ÇATAL KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
125 gram tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
Yapılışı :
Unu yoğurma kabına alın.Ortasını açıp tüm malzemeyi ekleyip yoğurun.İstediğiniz büyüklükte fitillere (1 parmak kalınlığında) ayırıp üzerine yumurta sürün.170 derecede 15-18 dakika pişirin.Afiyet olsun.
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
Yapılışı :
Unu yoğurma kabına alın.Ortasını açıp tüm malzemeyi ekleyip yoğurun.İstediğiniz büyüklükte fitillere (1 parmak kalınlığında) ayırıp üzerine yumurta sürün.170 derecede 15-18 dakika pişirin.Afiyet olsun.