BİSKÜVİLİ PUDİNGLİ PASTA TARİFİ



BİSKÜVİLİ PUDİNGLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket pötibör bisküvi

Üzeri İçin Malzemeler :
Fındık, fıstık, Hindistan cevizi, damla çikolata ile dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Yapılışı :
Pudingi pişireceğiniz tencerede un, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın.Sütü ekleyip bir çırpıcıyla pürüzsüz olacak şekilde çırpın.Ocakta göz göz olana kadar pişirip ocağı kapatın.Tereyağı ve vanilyayı ekleyip yağ eriyene kadar karıştırın.Bir borcama ya da uygun başka bir kaba bir sıra bisküvi dizin.Üzerini kapatacak kadar puding döküp tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yapın.Üzerini dilediğiniz malzemeyle dilediğiniz şekilde süsleyip soğuttuktan sonra servis yapın.

MUZLU PASTA TARİFİ



MUZLU PASTA TARİFİ

Pandispanya İçin Malzemeler :
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu


Pandispanyayı Islatmak İçin Malzemeler :

1/2 su bardağı süt 
1 yemek kaşığı toz şeker karışımı

Ara Kreması İçin Malzemeler :
200 ml. krema
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Yarım paket vanilya


Pasta Ara Kat İçin :

1 -2 muz

Kaplama kreması:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket vanilya

Süslemek için :
Hindistan cevizi, damla çikolata, fındık, fıstık

Yapılışı :
Yumurta ile toz şekeri eriyene kadar çırptıktan sonra, un, sıvıyağ, kaynar su, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp 24-26 cm`lik kek tenceresi tereyağ ile yağlanarak malzemeler dökülür. 170 derecede fırının kapağı açılmadan 30-35 dakika pişirilir.Pişirdiğiniz ve ılık hale gelmiş pandispanyayı ikiye bölün.
Ara kremayı hazırlamak için; malzemeleri topak kalmayacak şekilde karıştırın. Ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Daha sonra ılıyana kadar ar ara karıştırın.
Pandispanyanın 1. katını servis tabağına alın. Yarım bardak şekerli sütle ıslatın. Hazırladığınız kremanın yarısı pandispanyanın üzerine dökün, Dilimlediğiniz muzları kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı muzların üzerine dizip 2. kat pandispanyayı yerleştirin.
Kaplama krema için; un ve toz şekeri karıştırın. Çırparak sütü ilave edin. Ocağa alıp muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın. Daha sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırarak kremayı ılıtın.
Hazırladığınız kremayı pastanın üzerine döküp düzeltin. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.Afiyet olsun.

ELMALI KEK TARİFİ



ELMALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
4-5 adet elma
1 adet limonun suyu
5 su bardağı su
5 adet yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı tarçın


Süslemek İçin: 

Krema

Yapılışı :
Elmaları soyup dilimledikten sonra kararmayı önlemek için limon suyu ile suyu karıştırarak elma dilimlerini içine atın.Yumurtaları toz şekerle çırpın.Ardından sıvıyağı ekleyerek çırpın.Daha sonra kabartma tozunu ilave ederek çırpın. Vanilya, un ve tarçını da ayrı ayrı ekleyin.Her eklemeden sonra çırpın. 340x40 veya 35x35 cm'lik kalıbı yağlı kağıtla kaplayın.Elmaların suyunu süzerek kalıba yerleştirin.Üzerine hazırladığınız hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirin.Çıkardığınızda dilimleyin. Krema ile süsleyerek servis yapın.

BARDAKTA KAHVELİ KEK TARİFİ


BARDAKTA KAHVELİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
Yarım su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nescafe
Bir tutam tuz
6 adet yumurtanın akı (soğuk olacak)
2 çorba kaşığı
Nescafe (sıcak su ile sulandırılmış)
Yarım çay kaşığı krem tartar
1 çay kaşığı vanilya ekstratı

Üzerine:
Krem şanti
Nescafe

Yapılışı :
Un, tozşekerin yarısı, nescafe ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta mikserle
çırpın. Daha sonra içine nescafe, krem tartar ve vanilya ekstratını ekleyip, sabun köpüğü halini alana kadar mikserle çırpmaya devam edin. Kalan toz şekeri ekleyin ve krema kıvamını alana kadar mikserle çırpın. Unlu karışımı katın ve temiz, kuru bir kaşıkla şöyle bir karıştırarak birbirine yedirin. Kağıt bardakların içini yağlayıp kek karışımını bardakların 3/4'ünü kaplayacak şekilde doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derecefırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini krem şanti ve nescafe ile süsleyip servis yapın.

MARMELATLI KEK TARİFİ


MARMELATLI KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Süslemek İçin:
1 su bardağı vişne marmeladı

Yapılışı :

Yumurtaları ve şekeri bir çırpma teliyle çırpın.Zeytinyağı ve yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyin.Son olarak vanilyayı ekleyip çırpma işlemini tamamlayın.Küçük kağıt kek kalıplarına, karışımdan birer kaşık koyun.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.Kekler soğuduktan sonra üzerlerine marmelat sürerek servis yapın.

MUZLU KEK TARİFİ


MUZLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
450 gram hazır kek un
1 çay kaşığı kabartma tozu
250 gram margarin
220 gram toz şeker (1 su bardağı+3 çorba kaşığı)
4 adet yumurta
3 adet büyük muz
1 su bardağı ince çekilmiş
Ceviz içi
150 gram çikolata

Yapılışı :
Un ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyin. Margarin, toz şeker ve yumurtaları una ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Muzu ezip, ceviz içi ve çikolatayla birlikte karışıma ekleyin.Kalıbı yağlayıp karışımı kalıba yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat kadar pişirin.Dilimleyip çikolata sos ile servis yapın.

MİNİK TARTÖLETLER TARİFİ



MİNİK TARTÖLETLER TARİFİ

Malzemeler :
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı vanilya ekstratı
Bir tutam tuz
1 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı süt tozu


Krema İçin:
Bir buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
4 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı


Üzerine:

Frambuaz
Böğürtlen
Vişne


Yapılışı :
Tart hamuru için derin bir kapta tereyağı, pudra şekeri, vanilya ekstratı, tuz, yumurta, un ve süt tozunu iyice yoğurun.Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.Dinlenen hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle bastırarak yağlanmış küçük tart kalıplarına yayın. Kalıbın kenarlarındaki fazla kısımları bıçak yardımıyla keserek alın.Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve kabarmaması için çatalla delikler açın.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.Krema için sütü bir tencereye alın ve içine vanilya ekstratı ekleyip, ısıtın.Diğer taraftan başka bir tencerede yumurta sarılarını toz şekerle iyice çırpın. Nişastayı da katıp çırpmaya devam edin. Isıttığınız sütün çeyreğini nişastalı karışıma ekleyin ve topak olmaması için iyice karıştırın.Kalan ısınmış sütü ilave edin ve kaynayana kadar pişirin.Tencereyi ocaktan alın ve tereyağını katıp, çırpma teliyle çırparak kremaya yedirin. Krema ılındıktan sonra tart kalıplarının içine pay edin.Üzerini meyvelerle süsleyerek, servis yapın.

PEYNİRLİ TARTÖLET TARİFİ


PEYNİRLİ TARTÖLET TARİFİ


Hamuru İçin Malzemeler :
4 çorba kaşığı yoğurt
125 gram margarin
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Tuz


İçi için:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım demet maydanoz


Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı süt

Yapılışı :

Hamur malzemesini bir kapta iyice yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.Yağlanmış küçük tart kalıplarına, hamuru elinizle bastırarak kenarlarına da çıkacak şekilde döşeyin.Sarkan hamur parçalarını tart kalıbına göre kesin.İç kısmını çukurlaştırın.İçi hazırlamak için rendelenmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu karıştırın.Bu malzemeyi, içi çukurlaştırılmış hamurlu tart kalıplarına pay edin.Hamurdan artan minik parçaları elinizle yuvarlayıp, üstüne çapraz şekilde koyun.Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Karışımı peynirli tartöletlerin üzerine sürün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirerek servis yapın

BADEMLİ ÇİKOLATALI KEK TARİFİ


BADEMLİ ÇİKOLATALI KEK TARİFİ


Malzemeler :
170 gram toz badem
4 adet yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
40 gram tereyağı (eritilmiş)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı un 

1 su bardağı kakao

Üzerine:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata

Yapılışı :
3 adet yumurta sarısı ile 1 adet yumurtayı derin bir kapta çırpıcı ile iyice çırpın.Toz badem ve pudra şekerini ilave edip, çırpmaya devam edin.Eritilmiş tereyağının yarısı, 3 adet yumurtanın akı ve toz şekeri ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpın.Bu karışımın içine diğer kaptaki toz bademli karışımı ekleyin.Daha sonra sırasıyla un, kakao ve kalan eritilmiş tereyağını katıp, tüm malzemeyi karıştırın.Dilediğiniz şekildeki küçük
kek kalıplarını yağlayın ve bu karışımı paylaştırın.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin ve fırından alın.Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve sıkma torbasına doldurup, keklerin üzerini süsleyin.

VİŞNE BAHÇESİ TARİFİ


VİŞNE BAHÇESİ TARİFİ


Alt Hamuru İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı un (elenmiş)
80 gr. tereyağı
1 yumurta
1 paket paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri


Yapılışı :
Bu malzemelerin hepsini iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.Daha sonra yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru yayıp elinizle iyice düzeltin.

Ara Kat İçin Malzemeler :
1 paket v
anilyalı puding 
2,5 çay bar. vişne suyu
2,5 çay bar. su
1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne


Yapılışı :

Bir tencerede bu malzemelerin hepsini karıştırıp pişirin.Piştikten sonra içine 1,5 su bardağı vişneyi koyup karıştırın ve ılımasını bekleyin.Kelepçeli kalıptaki hamurun üzerine hazırladığınız ve ılımış olan vişneli harçı dökün.

Üst Hamuru İçin Malzemeler :
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı :
Üst hamur malzemelerini de ayrıca karıştırın, sonra elinizde fındıktan biraz büyük yuvarlaklar yaparak pudingin üzerine koyun ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 30-35 dk. pişirin.Piştikten sonra buzdolabında en az 3 saat kadar bekletip kalıptan çıkarın. (Bu safha önemli, tam soğutmadan kalıptan çıkarmayın ki benim pastam gibi dağılmasın.)

Süsleme İçin Malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Vişne, kakao

Yapılışı :
1 su bardağı sütle 1 paket krem şantiyi çırpın. (paketin içindeki 2 poşeti de kullanıyoruz.)Soğumuş olan pastanın üzerine kakao serpip krem şanti ve vişne taneleriyle süsleyip soğuk servis yapın.