ELMALI KEK TARİFİ


ELMALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
2-3 adet elma
1 çorba kaşığı limon suyu
Bir buçuk su bardağı kek un
Yarım su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
2/3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :
Elmaların kabuğunu soyup kararmalarını önlemek için limonlu suda beklemeye bırakın.Diğer taraftan kek un, toz şeker, kabartma tozu, kahve ve tuzu karıştırın.Geniş bir kapta yumurtayı çırpın.Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyin. Unlu karışımı üzerine ilave edip karıştırın.Elmaları ince dilimleyip hamura ilave edin ve mikser kullanmadan karıştırın.Hamuru 20 cm çapında yuvarlak bir kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kürdanla kontrol ederek (keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

KAKAOLU ŞERBETLİ KURABİYE TARİFİ



KAKAOLU ŞERBETLİ KURABİYE TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1 paket kakao
1 paket k.tozu

1 paket vanilya

Şerbeti İçin Malzemeler :
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su


Üzeri İçin :
Hindistan cevizi

Yapılışı :
Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verildikten sonra fırında pişirilir.Diğer tarafta şeker ve su ile şerbet kaynatılır.Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkan kurabiyeler sıcak iken şerbete batırılıp çıkartılır.Üzerine Hindistan cevizi serpilir.

FINDIKLI VE BADEMLİ KEK TARİFİ


FINDIKLI VE BADEMLİ KEK TARİFİ



Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1'er kahve fincanı toz fındık ve badem
İki buçuk su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2'şer çorba kaşığı iri dövülmüş fındık, badem ve Antep fıstığı

Kalıbı Yağlamak İçin:
1 çorba kaşığı margarin

Üzerine: 
Hazır çikolata sos

Yapılışı :

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ ekledikten sonra çırpmaya devam edin ve içine yoğurt, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, toz fındık ile badem, un, kabartma tozu, vanilya katıp, karıştırın.Kek kalıbınızı fırça yardımıyla yağlayın.Fındık, badem ve Antep fıstığı serpin. Hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın.Üzerine çikolata sos gezdirip, dilimleyerek servis yapın.

KAKAOLU CHEESECAKE TARİFİ


KAKAOLU CHEESECAKE TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı un
1 çorba kaşığı kakao

Üzeri İçin Malzemeler :
1 çay bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın akı
1 paket vanilya
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Süslemek İçin:
Kakao ve çilek

Yapılışı :
Hamur için, tereyağı ve toz şekeri birlikte çırpın.Üzerine elenmiş un ve kakaoyu ilave edin.Daha sonra hamuru kelepçeli küçük bir kalıba alın ve elinizle bastırarak kenarlarını yükseltip yayın.Üzeri için toz şeker, yumurta ve labne peynirini iyice çırpın.Un, kakao ve nişastayı üzerine eleyin.1 adet yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın ve karışıma ilave edin.En son vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu harca ekleyin. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 2 saat pişmeye bırakın.Fırından çıkarıp soğutun. Servis tabağına alın.Üzerine kakao serpin ve çilekle süsleyerek servis yapın

VANİLYALI KURABİYE TARİFİ


VANİLYALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
½ kg un
1 bardak toz şeker
Yarım paket margarin
2 tane yumurta
Bir buçuk çay fincanı toz badem
Vanilya
Kabartma tozu
Elma marmelatı


Yapılışı :
Karıştırma kabına, şekeri, margarini, yumurtaları, toz bademi alalım.Unu, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp kaba alalım ve yoğuralım.Hamur tahtasının üzerine harcı alalım ve merdaneyle açalım,5mm kalınlığında açtığımız hamuru, istediğimiz kalıplarda keselim.Yağlanmış tepsiye dizelim.180 derece ısıda 2 dakika pişirip çıkaralım. Üzerine marmelât sürerek servis yapalım. Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI PAVLOVA TARİFİ


ÇİKOLATALI PAVLOVA TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurtanın akı
1 su bardağı toz şeker
Yarım çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı kakao
25 gram bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Süslemek İçin:
Kivi
üzüm
mango

Yapılışı :

Yumurta aklarını kuru bir cam kaseye alın ve mikserle kabarana kadar çırpın. Toz şekeri kaşık kaşık ekleyip mikserle çırparak yedirin. Şekeri ekledikten sonra birkaç dakika daha çırparak karışımın köpük kıvamına gelmesini sağlayın. Mısır unu, sirke, kakao ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip büyük bir metal kaşıkla dikkatlice karıştırarak yedirin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp, pavlova karışımını orta boy bir servis tabağı büyüklüğünde bir alana boşaltın. Karışımın ortasına kaşıkla hafifçe çukur açıp kenarlarını yükseltin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 1.5-2 saat pişirin. Oda sıcaklığında en az yarım saat bekleterek kurutun (beze gibi katı bir kıvam alması gerekiyor). Diğer taraftan krem şantiyi soğuk sütle karıştırıp, mikserle kıvam alana kadar çırpın ve soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. Kremayı soğuyan pavlovanın orta kısmına doldurun.Üzerini doğranmış kivi, üzüm ve mango ile süsleyip, servis yapın.

MUZLU PİRAMİT PASTA TARİFİ


MUZLU PİRAMİT PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
100 gram margarin
1 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı un
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
2 paket kakaolu pötibör bisküvi
2 adet muz


Süslemek İçin:
Fındık

Yapılışı :
Un, süt ve toz şekeri tencerede topaksız bir hale getirin ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca yumurta sarısı ve margarin ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Göz göz olacak şekilde pişirin. Ateşten alın. Alüminyum folyoya, eni üç, boyu beş adet olmak üzere bisküvileri dizin. Üzerine, hazırladığınız kremadan sürün. Malzeme bitene kadar bisküvileri dizip kremayı yayma işlemini sürdürün. Muzları pastanın ortasına uzunlamasına yerleştirin. İki tarafından tutup, folyoyu ortada birleştirin ve pastaya piramit şekli verin. Buzlukta 2 saat bekletin. Daha sonra buzdolabında bir gece bekletin. Servis tabağına alıp, üzerini süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

ELMALI BAKLAVA TARİFİ


ELMALI BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket baklava yufkası
4 adet ekşi yeşil elma
800 gram tereyağ
1 su bardağı ceviz içi
Tarçın


Şurubu İçin :
1300 gr şeker
1 lt su
1/2 limon

Yapılısı :
Elmalar kabukları ile rendelenip tarcın ve ceviz ile karıştırılır ( ceviz dövülmüş olacak ) baklava yufkaları 15 kat altta 15 kat üstte olacak şekilde her kata bolca eritilmiş tereyağ sürülür ve araya elma karışımı eklenir. En son üst katıda ekledikten sonra kalan tüm tereyağ baklavanın üzerine eklenıp 20 dk 180 derecede pişirilir. Çıkan sıcak baklavaya hazırlanan ve yine sıcak olan şerbet ilave edilir .( ikisininde sıcak olması gerekiyor) Arzuya göre kaymak veya dondurma ile servis yapılır .

KAYMAKLI İNCİR DOLMASI TARİFİ


KAYMAKLI İNCİR DOLMASI TARİFİ

Malzemeler :
24 adet kuru incir
1 kg şeker
1 kg su
1/2 limon


İç Dolgusu İçin Malzemeler :
1 su bardağı kırık fındık
1 su bardağı kırık badem
1 su bardağı kırık ceviz
200 gram kaymak


Yapılısı :
1' e 1 ölçü ile hazırlanan şerbete incirler atılır ve biraz yumuşatılır. Yumuşayan incirlerin kafa kısımlarından açılarak içleri fındık , badem ve ceviz ile doldurulup 170 derecede 15 dk fırınlanır. Çıkan incirler tekrar şerbetlenip kaymak ile servis edilir .

KETE TARİFİ 2


KETE TARİFİ 2

Malzemeler :
Yarım kg süt
200 gr tereyağ
1 adet yaş maya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tuz

İçi İçin :
2 su bardağı ayçiçek yağı
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un

Üzeri için :
2 yumurta sarısı 


Yapılışı :
Bir kapta ılık sütle maya eritilir. Tuz, ılık su ve biraz da un ilave edilip çırpılır. Mayalandırılır. Mayası gelince yeterince un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Üzeri örtülüp tekrar mayalanmaya bırakılır.Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Her parça oklava ile büyükçe açılıp tereyağıyla yağlanır.
4 yufka üst üste konup araları yağlanır. Yufkalar 4’e bölünüp her parçaya kavrulmuş undan konarak 4 tarafından dikkatlice kapatılıp yuvarlak hale getirilir. Elle hafifçe bastırılarak pide şekline getirilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Bir tepsiye 4 tane pide yapılıp yerleştirilir. Ketemiz yarım saat mayalandırılıp üzerine bol yumurta sarısı sürülüp, kızgm fırına verilir. Geri kalan 4 pide de aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.