ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1’er paket vanilya ve kabartma tozu
Süslemek İçin Malzemeler :
40 gram bitter çikolata
8-10 adet siyah üzüm tanesi
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın ve kenara alın. Bir tencereye margarin, süt, toz şeker ve kakaoyu koyup ocağa alın.Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Bu karışımdan 1 çay bardağını kenara ayırın.Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Yumurta aklarını söndürmeden, tahta bir kaşıkla alttan yukarı doğru alarak hamura ilave edin. Hazırladığınız hamuru, yağlayıp unladığınız yuvarlak bir kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin.10 dakika bekletip ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökün.Çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıda ince bir tabaka halinde yayın.Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.Üzümleri pudra şekerine bulayın.Keki çikolata parçaları, üzüm ve kıyılmış badem ile süsleyerek servis yapın.
ELMALI TURTA TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabarma tozu
İç Harcı İçin:
5 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı şeker
Yapılışı :
Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir.ocakta şeker ve tarçınla birlikte pişirilir.Hamur malzemelerinin tamamı bir kapta karıştırılır ve yoğrulur.hamur ikiye bölünür.bir parçası yağlanmış tepsinin altına yayılır.üzerine elma eşit şekilde dağıtılır.kalan hamurdan küçük parçalar alınır ve uzun şeritler hazırlanarak iki yönlü elmanın üzerine yerleştirilir.180 c de fırında pişirilir.Servis yapılırken pudra şekeri ile süslenir.Afiyet Olsun.
FINDIK REVANİSİ TARİFİ
Malzemeler :
2 kahve fincanı sıvıyağ
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
4 kahve fincanı yoğurt
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı irmik
2 su bardağı toz fındık
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Süslemek İçin:
Kıyılmış fındık
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı :
Yumurta ile şekeri 10 dakika çırpın.Un, irmik, fındık, yoğurt, yağ, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve kabartma tozunu ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin ve soğutun.Şerbet için şeker ve suyu kaynatın.İnmesine yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin.Sıcak şerbeti soğumuş tatlının üzerine gezdirin.Kıyılmış fındıkla süsleyin.4 saat beklettikten sonra servis yapın.
ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
100 gram ceviz içi
İki buçuk su bardağı un
Yapılışı :
Derin bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri mikserle kabarana kadar çırpın.Sıvıyağ, süt, kakao ve vanilyayı
ilave edip, tüm malzemeyi çırpmaya devam edin.Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırın ve kalan malzemenin içine dövülmüş ceviz ile un katıp, karıştırın.Karışımı yağlanmış 20x26 cm ebadında bir fırın kabına boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.Soğuduktan sonra keki dilimleyin ve üzerine ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu karışımı boşaltın.
SEBZELİ KAŞARLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
250 gram margarin
Yarım su bardağı bezelye
1’er adet havuç ve patates
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
5-6 adet yeşil zeytin
Tuz
Yapılışı :
Havuç ve patatesi soyup yarı yarıya haşlayın.Küp doğrayın.Yumurtaları derin bir kasede çırpın.Margarini eriterek ekleyip tekrar çırpın.Yoğurdu ilave edip karıştırın.Bezelye, havuç, patates ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Tuz, 3 su bardağı un ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra iyice karıştırın.Daha sonra karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın.Yeşil zeytinleri dilimleyerek kekin üzerine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
PORTAKALLI BALLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal veya kayısı reçeli
1 çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı muskat
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
2 çay bardağı su
1 çay bardağı bal
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Yumurtaları ve toz şekeri bir kapta, rengi açılıp bir misli kabarana dek çırpın.Ardından içine kabartma tozu hariç, tüm malzemeyi katıp, karıştırın.Ardından kabartma tozunu da ekleyip, tekrar karıştırın.Yağlanıp unlanmış kalıba malzemeyi boşaltıp, yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.2 çay bardağı suyu balla karıştırıp, fırından çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin.Kekin biraz kabarmasını bekleyin.Sonrasında yuvarlak kalıplarla dilimler çıkarın.Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp keklerin üzerine sürün ve servis yapın.
ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Çikolata Sos İçin:
İki buçuk paket (80’er gramlık) bitter çikolata
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı su
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle birlikte çırpın.Su, sıvıyağ ve limon suyunu ekleyip tekrar çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyin.Vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.Hamuru yağlanmış kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika içini çekene kadar pişirin.Diğer taraftan çikolata sos için bitter çikolatayı vanilya ve suyla birlikte cam veya porselen bir kaba alın.Benmari usulü eritin.Kek soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirin.Kıyılmış fındıkla süsleyin.
TAZE MEYVELİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
12 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
9 çorba kaşığı süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
15 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı doğranmış mevsim meyveleri
Sos İçin Malzemeler :
Yarım su bardağı Tozşeker
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
2 adet limonun suyu
Yarım paket vanilya
Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ ve limon suyu ilave edip karıştırın.Süt, elenmiş kabartma tozu ve 13 çorba kaşığı un ilave edip karıştırmaya devam edin.Karışımı yağlanmış muffin kalıplarına pay edin.Doğranmış meyveleri 2 çorba kaşığı unla harmanlayıp, hamurların üzerine serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Sos için, toz şeker, tereyağı, limon suyu ve vanilyayı iyice çırpın.Sosu, fırından aldığınız sıcak keklerin üzerine kaşık yardımıyla dökün.Soğuyunca kalıptan çıkarın.Meyvelerle süsleyip servis yapın.
RULO PASTA TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
3 adet Yumurta
1 çay bardağı Toz şeker
3 çorba kaşığı Un
Yarım paket Kabartma tozu
2 su bardağı Böğürtlen
Krema İçin Malzemeler :
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Yarım kg süt
1 paket vanilya
Yapılışı :
Kek için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Un ve kabartma tozunu eleyip çırpmaya devam edin.Hamuru yağlı
kağıt serilmiş küçük bir fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra hamuru yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın.Üzerine bir bez örtüp yarım saat bekletin.Krema için bir tencerede yumurta, toz şeker, un ve sütü karıştırıp, kaynayıncaya kadar pişirin.Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip iyice karıştırın. Ilındıktan sonra sardığınız ruloyu açıp üzerine kremayı sürün.Kremanın üzerine böğürtlenleri koyup keki tekrar rulo şeklinde sarın.Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
ÇİLEKLİ PEYNİRLİ PASTACIKLAR TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı krema
300 gram labne peyniri
2 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
2 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri İçin Malzemeler :
2 su bardağı çilek
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı nişasta
Süslemek İçin Malzemeler :
Çilek
Yapılışı :
Krema, labne peyniri ve toz şekeri derin bir kapta çırpın.Yumurtaların ak ve sarısını ayırın.Yumurta sarılarını çırparak, kremalı karışıma ilave edip, çırpmaya devam edin.Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Hindistan cevizini ilave edin.Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırparak kar haline getirin.Karıştırarak Hindistan cevizli karışıma ekleyin.Sufle kaplarını yağlayın.Hamuru kaplara pay edin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.Piştiğinde fırının kapağını açmadan bir müddet içinde dinlendirin.Daha sonra kapağı aralayarak bir süre daha bekletin.Çilekleri püre yaparak toz şeker ve suyla ocağa oturtun.Kaynama noktasına geldiğinde ocağın altını kısın veya en küçük ocağa oturtun.Nişastayı ekleyerek karıştırın.Hafif koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.Sosu, pastacıkların üzerine gezdirin.Çileklerle süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)