çileklerin üzerine gezdirerek parlak görünmelerini sağlayın. Ayırdığınız Antep fıstıklarını kıyıp tartın üzerine serpiştirin.Servis yapmadan önce biraz dolapta bekletin. Afiyet olsun.

NOT :23 cm'lik tart kalıbı için

ÇİKOLATALI VE MISIR UNLU KURABİYE TARİFİ


ÇİKOLATALI VE MISIR UNLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
1 su bardağı mısır unu
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
Bir tutam tuz

Yapılışı :

Tereyağı ve toz şekeri derin bir kapta kabarana kadar çırpın.Yumurtaları teker teker ilave edin ve çırpmaya devam edin.Mısır unu, un, vanilya ve tuz ekleyip, karıştırın.Sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istediğiniz şekli vererek koyun.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.Diğer taraftan çikolatayı benmari usulü eritin.Kurabiyeler ılınınca yarısına kadar çikolataya batırın ve soğuması için alüminyum folyo üzerine dizin.

PEYNİRLİ MUFFİN TARİFİ


PEYNİRLİ MUFFİN TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
½ demet maydanoz
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
250 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı :
Beyaz peyniri çatalla ezin.Yumurtaları tuzla çırpın.Maydanozu ince kıyın Yoğurt, sıvıyağ ve peyniri ilave edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin.Kağıt kalıplara 2′şer yemek kaşığı doldurun.180 derece ısıtılmış fırında pişirin.Mufinler hazır.Afiyet olsun.

HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ


HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un


İçi İçin :
1,5 su bardağı ezilmiş Haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı :
Yumurta, süt, sıvı yağ, maya, şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp elinizle karıştırın.Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.Hamuru top yapıp üzerini örtün ve sıcak bir ortamda 45 dk-1 saat dinlendirin.Haşhaşı sıvı yağ ile güzelce karıştırın.Kabaran hamuru tekrar yoğurup 2 eşit parçaya bölün.Her bir parçayı olabildiğince ince şekilde açın.
Üzerlerine haşhaş+sıvı yağ karışımından sürüp rulo şeklinde sarın.Ruloları 2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.190 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.