PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
* 1 bardak beyaz peynir
* 1 bardaktan az eksik margarin veya tereyağı
* 1 tutam tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* 1 yumurta.(Akı içine. sarısı üzerine sürülecek)
Yapılışı :
Yağ erimeden beyaz peynirle ezin. Yumurtanın akı, tuz, kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun.Hamurdan küçük parçalar koparın, yuvarlayıp, üzerilerini hafifçe bastırın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Üstlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin.180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
ELMALI KURABİYE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 Adet yumurta
1 Paket margarin
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kabartma tozu
Vanilya,un
Harcı İçin Malzemeler :
3 Adet elma
3 Yemek kaşığı toz şeker
Tarçın,isteğe göre ceviz
Yapılışı:
Öncelikle margarini eritelim.Bir kabın içerisine boşaltalım. Biraz ılık hale gelince içerisine sıvıyağ,yoğurt,yumurta ve pudra şekerini ilave edip bir güzel karıştıralım.Sonrasında kabartma tozu,vanilya ve unu ilave ederek kulak memesi yumuşağı kıvamında bir hamur elde edelim.Hamurumuz biraz dinlensin.Bizde bu arada harcı hazırlayalım.Elmaları rendeleyelim.Elmaları isterseniz soyun isterseniz soymayın.Şekerini ilave edip 5-6 dk.kadar pişirelim.Pişince içine tarçını ve dövülmüş cevizi ilave edelim.Soğutalm.Daha sonra hamu
AÇMA POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya (42gr) ( Yaş maya yoksa tariflerde geçen yaş maya gramajının yarısı kadar kuru maya kullanabilirsiniz. Örneğin 42gr yaş maya yerine 20gr kuru maya.)
2 su bardağı su ve süt karışımı (1 bardak süt + 1 bardak su )
Oda ısısında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya (42gr) ( Yaş maya yoksa tariflerde geçen yaş maya gramajının yarısı kadar kuru maya kullanabilirsiniz. Örneğin 42gr yaş maya yerine 20gr kuru maya.)
2 su bardağı su ve süt karışımı (1 bardak süt + 1 bardak su )
Oda ısısında margarin
Üzerine Sürmek İçin :
yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı :
Süt ile suyu bir tencerede karıştırıp ısıtın(ılık olsun),şeker ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın.Ocaktan alıp parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin.Sıcak olursa mayanın özelliği bozulur, ılık olmasına dikkat edin ve mayayı eritin.10 dakika kadar bekletin, mayalansın, sütün üstünde kabarcıklar oluştuğunu göreceksiniz.Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru güzelce yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.Beklemeden sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın.Ilık olan margarinden dolu bir çay kaşığı yağ alıp hamurun açmış olduğunuz yüzeyini yağlayın.
Hamuru iki parçaya ayırın ve ucundan ters yönlere burarark uçları birleştirin. Ortadaki boşluk,delik biraz geniş olsun, çünkü kabarıcaklar.Açmaları yaptıktan sonra 20-30 dakika bekletin.Son işlem olarak üstlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ile süsleyin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
Çörek otu
Yapılışı :
Süt ile suyu bir tencerede karıştırıp ısıtın(ılık olsun),şeker ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın.Ocaktan alıp parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin.Sıcak olursa mayanın özelliği bozulur, ılık olmasına dikkat edin ve mayayı eritin.10 dakika kadar bekletin, mayalansın, sütün üstünde kabarcıklar oluştuğunu göreceksiniz.Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru güzelce yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.Beklemeden sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın.Ilık olan margarinden dolu bir çay kaşığı yağ alıp hamurun açmış olduğunuz yüzeyini yağlayın.
Hamuru iki parçaya ayırın ve ucundan ters yönlere burarark uçları birleştirin. Ortadaki boşluk,delik biraz geniş olsun, çünkü kabarıcaklar.Açmaları yaptıktan sonra 20-30 dakika bekletin.Son işlem olarak üstlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ile süsleyin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
TAHİNLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
İki buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
250 gram margarin
1 su bardağı tahin
Süslemek İçin:
Muz
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şekeri iyice çırpın.Yoğurt, un, karbonat, margarin ve 4-5 çorba kaşığı tahini ekleyin.Malzemeler özleşene dek karıştırın.Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın.Kalan tahini hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, arada kontrol ederek pişirin.(Pişip pişmediğini kontrol etmek için keke kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir).Ilık olarak servis yapın.
KEPEKLİ HAVUÇ KEKİ TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı margarin
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
3 su bardağı rendelenmiş havuç
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 dilim ezilmiş ananas
1 su bardağı kepekli un
1+1/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı pudra şeker
Yapılışı :
Margarin, toz şeker ve yumurtaları geniş bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Üzerine rendelenmiş havuç,kuru üzüm ve ezilmiş ananası ilave edin.Kepekli unla buğday ununu harmanlayıp kabartma tozu ile karıştırdıktan sonra harca ekleyin.Yağlayıp unladığınız kare bir kalıba hamuru boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.Soğuduktan sonra ters çevirip çıkarın. Üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.
ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1’er paket vanilya ve kabartma tozu
Süslemek İçin Malzemeler :
40 gram bitter çikolata
8-10 adet siyah üzüm tanesi
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın ve kenara alın. Bir tencereye margarin, süt, toz şeker ve kakaoyu koyup ocağa alın.Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Bu karışımdan 1 çay bardağını kenara ayırın.Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Yumurta aklarını söndürmeden, tahta bir kaşıkla alttan yukarı doğru alarak hamura ilave edin. Hazırladığınız hamuru, yağlayıp unladığınız yuvarlak bir kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin.10 dakika bekletip ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökün.Çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıda ince bir tabaka halinde yayın.Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.Üzümleri pudra şekerine bulayın.Keki çikolata parçaları, üzüm ve kıyılmış badem ile süsleyerek servis yapın.
ELMALI TURTA TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabarma tozu
İç Harcı İçin:
5 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı şeker
Yapılışı :
Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir.ocakta şeker ve tarçınla birlikte pişirilir.Hamur malzemelerinin tamamı bir kapta karıştırılır ve yoğrulur.hamur ikiye bölünür.bir parçası yağlanmış tepsinin altına yayılır.üzerine elma eşit şekilde dağıtılır.kalan hamurdan küçük parçalar alınır ve uzun şeritler hazırlanarak iki yönlü elmanın üzerine yerleştirilir.180 c de fırında pişirilir.Servis yapılırken pudra şekeri ile süslenir.Afiyet Olsun.
FINDIK REVANİSİ TARİFİ
Malzemeler :
2 kahve fincanı sıvıyağ
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
4 kahve fincanı yoğurt
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı irmik
2 su bardağı toz fındık
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Süslemek İçin:
Kıyılmış fındık
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı :
Yumurta ile şekeri 10 dakika çırpın.Un, irmik, fındık, yoğurt, yağ, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve kabartma tozunu ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin ve soğutun.Şerbet için şeker ve suyu kaynatın.İnmesine yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin.Sıcak şerbeti soğumuş tatlının üzerine gezdirin.Kıyılmış fındıkla süsleyin.4 saat beklettikten sonra servis yapın.
ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
100 gram ceviz içi
İki buçuk su bardağı un
Yapılışı :
Derin bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri mikserle kabarana kadar çırpın.Sıvıyağ, süt, kakao ve vanilyayı
ilave edip, tüm malzemeyi çırpmaya devam edin.Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırın ve kalan malzemenin içine dövülmüş ceviz ile un katıp, karıştırın.Karışımı yağlanmış 20x26 cm ebadında bir fırın kabına boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.Soğuduktan sonra keki dilimleyin ve üzerine ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu karışımı boşaltın.
SEBZELİ KAŞARLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
250 gram margarin
Yarım su bardağı bezelye
1’er adet havuç ve patates
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
5-6 adet yeşil zeytin
Tuz
Yapılışı :
Havuç ve patatesi soyup yarı yarıya haşlayın.Küp doğrayın.Yumurtaları derin bir kasede çırpın.Margarini eriterek ekleyip tekrar çırpın.Yoğurdu ilave edip karıştırın.Bezelye, havuç, patates ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Tuz, 3 su bardağı un ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra iyice karıştırın.Daha sonra karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın.Yeşil zeytinleri dilimleyerek kekin üzerine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)