ÇİLEKLİ PEYNİRLİ PASTACIKLAR TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı krema
300 gram labne peyniri
2 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
2 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri İçin Malzemeler :
2 su bardağı çilek
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı nişasta
Süslemek İçin Malzemeler :
Çilek
Yapılışı :
Krema, labne peyniri ve toz şekeri derin bir kapta çırpın.Yumurtaların ak ve sarısını ayırın.Yumurta sarılarını çırparak, kremalı karışıma ilave edip, çırpmaya devam edin.Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Hindistan cevizini ilave edin.Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırparak kar haline getirin.Karıştırarak Hindistan cevizli karışıma ekleyin.Sufle kaplarını yağlayın.Hamuru kaplara pay edin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.Piştiğinde fırının kapağını açmadan bir müddet içinde dinlendirin.Daha sonra kapağı aralayarak bir süre daha bekletin.Çilekleri püre yaparak toz şeker ve suyla ocağa oturtun.Kaynama noktasına geldiğinde ocağın altını kısın veya en küçük ocağa oturtun.Nişastayı ekleyerek karıştırın.Hafif koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.Sosu, pastacıkların üzerine gezdirin.Çileklerle süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
ALASKA TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
3 Kahve fincanı toz şeker
3 Adet yumurta
Yarım kahve fincanı kakao
İki buçuk kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri İçin Malzemeler :
1 paket çikolatalı dondurma tozu
1 paket vanilyalı dondurma tozu
2 adet yumurtanın akı
1 su bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz
Yapılışı :
Kek için toz şeker ve yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın.Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış orta büyüklükte kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir) pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.Dondurmaları paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.Orta büyüklükte yuvarlak bir kabın içine alüminyum folyo serin.Soğuyan keki elinizle parçalayıp, kalıbın içine döşeyin ve üzerine çikolatalı dondurmayı boşaltıp, spatula ile düzeltin.Üzerine vanilyalı dondurmayı boşaltın ve tekrar spatula ile düzeltin.Derin dondurucuda donmaya bırakın.Diğer taraftan derin bir kapta yumurta aklarını tuz ile hafifçe çırpın ve pudra şekerini ilave edin.Bu kabı, içinde su kaynayan bir kabın buharı üzerine tutarak, karışım köpük haline gelene kadar çırpın.Kenara alıp 1-2 dakika daha çırpın.Fırını 200 dereceye getirip, ısıtın.Donmuş alaskayı derin dondurucudan alın ve servis tabağına ters çevirip çıkarın.Köpük haline getirdiğiniz yumurta akı ile üzerini kaplayın.Isınmış fırına koyarak, üzerinin hafifçe kızarması için birkaç dakika bekletin (dondurmanın erimemesi için bu işlemi çabuk yapın).Daha sonra dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
LİMONLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
125 gram margarin
1 adet limon
2 adet yumurtanın sarısı
1.5 su bardağı un
6.5 çorba kaşığı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
Yapılışı :
Derin bir kapta toz şeker ve margarini karıştırın.Ardından limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu, yumurta sarılarını ekleyin.Elediğiniz unu, nişastayı, kabartma tozunu katın ve yoğurun.Unun cinsinden dolayı hamurunuz yapışkan olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.Yoğurduğunuz hamuru folyoya sarıp 3 saat buzdolabında bekletin.Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli verin.Yağlanmış veya yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Piştiğinde üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.
1 su bardağı toz şeker
125 gram margarin
1 adet limon
2 adet yumurtanın sarısı
1.5 su bardağı un
6.5 çorba kaşığı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
Yapılışı :
Derin bir kapta toz şeker ve margarini karıştırın.Ardından limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu, yumurta sarılarını ekleyin.Elediğiniz unu, nişastayı, kabartma tozunu katın ve yoğurun.Unun cinsinden dolayı hamurunuz yapışkan olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.Yoğurduğunuz hamuru folyoya sarıp 3 saat buzdolabında bekletin.Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli verin.Yağlanmış veya yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Piştiğinde üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.
SÜTLÜ İRMİK PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
İki buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
6 adet kedidili bisküvi
Bisküviyi Islatmak İçin:
1 çay bardağı süt
Süslemek İçin:
1 adet mandalina ve çeyrek nar
Ya da mevsim meyveleri
Yapılışı :
Sütü bir tencereye alıp içine irmik, nişasta ve toz şeker katıyoruz. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırıyoruz.Kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alıp içine vanilyayı ekliyoruz. Bisküvileri süte batırıp çıkarıp ve kare bir kabın içine diziyoruz. Üzerine sütlü karışımı boşaltıyoruz ve spatula ile üzerini düzeltiyoruz. Mandalina ve nar ile süsleyip, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz. Dilimleyerek, soğuk servis yapın.Afiyet olsun.
ZEYTİNLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
* 125 gram margarin
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Yarım su bardağı yoğurt
* 2 yumurta (bir sarı üzerine)
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
* Yarım su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış zeytin
* 4 su bardağı un
Yapılışı :
Yoğurma kabında önce sirke ve şekeri karıştırın.Sonra, margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtaları ilave edip iyice karıştırın.Tuz, biber, karbonat, kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurun.En son ceviz ve zeytinleri de ilave ederek tekrar yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar süt veya su ile birlikte hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörek otu, susam veya ay çekirdeği içi serpiştirin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
SÜTLÜ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 Su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2.5 buçuk yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar Un
Yapılışı :
Toz şeker,yumurta ve tereyağ yanında un kabartma tozuyla beraber toplu bir şekilde bir karıştırma kabına koyarak iyice çırpıyoruz.Bu karışımın kulak memesi kıvamına gelmesi gerekmektedir.Hamurumuzu hazırladıktan sonra küçük küçük kurabiye parçaları şeklinde ayırıp daha önceden hazırladığımız yağlanmış tepsiye koyuyoruz,üzerine toz şeker serptikten sonra fırına veriyoruz.Afiyet olsun.
1 adet yumurta
2.5 buçuk yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar Un
Yapılışı :
Toz şeker,yumurta ve tereyağ yanında un kabartma tozuyla beraber toplu bir şekilde bir karıştırma kabına koyarak iyice çırpıyoruz.Bu karışımın kulak memesi kıvamına gelmesi gerekmektedir.Hamurumuzu hazırladıktan sonra küçük küçük kurabiye parçaları şeklinde ayırıp daha önceden hazırladığımız yağlanmış tepsiye koyuyoruz,üzerine toz şeker serptikten sonra fırına veriyoruz.Afiyet olsun.
CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
4 çorba kaşığı pudra şekeri
250g tereyağı
1 su bardağı doğranmış ceviz
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Üzeri İçin :
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2,5 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı :
Isıya dayanıklı bir kaba, tereyağı, pudra şekeri, cevizi koyun. Fırını 200 derece ayarlayıp, kabınızı fırına sürün. Arada bir karıştırmak üzere, fırında 10 dakika kadar bekletin. Fırından çıkarınca bu karışımı rondodan geçirin. Şimdi üzerine vanilya ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.Hamuru yarım saat dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.Bir kasede, tarçın ve pudra şekerini karıştırın.Fırından çıkan kurabiyeler biraz ılınınca tarçınlı karışıma bulayıp, servis tabağına alın.
OSMANİYE KÖMBESİ TARİFİ
Malzemeler :
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
400-450 gr. un
Üzeri İçin:
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı susam
Yapılışı :
Un dışında diğer malzemeleri iyice karıştırın. Unu ekleyin. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, bastırın ve yassı şekil verin.Yumurta akı ve susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.180 C'de ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin.
ARAP KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
•3 haşlanmış yumurta sarısı
•1 paket oda sıcaklığında margarin
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un
Üzerine:
•Yarım su bardağı pudra şekeri
•Yarım su bardağı nesquik
•Yarım su bardağı kakao (veya çekilmiş filtre kahve)
NOT: Kabartma tozu eklemiyorsunuz.
Yapılışı :
Haşlanmış yumurta sarılarını elle iyice ufalayın.Yumuşamış margarini katın(ben azcık eritiyorum ama çok değil) iyice bulamaç haline getirin.vanilyayı ekleyin.Aldığı kadar unu ekleyip yoğurun.Unu yavaş yavaş ekleyin.Ceviz büyüklüğünde alıp elin içinde top yapın.Kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un koymayın.Fındık kadar (veya cevizden biraz küçük) top yapın.170 derecede 15 dakika pişirin.(ben ısıyı 150 C'ye getirip 5 dakika daha pişirdim.)Pudra şekeri,kakao ve nesquik'i bir kapta karıştırın. (küçük bir leğen gibi geniş bir kap olursa daha iyi oluyor) fırından çıkan sıcak kurabiyeler hemen bu karışıma bulayın(sıcakken yapmak önemli çünkü karışımı içine çekiyor). Soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun.
PATATESLİ POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
4,5 su b. un
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı mısır özü yağı
Alabildiği kadar su
İç Harcı İçin:
5 patates
2 soğan
1 demet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yapılışı :
Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın içine yarım paket yaş maya ilave edin.Mayanın üzerine sulu yoğurt ilave edin.Üzerine 1 adet yumurta kırın.Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave edin.Mayayı eritin.İç harcı için ise 5 adet patatesi haşlayın ve kesin.2 adet soğanı kesin.Tavaya soğanları ilave edin ve kavurun.Soğanların üzerine patatesleri ilave edin.Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin.Üzerine ince kesilmiş taze soğan ve maydanozu ilave edin.İç harcı soğumaya bırakın Poğaça hamurunu bezelere bölün.Her bezeyi elinizle yuvarlak olarak açın.İçine patatesli iç harçtan paylaştırın ve poğaça olarak hamuru kapatın.Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.Fırın tepsisine poğaçaları dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)