TUZLU MAHLEPLİ KURABİYE TARİFİ


TUZLU MAHLEPLİ KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
1 paket yumuşak margarin
2 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay bardağı sıvıyağ (zeytinyağ kullandım)
2 cay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un


Üzerine :

Yumurta akı ve susam

Yapılışı :

Bütün malzemeler yoğrulup bir hamur elde edilir. Bu hamurdan 2 parmak kalınlığında rulo yapılıp ikişer parmak kalınlığında verev şekilde kesilir.Kesilen parçalar önce yumurta akına sonra da susama bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.200 derecelik fırında üzeri kızara kadar pişirilir.

TUZLU KEK TARİFİ


TUZLU KEK TARİFİ


Malzemeler :
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı küçük doğranmış biberli yeşil zeytin
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1’er çay kaşığı çörek otu ve tuz
2’şer çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Yapılışı :

Yumurtaları ve sütü birlikte birkaç dakika çırpın.Karışımın üzerine zeytinyağını ekleyerek 1-2 dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin.Daha sonra hamura beyaz peynir, zeytin, dereotu,
maydanoz, tuz ve çörekotunu da katarak iyice karıştırın Dikdörtgen bir kek kalıbını önce yağlayın sonra
unlayın.Kalıbın tabanına dolmalık fıstıkları döşeyip kek hamurunu üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.

TRABZON BURMASI TARİFİ


TRABZON BURMASI TARİFİ

Malzemeler :
1 Çay bardağı Sıvıyağ
1 Su bardağı Süt
2-3 Damla Sirke
1 Yumurta sarısı
1 tutam Tuz
Aldığı kadar Un


İç Harcı İçin :
500 gr ince çekilmiş Fındık
1 çay bardağı Toz şeker


Şerbeti İçin :
5 Su bardağı Şeker
5 Su bardağı Su


Üzeri İçin :
500 gr Tereyağ


Yapılışı :
Malzemeler hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur, bezeler koparılıp tabak ebatlarında açılır.İç harç konulur oklavaya sarılır,büzülür ve oklavadan çıkartılır. Dilimlenir.Afiyet olsun.

MAHLEPLİ ZEYTİNLİ KURABİYE TARİFİ


MAHLEPLİ ZEYTİNLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
* 4 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 adet yumurta
* Yarım çay bardağı çekirdeği çıkarılmış zeytin
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* Tuz

Üzeri İçin Malzemeler :
* Susam, çörek otu

Yapılışı :
Hamur kabına, 1 yumurtayı ayırarak diğer malzemeleri sırası ile koyun ve yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.Dinlenen hamuru, tezgah üzerinde bir parmak kalınlığında açın. Sonra da hamuru kareler şeklinde kesin.Karelerin üzerine kalan yumurtanın beyazını sürün. (sarısı üzerilerine sürülecek)Zeytinlerden 2-3 adet karelerin ortalarına koyup, üçgen şeklinde katlayın.Üçgenleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sonra da üzerilerine yumurta sarısı sürün, susam yada çörek otu serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ


PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
* 1 bardak beyaz peynir
* 1 bardaktan az eksik margarin veya tereyağı
* 1 tutam tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* 1 yumurta.(Akı içine. sarısı üzerine sürülecek)

Yapılışı :
Yağ erimeden beyaz peynirle ezin. Yumurtanın akı, tuz, kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun.Hamurdan küçük parçalar koparın, yuvarlayıp, üzerilerini hafifçe bastırın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Üstlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin.180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.

ELMALI KURABİYE TARİFİ


ELMALI KURABİYE TARİFİ


Hamuru İçin Malzemeler :
1 Adet yumurta
1 Paket margarin
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kabartma tozu
Vanilya,un


Harcı İçin Malzemeler :
3 Adet elma
3 Yemek kaşığı toz şeker
Tarçın,isteğe göre ceviz


Yapılışı:
Öncelikle margarini eritelim.Bir kabın içerisine boşaltalım. Biraz ılık hale gelince içerisine sıvıyağ,yoğurt,yumurta ve pudra şekerini ilave edip bir güzel karıştıralım.Sonrasında kabartma tozu,vanilya ve unu ilave ederek kulak memesi yumuşağı kıvamında bir hamur elde edelim.Hamurumuz biraz dinlensin.Bizde bu arada harcı hazırlayalım.Elmaları rendeleyelim.Elmaları isterseniz soyun isterseniz soymayın.Şekerini ilave edip 5-6 dk.kadar pişirelim.Pişince içine tarçını ve dövülmüş cevizi ilave edelim.Soğutalm.Daha sonra hamurumuzdan bir miktar alıp merdane yardımıyla açalım.Çok da kalın olmasın pizza şeklinde kesip geniş yerine harcımızdan bir miktar koyup saralım.İsterseniz ay şeklinde de yapabilirsiniz.175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirip,pudra şekeriyle süsleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.

AÇMA POĞAÇA TARİFİ



AÇMA POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya (42gr) ( Yaş maya yoksa tariflerde geçen yaş maya gramajının yarısı kadar kuru maya kullanabilirsiniz. Örneğin 42gr yaş maya yerine 20gr kuru maya.)
2 su bardağı su ve süt karışımı (1 bardak süt + 1 bardak su )
Oda ısısında margarin

Üzerine Sürmek İçin :
yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı :
Süt ile suyu bir tencerede karıştırıp ısıtın(ılık olsun),şeker ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın.Ocaktan alıp parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin.Sıcak olursa mayanın özelliği bozulur, ılık olmasına dikkat edin ve mayayı eritin.10 dakika kadar bekletin, mayalansın, sütün üstünde kabarcıklar oluştuğunu göreceksiniz.Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru güzelce yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.Beklemeden sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın.Ilık olan margarinden dolu bir çay kaşığı yağ alıp hamurun açmış olduğunuz yüzeyini yağlayın.
Hamuru iki parçaya ayırın ve ucundan ters yönlere burarark uçları birleştirin. Ortadaki boşluk,delik biraz geniş olsun, çünkü kabarıcaklar.Açmaları yaptıktan sonra 20-30 dakika bekletin.Son işlem olarak üstlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ile süsleyin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

TAHİNLİ KEK TARİFİ


TAHİNLİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
İki buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
250 gram margarin
1 su bardağı tahin


Süslemek İçin: 

Muz

Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şekeri iyice çırpın.Yoğurt, un, karbonat, margarin ve 4-5 çorba kaşığı tahini ekleyin.Malzemeler özleşene dek karıştırın.Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın.Kalan tahini hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, arada kontrol ederek pişirin.(Pişip pişmediğini kontrol etmek için keke kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir).Ilık olarak servis yapın.

KEPEKLİ HAVUÇ KEKİ TARİFİ


KEPEKLİ HAVUÇ KEKİ TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı margarin
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
3 su bardağı rendelenmiş havuç
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 dilim ezilmiş ananas
1 su bardağı kepekli un
1+1/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı pudra şeker

Yapılışı :
Margarin, toz şeker ve yumurtaları geniş bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Üzerine rendelenmiş havuç,kuru üzüm ve ezilmiş ananası ilave edin.Kepekli unla buğday ununu harmanlayıp kabartma tozu ile karıştırdıktan sonra harca ekleyin.Yağlayıp unladığınız kare bir kalıba hamuru boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.Soğuduktan sonra ters çevirip çıkarın. Üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.

ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ


ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1’er paket vanilya ve kabartma tozu


Süslemek İçin Malzemeler :
40 gram bitter çikolata
8-10 adet siyah üzüm tanesi
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı :
Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın ve kenara alın. Bir tencereye margarin, süt, toz şeker ve kakaoyu koyup ocağa alın.Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Bu karışımdan 1 çay bardağını kenara ayırın.Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Yumurta aklarını söndürmeden, tahta bir kaşıkla alttan yukarı doğru alarak hamura ilave edin. Hazırladığınız hamuru, yağlayıp unladığınız yuvarlak bir kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin.10 dakika bekletip ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökün.Çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıda ince bir tabaka halinde yayın.Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.Üzümleri pudra şekerine bulayın.Keki çikolata parçaları, üzüm ve kıyılmış badem ile süsleyerek servis yapın.