BADEMLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı badem
6 adet hurma
Yarım su bardağı kuru üzüm
125 gram eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
Bir buçuk tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Bademleri kaynayan suda 5 dakika tutun.Süzüp kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Yapışmaz yüzeyli bir
tavaya alın.Karıştırarak renkleri dönene dek kavurun.Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın. Üzümle birlikte bir kaba alıp, hafifçe unlayın.Tereyağı, toz şeker ve yumurtayı çırpın.Üzerine kakao, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, üzüm ve hurmayı ekleyin.Bademden 2 çorba kaşığını kenara ayırıp kalanı harca ilave edin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip, üzerine katın ve harmanlayın.Kek karışımını yağlanmış baton bir kalıba aktarın.Üzerine ayırdığınız bademi serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kontrol ederek (keke bir bıçak batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
BALLI İRMİKLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta, 1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı badem
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı yoğurt
Sos için: 5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı bal
1 su bardağı portakal suyu
Üzeri İçin:
Kıyılmış badem
Yapılışı :
Kek için, toz şeker, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu krema kıvamı alana kadar karıştırın. Yumurta, irmik, kıyılmış badem, kabartma tozu ve yoğurdu ekleyip karıştırın.Karışımı, yağlanmış 30 cm'lik fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında,25-30 dakika pişirin.Sos için, toz şekeri eriyene dek tavada karıştırın. Portakal suyu, bal ve limon suyu ekleyip karıştırın. Kekin üzerine gezdirin. Kıyılmış badem serpip servis yapın.
İNCİRLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
6 adet incir
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz kuru maya
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam toz tarçın
4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
Yapılışı :
Ilık sütün içine maya, pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında 15
dakika dinlendirip, kalan 2 su bardağı unu ilave edin.Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini hafif nemli bezle örtüp, 40 dakika dinlendirin.Ayrı bir yerde kabukları temizlenip küçük doğranmış incir, kuru üzüm, ceviz, toz şeker ve tarçını harmanlayın.Hamuru unlanmış mutfak tezgahında yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp, incirli karışımı yayın.2 Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.Fırından alıp üzerine kayısı marmeladı gezdirin.Dilimleyip servis yapın.
YAĞSIZ KAKAOLU KEK TARİFİ
Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı +3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurta ile şekerimizi çırpıyoruz daha sonra üzerine un ,kabartma tozu ve vanilya ekleyerek tekrar çırpıyoruz.Yağladığımız kek kalıbına karışımımızın yarısnı döküyoruz.Tabakta kalan karışımımıza kakao ilave ediyoruz ve tekrar kalıptaki kekin üzerine koyuyoruz.Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda kontrol ederek pişiriyoruz.Ancak ilk 15 dakika fırını açmayınız..Afiyet Olsun.
NOT:İçine kakao yerine dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz tarçın,küp küp kesilmiş elma veya rendelenmiş havuç olabilir.
YUMURTASIZ LİMONLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
10 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Yapılışı :
Margarin, sıvıyağ, süt ve toz şekeri çırpın.Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin ve çırpma teliyle iyice karıştırın.Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.Fırından alıp, 10 dakika dinlendirin.Ilık olarak servis yapın.
PATLICANLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet orta boy közlenmiş patlıcan
2 adet orta boy haşlanmış patates
125 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu,
Bir çimdik tuz
Üzerine:
Susam
Yapılışı :
Patateslerin kabuklarını soyun ve sıcakken derin bir kapta ezip, soğumaya bırakın.1 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın.Patatesin üzerine margarin, sıvıyağ, yoğurt, 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın akı ve tuz ekleyip, karıştırın.Ezilmiş patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri, kekun ve kabartma tozunu da katıp, yoğurun. Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun.Harcı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
VİŞNELİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı vişne
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
4 adet yumurta
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı damla çikolata
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
1 su bardağı vişne
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
4 adet yumurta
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı damla çikolata
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
Üzeri İçin:
1 su bardağı vişne
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı rendelenmiş
Beyaz çikolata
Yapılışı :
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp suyunu süzdükten sonra üzerine un serperek kenara alın. Pudra şekerini bir kaba alıp üzerine margarini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Damla çikolata, vanilya, kıyılmış badem ve vişneleri karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu hamura katıp vişneleri dağıtmayacak şekilde karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış derin ve yuvarlak bir fırın kabına hamuru dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Kabı içi su dolu başka bir kabın içine yerleştirin. 200 derece fırında bir kürdan yardımı ile kontrol ederek hamurun içi tamamen pişene kadar tutun. Soğuduktan sonra kalıptan alıp bir servis tabağına yerleştirin. Üzerinin sosunu hazırlamak için, vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp blenderden geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aktarıp üzerine pudra şekerini ekleyin. Ağır ateşte karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Sos ılındıktan sonra kekin üzerine dökün. Beyaz çikolata parçalarını serpin. 2-3 adet vişne ile süsleyerek servis yapın.
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı rendelenmiş
Beyaz çikolata
Yapılışı :
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp suyunu süzdükten sonra üzerine un serperek kenara alın. Pudra şekerini bir kaba alıp üzerine margarini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Damla çikolata, vanilya, kıyılmış badem ve vişneleri karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu hamura katıp vişneleri dağıtmayacak şekilde karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış derin ve yuvarlak bir fırın kabına hamuru dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Kabı içi su dolu başka bir kabın içine yerleştirin. 200 derece fırında bir kürdan yardımı ile kontrol ederek hamurun içi tamamen pişene kadar tutun. Soğuduktan sonra kalıptan alıp bir servis tabağına yerleştirin. Üzerinin sosunu hazırlamak için, vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp blenderden geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aktarıp üzerine pudra şekerini ekleyin. Ağır ateşte karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Sos ılındıktan sonra kekin üzerine dökün. Beyaz çikolata parçalarını serpin. 2-3 adet vişne ile süsleyerek servis yapın.
ALMAN PASTASI TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
4,5- 5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kuru maya ya da 1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
Krema Malzemeleri :
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
1-2 muz (pastaların içine koymak için)
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın. Mayayı ve şekeri karışıma ilave edip eritin.Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin. Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave edin. Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak olmasına dikkat edin.Hamuru iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa elinizi unlayarak hamurdan orta boy elma büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.170 dereceli fırında pişirin.
Krema Yapılışı :
Tereyağı ve muz hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın.Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ilave edip 2-3 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın. Krema ılıyana kadar sürekli karıştırın.Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde keserek aralarına muz dilimleri koyun.Daha sonra bir sıkma torbasıyla ya da kaşıkla kremayı pastaların içine yayın.Son olarak tel bir süzgeçle pudra şekerini pastaların üzerine serpin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
TUZLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 adet kabak
4 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
Aldığı kadar un
Tuz
Yapılışı :
Öncelikle yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın.Dolmalık fıstığı 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurup, rendelenmiş beyaz peynirle yoğurtlu karışıma ilave edin. İyice bulamaç haline getirin. Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.İnce doğranmış taze soğan, dereotu ve rendelenmiş kabağı da karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra, çok koyu bir kıvam elde edene dek un eklemeye devam edin.Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıbı ters çevirerek keki servis tabağına alın. Ilınınca, dilimleyerek servis yapın.
KAHVELİ VE ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı damla çikolata
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı nescafe
Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Sos İçin:
160 gram bitter çikolata
Yapılışı :
Yumurtaları derin bir kaba alıp toz şekerle birlikte 3-4 dakika mikserle çırpın.Sıvıyağı ekleyip tekrar mikserle çırpın.Sütü ekleyip karıştırın. Kakao, nescafe ve damla çikolatayı ekleyin.Unu ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın.Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı yayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Soğuması için bir kenarda bekletin. Sos için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı kekin üzerine akıtın.Dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)