DAMLA SAKIZLI İRMİK HELVASI TARİFİ


DAMLA SAKIZLI İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler:
Yarım kilo irmik
Yarım kilo toz şeker
250 gram tereyağ
300 gram süt
300 gram su
100 gram çam fıstığı
20 gram damla sakızı

Yapılışı ;
Tereyağ eritilir. İçerisine fıstık ekleyip kavrulur. İrmik eklenip kavurmaya devam edilir. Toz şeker eklenir. Toz şeker de karamel haline gelen kadar kavrulur.
Süt, su ve sakız eklenerek güzelce çeken kadar pişirmeye devam edilir.
Soğuduktan sonra servis edilir.

Herkese Afiyet şeker olsun ..

IHLAMURLU GÜLLAÇ TARİFİ


IHLAMURLU GÜLLAÇ TARİFİ

Malzemeler:

1 paket güllaç
1 kg süt
250 gram toz şeker
100 gram ıhlamur
300 gram pirinç fındık

Yapılışı ;
Süt, toz şeker ve ıhlamur güzelce kaynatılır. Yaprak güllaç tepsiye alınarak güzelce ıslatılır. Rulo halinde sarılarak gül şekli verilir. Üzeri fındık ve elinizdeki meyvelerle süslenerek bol süt şerbetiyle servis edilir.

Herkese afiyet şeker olsun ...

KALBURABASTI TARİFİ


KALBURABASTI TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı un
Yarım çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için ;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 limon suyu

Üzeri için ;
Ceviz

Yapılışı ;
Tüm malzeme karıştırın. Sadece cevizin yarısı içine yarısı dışına olacak şekilde iyi bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yassı olarak açılır. İçerisine kalan cevizden bir tutam daha eklenerek hamur kapatılır. Üzerine çatalla şekil verilir.
180 derece 25 dakika pişirilir.
Daha önceden hazırlanan soğuk şerbet fırından sıcak çıkan Kalburabastının üzerine dökülür.

Herkese aiyet şeker olsun..

KÜNCÜLÜ AKIT TARİFİ


KÜNCÜLÜ AKIT TARİFİ

Malzemeler :

2 su bardağı susam
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı pekmez
1 çay bardağı toz şeker

Yapılışı ;
Susam 5 dakika kavrulur. Ceviz ve pekmez ilave edilerek biraz daha kavrulur. 1 çay bardağı toz şeker eklenir. Şekerin erimesi sağlanır. Hazırlanan tarif tepsiye yayılır. Buzdolabında dondurulur.

Herkese afiyet şeker olsun..

PATATESLİ ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ


PATATESLİ ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:

6 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi için ;
6 adet patates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz

Yapılışı ;
Hamur malzemesi tamamı karıştırılarak mayalı güzel bir hamur elde edilir 15-20 dakika dinlendir.
6 adet patates haşlandıktan sonra soğan ve baharatlar ve salçayla kavrulur. Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp bardakla keserek içleri patates harcıyla doldurulur. Önce ikiye katlanan hamur 2 ucundan birleştirilerek tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı gezdirilir. 25-30 dakika 180 derece pişirilir.

ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ


ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı un
1, 5 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üst sosu için ;
1 su bardağı kakaolu karışım
1 su bardağı süt

Üzeri için ;
Ceviz


Yapılışı ;
Yumurta ile şekeri çırpın. İçerisine süt ve sıvıyağ ekleyin. El çarpıcısı ile karıştırın. Tüm kuru malzemeleri elekten geçirip karıştırın.
Hazırlanan malzemeden 1 su bardağı üzeri için ayırın.
Yağlanan unlanan kek kalıbına dökülerek 40 dakika 180 derecede pişirilir. Fırından çıktıktan sonra çatalla delikler açılır. Üzerine 1 bardak süt eklenir. Ayrılan krema eklenerek 2 dakika daha fırında tutulur. Soğuyunca dilimlenerek servis edilir.

Herkese afiyet şeker olsun ..

KAYISILI BADEMLİ TART TARİFİ


KAYISILI BADEMLİ TART TARİFİ

Malzemeler:

3,5 su bardağı un
125 gram tereyağ
Yarım kahve fincanı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Üzeri için ;
Yarım kilo kayısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş badem
1 tatlı kaşığı tarçın

Şeker ve tereyağını karıştırıp daha sonra tüm tart malzemesini ekleyip biraz sert kıvamlı bir hamur elde ediniz.Üst malzemesi hazırlanana kadar hamuru dinlendirin.


Üzeri için ;
Kayısıları doğrayın. Toz şeker ile birlikte suyunu bırakana kadar 1-2 dakika tavada çevirin. Daha sonra badem eklenerek (isteğe bağlı) 1-2 dakika daha ocakta bekletiniz.
Hamurun 4/3 yağlanan ve unlanan tabana yerleştirin. Çatalla delikler açınız.
Üzerine kayılısı harcı dökünüz. Kalan 4/1 hamuru rendeleyerek üzerine serpin. 180 derecede 20 dakika pişirip servis ediniz.

Herkese afiyet şeker olsun..

ANKARA TUZLUSU TARİFİ


ANKARA TUZLUSU TARİFİ

Malzemeler:

250 gram un
250 gram tereyağ
250 gram beyaz peynir

Yapılışı :

Bütün malzemeler miksere konur ve 3 dakika hamur olana kadar yoğurulur. Daha sonra merdane ile bolca unlayarak açılır. İstenilen büyüklüklerde kesilip, tavalara alınır.
Tavalarda üzerine yumurta sarısı sürülüp susam atılır. 170 derecede 15-17 dakika pişirilir.

Herkese afiyet şeker olsun ..

ÇATAL POĞAÇA TARİFİ


ÇATAL POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :

125 gram tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

Yapılışı :

6 su unu yoğurma kabına alın. Ortasını açıp tüm malzemeyi ekleyip yoğurun.
İstediğiniz büyüklükte fitillere (1 parmak kalınlığında) ayırıp üzerine yumurta sürün.
170 derecede 15-18 dakika pişirin.

Herkese afiyet şeker olsun ..

ÇAPİ PASTA TARİFİ


ÇAPİ TARİFİ

Malzemeler:

3 çorba kaşığı un
250 gram çikolata
70 gram tereyağ
12 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kahve
3 yumurta
250 gram ceviz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı :

Tereyağı ve çikolata benmaride eritilir.
Yumurta, toz şeker, granül kahve mikserde kabartılır.
Damla çikolata ve ceviz harmanlanır.
En son çikolata karışım, yumurtalı karışım birbirine yedirilir. Ceviz ve damla çikolatada eklenip 5 dakika bekletilir. 180 derecede 8 dakika pişirilir.
Piştikten sonra 15 dakika soğutulup servis edilir.

Herkese afiyet şeker olsun ..